Иван Недић Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Добро, ти не разумеш шта Аурор хоће да каже. Јесте да родитељи имају избор да пошаљу или не пошаљу дете на веронауку, али порески обвезници који плаћају организовање веронауке немају тај избор. Они морају да плате одржавање веронауке, хтели или не хтели. Не, они плаћају одржавање грађанског васпитања. Аурор је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Да видиш да и мења, и то много. По први пут у задњих седамдесет година мени, као и многима попут мене је омогућено да за своје паре образујемо своју децу онако како хоћемо, без да нам неке комуњаре причају шта је добро за нашу децу. Кад мало боље размислим, веронаука је једно од врхунских достигнућа демократије у нашем образовном систему, јер се по први пут родитељи питају шта ће деца да им уче. И чак им је дат и избор. Gospodine Objektivna Procena, Ja to plaćam i nije mi dat izbor već se nasilno otima od mene. Ista stvar, nekada su učili marksizam u školama i ljudi, isto kao sada, nisu imali mogućnost da izaberu da li će to da plaćaju ili ne, a sada uče novu prodominantnu ideologiju i govore da je ovo demokratski jer avaj, možeš da biraš između građanskog i veronauke. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Брате, ти си крштен и венчан у Српској Православној Цркви. Ајд да кажеш да се за крштење ниси питао, али си венчање сам одабрао. Што значи да си ти наш брат и у духовном смислу, и то у потпуно духовном смислу, јер си се са женом сјединио кроз Христа Господа. Тако да ти опраштам ове мале атеистичке излете, ти си срцем одабрао где си заправо. Зашто некога присиљаваш да буде верник? Зашто некоме натураш да буде твој брат у Христу? Много данашњи верници оваквим приступ наносе огромну штету Цркви. Несвесно. Пусти човека да живи свој живот. Нека сам одлучи. Проповедај врлине и живи поштен и врчлински живот на делу. И пусти друге да живе своје животе. Ни Христос није никоме натурао веру, а посебно на овај начин ове неке лажне љубави "мој брат у Христу иако ти то поричеш". То атеисти несвесно препознају као бљутаву дволичну љубав, неки подли и и неикрени приступ. Зато и не прилазе Цркви. Ако тако приђеш човеку показујеш да га не поштујеш. Иако кажеш да ти је он брат у Христу, ти га гледаш са висине. И то наравно никада неће привући тог човека у Цркву. То је одбојно и то многи данашњи верници и овде на форуму и у стварном животу не разумеју. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Само још да подсетим неке овде на форуму,да сад,на овом форуму што пишете и слободно износите своје ставове,омогућио вам је отац Иван,великим трудом,муком и нервирањем је прикупио новац само да би сајт опстао и да данас и ви можете слободно и отворено да пишете а ко зна чега се све одрекао и његова породица. Само то ћу рећи,да не пређе ово у патетику... Tako je! I drago mi je što je dobio novac. I hvala mu što su ateisti i dalje tu i što nije uradio/rekao ono što bi neko drugi uradio verovatno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 А ево и данашњи атеиста који је рекао оно што добар део атеиста мисли: https://www.pouke.org...ума-са-атеисти/ Ma nije tako prosto, ne misli dobar deo ateista tako. inteligentniji misle ovako, ispravno: (pogledaj šta je nativity scene dole u opisu) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Не, они плаћају одржавање грађанског васпитања. Пријатељу, немају сви они који плаћају ПДВ децу коју шаљу у школу. Има много више оних који плаћају порез од оних који шаљу децу у школу и праве такав избор. Тако да је то погрешна перспектива. Ми верници смо данас у многим стварима лицемери. Причамо о одвојености Цркве од државе а уз помоћ државне силе терамо већину људи да плаћају одржавање веронауке за мањину људи. Или смо црквена држава или нисмо. Треба да се одлучимо. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Само то ћу рећи,да не пређе ово у патетику... kasno... on vec nekoliko postova unazad patetise i drami... zao mi je sto je posao tom stranom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Нажалост велика већина атеиста није таква - велика већина мисли да треба свој став да наметну верницима. netacno, velika vecina ateista uopste i ne razmislja na tu temu, samo saka jada povampirenih antiteista razmislja na taj nacin i oni se udruze u te njihove sektice da ne ispadne da ti oponiram, napisao bih isto da je bilo ko napisao R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 netacno, velika vecina ateista uopste i ne razmislja na tu temu, samo saka jada povampirenih antiteista razmislja na taj nacin i oni se udruze u te njihove sektice da ne ispadne da ti oponiram, napisao bih isto da je bilo ko napisao Ок није ни битно. Да не улазимо у пребројавање. Оно што је важно, по мени, да се законски ограничи да било који човек другом човеку намеће мишљење или причињава било какву штету. Треба законски ограничити насиље тих милитаната. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Gospodine Objektivna Procena, Ja to plaćam i nije mi dat izbor već se nasilno otima od mene. Ista stvar, nekada su učili marksizam u školama i ljudi, isto kao sada, nisu imali mogućnost da izaberu da li će to da plaćaju ili ne, a sada uče novu prodominantnu ideologiju i govore da je ovo demokratski jer avaj, možeš da biraš između građanskog i veronauke. Ево, ја плаћам за историју за коју знам да је фалсификат у многим деловима. Плаћам за биологију у којој се учи теорија еволуције, која ми је нелогична. А дајем много више пара него ти, у то буди сигуран. Ако ћемо да уводимо имовински цензус, сматрај се пораженим у старту. Ако ће, опет, просветна политика да зависи од воље оних који би да наметну нешто своје, немам примедби, али онда да се престане са агресивном рекламом грађанског васпитања, где се деци и родитељима у старту деле флајери са пропагандом колико је грађанско добро. И ово је питање ЈЕДИНО код нас, јер веронаука постоји скоро свуда у Европи, јер су власти приметиле потребу верника и за том врстом образовања, верника који плаћају своје порезе, и изашли су им у сусрет. исто као и овде. Е, садм то што више није четрес и нека, и што не мош да игноришеш чињеницу да је у овој земљи деведес посто верника, и што знаш да ћеш морати да им излазиш у сусрет... Крени да се бавиш политиком, промени нешто. Мада, ево га један, покушава све то (иако знам да га ти не подржаваш), али му некако не иде. Једва остаје изнад цензуса, уз свуи страховиту подршку. Говори ли ти то нешто о потребама друштва? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Зашто некога присиљаваш да буде верник? Зашто некоме натураш да буде твој брат у Христу? Много данашњи верници оваквим приступ наносе огромну штету Цркви. Несвесно. Пусти човека да живи свој живот. Нека сам одлучи. Проповедај врлине и живи поштен и врчлински живот на делу. И пусти друге да живе своје животе. Ни Христос није никоме натурао веру, а посебно на овај начин ове неке лажне љубави "мој брат у Христу иако ти то поричеш". То атеисти несвесно препознају као бљутаву дволичну љубав, неки подли и и неикрени приступ. Зато и не прилазе Цркви. Ако тако приђеш човеку показујеш да га не поштујеш. Иако кажеш да ти је он брат у Христу, ти га гледаш са висине. И то наравно никада неће привући тог човека у Цркву. То је одбојно и то многи данашњи верници и овде на форуму и у стварном животу не разумеју. Не намећем му ја ништа. нити сам овде да бих преобраћао било кога. Зна он шта му ја и због чега причам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Ma nije tako prosto, ne misli dobar deo ateista tako. inteligentniji misle ovako, ispravno: (pogledaj šta je nativity scene dole u opisu) Јел то овај делија? Ова слика и прилика толеранције? Да не качим остале његове клипове, који изражавају још црњу мржњу. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 Пријатељу, немају сви они који плаћају ПДВ децу коју шаљу у школу. Има много више оних који плаћају порез од оних који шаљу децу у школу и праве такав избор. Тако да је то погрешна перспектива. Ми верници смо данас у многим стварима лицемери. Причамо о одвојености Цркве од државе а уз помоћ државне силе терамо већину људи да плаћају одржавање веронауке за мањину људи. Или смо црквена држава или нисмо. Треба да се одлучимо. А у интересу оних који плаћају порез а немају децу није да се деца школују? То се њих ни најмање не тиче? "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 А ево и данашњи атеиста који је рекао оно што добар део атеиста мисли: https://www.pouke.org...ума-са-атеисти/ Ivane ko od ateista koji ovde pise na forumu tako misli? Nijedan. Cemu onda ovakva drama, moze i normalno da se raspravlja, bez da se odmah ide na to da se ateisti nadaju da ce nekog istreba i slicne gluposti... makar ovde gde takvih likova nema. Jako neposten nacin razgovora. ВИЛМА, Justin Waters, laetitia and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Април 27, 2012 Пријави Подели Написано Април 27, 2012 А у интересу оних који плаћају порез а немају децу није да се деца школују? То се њих ни најмање не тиче? То је наравно још даљња разрада проблема. Цело школство треба да буде у приватној сфери а не у државној, али то је нека друга тема. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука