Jump to content

Država će garantovati penzije sveštenicima u Srbiji

Оцени ову тему

Препоручена порука

Наравно да клевећеш и да то није истина. А ти као атеиста видим много бринеш колико неко наплаћује. Никада ниси ништа дао Цркви али се зато правиш паметан да другима причаш колико ће да дају или неће да дају.

mene bas briga koliko popovi naplacuju... nije lepo samo sto pricate kako popovi "ne zradjuju" e to je ono sto me pogadja. Jer sa tom pricom ste dosli do toga da vam drzava pokloni penziju.

Tacno je da ja crkvi nista nisam dao ali ja od crkve nista i ne trazim (osim da ne uzima od mene kroz poreski sistem), svestenik s druge strane nista drzavi ne daje ali zato trazi penziju.

И да је толико венчање, није то ништа за човека који је хришћанин и који венчава свог сина и потроши 3000 евра на свадбу. Њему је драго да да својој Цркви и свом свештенику. Онима којима је Црква само обичај и ред, њима би било много и 100 динара, а ти би се и тада нашао да се правиш паметан.

pa tvoj drugar malopre pre par postova rece da crkvi toliko placaju samo obicajci i novoverci? Ae dogovrite se vas dvojica ko je pravu pa da nastavimo

Ево, ја сам ти показао слике где живим, каква је кућа где живим са породицом...али наравно то се тебе не тиче, твој посао је да омаловажаваш Цркву.

Video i sam i zao mi je za tebe... ali nisi jedini koji zivi u takvim uslovima... ima ljudi koji zive mnogo gore od tebe... a oni i pored toga redovno uplacuju deo svoje plate drzavi. NJih niko ne pita gde zive i dal imaju ili nemaju...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 488
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Upravo si opisao 90% pravoslavnih hriscana u Srbiji (ovo nisu moje reci nego zakljucak vas hriscana i teologa sa

Знаш како, православни хришћани не воле да пресуђују па ја не бих могао да се сложим са овом твојом констатацијом а поготово не са процентом. Поново неки твој произвољан (или жељен) податак.

pa prvi si poceo pa sam se osetio pozvanim da ti uzvratim ;)

"Jedino ne mogu da skontam jel se samo pravite nevesti o fazonu "ako se namerno idiotisem mozda ce da zaborave sta su hteli" ili stvarno nemate pojma o ovome."

Ако коза лаже, рог не лаже....али, надам се да смо се разумели и да нећемо даље спамовати тему.

Подели на овим сајтовима

Izvinjavam se, vi ste ti koji ovde pisu kako popovi ne naplacuju svoje usluge. Ja sam samo pokazao da to nije tacno. VIdim da vas istina boli pa morate pisati crvenim slovima ali to i dalje ne menja cinjenicu da vencanje u Nisu kosta 150e... zapravo nista ne moze da promeni tu cinjenicu.

Dobicu opomenu... mozda i ban... u nisu ce vencanje i posle toga da kosta 150e.

ako je ovo tacno, ne vidim zasto primati licno, pa jasno je ko dan da poneki popovi imaju tarife, a ako cemo da se lazemo samo napred, ja necu da zmurim i necu u lazima da ucestvujem ma kako one "lepo" zvucale.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

mene bas briga koliko popovi naplacuju... nije lepo samo sto pricate kako popovi "ne zradjuju" e to je ono sto me pogadja. Jer sa tom pricom ste dosli do toga da vam drzava pokloni penziju.

Tacno je da ja crkvi nista nisam dao ali ja od crkve nista i ne trazim (osim da ne uzima od mene kroz poreski sistem), svestenik s druge strane nista drzavi ne daje ali zato trazi penziju.

pa tvoj drugar malopre pre par postova rece da crkvi toliko placaju samo obicajci i novoverci? Ae dogovrite se vas dvojica ko je pravu pa da nastavimo

Video i sam i zao mi je za tebe... ali nisi jedini koji zivi u takvim uslovima... ima ljudi koji zive mnogo gore od tebe... a oni i pored toga redovno uplacuju deo svoje plate drzavi. NJih niko ne pita gde zive i dal imaju ili nemaju...

Него си мене ускратио за одговор: Како то да ти, као атеиста који је толико приципијелан да иде и шири принципе секуларне државе по православним форумима, пристаде да се венча у православној Цркви?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Како у Грчкој народ воли и поштује свога свештеника а верујте има тамо свештеника,као службеници,дистанцирани,онако господа људи,али народ их поштује.

У обичним селима,плаћају се појци а камоли по великим градовима.

Дај Боже да се и код нас уведе,да сви свештеници имају плате без икакве обавезе да им народ даје.Толико би нам било боље али мислим да то никада неће бити...

Једини начин да свештеници имају редовну плату је од селективног пореза. Ко се изјашњава да је вјерник, треба да пристанак да му се узима одређен проценат од прихода. Епископи наравно да имају образа према својим свештеницима и да не бране да жене свештеника које могу и хоће да раде, да им брани. И наравно, да буде мало издашан и да сувишка добротворних прилога, распоређује на свештенике који су у тежој ситуацији.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Једини начин да свештеници имају редовну плату је од селективног пореза. Ко се изјашњава да је вјерник, треба да пристанак да му се узима одређен проценат од прихода. Епископи наравно да имају образа према својим свештеницима и да не бране да жене свештеника које могу и хоће да раде, да им брани. И наравно, да буде мало издашан и да сувишка добротворних прилога, распоређује на свештенике који су у тежој ситуацији.

И то би прошло исто као веронаука: Онај ко се изјашњава као верник, хоће да му дете учи веронауку, сви други могу дете да дају на грађанско васпитање.

И како је то прошло? Не прође дан, а да неки атеиста не дигне дреку да је то кршење секуларности, иако се ради о слободном избору.

Е, замисли тек шта би било када би држава омогућила и лењима да дају добровољно који динар Цркви?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

И то би прошло исто као веронаука: Онај ко се изјашњава као верник, хоће да му дете учи веронауку, сви други могу дете да дају на грађанско васпитање.

И како је то прошло? Не прође дан, а да неки атеиста не дигне дреку да је то кршење секуларности, иако се ради о слободном избору.

Е, замисли тек шта би било када би држава омогућила и лењима да дају добровољно који динар Цркви?

Поједини атеисти се неће никад смирити. Они ће наћи увијек повода да нападну Цркву.

Ово би било другачије, јер тако већ функционише у неким земљама попут Њемачке, и нема проблема. Свештеник има своју плату. Није као у Грчкој, гдје је православље државна религија, па да добија без икаквог основа примања. Овако кад треба неке обреде обавити, није под притиском да нешто наплати, обави и иде даље својим послом.

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Поједини атеисти се неће никад смирити. Они ће наћи увијек повода да нападну Цркву.

Ово би било другачије, јер тако већ функционише у неким земљама попут Њемачке, и нема проблема. Свештеник има своју плату. Није као у Грчкој, гдје је православље државна религија, па да добија без икаквог основа примања. Овако кад треба неке обреде обавити, није под притиском да нешто наплати, обави и иде даље својим послом.

Немој ме погрешно разумети, ја сам за то (уз претходни услов да се Цркви врати све опљачкано). Само знам како би то код нас ишло даље у пракси, што се тиче позивања на кршење секуларности државе.

Једноставно, не треба више ни обраћати пажњум јер ће увек бити оних који дижу оволику галаму из својих предрасуда и ничег више.

Фазон са појединим атеистима јесте да им је Црква трн у оку и све што изађе изван порте у мантији за њих је мешање Цркве у државна питања.

Подели на овим сајтовима

To da li ti možeš da biraš hoćeš li da ideš na veronauku ili ne, ne menja činjenicu da si je već platio.

E to je kršenje sekularnosti. A izbor ne menja ništa suštinski.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

Видиш, тебе је БАШ БРИГА колико попови наплаћују и не само то- брига те је зашто уопште и име Цркве. То што "тебе погађа" је мени веома јасно... најрадије би, као и добра већина атеиста у Србији, да побијете свештенство-и онако су потпуно бескорисни у овом друштву, као што су то радиле и идеолошке вође атеизма у свету (У Србији сви знамо ко је то радио и како). Све ово што причаш није ми ништа ново.

Ево, сам кажеш да "цркви ништа ниси дао" али зато на сва уста причаш колико треба неко други да да. Хе, просто невероватно каквих људи има...

Не, теби није жао ни мене ни било којег свештеника, није ти жао ни свештеничких породица.. али то се мене не тиче. Видиш, ја као и сваки грађанин ове државе плаћам све рачуне држави, плаћам пдв, плаћам порез на имовину коју има Црква... те све ово што причаш само показује истинитост мојих речи пре изнешених.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Знате када би се ти "поједини атеисти смирили"?

ево кад:

http://www.rastko.rs/istorija/dzomic-stradkom/index.html

А ни тада не би... радили би онда на затирању вере, рушењу и паљењу Цркава као и они који се слажу њиховој идеологији- атеистички Шиптари (не заборавите да је праватеистичка земља била баш Албанија која је као таква проглашена од стране Енвер Хоџе 1968). Ево, како би они волели да то бива:

Подели на овим сајтовима

најрадије би, као и добра већина атеиста у Србији, да побијете свештенство-и онако су потпуно бескорисни у овом друштву, као што су то радиле и идеолошке вође атеизма у свету (У Србији сви знамо ко је то радио и како). Све ово што причаш није ми ништа ново.

Svi ateisti bi kažeš da pobiju sveštenstvo?

Mislim, šta reći...

p.s. Ti što su ubijali sveštenike su vođe religije komunizma.

Подели на овим сајтовима

Видиш, тебе је БАШ БРИГА колико попови наплаћују и не само то- брига те је зашто уопште и име Цркве. То што "тебе погађа" је мени веома јасно... најрадије би, као и добра већина атеиста у Србији, да побијете свештенство-и онако су потпуно бескорисни у овом друштву, као што су то радиле и идеолошке вође атеизма у свету (У Србији сви знамо ко је то радио и како). Све ово што причаш није ми ништа ново.

Ево, сам кажеш да "цркви ништа ниси дао" али зато на сва уста причаш колико треба неко други да да. Хе, просто невероватно каквих људи има...

Не, теби није жао ни мене ни било којег свештеника, није ти жао ни свештеничких породица.. али то се мене не тиче. Видиш, ја као и сваки грађанин ове државе плаћам све рачуне држави, плаћам пдв, плаћам порез на имовину коју има Црква... те све ово што причаш само показује истинитост мојих речи пре изнешених.

ova izjava ne valja, em sto nije tacna, em sto je ostrascena, jedino da si prozorljiv pa da se usudis da izneses ovako teske optuzbe, onda u redu...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...