Jump to content

Потпуна истина о манастиру Ватопеду и игуману Јефрему

Оцени ову тему

Препоручена порука

Јутрос се са Кипра ка Атини упутио лемесолски митрополит г. Атанасије, иначе некадашњи сабрат старца Јефрема у Ватопеду, с циљем да га посјети у затвору у Коридалосу.

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10466:lemesou-efraim&catid=24:2009-12-18-08-37-24

Подели на овим сајтовима

• Одговори 193
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Јутрос се са Кипра ка Атини упутио лемесолски митрополит г. Атанасије, иначе некадашњи сабрат старца Јефрема у Ватопеду, с циљем да га посјети у затвору у Коридалосу.

http://www.romfea.gr...-12-18-08-37-24

Opu ine filaki Koridalos, Afina i?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Коридалос је у Атици изван Атине, колико сам схватила (сада се готово никако не отварају интернет странице везане за њега, па нисам могла да проверим) истражни затвор за најтеже преступнике.

Подели на овим сајтовима

Αν θυμάμΑι κΑλά, κοντά στον ΠειρΑιά.

Efharisto para poli,

ime prin dekapende hronyas ergato stin Peloponesos, portokali ke eljes dulevi stin Napflio. :rolleyes:

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

„Занимљив“ одговор министра иностраних послова Грче владе:

Одговор на питање које јавност поставља у вези са хапшењем игумана манастира Ватопед Јефрема и великим одјеком и реакцијама тим поводом дао је Министар иностранох послова, г. Димас.

Упитан да прокоментарише ове догађаје, Министар је изјавио: „Грчки народ је посебно осетљив на питања православља, али то питање, ван сваке сумње, не спада у надлежност Министарства иностраних послова“ (извор: Ромфеа)

Подели на овим сајтовима

У току јучерашњег дана су старца Јефрема у затвору посјетили митрополит лемесолски г. Атанасије, Прикониски г. Јосиф и арголидски г. Јаков (који није могао да задржи сузе....)..

Подели на овим сајтовима

Имаш ли неке податке колико ће још да држе о. Јефрема у затвору?

Пошто се Игор не јавља, (извињавам се на "упадању") мислим да сам негде на нету прочитала да претпостављају да ће га пустити на Богојављање (6. јануара по новом календару), али нигде не пише на основу чега тако мисле.

Подели на овим сајтовима

Пошто се Игор не јавља, (извињавам се на "упадању") мислим да сам негде на нету прочитала да претпостављају да ће га пустити на Богојављање (6. јануара по новом календару), али нигде не пише на основу чега тако мисле.

Ево ме :) Па, овако.... Законски, притвор може да траје највише 18 мјесеци. То практично значи да мора да се у тих 18 мјесеци оконча суђење. (три и по године истраге и три скупштинско'судске комисије које су водиле истрагу нису завршили суђење, јер не могу да га осуде, не налазе никакву кривицу коју могу да докажу и документују, а сад ће у року 18 мјесеци, бојим се, одједном све доказати......). Значи, док се не заврши суђење, у року од 18 мјесеци.

Ово што помиње Марјам, то су неке претпоставке, на основу захтјева који су поднијели старчеви адвокати. Тј., док се не заврши суђење, због тога што је игуман, и због тога што је нарушеног здравља (шећерна болест, озбиљни проблеми са кичмом....) да буде у манастиру, под одређеним условима, и са одређеним ограничењима и гаранцијама. С обзриом да су овдје сад празници, свакако прије Богојављења, тј. код вас тамо Бадњег дана, неће засједати уопште то судско тијело које о томе одлучује. Због тога то кажу.

Не сјећам се да ли је Јелена или ја, или неко трећи, превео ту оптужницу, тј,. образложење због чега га стављају у притвор... да није трагично то што пишу, било би јако смијешно..... измеђуосталог кажу да је "по свом каратеру склон криминалним радњама" (а никада ниједна није установљена), "да је могуће да побјегне у иностранство" (а он сад скоро мјесец и по био у Русији, и вратио се, знајучћи шта му спремају), "да постоји опасност да понови криминалне радње за које се терети" (а које нису за три и по године, а имају сва средства на располагању, успјели да докажу). (поставља се питање, коме то одговара да се онда тај процес не оконча званично, кад вечће нико не налази кривицу???? Неко, вјероватно, коме одговара да Црква буде на удару кад год то политичарима затреба да би , нпр, скренули пажњу са политичких токова.......) Шта да се каже... С обзиром на овакво образложење "право"суђа, нажалост, тешко је очекивати да ће га пустити....

написаћу ових дана, нисам стигао до сад, пар ријечи о томе какав је однос тренутно грчке државе и ГПЦ, пошто многима то није јасно, и питају ме.

Ето, толико од мене :) Одох да одмарам, зором имамо Царске часове уочи Богојављења ;)

У сваком случају, благо народу у коме су највећи криминалци такви као старац Јефрем! ;)

Подели на овим сајтовима

Грузијски патријарх ожалошћен хапшењем игумана манастира Ватопед

06петакјан 2012

ilija-ii-jefrem.jpg?w=529

Posted by radiosvetigora

Католикос-Патријарх све Грузије Илија II изразио је своју ожалошћеност поводом хапшења настојатеља манастира Ватопед од стране грчких власти.

„Ожалошћени смо што је игуман Јефрем лишен слободе“, казао је Патријарх у својој бесједи у храму Свете Тројице у Тбилисију, преноси грчки портал Ромфеа.

Он је подсјетио да је о. Јефрем недавно боравио у Русији, гдје је донио појас Пресвете Богородице, коме су се поклонили милиони вјерних.

„А сада чујемо да је архимандрит Јефрем у затвору. То је веома тужно. Све вас молим да се молите за о. Јефрема“, казао је Патријарх.

Његова Светост је примјетио да се у Ватопеду подвизавају и грузијски монаси. „Саосјећамо са цијелом монашком заједницом“, казао је предстојатељ Грузијске Православне Цркве.

„Желим вам мир и радост. Љубите своје непријатеље. То је, наравно, тешко. Ако не можете да их волите, онда се макар молите за њих“, завршио је Патријарх своју бесједу.

Католикос-Патријарх све Грузије је казао да ће у наредним данима бити објављена и његова званична подршка архимандриту Јефрему.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Константинопољска патријаршија се огласила поводом хапшења архимандрита Јефрема

11 среда јан 2012

Posted by radiosvetigora in Вијести

Оставите коментар

vartolomej-jefrem1.jpg?w=168&h=249

Архимандрит Јефрем и патријарх Вартоломеј

Свети Синод Константинопољске патријаршије је након засиједања одржаног у уторак 10. јануара, под предсједништвом Његове Светости Патријарха Вартоломеја, објавио званично саопштење поводом развоја ситуације везане за хапшење архимандрита Јефрема, настојатеља манастира Ватопед на Светој Гори, која се налази на канонској територији Патријаршије.

У кратком саопштењу изражава се „ожалошћеност развојем ситуације“, али се додаје да Константинопољска патријаршија „поштује независност правног система“ и избјегава „свако мијешање у текуће судске процесе“.

Свети Синод се на крају осврће и на недавне изјаве „сестринских православних Цркава о овом питању“, истичући да, иако се на Светој Гори подвизавају монаси разних националности, Патријаршија неће дозволити „мијешање од стране било које помјесне Цркве“.

Подели на овим сајтовима

http://www.johnsanidopoulos.com/2012/01/communique-of-ecumenical-patriarchate.html

Ево саопштења Цариградске патријаршије о случају Игумана Јефрема.

Морам рећи да би њихово ћутање било мање срамно од овог и оваквог саопштења.

Подели на овим сајтовима

http://www.johnsanid...triarchate.html

Ево саопштења Цариградске патријаршије о случају Игумана Јефрема.

Морам рећи да би њихово ћутање било мање срамно од овог и оваквог саопштења.

Ako moze ukratko sta kaze ovde...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...