Jump to content

Патолошки лажови

marija

Препоручена порука

On 25. 5. 2013. at 14:58, Denci рече

Mislim da posmatranje politicara moze da pomogne mnogo u ovoj temi.

Професионалци

Подели на овим сајтовима

Женама је то урођено. Ми мушки смо углавном оперисани од тога, неко више, неко мање. Мени је потребна изузетна концентрација и пуно енергије да пратим како се неко понаша, јер уопште немам навику да посматрам, већ само слушам. Морао сам да научим по нешто због посла. Са особом коју не знаш важно је да започнеш разговор о неким необавезним темама и пратиш боју гласа, поглед, израз лица, положај тела итд. Онда када се пређе на озбиљне теме то користиш да оцениш да ли му је незгодно... Веома тешко за интровертне особе.

Проблем је што професионалци - искусни пословни људи, политичари - имају све те ствари увежбане па нема шансе да их провалиш...

Ово је добар документарац на ту тему:

http://www.youtube.com/watch?v=lpwxxj910mY

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Covek kad laze oce da dize obrve... mislim da je bilo neko istrazivanje i u vezi sa nosom, ako se dobro secam navodno se poveca temperatura nosa, al kako sad da mu turam toplomer u nos 0110_hahaha

Imam druga koji je profesionalac po tom pitanju, cak i potpuno lici na Sawyer-a iz serije Lost

https://www.google.rs/search?q=sawyer%20lost&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=sr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=YtmgUZrkDNSc4gT3vYCAAg&biw=1280&bih=871&sei=ZtmgUdSUAYaF4ASF1IGIBw

vise covek ne moze da zna kad prica istinu a kad laze, jer to su neverovatne price, i onda smo se jednom zblanuli kad smo mu u stan banuli i prelepu visoku plavusu balerinu iz Pariza ugledali :blink2: :laugh:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

jeste-li-dobar-detektor-lazi.png?w=710

Lažovi imaju pomešane emocije na licu, poput tuge na gornjem i sreće na donjem delu lica i tako se najlakše prepoznaju. "Varanje, temeljni aspekt ljudske komunikacije, često prati simulaciju emocija kojih nema ili prikrivanje istinskih emocija koje bi odgovarale lažnoj poruci", kažu istraživači i dodaju da laž jednostavno ne može da se sakrije ako se pažljivo posmatra lice

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Naš nerod kaže da su u laži kratke noge.

Meni o iskrenosti najviše govori glas osobe koja priča,da li me gleda u oči,da li se spontano ponaša ili je ukrućena,maše li rukama,da li se češka po glavi,da li naglo skreće podled,da li ostavlja utisak da želi negde da pobegne...ili da što pre završi razgovor,ovaj laganje...

Profesionalni lažovi su sebe ubedili u laž i nemaju grižu svesti,pa se apsolutno ništa ne primećuje...

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ima onaj vic sakrili se Partizani kod babe i upadnu Nemci..i kazu Baba baba de su partizani...kaze baba ne znam sine....kaze Nemac baba videli smo da su usli kod tebe nemoj da nas lazes ako lazes isecicemo ti levu nogu..kaze baba..ne znam..iseku joj levu nogu..opet Nemac pita ..baba kazi da se inace ode i desna noga....baba kaze ne znam sinko.....uze Nemac odsece babi i desnu nogu...i kaze...

E BABA U LAZI SU KRATKE NOGE..... greengrin

Подели на овим сајтовима

On 25. 5. 2013. at 15:52, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Ima onaj vic sakrili se Partizani kod babe i upadnu Nemci..i kazu Baba baba de su partizani...kaze baba ne znam sine....kaze Nemac baba videli smo da su usli kod tebe nemoj da nas lazes ako lazes isecicemo ti levu nogu..kaze baba..ne znam..iseku joj levu nogu..opet Nemac pita ..baba kazi da se inace ode i desna noga....baba kaze ne znam sinko.....uze Nemac odsece babi i desnu nogu...i kaze...

Прескочио си део:

Пошто су јој одсекли обе ноге, немци оду и оставе бабу. Патризани изађу из скровишта и кажу бабу те речи, па и они оду.

Подели на овим сајтовима

On 25. 5. 2013. at 15:52, SHADOWS OF THE LIGHT рече

JAOO! ŠTO TI LAŽEŠ ! greengrin

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Не могу рећи да знам кад неко лаже, али мислим да некад то могу да осетим. 

Наравно сви лажемо, онај ко каже да не лаже, лаже.

Генерално мислим да смо се тако добро извештили у лагању, да нам није жао ни најближе особе да лажемо некад убеђени да желимо да их поштедимо истине, а исто тако има врло опасних људи, који су тако препредени и перфидни и толико добри у лагању, да како се каже ни не трепну, којима је пре свега циљ материјална корист или исхрана сујете. Или нешто друго...

Подели на овим сајтовима

Неко ко се бави цртањем људског лица (тела, уопште анатомија) уме да чита кроз покрете и изразе лица, лаж може бити откривена у говору тела, али и на језику. Лаж се иначе изговара на одређеном језику. Када лажемо, имамо мање детаља, користимо више изражен заједнички језик и имамо мање референци о себи. Језички је обавијена унутра. Људи који пишу истинито, користе више речи, и имају више детаља у тексту. Лакше опише онај који је заиста доживио, од оног што измишља, јер лаж нема ту природну аутентичност, прича се одликује са мало чињеничних детаља, али ту је и комплексност приче, у лажи има више експлицитних речи - емоција, а када се има искуство са нечим подразумева имплицит - емоције. Лажан текст има очигледне експлицитне емоције. Онда, у лажном језику (тексту) има више глагола. Што више глагола се користи, више се односи на догађај који се дешава овде и сада. Лажна прича се састоји од много глагола, јер се догађај доживљава (читај: конструише) сада и овде, док се пише. Па тако истинита прича о неком догађају који се десио пре извесног времена, неће се писати (говорити) као да се дешава сада. Ако неко дуже прича, тј. говори лаж, највероватније ће се у неком тренутку показати непоуздан, зато што настају унутрашње логичке противречности.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

On 25. 5. 2013. at 21:03, nlcph рече
Лажан текст

Ovo je takodje vazno, kako prepoznati lazan tekst, novine pisu svasta. 

• Волим 1

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

On 25. 5. 2013. at 21:03, nlcph рече

Људи који пишу истинито, користе више речи, и имају више детаља у тексту. Лакше опише онај који је заиста доживио, од оног што измишља, јер лаж нема ту природну аутентичност, прича се одликује са мало чињеничних детаља, али ту је и комплексност приче, у лажи има више експлицитних речи - емоција, а када се има искуство са нечим подразумева имплицит - емоције. 

Aha, zato svi oni silni pisci koji napisaše onolike knjige o fiktivnim likovima i događajima nemaju nikakve detalje i brzo se zapetljaju u priči. Ti možes sastaviti priču u koju bi gotovo svi mogli da poveruju da je istina ... iako je reč o fikciji. 

Uostalom, nečiji doživljaj nekog događaja koji se desio kao i nečija izmišljena priča potpada pod subjektivno. Zato toliko i različitih priča tokom policijske istrage.  .smesko.

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

On 25. 5. 2013. at 23:48, hansbrough рече

Aha, zato svi oni silni pisci koji napisaše onolike knjige o fiktivnim likovima i događajima nemaju nikakve detalje i brzo se zapetljaju u priči. Ti možes sastaviti priču u koju bi gotovo svi mogli da poveruju da je istina ... iako je reč o fikciji. 

Uostalom, nečiji doživljaj nekog događaja koji se desio kao i nečija izmišljena priča potpada pod subjektivno. Zato toliko i različitih priča tokom policijske istrage.  .smesko.

Како мислите да се састави "истинита прича" (готово сви нису сви) за коју би Ви знали да је реч о фикцији? Остало...поново прочитајте шта је написано.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...