Jump to content

Ljudski život - kada on počinje?

Оцени ову тему

55 члановâ је гласало

1. 1. Ljudski život - kada on počinje?

• Sa začećem.
      41
    • Onda kada organizam ima vlastiti nervni sistem kao i krvotok.
      5
    • Sa rođenjem.
      3
    • Tri dana nakon oplodnje.
      2
    • Kada djeca postanu samostalna i pas im ugine.
      1
    • Baš me briga.
      3
    • Koitusom.
      0

Препоручена порука

И који си ти фактор да нам одговараш црвеним словима?!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Када ја кажем неком да лупа глупости добијем опомену па бих молио да се не праве дупли стандарди.

Додуше ја сам направио грешку коју сам признао, а неки овде лупетају на све стране, па ништа не призају.

Pa te drugi opominju da to vise ne radis.

Ја нисам ни рекао да није, то сте ти и твој другар винукс који је више пута показао своју интелигенцију и информисаност извукли из контекста.

Ви треба да научите шта значи термин абортус ПРЕКИД ТРУДНОЋЕ и да није свако вађење из утробе АВОРТУС. Тако да је то питање више него погрешно.

Ti si ovde izvukao moju recenicu iz konteksta, ja sam pitao da li je dete u utrobi pet minut pre porodjaj, na sta ti kazes to je prekid trudnoce a ne abortus.

Ваше необразовање није мој проблем. Ја се залажем за абортус док је безбедан по мајку и док је то свега неки организам у зачетку развоја.

Што му дође до неких 3 месеца.

Neki organizam do tri meseca?

Eto zasto je opasno verovati evolucionistima, treci mesec znaci 12 nedelja zivota, a sliku sa 6 nedelja zivota ti kazes opticka varka, dakle opravdavas ubistvo onoga sto ce postati covek jer je to majka odlucila?

Zanimljivo da svi zastupnici abortusa su vec rodjeni :)

Питање да ли се човек постаје рођењем то мој став остаје а то што ти и винукс не моежете да схватите да је порођај и када извадиш дете насилније пет минута пре природног процеса исто порођај то стварно није мој проблем.

Ko je rekao da to nije porodjaj covece?

Pitanje je glasilo da li je to dete ili da li je zivo

Подели на овим сајтовима

И који си ти фактор да нам одговараш црвеним словима?!

Вељо, не смарај. Ста ћеш сад да ми замераш што ти наглашавам нешто црвеним словом? Јел то забрањено???

Не смем да нагласим део текста бојом????

Ko je rekao da to nije porodjaj covece?

Pitanje je glasilo da li je to dete ili da li je zivo

Па питање је онда екстремно глупо. Ако може да дише и ако није рођено мртво живо је.

Мислим да ли је порођено дете живо ако је порођено? Па углавном се деца роде жива.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

А шта мислиш како тело прихвати бубрег рођака? Јел то онда његов бубрег или није његов бубрег?

Прихавати уз кесу лекова за сузбијање имуности које пацијент мора да пије до краја живота да га тело не би одбацило. Тако да ,није његов бубрег.

Подели на овим сајтовима

Ako mislis na proces oplodjivanja,da,to moze biti mesanje maltera :D

Kada se oplodi i ostane,to jeste predje preko spontanih pobacaja,to je onda kuca (temelj), koja se nadogradjuje vremenom

Mislim na dijeljenje ćelija. Naime, kada otprilike 18-20 sati nakon oplodnje oba ćelijska jezgra (spermić i jajna ćelija) spoje, tek tad počinje dioba te ćelije (koja, spojena iz spermića i jajne ćelije, tada sadrži cjelokupni plan budućeg čovjeka). Iz jedne nastanu dvije, iz dvije četiri, iz četiri osam itd. Do stadijuma od osam ćelija, sve ćelije zasebno sadrže jedinstvenu sposobnost: totipotenciju.

To znači: Svaka ćelija se može razviti u jednu jedinku (jedan individuum). Dakle, teoretski bi se moglo razviti iz jedne oplodnje najmanje osam kasnijih individua (opet teoretski kod svake bi nanovo mogla se činiti dioba). No, nakon petog dana oplodnje, dolaze signalni molekuli na scenu. Oni "naređuju" ćelijama šta će postati, tako da one čine formu koje će kasnije da se razvijaju u organe i tkiva.

Подели на овим сајтовима

Прихавати уз кесу лекова за сузбијање имуности које пацијент мора да пије до краја живота да га тело не би одбацило. Тако да ,није његов бубрег.

Али га прихвати.

И да јесте његов.

Eto zasto je opasno verovati evolucionistima, treci mesec znaci 12 nedelja zivota, a sliku sa 6 nedelja zivota ti kazes opticka varka, dakle opravdavas ubistvo onoga sto ce postati covek jer je to majka odlucila?

Не не кажем да је оптичка варка већ да је живот у развоју који апсолутно и савршено зависи само од мајчине воље да ли она хоће да га развије до тога да то дете буде живо. Она може спонтано да подбаци може да подбаци на милион начин. Ти не схваташ правну последицу твоје тврдње.

Zanimljivo da svi zastupnici abortusa su vec rodjeni :)

Лол??? Шта ли ја уопште причам са тобом, како неко ко уопште није рођен може да буде заступник нечег??? :)))))

Ti si ovde izvukao moju recenicu iz konteksta, ja sam pitao da li je dete u utrobi pet minut pre porodjaj, na sta ti kazes to je prekid trudnoce a ne abortus.

Ко по обичају не разумем твоја питања јер немаш јасно формилисану мисао. Није дете све до тренутка док не изађе из мајке т.ј док се не пресече пзпчана врпца.

То су неке ствари које је мало теже дефинисати, исто као што је тешко дефинисати шта је човек. Ајде дефиниши ми шта је то човек?

Подели на овим сајтовима

Па питање је онда екстремно глупо. Ако може да дише и ако није рођено мртво живо је.

Мислим да ли је порођено дете живо ако је порођено? Па углавном се деца роде жива.

Ali je dete i u sestom mesecu i u 9 cak mislim da su novine pisale od 4 mesecu ali to dete nije prezivelo.

Подели на овим сајтовима

А шта мислиш како тело прихвати бубрег рођака? Јел то онда његов бубрег или није његов бубрег?

Изворно је о том бубрегу одлучивао онај ко је имао исту ДНК као и тај бубрег.

Уосталом дете није бубрег.Поређење које си навео би онда значило да се питамо да ли је крв коју смо добили трансфузијом наша крв.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Фетус човека почиње се разликовати од фетуса животиње тек онда када се исти довољно развије.

znaci li to da je fetus covjeka=fetus zivotinje...eto,makar i do tog trenutka dok ne ''pocnu da se razlikuju''? e,stvarno svasta,kakva se poredjenja prave,i na osnovu cega se izvode svakojake nebuloze...i znaci li to da nerazvijeni fetus covjeka moze da se razvije u zivotinju?

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Не не кажем да је оптичка варка већ да је живот у развоју који апсолутно и савршено зависи само од мајчине воље да ли она хоће да га развије до тога да то дете буде живо. Она може спонтано да подбаци може да подбаци на милион начин. Ти не схваташ правну последицу твоје тврдње.

To je ok, ali shvatas li ti razliku izmedju majka hoce da rodi i pobaci, nije to zelela, il majka koja ide svesno na abortus ad ubije dete eto jer ju je neko silovao, i sad cemo da ubijemo nevino dete da kaznimo oca?

Лол??? Шта ли ја уопште причам са тобом, како неко ко уопште није рођен може да буде заступник нечег??? :)))))

Bio sam sarkastican

Ко по обичају не разумем твоја питања јер немаш јасно формилисану мисао. Није дете све до тренутка док не изађе из мајке т.ј док се не пресече пзпчана врпца.

То су неке ствари које је мало теже дефинисати, исто као што је тешко дефинисати шта је човек. Ајде дефиниши ми шта је то човек?

Eto ti ga sad, malopre rece da je dete, sad kazes ne znas sta je covek

Подели на овим сајтовима

Ali je dete i u sestom mesecu i u 9 cak mislim da su novine pisale od 4 mesecu ali to dete nije prezivelo.

Винуксе превише се играш са терминологијом.

Да ти кажем ја теби нешто ти можеш абортусе да забрањујеш колико оћеш. Сутра дан ће твој син или твоја ћерка или неко други имати тај проблем да ће добити нежељену трудноћу. људи као ти би такве ствари решили тиме да одузму деци живот.Деци која већ постоје.

Такоће људи као ти данас уа америци активно раде на уништавању истраживаља стем ћелија јер је главни извор стема ембрион. А стем ћелије су најважније истраживање у медицини.

Тако да ми се стварно гадите и не прича ми се са вама, а понајмање ми се игра са вашом терминологијом.

Подели на овим сајтовима

Изворно је о том бубрегу одлучивао онај ко је имао исту ДНК као и тај бубрег.

Уосталом дете није бубрег.Поређење које си навео би онда значило да се питамо да ли је крв коју смо добили трансфузијом наша крв.

Па није дете бугбрег али си узео аргумент различитог днка. ТЕ ако нешто нема твој днка то није део твога тела.

Што је у најмању руку дискутабилно.

Подели на овим сајтовима

Тако да ми се стварно гадите и не прича ми се са вама, а понајмање ми се игра са вашом терминологијом.

Јесам ли ти лепо рекла да ће ти кафа пресести и да ћеш се само инервирати ? sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

Винуксе превише се играш са терминологијом.

Да ти кажем ја теби нешто ти можеш абортусе да забрањујеш колико оћеш. Сутра дан ће твој син или твоја ћерка или неко други имати тај проблем да ће добити нежељену трудноћу. људи као ти би такве ствари решили тиме да одузму деци живот.Деци која већ постоје.

Mislis na primer na cerku koja je zasla u nezeljenu ttudnocu da bih ubio?

stvarno svasta.

Ja sam protiv zlocina ubistva, razumes?

I za mene nije isto ubiti coveka ili misa, ja cenim zivot.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...