Bokisd Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 Управо сада, Владимир Владимирович Цар1 рече Немој неко да те дира али опет си заборавио као случајно ћирилицу. Ниси Србин дечко то је то, неки полутан вероватно. Само они воле да комуницирају са секташима. Nama ne trebaju neprijatelji, sami sebi smo najveci. Ti se meni tako obracas iako smo u sustini na istoj liniji, katastrofa. Pisem bre majstore sa mobilni lezim vec 4 meseca u krevet auto me udario sa ledja i polomio nogu iznad zgloba i jos i spiralno po duzinu, vrlo teska povreda, nemam cirilicu, koji si lik. sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 1 минут, Владимир Владимирович Цар1 рече Ала си му одговориоБраво Ајде даље да видиомо једва чекамо. Ajd prestani vise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 10, 2024 Пријави Подели Написано Август 10, 2024 пре 1 минут, Владимир Владимирович Цар1 рече Да сада сам непријатељ српства Ми пријтељу нсимо на истој линији, деф смо различити како схватамо Цркву али то је легитимно, али шта је тешко да се пише на ћирилици. док ти је нога повређена. Теби је важније да се свађаш са будалама секташима док народ покушава да смени издајника на Косову. Ok, teraj dalje, odjavljujem se sa tema o Raletu, videcu mozda i forum, sta ce mi to u zivotu da se raspravljam sa likovima kao ti. Ajd cao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 11, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 9 часа, Bokisd рече Nama ne trebaju neprijatelji, sami sebi smo najveci. Ti se meni tako obracas iako smo u sustini na istoj liniji, katastrofa. Pisem bre majstore sa mobilni lezim vec 4 meseca u krevet auto me udario sa ledja i polomio nogu iznad zgloba i jos i spiralno po duzinu, vrlo teska povreda, nemam cirilicu, koji si lik. Ništa se u životu ne dešava slučajno, tako i ova tvoja povreda, Put predstavlja u duhovnom svetu tvoj životni put. Na tvom životnom putu te udario auto. Auto bi mogao da predstavlja ideje koje nekoga voze kroz život, i da su te nečije ideje, možda si usput pokupio neke ideje koje su te udarile s leđa i polomile ti nogu, Noge predstavljaju ono šta nas vodi napred kroz život i ukazuju na to da si na neki način zastao na životnom putu, u svom duhovnom razvoju. Svako osećanje ima svoj deo tela na koji napada, tako gnev bes, ljutnja napadaju na bubrege i jetru pa su kamenčići nakupine gneva i besa,. Tuga ide na pluća, nedostatak životne radosti ide na srce, krv i krvne sudove. nedostatak smisla je leukemija, kancer govori da se čovek jede iznutra zbog nečega, Popvređen ponos ide na kolena kad ne prihvatamo život onda imamo problema sa rukama. Oči ukazuju da neke stvari u svom životu ne želimo da vidimo. I tako vodi računa kakvim se mislima baviš jer za isceljenje će ti trebati životna radost a ne da se ljutiš ovde na članove foruma što će usporiti tvoj oporavak. Eto da ti pomognem koliko mogu a za ostalo moli boga da ti pomogne da shvatiš šta treba da menjaš u svom životu, bar ja tako radim kad se pojave problemi. Da te Gospod obasja licem svojim i bude ti milostiv Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Август 11, 2024 Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 9 часа, Bokisd рече Zamisli nekoga u crkvi koga je rukopoložio Kačavenda, Dal je stvarno Sveti duh po stavljanju Kačavendinih ruku sišao na tog čoveka? MA nema šanse Шта бре прича овај @Ralex +Качевенда је божији човјек, такав какав је, знам то из прве руке, када сам био искушеник у Папраћи 96/7, наиспричали ми све, ја рекох: рокнућу га, имао сам калашњиков на викендици, видио сам и гдје ћу се намјестити 30 метара од капије, али ми дође нека благодат у душу, душа ми порасте као нека лопта и зачух глас: Ниси због тога ту. Дакле не само да је сишао на рукоположене, него је и сишао на мене да га спасе! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Август 11, 2024 Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 14 часа, Ralex рече Zamisli nekoga u crkvi koga je rukopoložio Kačavenda, Dal je stvarno Sveti duh po stavljanju Kačavendinih ruku sišao na tog čoveka? MA nema šanse. Не заборави да су свештеници људи као ти и ја, грешни, који такође узрастају. Имају већу одговорност јер служе и воде вернике али нису непогрешиви. Наравно да је идеално да буду савршени и пример другима. Свете тајне су делотворне због Божије милости а не због свештеничке светости (и кроз рђаву жицу струја тече). Зато као верујући разликујемо личне слабости свештеника и суштину Цркве. Могу се верници пожалити надлежним Црквеним руководиоцима ако свештеник греши али носе и одговорност јер удаљавањем себе од Цркве због појединих свештеника лишавају себе заједнице. Уместо да их осуђујемо, помолимо се за њих. Овоземаљско крило Цркве није савршено због људске природе али је Црква света због Божијег присуства и благодати. Ја лично немам проблем да пољубим руку свештенику из поштовања према чину и затражим благослов. Ово је наравно мој добровољни гест. Што са друге стране представља и на неки начин смиреност и понизност пред Богом. Ни ти, ни ја, нити било ко други није и не може бити суд да благодат Божија не делује и кроз рђаве руке. Није до свештеника и његове светости већ до Божије милости. Јер Исус је овластио апостоле и њихове наследнике да у Његово име чине дела вере (обављају свете тајне, моле се за све нас, опраштају грехе, рукополажу свештенство..). Не заборави Лука 10:16 где Исус говори о ауторитету који даје својим ученицима: „Ко вас слуша, мене слуша; и ко вас одбацује, мене одбацује; а ко мене одбацује, одбацује онога који је мене послао.” Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 11, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 11 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече Шта бре прича овај @Ralex +Качевенда је божији човјек, такав какав је, знам то из прве руке, када сам био искушеник у Папраћи 96/7, наиспричали ми све, ја рекох: рокнућу га, имао сам калашњиков на викендици, видио сам и гдје ћу се намјестити 30 метара од капије, али ми дође нека благодат у душу, душа ми порасте као нека лопта и зачух глас: Ниси због тога ту. Дакле не само да је сишао на рукоположене, него је и сишао на мене да га спасе! To šta ti se desilo bilo je radi tebe ,jer je Bog hteo da te sačuva, a ne radi Kačavende. Samo si pogrešno shvatio to šta ti se desilo. Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 11, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 7 часа, ИгорМ рече Не заборави да су свештеници људи као ти и ја, грешни, који такође узрастају. Имају већу одговорност јер служе и воде вернике али нису непогрешиви. Наравно да је идеално да буду савршени и пример другима. Свете тајне су делотворне због Божије милости а не због свештеничке светости (и кроз рђаву жицу струја тече). Зато као верујући разликујемо личне слабости свештеника и суштину Цркве. Могу се верници пожалити надлежним Црквеним руководиоцима ако свештеник греши али носе и одговорност јер удаљавањем себе од Цркве због појединих свештеника лишавају себе заједнице. Уместо да их осуђујемо, помолимо се за њих. Овоземаљско крило Цркве није савршено због људске природе али је Црква света због Божијег присуства и благодати. Ја лично немам проблем да пољубим руку свештенику из поштовања према чину и затражим благослов. Ово је наравно мој добровољни гест. Што са друге стране представља и на неки начин смиреност и понизност пред Богом. Ни ти, ни ја, нити било ко други није и не може бити суд да благодат Божија не делује и кроз рђаве руке. Није до свештеника и његове светости већ до Божије милости. Јер Исус је овластио апостоле и њихове наследнике да у Његово име чине дела вере (обављају свете тајне, моле се за све нас, опраштају грехе, рукополажу свештенство..). Не заборави Лука 10:16 где Исус говори о ауторитету који даје својим ученицима: „Ко вас слуша, мене слуша; и ко вас одбацује, мене одбацује; а ко мене одбацује, одбацује онога који је мене послао.” Možda će kroz rđavu žicu da proteče struja al kroz pokidanu neće. Bog kaže kroz proroke da na molitve loših ljudi neče obratiti pažnju, da će okrenuti glavu od njih. Dakle moramo biti istzog karaktera Kao Bog da bi Bog mogao da se kroz nas ispolji. Ja se nebih zanosio da će Bog delovati kroz lošeg čoveka zato što je neki vladika položio ruke na njega. Eno i Pavle se u nekoj od poslanica žali na jednog starešinu crkve; ko je rukopoložio tog strešinu, i protiče li blagodat kroz njega? Nema šanse. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Август 11, 2024 Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 19 часа, Bokisd рече Nama ne trebaju neprijatelji, sami sebi smo najveci. Ti se meni tako obracas iako smo u sustini na istoj liniji, katastrofa. Pisem bre majstore sa mobilni lezim vec 4 meseca u krevet auto me udario sa ledja i polomio nogu iznad zgloba i jos i spiralno po duzinu, vrlo teska povreda, nemam cirilicu, koji si lik. Srećan i brz oporavak! Bokisd је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Август 11, 2024 Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 39 минута, Ralex рече To šta ti se desilo bilo je radi tebe ,jer je Bog hteo da te sačuva, a ne radi Kačavende. Samo si pogrešno shvatio to šta ti se desilo. И ради њега и ради тебе и ради мене..... Слабоумни мисле да се све може објаснити, њима је њихова свијест, њихов суд, њихове идеје, њихово гледиште, њихова идеологија, њихова "вјера" Прокустова постеља, па ако се нешто не уклапа онда госта мало развучеш или му скратиш ноге, такви све разумију и све могу објаснити, а стварности које се неукапаху напросто или одбаце или наклопе, просто сакрију се из страха од стварности иза својих умишљаја, али залуд. Просто не опажају оно што неће, нема категорија у уму нема стварности у свијету, а живот необјашњив и некатегорисан протиче. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 11, 2024 Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 2 часа, sanja84 рече Srećan i brz oporavak! Hvala Sanjice. sanja84 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 11, 2024 Пријави Подели Написано Август 11, 2024 пре 13 часа, Ralex рече Ništa se u životu ne dešava slučajno, tako i ova tvoja povreda, Put predstavlja u duhovnom svetu tvoj životni put. Na tvom životnom putu te udario auto. Auto bi mogao da predstavlja ideje koje nekoga voze kroz život, i da su te nečije ideje, možda si usput pokupio neke ideje koje su te udarile s leđa i polomile ti nogu, Noge predstavljaju ono šta nas vodi napred kroz život i ukazuju na to da si na neki način zastao na životnom putu, u svom duhovnom razvoju. Svako osećanje ima svoj deo tela na koji napada, tako gnev bes, ljutnja napadaju na bubrege i jetru pa su kamenčići nakupine gneva i besa,. Tuga ide na pluća, nedostatak životne radosti ide na srce, krv i krvne sudove. nedostatak smisla je leukemija, kancer govori da se čovek jede iznutra zbog nečega, Popvređen ponos ide na kolena kad ne prihvatamo život onda imamo problema sa rukama. Oči ukazuju da neke stvari u svom životu ne želimo da vidimo. I tako vodi računa kakvim se mislima baviš jer za isceljenje će ti trebati životna radost a ne da se ljutiš ovde na članove foruma što će usporiti tvoj oporavak. Eto da ti pomognem koliko mogu a za ostalo moli boga da ti pomogne da shvatiš šta treba da menjaš u svom životu, bar ja tako radim kad se pojave problemi. Da te Gospod obasja licem svojim i bude ti milostiv Hvala Rale na lepim zeljama. Inace, ovo sto pise mi je poznato, moja drugarica je psiho terapeut i zanima se za terapiju lecenje nekim odredjenim psiho metodama terapijama, ima knjiga "Bolest kao govor duse ", u kojoj se ispituje bolest i terapija na osnovama odredjenog pravca psihologije. Bolest kao govor duše - Ridiger Dalke | Laguna WWW.LAGUNA.RS Nastavak knjige Bolest kao put, najvažnijeg dela iz oblasti psihosomatske medicine... Inace ipak imamo mi u veri i pravoslavlju jedan drugi put i uvid i zove se Boziji promisao o coveku u nevolji i bolesti. Narocito je dobra i poucna pripovest o pravednom Jovu i njegovim stradanjima i bolestima. Svetitelji su pisali mnogo o belestima i nacinima kako treba da gledamo na bolesti po Bogu. Tako da opet hvala ti na brizi i savetima, ali eto imamo mi odredjenu duhovnu medicinu u crkvi. Ralex је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 17, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2024 Na temi "Teologija uz jutarnju kafu" sam pisao nešto u vezi duše da to malo bolje pojasnim pa ko želi može da pogleda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Август 17, 2024 Пријави Подели Написано Август 17, 2024 пре 2 часа, Ralex рече Na temi "Teologija uz jutarnju kafu" sam pisao nešto u vezi duše da to malo bolje pojasnim pa ko želi može da pogleda Ono što si pričao o nekoj univerzalnoj Kristovoj duši koja je upisana u naše stanice.....moram priznati da baš ne kužim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ralex Написано Август 17, 2024 Аутор Пријави Подели Написано Август 17, 2024 пре 4 часа, kopitar рече Ono što si pričao o nekoj univerzalnoj Kristovoj duši koja je upisana u naše stanice.....moram priznati da baš ne kužim. Možda se nisam najbolje izrazio: Mi kao ćelije Hristovog tela (udi Hristovog tela kaže Pavle) predstavljamo Hristovu dušu. Jer gledajući svioje telo i ćelije svoga tela, i kako se one projavljuju u našem umu kroz naše misli i osećanja, mi vidimo da ćelije našega tela imaju kolektivnu svest, i da je duša zapravo kolektivna svest svih naših ćelija. Tako kada naše ćelije žude za nikotinom u našem umu će se pojaviti misao i osećanje da nam se puši. Potreba za cigarom je odraz žudnje naše duše, Nekome je duša žudna alkohola, nekome lepe hrane, slatkiša, nekome duša žudi za adrenalinom, nekome za skupim telefonom da bi bolje izgledao u igri šepurenja pred drugim polom kako bi se proširilo seme, Tako i Gospod ima dušu koje smo svi mi delovi i naše žudnje i pogrešne sudove, On doživljava u svom umu kao misli i osećanja koja oslikavaju žudnje Njegove duše koju predstavlja kolektivna svest svih nas. Reči su nesavršen alat da se prenese ideja, tako da ako bog u tebi ne rodi ideju koja bi objasnila ovo šta pričam teško da ćeš me razumeti. Ja kad naiđem na nešto šta mi u početku izgleda kao nerazumljivo ja se pomolim Bogu da mi da razumevanje. I Bog se potrudi da me dovede do razumevanja, nekad brzo a za neke stvari su mu bile potrebne godine da me pripremi da mogu da razumem. Što je najgore ja ne mogu da ti pomognem jer ne znam kakav primer da navedem da bi tebi bilo jasnije a bog zna šta ti možeš da razumeš pa mu je lakše da te vodi do razumevanja, Zato je Hristos i rekao učenicima da se ne zovu učiteljima jer je njima jedan učitelj, Gospod. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука