Jump to content

Šta je zapravo - ISPOVEST (naša iskustva)

Колико се често исповедате код свештеника?  

93 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често исповедате код свештеника?

• Једном седмично или чешће.
      2
    • Једном у две седмице.
      5
    • Једном месечно.
      6
    • Једном у два месеца.
      9
    • По једном/двапут у току сваког од 4 год. поста.
      20
    • Два пута годишње.
      10
    • Једном годишње.
      4
    • Једном у току неколико година.
      6
    • Како кад... врло променљиво.
      18
    • Не исповедам се.
      14
    • Не исповедам се. Шта је то исповест?
      1

Препоручена порука

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Искрен предлог- мијењајте Цркву, тј. идите онамо гдје се хришћани причешћују.

и у другу епархију, ако је таква могућност  0442_feel
Подели на овим сајтовима

ЧИњеница да добар дио нашег свештенства често служи св.Литургију без намјере да иког причести довољно говори о тоталној пропасти православне теологије међу Србима.

Може се на пбф-у дневно објављивати по три перфектна доктората, али све то губи сваки смисао уколико је наша заједница светих само мртво слово на папиру или некакво церемонијално побожно окупљање са свечаним одорама и пјевањем (попут протестаната).

Све докле буде постојала свијест да може бити Цркве без причешћа (анти-светотајинско богословље) дотле неће бити препорода народног нити здраве духовне перспективе. Стање једног болесног елитизма и манихејства никако да се превазиђе а времена немамо...

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

То баш питам. Како да се ми сами поправљамо без Светог Причешћа, без Хростоса? Мислим да сви, ако нису због нечега под епитимијом, треба да се причесте кад дођу на литургију и то без обзира колико често долазе. Баш причешће ће учинити да се поправимо, да долазимо чешће, па редовно кад год прилике дозвољавају и да целим срцем заиста припаднемо Господу, па да будемо чвршћи и да лакше одолевамо искушењима. По мени ништа се ово не може без Христа, без причешћа.  prstgore

Подели на овим сајтовима

Е Нинушка,свака ти на месту.Зато ја и кажем да се кроз причешће прима сва благодат која нам је потребна у борби са свакодневним искушењима.Ја без причешћа не бих могла да фунционишем као нормалан човек(жена) у свакодневном животу.Једноставно сам срасла са Литургијом и то је део мог живота,као ваздух,рецимо...И сваки пут кад се причестим као да сам се поново родила,такво осећање имам само тада и то ме држи,до следећег пута...  319.gif greengrinА за жирафицу ВЕЕЕЕЕЛИКИ ПОЗДРАВ... bendoff :group111:

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

ЧИњеница да добар дио нашег свештенства често служи св.Литургију без намјере да иког причести довољно говори о тоталној пропасти православне теологије међу Србима.

Може се на пбф-у дневно објављивати по три перфектна доктората, али све то губи сваки смисао уколико је наша заједница светих само мртво слово на папиру или некакво церемонијално побожно окупљање са свечаним одорама и пјевањем (попут протестаната).

Све докле буде постојала свијест да може бити Цркве без причешћа (анти-светотајинско богословље) дотле неће бити препорода народног нити здраве духовне перспективе. Стање једног болесног елитизма и манихејства никако да се превазиђе а времена немамо...

Евгеник се ретко јавља, али зато сваки пут кад се јави, погоди у центар... bliss jeeee

Како бих ја волео да умем на тај начин да учествујем на форумима...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Лаик сам па нека моје мишљење нико не узима у обзир. Ето само имам потребу да кажем како осећам. Прво, када би сад Христос дошао и сам причешћивао верне, да ли би одбио оне који приђу, ако би рекли да нису постили и нису се исповедили? Христос је љубав, прашта по вери нашој, а можда сам гора од оног разбојника са крста, па само ми преостаје да се надам да ће ми Господ опростити. Кад разговарам са неком браћом и сестрама, кажу ми да не можеш да се причестиш недостојан тј. ако ниси постио и исповедио се па добио од свештеника благослов да се причестиш. Једна сестра ми је рекла они што посте и иду редовно у цркву више се труде па су бољи верници. Не знам да ли је тако. Мислим да би свакоме требало дозволити да се причести па таман и да је дошао са улице, ако приђе и крштен је, јер чим је пришао мислим да верује и жели да се поправља, а како ће без Христоса.  

лепо речено...

исто тако да ли би наплатио крштење, сахрану или венчање?

Мислим да нас Господ неби познао као хришћане искрено...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Лаик сам па нека моје мишљење нико не узима у обзир. Ето само имам потребу да кажем како осећам. Прво, када би сад Христос дошао и сам причешћивао верне, да ли би одбио оне који приђу, ако би рекли да нису постили и нису се исповедили? Христос је љубав, прашта по вери нашој, а можда сам гора од оног разбојника са крста, па само ми преостаје да се надам да ће ми Господ опростити. Кад разговарам са неком браћом и сестрама, кажу ми да не можеш да се причестиш недостојан тј. ако ниси постио и исповедио се па добио од свештеника благослов да се причестиш. Једна сестра ми је рекла они што посте и иду редовно у цркву више се труде па су бољи верници. Не знам да ли је тако. Мислим да би свакоме требало дозволити да се причести па таман и да је дошао са улице, ако приђе и крштен је, јер чим је пришао мислим да верује и жели да се поправља, а како ће без Христоса.  

лепо речено...  ја то причам већ годинама....  све треба посматрати у контексту тога "а шта ако Господ дође ноћас, као лупеж у ноћи"... да ли ћеш рећи тада  "е, немој сада, нисам постио.. "  или "јој, ја добила, како ћу сад"  и слично..

Подели на овим сајтовима

Srbija_smesko

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...