Jump to content

Господ, животиње и њихово спасење

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ni ja ne mogu da zamislim raj bez životinja. Jako volim životinje, imala sam mnogo kućnih ljubimaca, imam ih i sad i sigurna sam da ću ih sve ponovo videti i da ćemo opet biti srećni zajedno.

По вери вашој даће вам се.

Без животиња мени то не би био рај. Како да будем срећна ако се не уверим да су сви које волим срећни. А живуљке волим . :)

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

По вери вашој даће вам се.

Без животиња мени то не би био рај. Како да будем срећна ако се не уверим да су сви које волим срећни. А живуљке волим . :)

Зар би ти поред живог Бога фалила нека живуљка?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

С обзиром да је било мнооого паса кроз историју...изгледа ће онда свака рајска кућа имати можда по једног или више паса као љубимаца.

Међутим имају и мачке као љубимци, па ће тако и мачке бити распоређене у сваку кућу. Исто тако и патке и гуске и кокоши које су држане на имању и неки људи су их волели као љубимце биће такођер распоређене по приватним рајским кућама. Вјероватно и коњи, говечета, те козе и овце неће такођер бити мимоиђене.

У Азији се у појединим дијеловима земље држе тигрови као љубимци, исто као и слонови. Вјероватно ће и они бити исто тако удомљени. Овај пут слонови неће бити кориштени да се носе дебла и тежак терет него ће просто јести рајске траве, а њихови власници ће их водити у шетњу и јахати их.

Саами народ је читаве крде Ирваса држао као приватно власништво...Ваљда ће и они исто тако бити поново са својим слатким ирвасима.

Нема рај има да буде прави зоолошки врт :).

.mense.

Баш леп рај,боље него да ме окружују нарцисоидни ликови који су одувек "знали" да ће само њихова врста бити спасена. heaven

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Зар би ти поред живог Бога фалила нека живуљка?

Зар се у присуству Бога губи памћење?

Подели на овим сајтовима

Само бих питао рецимо која ће бити сврха свиња по васкрсењу?

Ма свиње су мила мајка. Они још и могу бити љубимци, а која је сврха ови креатура у есхатону?thorny-devilweb1.jpg

229372d1290950811-deep-sea-creatures-deep2.jpgBathynomus_giganteus.jpg874448154_5b3e873b1a.jpg?v=0deep-sea-creatures.jpg

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ма свиње су мила мајка. Они још и могу бити љубимци, а која је сврха ови креатура у есхатону?thorny-devilweb1.jpg

229372d1290950811-deep-sea-creatures-deep2.jpgBathynomus_giganteus.jpg874448154_5b3e873b1a.jpg?v=0deep-sea-creatures.jpg

Mozda u Eshatonu nece da izgledaju tako.
Подели на овим сајтовима

Šta im fali po izgledu? Što mi smatramo da smo lepi?

Нисам питао за изглед, него за функцију. Која им је функција?

Коју функцију има риба у есхатону која је на земљи живјела 2000 метара под морем, и имала велике буљаве очи да би видјела у мраку?

Подели на овим сајтовима

Па изгледа се губи памћење будући да је речено да у есхатону неће бити ни супружничких односа, једног од важнијих односа који нас на земљи чини људима. Ако нешто што обиљежава наше животе док смо на земљи, супружништво, синовсто, очинство, мајчинство итд неће бити присутно у есхатону...како тек да буду односи са животињама. Лијепо је волети животињу, лијепо су планине, лијепе су ријеке лијепе су шуме, али то није рај.

Подели на овим сајтовима

po meni je glavno pitanje-da li životinje mogu da imaju odnos sa Bogom,svestan i slobodan odnos (u prevodu-da vole Boga)-jer naš odnos sa Bogom definiše naše večno postojanje...

"Sve što diše, neka hvali Gospoda?" ;)

Kao i "ako oni zaćute, kamenje će progovoriti"...

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

To ne znam ja, to ne znaš ti. Ako ih bude, neku funkciju će već da imaju. Mogli bi isto da pitamo gde ćemo da živimo u budućem veku, možda na zemlji, na jednoj planeti? Kako će da funkcioniše nova zemlja ili planeta? Ili ćemo da budemo na nekom drugom mestu? Sve ovo ne znamo, jer sve tajne nisu nam otkrivene..

Како не знамо? А чему нам служи литургија, него да се навикавамо на есхатолошку реалност.

Литургија је слика будућег вијека. Не дословно наравно, гдје ми људи стојимо и пратимо службу него сликовит приказ есхатолошког поретка. Сви људи заједно окренути су Богу који их прожима благодаћу Светог Духа. Сви смо тако једно тијело коме је глава Христос. Појединости не знамо, и то нам није откривено, али из литургијске представе не видим да има икаквог мјеста за животиње, дубоке океане, или птице које лете, ходање по ливадама, купање у морима, и верање по планинама....

Подели на овим сајтовима

Мислим да превише оземљујете рај.

Подели на овим сајтовима

Inače, nemam jednoznačan odgovor na ovo pitanje. Mišljenja sam da će da će u Eshatonu (novo nebo i nova zemlja), sve biti kao i u Edenu, odnosno Zemlji pre pada, ali i malo bolje. Sve će biti privedeno cilju, načinu postojanja koji koji predstavlja ispunjenje BOžije zamisli prilikom stvaranja sveta.

Da li to konkretno znači i kućne ljubimce i ove bukače što ih prikazuje Justinijan, nemam pojma.

Neka nam Bog podari da budemo sa-učesnici toga, a sve ostalo kašće nam se samo---

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Мене интересује само зашто људи под рајем сматрају зелена брда, потоке које теку, животиње које ту пребивају, воће које расте, цвјетови који миришу итд?

Подели на овим сајтовима

Мене интересује само зашто људи под рајем сматрају зелена брда, потоке које теку, животиње које ту пребивају, воће које расте, цвјетови који миришу итд?

Takvu Zemlju, u cinu Raja, Bog je prvobitno i stvorio. I to ne "smatraju ljudi". I svedocanstvo Otaca je takvo... U krajnjoj liniji i Postanje govori u tom kontekstu... Nemoj da me pogresno shvatis i da razuveracas kao da sam muhamedanac... Jednostavno, ako je Bog stvarao i tvar i ta tvar je bila, tako da kazem, "LEPA", valjala je, bila je "dobra", kako u svom trenutnom stanju, tako i svojoj mogucnosti da postane nesto jos bolje......

KOje je tvoje misljenje?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...