Jump to content

Država će garantovati penzije sveštenicima u Srbiji

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ја плаћам део пића које попију организације које су ми апсолутно неприхватљиве (овде углавном мислим на лешинарске организације које подстичу мржњу и поделу у друштву да би имале огромне ничим заслужене приходе).

O crkvi pricas?

Од мојих пара се финансирала и она представа звана "Парада поноса 2010". Од мојих пара су се лечили полицајци, од мојих пара се поправљао град, од мојих пара се судило онима који су се млатили са полицијом. Од мојих пара се финансира гориво којим се страначки прваци возе са митинга на митинг.

Много и премного се ради од мојих пара, као и од пара свих верника, а да нас нико не пита. Када би нас питао, било би нам апсолутно неприхватљиво и не би добио паре за то. Али нас не пита.

A sto se od nasih para finansiraju penzije svestenicima i veronauka u skolama?

Да не бих даље набрајао, мислим да си схватио поенту. Лицемерно је ћутати док се огромне паре пуцају на најобичније глупости само због тога што је у тренду борити се за "људска права и толеранцију" (и то не само без питања грађана, него и упркос већинској вољи грађана), а онда дизати галаму када се само део тих пара да тамо где се огромна већина грађана не би бунила.

Vecina naroda ne bi bunila? Populizam najnize vrste.

Oko fundamentalnih prava NEMA GLASANJA, pravnice!

Ne resavaju se pitanja tako sto prosto das sirokim narodnim masama da glasaju.

Da je tako, u drzavi Misisipi ili Alabami bi crnci i dalje bili u zadnjem delu autobusa.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 488
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

O crkvi pricas?

О организацијама које живе од бројања лешева и стварања антагонизама у друштву. Добро си знао о чему причам.

A sto se od nasih para finansiraju penzije svestenicima i veronauka u skolama?

Vecina naroda ne bi bunila? Populizam najnize vrste.

Oko fundamentalnih prava NEMA GLASANJA, pravnice!

Ne resavaju se pitanja tako sto prosto das sirokim narodnim masama da glasaju.

Da je tako, u drzavi Misisipi ili Alabami bi crnci i dalje bili u zadnjem delu autobusa.

Образовани мој и свезнајући пријатељу, то је управо и била поента мог јављања. Да неке ствари држава уређује према свом нахођењу, према својим циљевима и интересима и да нису подложне популизму. Као што је имала интерес да организује параду, као што је имала интерес да помаже организације за пребројавање лешева и ширење мржње, тако има интерес и да уведе веронауке у школе.

Ви сте први почели да причате како се све то ради од ваших пара, само сам окренуо причу. И опет показао какви сте када се ваша прича окрене са друге стране. Када и други крену да траже своја права по вашем рецепту. Дакле, лицемерје. Опет.

Да сам исто ово горе рекао, али под другим именом, ти би укапирао о чему се ради.

Сад се смири, погледај поново његово јављање, погледај мој одговор, и схватићеш суштину приче. И немој да се нервираш, лоше је за крвни притисак ;)

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

О организацијама које живе од бројања лешева и стварања антагонизама у друштву. Добро си знао о чему причам.

Dakle o crkvi?

Образовани мој и свезнајући пријатељу, то је управо и била поента мог јављања.

Hvala lepo.

Да неке ствари држава уређује према свом нахођењу, према својим циљевима и интересима и да нису подложне популизму. Као што је имала интерес да организује параду, као што је имала интерес да помаже организације за пребројавање лешева и ширење мржње, тако има интерес и да уведе веронауке у школе.

Kakav interes? Drzava radi po sopstvenim propisima.

A ustavom je propisan sekularizam

Ne moze "ako je mogla parada ponosa, tako moze i veronauka".

Paralela se ne moze povuci.

Ви сте први почели да причате како се све то ради од ваших пара, само сам окренуо причу. И опет показао какви сте када се ваша прича окрене са друге стране. Када и други крену да траже своја права по вашем рецепту. Дакле, лицемерје. Опет.

Nemas pravo da se tvoja ideologija, koliko god dominantna, uci u skolama od para svih.

Ovo nije CCCP. I nije licemerje da se novac trosi na Paradu ponosa, jer je zakonom propisano da policija obezbedjuje takve stvari, utakmice, skupove. I to da li ce obezbedjivati ne treba da zavisi od toga koliko policajaca treba. A koliko ih treba, zavisi od broja ljudi koji su spremni da pokusaju da istrebe homoseksualce. Dakle ti ljudi prave trosak sto ne obezbedjuje 5 nego 5000 policajaca.

Да сам исто ово горе рекао, али под другим именом, ти би укапирао о чему се ради.

Nije do tebe.

Ako si u pravu i ako imas argumente, slozicu se i sa tobom.

Сад се смири, погледај поново његово јављање, погледај мој одговор, и схватићеш суштину приче. И немој да се нервираш, лоше је за крвни притисак ;)

Pogledao sam ja to dobro, i dobro sam razumeo da sam u pravu.

P.S. Kad vas slusam o bankarima, americkim imperijalistima, NVO, zutima, i strasno vam mrskim ljudskim pravima, dodje mi da pojedem svoje dvanaestopalacno crevo.

Подели на овим сајтовима

Kakav interes? Drzava radi po sopstvenim propisima.

A ustavom je propisan sekularizam

Ајд, наведи ми тај члан устава. У Кини је на пример уставом прописан секуларизам. У бившем СССР исто. Пол Пот је исто то прописао. Да ти помогнем, код нас је прописана одвојеност цркве и државе. Али то није прописивање секуларизма. Да је уставом прописан секуларизам, то би значило да су укинуте верске слободе.

Ne moze "ako je mogla parada ponosa, tako moze i veronauka".

Paralela se ne moze povuci.

Па у праву си, само нико то није ни покушавао. Парада поноса је небитна ствар која служи само онима који се на њој богате, ништа се њоме не би решило, а град би се полупао и створиле би се нове поделе у друштву. Тоталитаризам најгоре врсте.

Са друге стране, веронаука је ствар за којом је постојала потреба и која је трн у оку доконим атеистима, и то не свима. А опет, остављено је на лични избор да ли ће неко да дете пошаље на веронауку или на грађанско. Демократија у пуном сјају.

Nemas pravo da se tvoja ideologija, koliko god dominantna, uci u skolama od para svih.

Ovo nije CCCP. I nije licemerje da se novac trosi na Paradu ponosa, jer je zakonom propisano da policija obezbedjuje takve stvari, utakmice, skupove. I to da li ce obezbedjivati ne treba da zavisi od toga koliko policajaca treba. A koliko ih treba, zavisi od broja ljudi koji su spremni da pokusaju da istrebe homoseksualce. Dakle ti ljudi prave trosak sto ne obezbedjuje 5 nego 5000 policajaca.

Јеел? Занимљиво. Добро је што ниси изабрао да студираш право.

Nije do tebe.

Ako si u pravu i ako imas argumente, slozicu se i sa tobom.

Колико сам видео, слагао би се са Ђинђићем Он је увео веронауку јер је препознао потребу за тим. Немој сад мени да кукаш и нема шта да се слажеш са мном. Нити треба да ти аргументујем нешто против чега си у старту и против чега имаш огромне предрасуде.

Ево, помоћи ћу ти, дати ти наравоученије. Видиш, врло просто: Оним постом сам хтео да укажем на лицемерност става који је овде стално заступљен, а то је да атеисти плаћају порезе да би се у школама учила веронаука. Онда сам дао пар ставки које се раде од пореза верника. Ко их је питао? Грешка је да се ту ради о уставом загарантованим правима. Мош то до сутра да причаш, није тако. Е, сад, како се зове то када са једне стране имаш аргумент "ово ми се не свиђа, а ради се од мојих пара, нико ме није питао", а са друге стране, када ја потегнем исти тај аргумент "ко тебе има шта да пита, ниси ти овде да би те држава питала, јер си верник и глуп си и не треба ни да имаш никаква права" ?

Рекао сам већ како се зове и нема потребе да понављам.

Pogledao sam ja to dobro, i dobro sam razumeo da sam u pravu.

P.S. Kad vas slusam o bankarima, americkim imperijalistima, NVO, zutima, i strasno vam mrskim ljudskim pravima, dodje mi da pojedem svoje dvanaestopalacno crevo.

Жути су увели веронауку у школе, амерички империјалисти и банкари ти се привиђају, једино их ти спомињеш, део о људским правима ти се такође привиђао, а удружења грађана ( код нас не постоје НВО) критикујем из тачно одређених разлога. На пример, када су се људи у РЕКОМ-у посвађали између себе и пропала је иницијатива за бројањем мртвих у региону јер је организација Наташе Кандић присвојила милион долара и није хтела ни са ким да их подели. Има много људи који часно и поштено раде тај посао, али од лешинара не могу да дођу до изражаја.

Прво се научи да не падаш у ватру, па ћеш онда можда стваро и разумети шта сам хтео да кажем. А твоје понашање је управо илустрација онога што сам хтео да кажем, тако да си ми помогао. Хвала.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ево, помоћи ћу ти, дати ти наравоученије. Видиш, врло просто: Оним постом сам хтео да укажем на лицемерност става који је овде стално заступљен, а то је да атеисти плаћају порезе да би се у школама учила веронаука. Онда сам дао пар ставки које се раде од пореза верника. Ко их је питао? Грешка је да се ту ради о уставом загарантованим правима. Мош то до сутра да причаш, није тако.

Mislio sam da ti odgovorim na to što si napisao, ali kad sam shvatio sa kojim kategorijama izjava i mišljenja imam posla, odustao sam.

Svako dobro, pravniče.

Po broju logičkih grešaka, po pristrasnosti i po tvrdoglavosti si dostojan retkih primera među forumskim kreacionistima. Nadam se da si veoma ponosan na sebe.

Подели на овим сајтовима

Mislio sam da ti odgovorim na to što si napisao, ali kad sam shvatio sa kojim kategorijama izjava i mišljenja imam posla, odustao sam.

Јел? Добро, таман сам се забринуо да ћеш ми овде тумачити Устав, па да научим нешто што раније нисам знао.

Po broju logičkih grešaka, po pristrasnosti i po tvrdoglavosti si dostojan retkih primera među forumskim kreacionistima. Nadam se da si veoma ponosan na sebe.

Видиш, када се у нешто не разумеш, онда питаш (мада и после тога наравно имаш право да задржиш своје мишљење). Када ти неко укаже на лицемерност деловања, онда му се захвалиш и гледаш да поправиш себе. Када пробаш да неког гледаш са висине, па се твоји аргументи сурвају у блато, онда поразмислиш о својим аргументима, или схватиш да не мораш баш увек и у свему да будеш најбољи да би опет био продуктиван и поштован члан друштва.

А када дајеш ад хоминем паушалне оцене попут ове, испадаш смешан, а у исто време затвараш себе да нешто и научиш, што никако није добро за младог човека.

Svako dobro, pravniče.

Свако добро! ;)

Подели на овим сајтовима

Да је уставом прописан секуларизам, то би значило да су укинуте верске слободе.

Па у праву си, само нико то није ни покушавао. Парада поноса је небитна ствар која служи само онима који се на њој богате, ништа се њоме не би решило, а град би се полупао и створиле би се нове поделе у друштву. Тоталитаризам најгоре врсте.

Са друге стране, веронаука је ствар за којом је постојала потреба и која је трн у оку доконим атеистима, и то не свима. А опет, остављено је на лични избор да ли ће неко да дете пошаље на веронауку или на грађанско. Демократија у пуном сјају.

Ево, помоћи ћу ти, дати ти наравоученије. Видиш, врло просто: Оним постом сам хтео да укажем на лицемерност става који је овде стално заступљен, а то је да атеисти плаћају порезе да би се у школама учила веронаука. Онда сам дао пар ставки које се раде од пореза верника. Ко их је питао? Грешка је да се ту ради о уставом загарантованим правима. Мош то до сутра да причаш, није тако

sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Јел? Добро, таман сам се забринуо да ћеш ми овде тумачити Устав, па да научим нешто што раније нисам знао.

Šta reći?

Видиш, када се у нешто не разумеш, онда питаш (мада и после тога наравно имаш право да задржиш своје мишљење). Када ти неко укаже на лицемерност деловања, онда му се захвалиш и гледаш да поправиш себе.

Prvo napišeš TI SE NE RAZUMEŠ,pa onda kritikuješ mene što dajem ad hominem paušalne ocene, konzistentno, nema šta. A to da je moje delovanje licemerno - to u tvom svetu fantazija.

Ali si ti sigurno u pravu jer ti to piše na diplomi!

Када пробаш да неког гледаш са висине, па се твоји аргументи сурвају у блато, онда поразмислиш о својим аргументима, или схватиш да не мораш баш увек и у свему да будеш најбољи да би опет био продуктиван и поштован члан друштва.

Možda po tvojoj proceni, ali su neke stvari u vezi te tvoje procene jasne svakome sa pola mozga ovde. Šta se survalo u blato? Kako? Čime? Joj kuku.

А када дајеш ад хоминем паушалне оцене попут ове, испадаш смешан, а у исто време затвараш себе да нешто и научиш, што никако није добро за младог човека.

Pa dobro, rekao sam ti šta mislim o tvrdoglavosti u pisanju.

I nemoj mnogo da se brineš o tome šta je dobro za mene. ;)

Подели на овим сајтовима

Ево још мало уља на ватру (by Blic) :mellow:

Sveštenici zarade 1.500 evra mesečno, a država im plaća staž

Ovo je vec slucaj za ateiste srbije greengrin .Blic je uvek bio precizan po pitanju pljuvanja Crkve i svestenstva ;)

Подели на овим сајтовима

Какав је ово небулозан текст у Блицу! Страшно! Више од 90 посто свештеника може да сања о овој суми, а Блиц спрема линч против Цркве. Овакви текстови ће довести до тога да када људи опљачкају или убију свештеника одреагују - Па, сам је то тражио, живео богаташки тид, итд...

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Кад одвале, онда стварно немају мере....

30 крштења и 10 венчања годишње је врхунац једне парохије. Све преко тога је у домену научне фантастике.

Осим ако се крсти вишечлана породица.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...