Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

• 1 month later...

Đoković: Patrijarh Pavle je moj uzor

Pamtim lep citat jednog od najvećih ljudi koje je Srbija ikada imala.On je bio veoma skroman čovek.Nije koristio automobile, i uvek je rado pričao sa ljudima, rekao je Novak

sp-novak1_620x0.jpg

Novak Đoković

VAŽNO je da čovek bude skroman i da ostane otvorenog uma prema svim ljudima na svetu. Nije važno ko je u pitanju, ili kakve je uspehe u životu ostvario. Čoveka treba da merite prema njegovom ponašanju. To je ispričao Novak Đoković, a preneo američki list "Njujorker" u velikom tekstu o Srbinu na čak devet stranica.

- Pamtim lep citat patrijarha Pavla, jednog od najvećih ljudi koje je Srbija ikada imala, koji je preminuo 2009. On je bio veoma skroman čovek. Sestra mu je bila bolesna i svakog dana je išao javnim prevozom kako bi je posetio. Nije koristio automobile, i uvek je rado pričao sa ljudima. Jedan mu je dečak tako rekao kako ima sve petice i kako je uspešan u školi. Patrijarh mu je na to odgovorio: "To je lepo, čestitam ti. Ali, nisu ocene to što te čini čovekom, već tvoje ponašanje". Trudim se da to primenim i u životu - ispričao je Đoković.

Nole je rekao i da je 2009. boravio na Hilandaru, sa ocem i stricem, objasnivši Amerikancima istorijat i značaj ovog svetog mesta.

- Ceo dan smo provodili u molitvama, šetali smo, pomagali bratiji manastira u njihovim poslovima. Jeli smo dva puta dnevno, u šest ujutro i u šest po podne. To iskustvo mi je pomoglo da se vratim svojim korenima i samome sebi.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.296.html:450904-Djokovic-Patrijarh-Pavle-je-moj-uzor

"Један му је дечак тако рекао како има све петице и како је успешан у школи. Патријарх му је на то одговорио: "То је лепо, честитам ти. Али, нису оцене то што те чини човеком, већ твоје понашање". Трудим се да то применим и у животу - испричао је Ђоковић."

Поједини коментари испод текста... Само нека су здраво!

Измењено од Дејан Бићанић

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, nakon što je usvojena rezolucija o proglašenju Međunarodnog dana sporta, zahvalivši svetskoj organizaciji na tome i ukazujući da je sport osnova da se deca odvoje od ulice i kriminala.

367906_mdf40440_f.jpg?ver=1377276413Đoković je rekao da je rođen u "maloj, ali ponosnoj zemlji", koja je prošla kroz teško vreme, pri čemu je sport, kako je naveo, bio tačka koja je značila ohrabrenje i jačanje samopouzdanja kod mladih ljudi.

"Međunarodni dan sporta će promovisati širenje fer-pleja, timskog rada i poštovanja protivnika. Svako uspešno društvo je bazirano na tim osnovama", ukazao je najbolji srpski i svetski teniser.

On je dodao i da sport za decu širom sveta može da znači "odvajanje od ulice, droge i kriminala".

"Sport je često ohrabrenje za decu da vežbaju i sanjaju. Ali, to nisu samo trofeji i medalje, već takmičenje i nadogradnja kao put ka boljim pojedincima i boljem društvu", istakao je Đoković.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog čestitao je zemljama članicama GS UN na usvajanju rezolucije, posebno zahvalivši generalnom sekretaru Ban Ki Munu i predsedniku Generalne skupštine Vuku Jeremiću.

On je istakao da sport danas u svetu služi promociji mira, što su, kako je istakao, "i olimpijski ideali".

"Sport pomaže mladim ljudima da steknu samopouzdanje i alterntaiva je konfliktima i delikvenciji, a pomaže i da mladi ljudi nastave svoje školovanje", zaključio je Rog.

Predsednik GS UN Vuk Jeremić rekao je nakon usvajanja rezolucije o proglašenju Međunarodnog dana sporta da se u sportu iskazuju najvrednije osobine kod ljudi, poput istrajnosti, poštovanja discipline i ličnog integriteta i fer pleja.

Prema njegovim rečima, radi se o istorijskoj rezoluciji, jer sport ima jedinstvenu moć da mobiliše, privuče i inspiriše ljude širom sveta.

"Sport nas inspiriše da prevazilazimo vlastite granice", ocenio je Jeremić i dodao da se sportski programi koriste da se pošalje poruka o prevenciji od HIV-a i AIDS-a, smanji broj gojaznih, i da se promovišu zdrave navike kod dece i odraslih i obezbedi rodna ravnopravnost.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Nije previše tenisera ostvarilo ovakav domet i sedeti sa ovim šampionima predstavlja veliku čast”, rekao je aktuelni svetski broj 1 Novak Đoković, usput pominjući odricanja, težak rad i svakodnevno usavršavanje da bi se stiglo do pozicije najboljeg, značajne teme koje razdraženi patriotski novinari previđaju jer su sami previše lenji da se bave tim “sitnicama”, kada na raspolaganju imaju čitav arsenal nesportskih idiotarija, počev od onog da “Nole” uvek “poklanja poen” kada izgubi, i redovito “osvaja poen”, kada mu se posreći.

680536-djokovic-foto-fonet-epa-1.jpg680557-djokovic-foto-fonet-epa-2.jpg680561-djokovic111.jpg

Nole predstavljao sve sportiste planete tokom proglašavanja 6. aprila, svetskog dana sporta

Novak Đoković prisustvovao je sinoć specijalnoj sednici u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku na kojoj je proglašen Međunarodni dan sporta!
Najbolji teniser sveta obratio se okupljenima u ime svih sportista planete, a povodom ustanovljavanja Međunarodnog dana sporta, 6. aprila, datuma kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine.

- Rođen sam u maloj, ali ponosnoj zemlji, koja je prošla kroz teško vreme, pri čemu je sport bio tačka koja je značila ohrabrenje i jačanje samopouzdanja kod mladih ljudi. Međunarodni dan sporta će promovisati širenje fer-pleja, timskog rada i poštovanje protivnika. Svako uspešno društvo je bazirano na tim osnovama - rekao je Đoković.
Pored srpskog tenisera, ovom prilikom govorio je i predsednik Generalne skupštine UN-a Vuk Jeremić u čijem je društvu bio i prvi čovek MOK-a Žak Rog.

Vuk Jeremić se zahvalio Novaku što je prisustvovao i učestvovao donošenju rezolucije o proglašenju Međunarodnog dana sporta.

- Njegova dostignuća na terenu su širom sveta poznata, ali još je važnije to što pojedinci iz njegove snage karaktera i u istrajavanju u ciljevima mogu da dobiju inspiraciju - kazao je Jeremić o Đokoviću, koga je nazvao najomiljenijim sinom srpske nacije.
Novak će, inače, i narednih dana boraviti u Njujorku, gde se održava US open.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Sve novine su pune njegovih slika

I nigde nemos pobeci od doticnog mu lika..

U zivotu svome uspeo je greskom

I od tada do danas sa vecitim je smeskom

O tome kako je uspeo kruze price mnoge

Mada on to dobro krije ko sto zmija krije noge

Slusati glasine stvarno je badava

Jer samo jedna jedina istina je prava

Dajte tog coveka

Uz njegovu sliku dusa nadje leka

Medicina prava njegove su reci

Nole moze ratove da spreci .

Rokvic Radivoje................

Kako je licemeran,jedva cekam kad ce biti 100-ti teniser.Susta suprotnost upokojenog patrijarha Pavala,sta on ima da kaci za njega.A mzoda je antiHrist(negde sam procitao da ce antiHrist biti Srbin,ne zezam se,stvarno)

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Одлично! Значи Новак је одлучио да неће више да упражњава паганску Кундалини Јогу, неће више да псује публику која навија против њега и неће више да се маскира на дан вештица и прославља га уз сатанистички бенд AC/DC и њихов 'хит' Highway To Hell (аутопут за пакао). Неће више све то да ради јер то није радио ни покојни патријарх Павле на кога је решио да се угледа. СЛАВА БОГУ!

http://borbazaveru.info/content/view/5892/1/

Подели на овим сајтовима

7896634:((:0426_feel: :shocking: :unbelieveble::0222_shocked:  :fmqmtx: :krstix::sossos:   

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Nekako je van ukusa ovo postavljeno: Patrijarh je jeo jedan paradajz za dva obroka, a Nole može da obezbijedi godišnje zalihe magarećeg sira za 203 godine i 288 dana...

Ali fino što pominje patrijarha, i što je ispričao ovu priču, to je pohvalno

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Nole je teniser, jedan od nekoliko najboljih na svetu. Što se ostaloga tiče, običan je čovek kao i svi mi. Nego mi volimo ili da pravimo idole (pa se onda razočaravamo kad otkrijemo neku manu koju naš idol ima) ili da mrzimo svakoga ko je uspeo u životu.

Подели на овим сајтовима

Nole je teniser, jedan od nekoliko najboljih na svetu. Što se ostaloga tiče, običan je čovek kao i svi mi. Nego mi volimo ili da pravimo idole (pa se onda razočaravamo kad otkrijemo neku manu koju naš idol ima) ili da mrzimo svakoga ko je uspeo u životu.

Јесте тенисер, али чињеница је да се од њега прави идол, узор. Тако да увек треба истаћи одакле црпи духовну енергију, а то није православље, него нешто друго, источни култови, а православље му дође као неки параван, да не кажем да му служи за маркетинг. Не познајем момка, али чини ми се да му је јако стало да други имају о њему позитивно мишљење, да буде у центру пажње. Почев од дана док није био први, па је пажњу привлачио имаитацијама и забавом публике, па до данашњих дана, када је најбољи тенисер на свету.

Подели на овим сајтовима

Neobicno je obican!

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...