Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Непоштено би било када бих рекао другачије. То што неки од вас не би јахали попове и истребили све верујуће не мења мој став према атеизму као таквом. Морам да признам да није био такав дуго времена, али су мене неки догађаји натерали да тако мислим и да мало боље повежем ствари. Схватио сам сву подлост удруженог атеизма у Србији, његову деструктвну намену и према Цркви и према држави. Nemoj da se ljutiš, ali isto tako i Zukorlić po potrebi pomene Srebrenicu kad neko iskaže mišljenje da nisu u redu neke stvari ili izjave i kada se usprotive nekom bezobraznom zahtevu, provokaciji... Zamisli samo on kada bi rekao "to što neki Srbi ne bi ubijali muslimane, ne menja moj stav o Srbima kao takvima". Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ја ћу увек рећи шта мислим о удруженом атеизму. Он постаје антитеизам који се граничи са фашизмом. То сам одавно рекао, то је историја потврдила ( и наша блиска историја где су антитеисти (комуњаре) побили свештенство и отели црквену имовину). То су факти. А то што удружени атеисти неће себе да назову комунистима не мења заиста ништа. Погледајте само земље где је удружени атеизам и све ће вам бити јасно. Удружени православни хришћани чине Цркву, чине заједницу око Тела Христовог која се моли за све на овом свету. Apis and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 А да ни не спомињем те многобројне ситуације гдје Црква и данас суплује државу, ради оно што сама не би морала и што би требала држава, на социјалном, културном, образовном пољу итд. А ништа од тога нема, никакву корист, евентуално најчешће само економске губитке и проблеме јер тај новац јој је такођер потребнији негдје другдје. Значи откида и од себе па даје. Али не може ништа не радећи стајати по страни и само критиковати, тек онда би критизери Цркве имали о чему расправљати како Црква само красно прича а ништа не ради. А не чини то ради њих наравно, да они не би имали о чему наклапати, већ Христа ради и Јеванђеља на које се обавезала. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ја ћу увек рећи шта мислим о удруженом атеизму. Он постаје антитеизам који се граничи са фашизмом. То сам одавно рекао, то је историја потврдила ( и наша блиска историја где су антитеисти (комуњаре) побили свештенство и отели црквену имовину). То су факти. А то што удружени атеисти неће себе да назову комунистима не мења заиста ништа. Погледајте само земље где је удружени атеизам и све ће вам бити јасно. Удружени православни хришћани чине Цркву, чине заједницу око Тела Христовог која се моли за све на овом свету. Ne znam zašto si toliko tvrdoglav kada je u pitanju razlika ateizam/komunizam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Читајући шта пишу чланови Удружења Атеисти Србије и шта су говорили и чинили комунисти у Србији по питању вере, не видим баш никакву разлику. И једни и други се боре против Бога: комунисти су имали власт па су убијали и отимали, а садашњи удружени атеисти то раде лагањем, клеветањем, измишљањем против Цркве, свештенства и верника... а немају власт... да имају могу само да мислим шта би радили. nirvanashop and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ne znam zašto si toliko tvrdoglav kada je u pitanju razlika ateizam/komunizam. Да, разлика је велика, већина комуниста је било само про форма атеиста а ви сте они прави атеисти. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Тему треба затворити јер је скренула у разним правцима. Уместо да људи који се изјашњавају као верници , кажу хвала Богу , што стиже нека помоћ од државе, од које сви на све стране грабе и расипају, људи пишу како треба Црква још додатно да плаћа порезе држави, оној истој што деценијама користи и не враћа црквену имовину, коју су поштедели окупатори Турци и Немци. У ту имовину спадају и средства и имовина Фонда православног свештенства, коју се комунисти 1946. разграбили. Само нас брани овај римокатолик, још ће нас оптужити за екуменизам bluelite Ignjatije, Andre Williams, nirvanashop and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Само нас брани овај римокатолик, још ће нас оптужити за екуменизам Браним разум и правду, свеједно гдје, иначе то противници хришћанства тако то и раде јер мисле да нас могу ломит једне по другим, хајдемо прво мало кињит оне католике па православце, потом и те протестанте. Провидна тактика. Шта ће бити од тог екуменизма хришћанског то још не знам, али знам да је свуда на дјелу екуменизам атеистички, сви незнабози свих земља и раса, у фронтални напад против Бога и вјере о.Небојша, RYLAH and Макрина је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Нека оптуже,с добрим човеком и на крај света 301 о.Небојша, pink panter and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Тему треба затворити јер је скренула у разним правцима. Уместо да људи који се изјашњавају као верници , кажу хвала Богу , што стиже нека помоћ од државе, од које сви на све стране грабе и расипају, људи пишу како треба Црква још додатно да плаћа порезе држави, оној истој што деценијама користи и не враћа црквену имовину, коју су поштедели окупатори Турци и Немци. У ту имовину спадају и средства и имовина Фонда православног свештенства, коју се комунисти 1946. разграбили. Само нас брани овај римокатолик, још ће нас оптужити за екуменизам Па Јосип је показао да разуме шта је Црква. Нека се заиста питам на овако озбиљним темама да ли има хришћана. Али добро, то је наша реалност. Шта да се ради. о.Небојша је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Овако ће код нас да буде. На крају ни пара ни имовине https://www.pouke.org/forum/topic/18825-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D1%87%D0%BA%D0%B5-%D1%9B%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D1%83-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BC-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0%B5/ Макрина је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/18825-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D1%87%D0%BA%D0%B5-%D1%9B%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D1%83-%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BC-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0%B5/page__gopid__627311#entry627311 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Па Јосип је показао да разуме шта је Црква. Нека се заиста питам на овако озбиљним темама да ли има хришћана. Али добро, то је наша реалност. Шта да се ради. ostrascenost koja (izgleda) ne zna za granice... opasna stvar, polako hvata koren, jaca, i pretvara se u zilavu korovcinu... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Овако ће код нас да буде. На крају ни пара ни имовине https://www.pouke.org...ом-десетом-све/ Веома могуће... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Само нас брани овај римокатолик, још ће нас оптужити за екуменизам Мора да вас брани, он је римокатолик. Римокатоличка црква има дугу традицију симфоније са државом, и великог утицаја на државу и друштво. А остали вас овдје нису ни бранили ни кудили, већ изражавали став да како и свом народу тако и свештеницима. Нема привилегија. Avocado, Аурор, DYNABLASTER and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука