misionar.com Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Milost je iznad zakona! Цитат Помени @ www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Jedan drugar me je pitao: "Ako ti dođe sestra i kaže: >>Vidi, kupila sam novu haljinu! Kako mi stoji?<<, šta ćeš da joj kažeš? >>Ružno!?<<"Postoje te "sitne" laži kojima smo često primorani da pribegavamo. Gledano sa hrišćanske strane, mi smo još uvek u fizičkom, nesavršenom svetu. Budući da je zbog nas svet takav kakav jeste, u skladu sa tim, moramo tako i živeti. A mislim da je i dokaz ljubavi prema nekome upravo taj kada se odlučimo da malo "iskočimo" iz definisanih okvira. Možda bi se sve to moglo izbeći kada bismo imali više vere, ali naprosto mi nismo svi isti. Tako da bih rekao da laž ima smisla ako izrodi dobro... Цитат Помени @ "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Jedan drugar me je pitao: "Ako ti dođe sestra i kaže: >>Vidi, kupila sam novu haljinu! Kako mi stoji?<<, šta ćeš da joj kažeš? >>Ružno!?<<" Naravno da ocu, cak i da joj lepo stoji hahaaa 0110_hahaha Sta ima da me pita, vidi i sama... osim ako samu sebe ne laze Цитат Помени @ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Berkut Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Piatanje je,da'l je laz opravana?I kad,ako jeste.. Svi smo se sluzili malim sitnim(za nas) nebitnim lazima,da bi opravdali sebe.Da bi skinuli odgovornost sa sebe,kao sto je nekad Adam pokusao da svali odgovornost na druge. U sv.pismu citamo da je Djavo,neprijatelj ljudkog roda , otac lazi.Imamo i primer kad je Kod Gospoda klevetao Jova,a kod Jova Gospoda.Koliko je laz zabluda,pokazuje i Edemski vrt. Eto,vrag je iskorisio laz da bi dosao do svog cilja,oni koji su poverovali u laz su napravili sebi pakost.Stoga,laz je samo jedno od sredstava zla kojim se ljudi(po nagovoru vraga) sluze da bi dosli do sopstvenog interesa ili prebacivanja odgovornosti na druge.Ako tako postupamo,klevecemo Istinu(Gospoda Hrista) i cinimo zlo drugima,pa kako se onda mozemo nazvati decom Oca nebeskog ako cinimo bliznjem zlo?Kako se onda zaliti na neuslisene molbe?!Nismo li pak pozvani da ljubimo svoje bliznje kao svoje,da budemo savrseni kao Otac na nebesima,jer onaj ko mrzi brata svoga hodi u tami i upasce u jamu.Laz je majka svih grehova. Laz bi mozda mogla imati smisla,kad bi se covek zrtvaovao za bliznje sluzeci se lazlju,kad bi postradao (kazneno) radi bliznjeg, tj kad bi preuzeo odgovornost bliznjeg na sebe....Tad bi laz bila ogrnuta plastom ljubavi i zrtve,i sigurno bi zasjala drugim sjajem.Zapravo,tad bi laz vaskrsla u ljubav. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Цитат Помени @ Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Ma laz je nekad spasonosna, kad smo trebali da budemo biveni i baceni u Dunav sa kamenom oko noge, da vide kolko cemo izdrzati, slago sam potencijalnog zlocinca i spasili smo se, uostalom ta laz je spasla i njega, tj. njih da ne naprave jos vece zlo... A laz je bila u tome da sam potvrdno klimno glavom hahahaa 0110_hahaha Tj. jedno "govorio", a drugo radio Цитат Помени @ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 У чему је тајна лажи? Да ли лаж има смисла? У многим случајевима не можемо да разликујемо лаж од истине. У чему је ствар? U laži ne vidim tajnu. Ne vidim ništa korisno, pa ni onda kad se koristi i u benigne svrhe. Laž je laž...neistina, manipulacija. Čak i istina može da zavara. Često sam dolazila u situaciju da istina i ne bude tačna...realna. Percepcija može da zavara, tako da i najveća istina može biti obmana. Ja se ipak pitam u čemu je tajna istine, ima li ona smisla, jer u mnogim slučajevma ne možemo da je razlikujemo od laži... Цитат Помени @ ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Korisno jos kako, vidi post iznad Цитат Помени @ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Korisno jos kako, vidi post iznad Je li ti palo na pamet da nekad biti spašen možda i nije korisno...ko zna kakvu štetu čovjek može napraviti...živ je pa griješi Цитат Помени @ ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 A znao sam da ce biti taj izgovor... Цитат Помени @ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 A znao sam da ce biti taj izgovor... Misliš - odgovor? Цитат Помени @ ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Bas izgovor, da bi tvoja tvrdnja ostala beskompromisno istinita Istom logikom za vreme rata ko je slagao firerovce i spasao zivote, taj je isto navodno uradio lose, ma ne ide ta logika, nije sve crno belo. Цитат Помени @ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Bas izgovor, da bi tvoja tvrdnja ostala beskompromisno istinita Moj odgovor je iznijet kao mogućnost. Beskompromisna istina mi nije cilj, jer rekoh...svaka istina ne mora da bude i tačna. Цитат Помени @ ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Sta mislis koliko puta ona nije slagala? http://www.jadovno.com/intervjui-reportaze-2/articles/pogledajte-ovu-zenu-i-zapamtite-zuvek.html Цитат Помени @ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Sta mislis koliko puta ona nije slagala? http://www.jadovno.com/intervjui-reportaze-2/articles/pogledajte-ovu-zenu-i-zapamtite-zuvek.html Ovo bi mi među svim (tako mi je teško to reći, a onda nastaviti njeno ime, ali moram) lažovima bio najmiliji...draga Irena Sendler. Ali lažov je lažov. Цитат Помени @ ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 18, 2013 Пријави Подели Написано Август 18, 2013 Dobro, tebi je lazov, meni nije. Цитат Помени @ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука
Придружите се разговору
Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.