Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 А ни тада не би... радили би онда на затирању вере, рушењу и паљењу Цркава као и они који се слажу њиховој идеологији- атеистички Шиптари (не заборавите да је праватеистичка земља била баш Албанија која је као таква проглашена од стране Енвер Хоџе 1968). Ево, како би они волели да то бива: ne ateistički nego K O M U N I S T I Č K I. To uopšte nije isto! P.S. Bolje reći šiptarski islamisti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Нажалост, веома је тачна... а пратим шта пишу, како се опходе према људима из Цркве и како одмах устану на сам помен Цркве у било којем медију. На интернету не сме да изађе ни један текст о Цркви (а где моће да се коментарише) да не буде пљувачине до сржи... то је мржња. А то да ли је моја порука острашћена, погледај линк са књигом коју сам поставио. Та њихова прича да "атеисти нису комунисти" је неистина. Идеологија према вери је иста. Потпуно. Уништити било који помен о вери. Зато су оволико зинули против пензија свештеницима, а нико не поставља питање црквене имовине и свега што су атеистички идеолози отели Цркви за време истих тих комуњара који су свештенике убијали. http://www.youtube.com/watch?v=XdK9iOJFQ7I nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 У чему је разлика? Ja ne osećam ama baš nikakvu potrebu da palim crkvu i ubijam nekoga. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 ne ateistički nego K O M U N I S T I Č K I. To uopšte nije isto! P.S. Bolje reći šiptarski islamisti. ateisti su komunisti koliko su pravosalvci inkvizitori пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 А то да ли је моја порука острашћена, погледај линк са књигом коју сам поставио. Та њихова прича да "атеисти нису комунисти" је неистина. Идеологија према вери је иста. Потпуно. Уништити било који помен о вери. Ja jesam ateista, ali Bože sačuvaj. p.s. Mogao bi da častiš nekako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 To da li ti možeš da biraš hoćeš li da ideš na veronauku ili ne, ne menja činjenicu da si je već platio. E to je kršenje sekularnosti. A izbor ne menja ništa suštinski. Да видиш да и мења, и то много. По први пут у задњих седамдесет година мени, као и многима попут мене је омогућено да за своје паре образујемо своју децу онако како хоћемо, без да нам неке комуњаре причају шта је добро за нашу децу. Кад мало боље размислим, веронаука је једно од врхунских достигнућа демократије у нашем образовном систему, јер се по први пут родитељи питају шта ће деца да им уче. И чак им је дат и избор. nirvanashop and Apis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ja ne osećam ama baš nikakvu potrebu da palim crkvu i ubijam nekoga. Зато што си ти либерал, слободан човек и поштујеш друго људско биће и његов избор. Нажалост велика већина атеиста није таква - велика већина мисли да треба свој став да наметну верницима. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Има један атеиста код нас,човек је инжињер,екстра стручњак за електро-технику.Има своју радњу и код њега смо куповали сав материјал када се зидао парохијски дом. На свом столу има са једне стране,неку згодну цицу залепљену провидном траком и пише нешто као : и у 70 година може мушкарац да буде са женом,научно доказано...немам појма,тако нешто а са друге стране има залепљен портрет Патријарха Павла. Питао га једном мој супруг,зашто држи слику Патријарха Павла,он му је одговорио: Нисам верник али знам да препознам доброг човека! Ето шта је био наш Патријарх и за неверујуће људе.Кад га је мој супруг питао,за савет,како да буде добар свештеник,он му је рекао: "Тако да се светли светлост ваша пред људима, да виде ваша добра дела и прославе Оца вашега који је на небесима" Да светлимо тешко је и увек ће се наћи неко коме ни то неће бити довољно али да имамо основну трпељивост и разумевање,то можемо и морамо. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Да видиш да и мења, и то много. По први пут у задњих седамдесет година мени, као и многима попут мене је омогућено да за своје паре образујемо своју децу онако како хоћемо, без да нам неке комуњаре причају шта је добро за нашу децу. Кад мало боље размислим, веронаука је једно од врхунских достигнућа демократије у нашем образовном систему, јер се по први пут родитељи питају шта ће деца да им уче. И чак им је дат и избор. deo te veronauke kao i deo peznija koje cete primati dolaze iz poreza koji uredno placaju ateisti. I atesiti u Srbiji i Ateisti Srbije i antiteisti... vecina radi i placa svoje doprinose koji ce delom uci i u svestenicke penzije. Ne znam samo kako to nece da vam sveta? Nece li te komunisticko- ateisticko- satanisticke pare da vam progore novcanik? (mala sala- ivane, molim te nemoj da me banujes) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 ateisti su komunisti koliko su pravosalvci inkvizitori Брате, ти си крштен и венчан у Српској Православној Цркви. Ајд да кажеш да се за крштење ниси питао, али си венчање сам одабрао. Што значи да си ти наш брат и у духовном смислу, и то у потпуно духовном смислу, јер си се са женом сјединио кроз Христа Господа. Тако да ти опраштам ове мале атеистичке излете, ти си срцем одабрао где си заправо. nirvanashop and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Да видиш да и мења, и то много. По први пут у задњих седамдесет година мени, као и многима попут мене је омогућено да за своје паре образујемо своју децу онако како хоћемо, без да нам неке комуњаре причају шта је добро за нашу децу. Кад мало боље размислим, веронаука је једно од врхунских достигнућа демократије у нашем образовном систему, јер се по први пут родитељи питају шта ће деца да им уче. И чак им је дат и избор. Добро, ти не разумеш шта Аурор хоће да каже. Јесте да родитељи имају избор да пошаљу или не пошаљу дете на веронауку, али порески обвезници који плаћају организовање веронауке немају тај избор. Они морају да плате одржавање веронауке, хтели или не хтели. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Привилегован положај Цркве је тај да се њени приходи које остварује не опорезују. И то има везе са овом темом, и ја сам то више путна нагласио. Црква по мом мишљењу треба да буде дио пореског система, ако хоће да добија пензије за своје свештенике. Ех, ово је таква демагогија да јој ни она комунистичка није равна. Надмашила је и њих и цијели централни комитет КПЈ/ СКЈ. Море, шта има Цркви да опорезују кад Црква ништа нема, једва саставља економски крај с крајем, црквена каса у глобалу је у константном вишегодишњем експоненцијалном дефициту, у дубоком пропаду. Тамо гдје се нађе некаквих средстава онда се тим "крпају" рупе да брод не потоне потпуно ко Титаник, одтамо гдје има се носи и даје тамо гдје нема, на изградњу цркви, на удржавање школа, богословија итд. То су се баш претргли с тим "привилегованим положајем", отпустили Цркви плаћање пореза којег свеједно врло добро знају да чак и да мора никада га не би платити ни могла јер никакве приходе такве који би се опорезиват дали нема. Отпустили Цркви опорезивање непостојећих прихода, порезе које никад нема шансе да би их икада од Цркве утјерати могла, од нуле је само нула, баш много џенлменски. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Добро, ти не разумеш шта Аурор хоће да каже. Јесте да родитељи имају избор да пошаљу или не пошаљу дете на веронауку, али порески обвезници који плаћају организовање веронауке немају тај избор. Они морају да плате одржавање веронауке, хтели или не хтели. Они плаћају и организовање хемије, грађанског васпитања, физичког васпитања, математике... Ко их је икада питао да се изјасне о томе? nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 ateisti su komunisti koliko su pravosalvci inkvizitori Аха... јасно... ево само делић атеистичке комуњарске идеологије: Otac Vasilije Božarić je 13. novembra 1941. godine na poziv vernog naroda otišao u Lješko Polje kako bi prekadio slavske kolače pošto je, zbog upražnjenosti, opsluživao i lješkopoljsku parohiju. Tamo je izvršio jedno venčanje i prekadio je četiri slavska kolača. Otac Vasilije je 15. novembra 1941. godine ponovo došao u Lješko Polje kako bi izvršio jedno opelo. Komunisti su znali za njegov ispravan nacionalni i hrišćanski rad sa narodom njegove parohije. Saznali su i za njegov odlazak u Lješko Polje te su mu napravili zasedu. Uhvatili su ga na putu te su ga mrcvarili, mučili, isekli, ubili i opljačkali, a njegovo mrtvo telo su u šatorskom krilu preneli i bacili u reku Moraču. Njegovo unakaženo telo je iz vode isplivalo posle nekoliko nedelja, na Badnji dan 1942. godine. Njegova porodica je želela da ga sahrani pored hrama u Vukovcima. No, crvene dahije to nisu dozvolile. Nisu dozvolili ni da se izvrši opelo, ni da se sahrani na groblju već je politički komesar naredio da se telo ovog Srbskog Sveštenomučenika sahrani u selu Goričanima pored same obale valovite i nabujale Morače __________ А ево и данашњи атеиста који је рекао оно што добар део атеиста мисли: https://www.pouke.org/forum/topic/15678-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%83%D1%98%D1%83%D1%9B%D0%B8%D1%85-%D1%87%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Само још да подсетим неке овде на форуму,да сад,на овом форуму што пишете и слободно износите своје ставове,омогућио вам је отац Иван,великим трудом,муком и нервирањем је прикупио новац само да би сајт опстао и да данас и ви можете слободно и отворено да пишете а ко зна чега се све одрекао и његова породица. Само то ћу рећи,да не пређе ово у патетику... RYLAH, PD, Аурор and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука