Agnostik Написано Јануар 21, 2023 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2023 Posle neke licne moje krize sam resio se okrenuti crkvi i da malo moje sumnje obuzdam, a to vec odavno, hteo bi i da promenim link ime. Ali izkreno kad citam da ako spavas jednom za nekim 7 godina ne smes se pricestiti ili da ne mozes biti svestenik ili da svaki seks pre braka greh (razumem da se treba cekati jer se vezujemo za ljudima za kojima spavamo). Stvarno se pitam dal je to crkva u kojoj bi ja hocu biti deo. Svaka cast svetim ocima, ali ovo je stvarno preterano. БЛУД И ШТА ЈЕ БЛУД? WWW.CRKVAUB.RS Blud i sta je blud?! Blud je svaki seksualni kontakt van braka. Duhovni odgovor dao otac Milan Ristivojcevic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Јануар 22, 2023 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2023 On 21.1.2023. at 15:02, Agnostik рече Svaka cast svetim ocima, ali ovo je stvarno preterano. Ово ти је једно од најстаријих и најосновнијих учења вјере, те ако желиш да пређеш у вјерника ово мораш прихватити као учење Цркве. Стога ово није ништа претјерано. Ово је онако како Црква сматра да треба да буде. Мало ко га се придржава (мало ко га се и придржавао) додуше А и само учење се не треба посматрати чистунски ригидно, као што се у пракси и не посматра од стране нормалних људи. Има добрих аргумената у корист оваквом конзерватизму који се ваљају узети у обзир и који могу помоћи да се не оде у другу крајност, али тешко је да ће се иоле слободнији људи чувати до брака (осим ако нису веома озбиљно прихватили сва учења вјере). Људи воле да се воле, озбиљно или неозбиљно. Енд датс оукеј. Џаст јуз протекшн, кидс! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 22, 2023 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2023 Ja znam da su te stvari stvorili monasi (koji su se sveta odrekli) i da to na kraj krajeva niko i ne radi tako, ali brate da ima toliki jaz izmedju onoga sta se trazi i onog sta se radi. Razumem treba seksualnost da se kontrolise i da ne ides u ekstrem da spavas za svakom, ali te zakone se niko i ne pridrzava i svi cu u pakao. Nemoj reci da iko noramalan misli da ce bilo ko u pakao ako spava za devojkom pre braka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јануар 22, 2023 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2023 On 21.1.2023. at 15:02, Agnostik рече Posle neke licne moje krize sam resio se okrenuti crkvi i da malo moje sumnje obuzdam, a to vec odavno, hteo bi i da promenim link ime. Ali izkreno kad citam da ako spavas jednom za nekim 7 godina ne smes se pricestiti ili da ne mozes biti svestenik ili da svaki seks pre braka greh (razumem da se treba cekati jer se vezujemo za ljudima za kojima spavamo). Stvarno se pitam dal je to crkva u kojoj bi ja hocu biti deo. Svaka cast svetim ocima, ali ovo je stvarno preterano. БЛУД И ШТА ЈЕ БЛУД? WWW.CRKVAUB.RS Blud i sta je blud?! Blud je svaki seksualni kontakt van braka. Duhovni odgovor dao otac Milan Ristivojcevic Брате, ово су јако осетљиве ствари. Не можеш их гледати "формално правно". Зато је најбоље да у исповести и духовном разговору питаш парохијског свештеника за све недоумице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 22, 2023 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2023 Sad sam kako kazu single pa i nije tema, a bila je tema kod moje prve pametne ispovest, reko mi je da trazim pametnu zenu i trebam da se ozenim. Isto sto i moja rodbina, posebno majka. Naravno nije mi dao da 7 godina ne mogu na pricest. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јануар 22, 2023 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2023 пре 29 минута, Agnostik рече Ja znam da su te stvari stvorili monasi (koji su se sveta odrekli) i da to na kraj krajeva niko i ne radi tako, ali brate da ima toliki jaz izmedju onoga sta se trazi i onog sta se radi. Razumem treba seksualnost da se kontrolise i da ne ides u ekstrem da spavas za svakom, ali te zakone se niko i ne pridrzava i svi cu u pakao. Nemoj reci da iko noramalan misli da ce bilo ko u pakao ako spava za devojkom pre braka. Нису те ствари створили монаси. Имаш у Јеванђељу о безбрачности. Секс није зло. Благословен је у браку и дар је. Као што је и дар брак. Ово су кажем ти осетљиве ствари и немој се саблажњавати. Разговарај са свештеником. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 22, 2023 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2023 Okej, razgovaracu, izkreno mi je stid, ali okej. Da ne bude zablude i meni je ideal brak i da je to mene bio bi ozenjen, ali nazalost nije doslo do toga. A i pre su se zenili/udavali za 14 kao devojcice i 16 kao momci. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan* Написано Јануар 26, 2023 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2023 On 22.1.2023. at 18:29, Вилер Текс рече Секс није зло. Благословен је у браку и дар је. Као што је и дар брак. Seks odnosno doživljaj telesnog zadovoljstva usled seksa je mamac da životinje i ljudi dobiju potomstvo koje će produžiti vrstu i ništa više od toga. Pod kontrolom je određenih hormona. Neko može da se odupre delovanju tih hormona, a neko ne, jer je kod nekih to delovanje slabije, a kod nekih jače. Ljudi svašta izmišljaju da bi opravdali seks koji nema za cilj dobijanje potomstva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Јануар 26, 2023 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2023 пре 5 часа, Bojan* рече Seks odnosno doživljaj telesnog zadovoljstva usled seksa je mamac da životinje i ljudi dobiju potomstvo koje će produžiti vrstu i ništa više od toga. Pod kontrolom je određenih hormona. Neko može da se odupre delovanju tih hormona, a neko ne, jer je kod nekih to delovanje slabije, a kod nekih jače. Ljudi svašta izmišljaju da bi opravdali seks koji nema za cilj dobijanje potomstva. Не тролуј тему леба ти. Милошшш је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јануар 28, 2023 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2023 Kako vidim ovo je na kog popa naletis, od ne smes da uzivas u seksu nikako do moras zenu zadovoliti i seks je okej pre braka i vazan u braku do zivi ko brat i sesta. Slicno je za kontracepciju. Ili to znaci da menjam popove u ispovest dok naletim na onog koji mi odgovara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука