Jump to content

Šokantne misli svetih otaca koje su vam se dopale

Препоручена порука

Ovde možemo pisati pomenute izjave

sećam se da me šokirala misao sv.Maksima ispovednika

Badava se pričešćujemo telom i krvlju Hristovom ako se ne pričešćujemo Njegovom voljom

još uvek razmišljam o tome,posebno pred pričešće

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 189
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

zato što sam do skoro verovao da je dovoljno pričešćivati se a ovde se naglašava da ono što radimo jeste u direktnoj vezi sa pričešćem tj. pričešće se ne posmatra kao odvojena celina

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

evo još jedne od brata Lazara Nešića

Ko spozna da je ništa,ispunjava celo sveto pismo. -sveti Sisoje veliki

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ava Pimen veliki : Poverujte braćo,gde bude bio bačen satana onde ću i ja biti.

Sisoje Veliki

Причали су како је лице аве Сисоја, док је био на самрти и док су старци седели крај њега, сијало каосунце; а он им каже: - Гле, ава Антоније је дошао. А нешто касније каже: - Гле, хор пророка је дошао. И опет његово лице заблиста па каже: - Гле, хор апостола је дошао. И његово лице опет забљешта; а он као да са неким говораше. Старци га упиташе: - Са ким разговараш, оче? А он рече: - Ево, дошли су анђели да ме узму па их молим даме оставе да се мало покајем. А старци му рекоше: - Нема потребе да се кајеш, оче. А он им узврати: - Не знам, заиста, да ли сам и почетак учинио. Тада сви схватише да је савршен. И опет његово лице наједном постане као сунце; и сви се уплашише. А он им вели: - Видите, Господ је дошао и каже: "Донесите ми сасуд пустињски". Те одмах предаде дух свој. И дође нешто као муња а кућа се испуни миомирисом.

Подели на овим сајтовима

Оно са твог постера. На крсту Бог је против Бога стао на страну човека! То ме сваки пут шокира и одушеви.

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је шокантно, али се ја често присећам ових речи кад заборавим да је Божија љубав неизмерна, несхватљива, незамислива, али и сурова (Шмеман)...Бог ког разумемемо није Бог (исто са твог постера :) )

''Бог о сваком човеку брине као да има само њега.''

''Све што се дотиче тебе, дотиче се зенице Ока Мога.'' (из Господ говори човеку)

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

''Све што се дотиче тебе, дотиче се зенице Ока Мога.'' (из Господ говори човеку)

Отрежњава и теши.

Подели на овим сајтовима

За мене је убедљиво најшокантнија изјава (како сам пар пута чуо лично из приче владике Атанасија, не знам који је извор):

"Коначно умре и тај грозни човек!" - свети Флавијан Цариградски на вест о смрти светог Кирила Александријског ...

Подели на овим сајтовима

Не говорите, да је немогуће примити Божанскога Духа,

Не говорите, да је без њега могуће спасти се,

Не говорите, да му је било ко причастан а да сам то не зна,

Не говорите да је Бог невидљив за људе,

Не говорите да људи не виде Божанску светлост,

Или да је то немогуће у садашње време!

Никада то није било немогуће, пријатељи!

Него је чак и веома могуће за оне који то желе.

Свети Симеон Нови Богослов

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

... uzmi djevojku pa hajte u šumu... pa ti sam snimaj svoj film...

zar to nije lijepo...

sv.Justin (savinski)

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...