Jump to content

Ljudski život - kada on počinje?

Оцени ову тему

55 члановâ је гласало

1. 1. Ljudski život - kada on počinje?

• Sa začećem.
      41
    • Onda kada organizam ima vlastiti nervni sistem kao i krvotok.
      5
    • Sa rođenjem.
      3
    • Tri dana nakon oplodnje.
      2
    • Kada djeca postanu samostalna i pas im ugine.
      1
    • Baš me briga.
      3
    • Koitusom.
      0

Препоручена порука

Mislis na primer na cerku koja je zasla u nezeljenu ttudnocu da bih ubio?

stvarno svasta.

Ja sam protiv zlocina ubistva, razumes?

I za mene nije isto ubiti coveka ili misa, ja cenim zivot.

Нити је за мене исто убити човека или миша, а онај ко није рођен тај ни нема живот.

Тако да није убиство.

Убиство је категорија кривичног дела. Жена која подбаци би била УБИЦА. Као таква би имала одређену затворску казну.

Другим речима свака жена би била принуђена да одвоји девет месеци да роди дете.

У супротном би јој следила санкција за кривично дело убиства.

Мисли мало о томе, цениоче људског живота.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Рођењем.

Аргумент?

Оно што је рођено је засигурно јединка чији цео организам ради потпуно свој на свом ниједним делом више није повезана за неку другу јединку. Док је у процесу оплодње спојено за мајку која га носи. Једе преко ње дише преко ње.

Рођењем идаље није способно да поживи своје на своме али свако може да храни и облачи мало дете.

Да развије фетус може само мајка.

Наспрам контра аргумента зачећем ја могу да идем још даље и да кажем да је тај живот почео сперматозоидом његовог оца и јајником његове мајке.

Mislis jajnom celijom majke ;).

Elem, ne mozes ici tako daleko, zato sto s i j.c. nemaju potencijal da se razviju u novu osobu bez spajanja.

Подели на овим сајтовима

онај ко није рођен тај ни нема живот.

Тако да није убиство.

Убиство је категорија кривичног дела. Жена која подбаци би била УБИЦА. Као таква би имала одређену затворску казну.

Другим речима свака жена би била принуђена да одвоји девет месеци да роди дете.

У супротном би јој следила санкција за кривично дело убиства.

Мисли мало о томе, цениоче људског живота.

Xaxaxa....

Бистар младић :)))

Па и незнабожац у време римске владавине је државним законима оправдавао убиство и деце након рођења, истом логиком - наш закон то не санкционише, дакле, то није убиство.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Elem, ne mozes ici tako daleko, zato sto s i j.c. nemaju potencijal da se razviju u novu osobu bez spajanja.

Нити има фетус без мајчине воље да га одржава и храни.

И то не било чије него искључиво мајчине.

Па и незнабожац у време римске владавине је државним законима оправдавао убиство и деце након рођења, истом логиком - наш закон то не санкционише, дакле, то није убиство.

Волео бих да ми нађеш у ком римском закону се спомиње да је убиство детета после рођења није убиство.

Ајде молим те цитат.

Подели на овим сајтовима

e,stvarno svasta,kakva se poredjenja prave,i na osnovu cega se izvode svakojake nebuloze...i znaci li to da nerazvijeni fetus covjeka moze da se razvije u zivotinju?

To nisam tvrdio. Naveo sam ovdje da oplodnja sadrži cjeloukupni plan bućeg čovjeka, a ne u stilu: može biti i životinja. Takvo što je namjerna podvala. Ono što sam tvrdio je da nećeš vidjeti razliku do određenog stadija razvitka. Ništa više.

Подели на овим сајтовима

Нити има фетус без мајчине воље да га одржава и храни.

И то не било чије него искључиво мајчине.

Da li je surogat majka 0205_whistling ?

I kakve veze ima cije volje?

Подели на овим сајтовима

Da li je surogat majka 0205_whistling ?

I kakve veze ima cije volje?

Има везе. Вољни моменат је јако важна ствар.

Ако она хоће да агбортира, то ће урадити са или без доктора.

Подели на овим сајтовима

Има везе. Вољни моменат је јако важна ствар.

Ако она хоће да агбортира, то ће урадити са или без доктора.

Ali ovde nije tema o abortusu, niti da li je greh ili ne, vec kad zivot pocinje.

Подели на овим сајтовима

Нити је за мене исто убити човека или миша, а онај ко није рођен тај ни нема живот.

Тако да није убиство.

S time se ne slažem. Naveo sam već da nije uvijek jasno gdje povući granicu kada život čovjeka počinje. I, baš zbog toga inzistirati da isti počinje tek s rođenjem, smatram pogrešnim.

Подели на овим сајтовима

Ali ovde nije tema o abortusu, niti da li je greh ili ne, vec kad zivot pocinje.

Па то и причам. У тренутку трудноће живот не постоје БЕЗ МАЈКЕ и ЊЕНЕ ВОЉЕ да тај живот постане. Дакле може да буде сурогат мајка али ван тога не постоји.

Зато се право на живот стиче рођењем.

ОД тог тренутка је сваки акт над тим рођеним дететом убиство. Њега сада може да храни БИЛО КО. И друштво може да га узме у своју заштиту.

Поента је да је плод толико завистан од мајке да бе ње никако не постоји.

За бебу мајка није неопходна, могу и други да је одгајају.

Дакле у питању је воља само једне особе, где само она МОЖЕ да одлучи да ли ће то живети или неће живети и НИКО не може да је заустави у томе да прекине то. Са друге стране то се храни и ЖИВИ апсолутно уз помоћ ње.

Када кажем зависно је мислим да је апсолутно зависно од једне особе. Тебе ако оставе родитељи имаш дом, усвојитеље етц.

Подели на овим сајтовима

S time se ne slažem. Naveo sam već da nije uvijek jasno gdje povući granicu kada život čovjeka počinje. I, baš zbog toga inzistirati da isti počinje tek s rođenjem, smatram pogrešnim.

Ако извадиш дете које дише на своме, апсолутно комплетно дете које може да се развија даље оно добија право на живот и његов живот је почео. Ако га извадиш и оно то не може само на своме да дише и да обавља основне функције - онда је то мртво дете.

Извади фетус не знам на колико апарата да га прикачиш он не може даље да се развија сам. Још увек немамо технологију.

Мада мислим да је за ово питање битно заборавити на технологију коју имамо. Јер она тотално мења дефиницију живота полако.

Надам се да ме разумеш.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...