Jump to content

Ljudski život - kada on počinje?

Оцени ову тему

55 члановâ је гласало

1. 1. Ljudski život - kada on počinje?

• Sa začećem.
      41
    • Onda kada organizam ima vlastiti nervni sistem kao i krvotok.
      5
    • Sa rođenjem.
      3
    • Tri dana nakon oplodnje.
      2
    • Kada djeca postanu samostalna i pas im ugine.
      1
    • Baš me briga.
      3
    • Koitusom.
      0

Препоручена порука

Slažem se. Fetus čovjeka možemo razlikovati od fetusa životinje (npr. čimpanze) tek onda kada se isti dovoljno razvije da ta razlika biti vidljiva.

interesantno mi da se po najvaznijem pitanju,pitanju zivota,slazu ateista i vjernik,i to teolog :D

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Da li je to dete u utrobi 5 minuta pred porod dete ili ne?

Ако извад дете из утробе неко време раније то онда није абортус него порођај.

pre vremeni porodjaj npr u sestom mesecu da li je to covek ili ne?

Ако може да преживи јесте човек.

dakle dete rodjeno u sestom mesecu sa samo 1 kg tezine da li je to isto covek kao i dete rodjeno u 9 mesecu?

Ако је рођено живо т.ј да може да дише без апарата.

Apsurd je reci da zivot pocinje rodjenjem npr, jer se dete vec zivo radja na svet, ne postaje zivo tek kad se rodilo.

Али није живо дете када су у питању неколико ћелија неко срце у почетку развоја и неко плућно ткиво у почетку развоја.

A odgovor na tvoje pitanje je ne bi bio manji greh, jel si i ti pristalica da roditelji sacekaju dva meseca posle porodjaja da pocine abortus to jest ubistvo?

То није моје питање то је ивичино питање. ТАко да немам намеру да ти одговарам.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Мене занима, ако може неки биолог или медицинар да одговори,зашто се дететови месеци и године рачунају од његовог рођења ? Дете би,уствари, требало да има већ пуних 9 месеци кад се роди ( или 6,7,8, завиди у ком месецу је рођено).

Рекао бих да је зато што је тако лакше и прецизније.Лако је одредити у минут време кад се неко родио, а за време зачећа то мало теже иде.

Подели на овим сајтовима

Рекао бих да је зато што је тако лакше и прецизније.Лако је одредити у минут време кад се неко родио, а за време зачећа то мало теже иде.

Да, па онда бројимо из почетка ? Прва недеља,друга,трећа, први месец ?

Није ми то баш јасно...

Подели на овим сајтовима

Цитат
Ако извад дете из утробе неко време раније то онда није абортус него порођај

To sta je izvadio je li to dete ili sta?

Цитат
Ако може да преживи јесте човек.

Ako ne moze sta je onda? Nece biti sahranjen?

Цитат
Ако је рођено живо т.ј да може да дише без апарата.

Ako je rodjeno zivo i dise uz pomoc aparata nalazi se u inkubatoru sta onda?

Цитат

Али није живо дете када су у питању неколико ћелија неко срце у почетку развоја и неко плућно ткиво у почетку развоја.

Nije nego fetus? da nece mozda riba da se rodi umesto coveka?

On 2/6/2012 at 12:42, Ateist рече

Slažem se. Fetus čovjeka možemo razlikovati od fetusa životinje (npr. čimpanze) tek onda kada se isti dovoljno razvije da ta razlika biti vidljiva.

A kad je to?

Ti stvarno ne razlikujes ta dva fetusa? aj samo navedi Hekelove crteze sad.

Imas izjavu tog ginekologa od par strana

Подели на овим сајтовима

iuris, одвалио си више глупости него са оном својом "научном" апологијом протиов кастрације подофила, када си запенио да ће и након тога педофил имати сексуалне склоности. Не престајеш са глупостима, а ова последња ти је за медаљу :)

Када ја кажем неком да лупа глупости добијем опомену па бих молио да се не праве дупли стандарди.

Додуше ја сам направио грешку коју сам признао, а неки овде лупетају на све стране, па ништа не призају.

i

Дете у утроби мајке, iurisprudenti, 5 минута пре порођаја, је Д Е Т Е тј. човек.

Ја нисам ни рекао да није, то сте ти и твој другар винукс који је више пута показао своју интелигенцију и информисаност извукли из контекста.

Ви треба да научите шта значи термин абортус ПРЕКИД ТРУДНОЋЕ и да није свако вађење из утробе АВОРТУС. Тако да је то питање више него погрешно.

Ваше необразовање није мој проблем. Ја се залажем за абортус док је безбедан по мајку и док је то свега неки организам у зачетку развоја.

Што му дође до неких 3 месеца.

Питање да ли се човек постаје рођењем то мој став остаје а то што ти и винукс не моежете да схватите да је порођај и када извадиш дете насилније пет минута пре природног процеса исто порођај то стварно није мој проблем.

Подели на овим сајтовима

Да, па онда бројимо из почетка ? Прва недеља,друга,трећа, први месец ?

Није ми то баш јасно...

Онда можда боље овако, неко је некад због нечег тако одлучио а нико да сада није имао жељу ни потребу да тај обичај мења.

Подели на овим сајтовима

Онда можда боље овако, неко је некад збо нечег тако одлучио а нико да сада није имао жељу ни потребу да тај обичај мења.

ОК, само ме занима зашто је тако одлучено. Зато питам медицинаре.

Подели на овим сајтовима

У тренутку зачећа.Феминисткиње покушавају да прикажу како тзв. биологистички приступ абортусу користи аргументе који нису нарочито самозначајни и да се обликују разним интерпретацијама како коме одговара.Зато се оне залажу за биополитички приступ који измешта питање абортуса из биолошког дискурса у дискурс конкретног женског искуства.Али ја се питам:ко може да затвори очи пред очигледним научним чињеницама о томе када је створен нови Живот,што ће рећи нови Човек?Како може бити део тела жене нешто што има различит ДНК од тела мајке.Различите фазе формирања тела се дешавају још за време интраутериног живота.Па шта ако дете у утроби још нема све органе...Нема их ни човек без две руке па је свеједно подједнако човек као и онај што их има.Па шта ако то дете нема потпуно развијену "свест"?Немају је ни ментално ретардиране особе,па нису мање људи.

• Волим 1

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Видиш, и то је интересантно што си навео. Фетус човека почиње се разликовати од фетуса животиње тек онда када се исти довољно развије. Мислим да је то јак аргумент, који помера време, од до садашњег мишљења,

тренутка када можемо рећи да је то и то постало и човеком.

Обично је аргумет против да фетус већ носи сав потенциал човека.

Међутим, као контра-аргумент можете навести да постојање (ношење) потенцијала не значи и остварење тог потенциала ;)

Не мислим да смо ограничени догмама, наметнутим мишљењима у које морамо да верујемо.

Можда би могли приказати догму Цркве по овом питању овако - човек је зачет у тренутку када је зачет.

Питање је само, када се тај зачетак деси.

Не знам :) , врло незгодна тема, али ОК, укрстили сте копља, па изволите...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

ОК, само ме занима зашто је тако одлучено. Зато питам медицинаре.

Мислим да је питање пре за антрополога, зато што се старост човека рачунала од рођења много пре развоја модерне медицине.

Подели на овим сајтовима

Како може бити део тела жене нешто што има различит ДНК од тела мајке.

А шта мислиш како тело прихвати бубрег рођака? Јел то онда његов бубрег или није његов бубрег?

Подели на овим сајтовима

то што ти и винукс не моежете да схватите да је порођај и када извадиш дете насилније пет минута пре природног процеса

Дате у постељици мајке је одвојена и посебна особа.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...