Jump to content

Новак Ђоковић - многаја љета

Оцени ову тему

Guest о. Агапије

Препоручена порука

djokernole

Verified

Срећна вам свима нова 7530 година. Данас почиње лето 🤩🙏❤️🙌Naš kalendar prati biološki ritam Zemlje. Godina se delila na dva dela, leto je bilo od Đurđeva do Mitrova dana, što se odnosi na period bujanja vegetacije i uopšte života na ovim prostorima. Godina je imala trinaest meseci po 28 dana, a svaki mesec je imao četiri sedmice, svaka sedmica (nedelja) imala je po sedam dana, kao što idu mesečeve mene.

Na spomeniku caru Lazaru, despota Stefana Lazarevića, stoji da se Kosovska bitka dogodila 6897. godine.

Kalendar se računao od momenta kada su svet stvorili bogovi: Perun, Svarog, Stribog, Crnobog, Triglav, Dajbog, Jarovid, Svetovid, Morana, Vesna i Mokoša.

https://www.instagram.com/p/CNQYIGCHJun/?utm_source=ig_embed

Можеш ти, Ноле, и боље од тога.

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче, честитај ми, ако се повратиш у добру форму, Ускрс. 

А кроз одређен број месеци можеш и 2022. годину од рођења Христовог, истинитог Бога и Човека.

Перун, Сварог, Стрибог и остали лажни богови ме не занимају.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Ђоковић на инстаграму јуче написао:

"Срећан ВИДовдан свим Србима широм света. Са једне стране традиције, сећање на Косовски Бој, Кнеза Лазара и све хероје наше историје. Са друге стране слави се Световид, врховно Божанство старословенске митологије. “ Бог нам је дао два ока да гледамо, а треће око да би ВИДели” 🙏🙌

https://www.instagram.com/p/CQrVwf8Hxmd/?utm_source=ig_embed&ig_rid=41587639-87ab-4e04-a303-6366d25e3e28

Па ето, ако је неко на Инстаграму (ја нисам), нека му честита на победама и прилозима за цркве и манастире и свему позитивном што ради за Србију.

А онда и нека му благо и фино каже коју и о Србима и хришћанству. 

Мада би било најбоље када би га патријарх позвао (колико разумем, познају се, или им није тешко да се упознају) и објаснио му. Јер видим да му је честитао победу у Аустралији, а гледао је и гинале Ролан Гароса. Значи, стало му је до Нолета и онога што ради.  Лично мислим да би такав разговор патријарха са Ђоковићем, као и молитве свих нас, биле од великог значаја за њега. И не само за њега.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Đoković osvojio šestu titulu na Vimbldonu, 20. grend slem u karijeri

677z381_pehar.jpg
(Фото EPA/STEVE PASTON/POOL)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas šestu titulu na Vimbldonu, pošto je u finalu pobedio Italijana Matea Beretinija sa 6:7(4), 6:4, 6:4, 6:3.

Đoković je pobedom u svom 30. grend slem finalu stigao do 20. grend slem trofeja i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju osvojenih titula sa četiri najveća turnira.

Takođe, Đoković je na putu da osvoji i kalendarski grend slem, pošto mu je današnja pobeda donela treći grend slem ove godine, posle Australijan opena i Rolan Garosa, javlja Beta.

Nijedan teniser nije osvojio prva tri grend slema u sezoni još od Roda Lejvera 1969. godine.

Ovo je Đokovićeva 85. titula u karijeri.

trava.jpg

(Foto EPA/NEIL HALL)

Na drugoj strani, trenutno deveti teniser sveta igrao je svoje prvo grend slem finale i nije mu pošlo za rukom da postane prvi Italijan sa grend slem titulom posle Adrijana Panate sa Rolan Garosa 1976.

Bio je ovo treći meč Đokovića i Beretinija i treća pobeda srpskog tenisera.

Đoković: Pobediti na Vimbldonu uvek je bio najveći san

LONDON – Pobediti na Vimbldonu uvek je bio najveći san, stalno moram da podsećam sebe koliko je zadovoljstvo uživati u nečemu ovakvom. Znate da sam kad sam imao sedam godina pravio ovaj trofej kod kuće, a danas držim šesti trofej, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon pobede protiv Matea Beretinija u finalu Vimbldona.

pad.jpg

(Foto EPA/VICKIE FLORES)

Đoković je stigao do 20. gren slema i izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Ujedno, sada je aktuelni šampion Australijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona i imaće priliku da na Ju-Es openu kompletira kalendarski gren slem.

„Put se nastavlja, nadam se da će se to dogoditi. Pokušaću, u odličnoj sam formi, igram dobro, najbolji tenis na gren slemovima, to su najveći prioriteti u ovoj fazi moje karijere”, javlja Tanjug.

Iskoristio je priliku i da oda veliko priznanje Federeru i Nadalu.

„Niko neće da stane, to su dve legende, dva najvažnija igrača sa kojima sam se susreo i razlog zašto sam ja danas ono što jesam. Pomogli su mi, kada sam ušao u Top 10 gubio sam od njih, ukazali su mu šta da radim, kako da napredujem. I posle 2010, 2011, u poslednjih 10 godina sve je neverovatno”, istakao je Đoković.

proslava.jpg

(Foto EPA/NEIL HALL)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Значајна места у горњем видео снимку су на 28:00 (шта је његов највећи успех у животу), 41:40 (ко су његови духовни учитељи), 51:40 ("ово је време у којем можемо да проширимо нашу свест и постанемо ближи ономе што ми јесмо, ко ми јесмо") и сам крај, 1:00:00.

Подели на овим сајтовима

Каже у филму "Форест Гамп" да је глуп онај човек који ради и поступа глупо.

Замислите да је Тесла жив и да напише на свом инстаграму "И ја волим да играм тенис", па се мртав-озбиљан услика са рекетом забијеним у себи тур, па врти голом задњицом и млати рекетом по мрежи. Е, такве ствари Новак Ђоковић чим прича о нечему што није тенис.

Подели на овим сајтовима

И да испада будала само за себе, па ни по јада. Него оне глупости и Стрибогу, календару и пирамидама читају људи и деле. А паметније би учинили да забију тениски рекет у стражњицу, млате мрежу и убеђују себе како су тиме постали тенисери.

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...
SPORTKLUB.RS

Srpski teniser Novak Đoković je četvrti put uzastopno kralj Vimbldona! Treći igrač sveta je u finalu turnira u Londonu pobedio Nika Krijosa 4:6, 6:4, 6:4 i 7:6 (3) za tri časa i dva...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...