Иван Недић Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Иначе, да се оградим, пошто сам један од првих ко је негативно одреаговао на тему. Лично због Вас, оче Иване, али и због још неких свештеника који су у сличној ситуацији, веома ми је драго. Међутим, плашим се "лизања" црквених структура са државом, које никада нигде није изашло на добро, и сматрам да нам овако нешто није требало. Али кад иде крава - нек иде и теле. И тако је све у распаду, целокупан систем, са обе стране Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ivane ko od ateista koji ovde pise na forumu tako misli? Nijedan. Cemu onda ovakva drama, moze i normalno da se raspravlja, bez da se odmah ide na to da se ateisti nadaju da ce nekog istreba i slicne gluposti... makar ovde gde takvih likova nema. Jako neposten nacin razgovora. Драма се састоји у томе што отац Иван не успева снагом својих аргумената да вас атеисте убеди у то што он верује, па се због тога нервира. Не разуме да нико никада у историји није успео да већину људи убеди да верују. Увек је мањина искрено веровала и то у својим животима спроводила, а огромна већина или уопште није веровала или је веровала неискрено (јер је то било друштвено захтевано). Па Христос је рекао "не бој се стадо малено". Историја православне цркве је историја живота мале мањине верујућих у огромној већини неверујућих. То је једноставно тако. Zayron and Apis је реаговао/ла на ово 2 www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 @ gdin Objektivni Procenitelj, Taj klip znam napamet. Čudo da niko u Engleskoj nije histerisao da je on komunjara. Ja sam mislio da je to standardna procedura u celom svetu kada neko slobodno izražava svoje mišljenje i insistira na sprovođenju zakona. "I don't reject Jesus, I reject religion and clerical criminals that run it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Cloudking nisi odgovorio na moje pitanje!!Iz kojih to pobuda si se ozenio u Crkvi? Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 @ gdin Objektivni Procenitelj, Taj klip znam napamet. Čudo da niko u Engleskoj nije histerisao da je on komunjara. Ja sam mislio da je to standardna procedura u celom svetu kada neko slobodno izražava svoje mišljenje i insistira na sprovođenju zakona. "I don't reject Jesus, I reject religion and clerical criminals that run it" Господине Свезнајући, ако ти не видиш проблем у том клипу, или у клиповима где директно вређа ислам и вернике, или где вернике отворено или увијено назива идиотима само због тога што свет не виде онако како би он желео да свет изгледа, или у његовим клиповима не видиш класичну пројаву англосаксонског расизма у најотворенијем облику, онда је проблем у теби. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Cloudking nisi odgovorio na moje pitanje!!Iz kojih to pobuda si se ozenio u Crkvi? Ја бих молио да се то питање више не поставља, уколико је могуће. Претерао сам малопре, а то су опет личне ствари свакога од нас. Знам да сам први поставио то питање, али бих молио остале, уколико је икако могуће, да то питање не постављају. Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Драма се састоји у томе што отац Иван не успева снагом својих аргумената да вас атеисте убеди у то што он верује, па се због тога нервира. Drama se sastoji u tome da se inputira da vecina ateista samo ceka da pobije vernike... A ova tema je koliko se meni cini cisto politicka... i bice raznih misljenja, izmedju ostalog i nekonizstentnih i licemernih (kao i uvek u ovakvim temama), i za ocekiviti je da ce vecina ateista naci neki problem u ovoj inicijativi. To ne znaci da zele da jasu popove. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ех, ово је таква демагогија да јој ни она комунистичка није равна. Надмашила је и њих и цијели централни комитет КПЈ/ СКЈ. Море, шта има Цркви да опорезују кад Црква ништа нема, једва саставља економски крај с крајем, црквена каса у глобалу је у константном вишегодишњем експоненцијалном дефициту, у дубоком пропаду. Тамо гдје се нађе некаквих средстава онда се тим "крпају" рупе да брод не потоне потпуно ко Титаник, одтамо гдје има се носи и даје тамо гдје нема, на изградњу цркви, на удржавање школа, богословија итд. То су се баш претргли с тим "привилегованим положајем", отпустили Цркви плаћање пореза којег свеједно врло добро знају да чак и да мора никада га не би платити ни могла јер никакве приходе такве који би се опорезиват дали нема. Отпустили Цркви опорезивање непостојећих прихода, порезе које никад нема шансе да би их икада од Цркве утјерати могла, од нуле је само нула, баш много џенлменски. Немој ми о демагогији, јер демагогија је кад кажеш да Црква нема ништа. Има Црква итекако. Али, ок нека нема рецимо, али немају и многи други обични људи који хоће неки посао да покрену, па крпе се од намета до намета и нико њих не сажаљева што су на удару високих пореза. А неке епархије у СПЦ имају много и премного, јер од имовине која им је враћена, посједују локације у центрима градова на екслузивним мјестима и издају пословне просторе. У једној епархији један епископ је ставио црквену имовину под хипотеку да би неку фирму из стечаја извукао. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 А неке епархије у СПЦ имају много и премного, јер од имовине која им је враћена, посједују локације у центрима градова на екслузивним мјестима и издају пословне просторе. У једној епархији један епископ је ставио црквену имовину под хипотеку да би неку фирму из стечаја извукао. И шта онда, они опет све паре које од издавања тих локација добију све одмах поново реинвестирају, улажу у Цркву тамо гдје је напотребније, гдје "гори" под ногама економски. Мисли ли неко да си то неки епскоп дава и сакрива у сламарицу и под душецима? Да може уживат на Карибику, Маледивима и сл. кад оде у пензију? И ту фирму коју вади из пропасти, нормално да вади ако из ње има некакве приходе које опет инвестира у Цркву, богословије итд. Добро да барем то имају, шта би без тог, тек онда не би имали ништа, била би то онда апсолутна нула. Да фирму није могуће извадити из проблема сигурно да то не би ни радио, јасна ствар. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 И шта онда, они опет сте паре које од издавања тих локација добију све одмах поново реинвестирају, улажу у Цркву тамо гдје је напотребније, гдје "гори" под ногама економски. Мисли ли неко да си то неки епскоп дава и сакрива у сламарицу и под душецима? Да може уживат на Карибику, Маледивима и сл. кад оде у пензију? И ту фирму коју вади из пропасти, нормално да вади ако из ње има некакве приходе које опет инвестира у Цркву, богословије итд. Добро да барем то имају, шта би без тог, тек онда не би имали ништа, била би то онда апсолутна нула. Да фирму није могуће извадити из проблема сигурно то не би ни радио, јасна ствар. Одлично, ако је тај епископ онда тако добар предузетник, нека приходи које његова епархија остварује буду опорезовани, и лијепо све по пс-у. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Господине Свезнајући, ако ти не видиш проблем у том клипу, или у клиповима где директно вређа ислам и вернике, или где вернике отворено или увијено назива идиотима само због тога што свет не виде онако како би он желео да свет изгледа, или у његовим клиповима не видиш класичну пројаву англосаксонског расизма у најотворенијем облику, онда је проблем у теби. Da, a sloboda govora i govorenje istine o islamu = vređanje islama. A vernike ne vređa, kritikuje religiju. A to ima pravo, moj totalitarni i represivni druže. Čovek odbija da bude politički korektni magarac kada su određene stvari u pitanju, a ako misliš da tu nešto nije u redu, onda ... A za njega ćemo da histerišemo da je anglosaksonski rasista, je l' da? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ivane ko od ateista koji ovde pise na forumu tako misli? Nijedan. Cemu onda ovakva drama, moze i normalno da se raspravlja, bez da se odmah ide na to da se ateisti nadaju da ce nekog istreba i slicne gluposti... makar ovde gde takvih likova nema. Jako neposten nacin razgovora. Непоштено би било када бих рекао другачије. То што неки од вас не би јахали попове и истребили све верујуће не мења мој став према атеизму као таквом. Морам да признам да није био такав дуго времена, али су мене неки догађаји натерали да тако мислим и да мало боље повежем ствари. Схватио сам сву подлост удруженог атеизма у Србији, његову деструктвну намену и према Цркви и према држави. А наравно да се не нервирам што је неко атеиста. Напротив. То је његово и само његово право. Али нећу да дозволим када неко, па био то атеиста или теиста, угрожава право да и ја будем исто то слободно и друштвено одговорно биће- у правом смислу речи "човек". Зато сада нападам када овде дође неки атеиста и почне емене као свештеника да учи како да обављам службу, шта треба да радим а шта не... то атеисту не треба да се тиче. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Одлично, ако је тај епископ онда тако добар предузетник, нека .. :0104cheesy: Jako dobar, kažu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 aman ljudi, izbori se blize, lepo glasate ako ste ateisti za stranke koje u programu imaju sasecanje troskova za Crkvu i ukidanje veronauke, ako ste vernici birate stranku ciji program vam pase i mirna Bosna. Prebroje se glasovi i fajront. Kome se ne svidja a nece da trpi ili u emigraciju ili pusku u ruke i u sumu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Одлично, ако је тај епископ онда тако добар предузетник, нека приходи које његова епархија остварује буду опорезовани, и лијепо све по пс-у. С тим се само надомирују дефицити црквене касе, та је одавно у црвеним бројкама, У МИНУСУ! Знаш ли шта је минус на рачуну, оно кад ти заблокирају картицу итд. То не значи само да си на НУЛИ, то би још било супер, већ и да те паре мораш вратит, надомирит! А тај дуг црквени је настао у транзицији, у процесу преласка на посткомунистичке економске услове. Црква је одједном добила обавезе а није имала средства јер јој их нико није ни дао. А много тога од њеног иметка јој ни дан данас није враћено. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука