Jump to content

Ukinuti Godine uzleta

Оцени ову тему

Sun14861

Препоручена порука

пре 7 минута, Ćiriličar рече

Не знаш ти шта сам ја пробао...и где.

Sad tek vidim da je ovo tebi bila napisala, al` nema veze, i ja odgovori`, nece da smeta.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

Naravno da sam "probao", jer su nam nametali to prazno budalisanje za vreme virusa.

Opet da ponovim, probaj da ukapiras - skola ima, pre svega, razvojnu ulogu u zivotu dece. Razvojna uloga znaci da skola prevashodno brusi osnove licnosti u deci, uci ih da se usmere u licnost (kontra individui i individuaciji, kontra praznom tovljenju praznim informacijama). Tako nesto apsolutno je neizvodljivo na bilo koji drugi nacin osim uzivo.

Taj pokusaj da se skola izmesti u "daljinsku" je upravo pokusaj se ona odvoji od te svoje osnovne, razvojne uloge; da se pretvori u mentalni obor i toviliste informacijama. Nisu uspeli, niti ce da uspeju, jer je ovo zemlja sv. Save, velikog srpskog sveucitelja.

пре 9 минута, obi-wan рече

Naravno da sam "probao", jer su nam nametali to prazno budalisanje za vreme virusa.

Opet da ponovim, probaj da ukapiras - skola ima, pre svega, razvojnu ulogu u zivotu dece. Razvojna uloga znaci da skola prevashodno brusi osnove licnosti u deci, uci ih da se usmere u licnost (kontra individui i individuaciji, kontra prazno tovljenju praznim informacijama). Tako nesto apsolutno je neizvodljivo na bilo koji drugi nacin osim uzivo.

Taj pokusaj da se skola izmesti u "daljinsku" je upravo pokusaj se ona odvoji od te svoje osnovne, razvojne uloge; da se pretvori u mentalni obor i toviliste informacijama. Nisu uspeli, niti ce da uspeju, jer je ovo zemlja sv. Save, velikog srpskog sveucitelja.

Ja decu nemam.vi brinite svoje brige. Samo pokušavam da vas upozorim da ne prepuštate decu najgorim dušmanima na poverenje. Osim profesora matematike i fizike,pitala bih sve nastavnike kako su se zaposlili. Tu bi se završila sva priča.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, sanja84 рече

Ja decu nemam.vi brinite svoje brige.

Па шта чекаш побогу? Или родиш или усвојиш...исто се 'вата....мис'им, ионако Бог децу ствара....мени коад се роило друго дете схватио сам 2 ствари: прво, почео сам да га гледам не да је "мој", него као Божије створење; и друго, увидео сам колико немам љубави. То јест на како ниском ниво је моја љубав, чак и према деци.

Давно прочитах како наш Владика Николај пише како родитељи нису родитење него стараоци...ууу, бре, тад ми се то чинило грубо, тешко, чак ме њутило мало иако нисма био родитељ...човече, ми смо мали и јадни...где ми да будемо Извор детету, животу. Па и лисице и керови имају "децу"...свко живо биће се множи и рађа...

Него....ти Сањо погрешно гледаш ствар образовања - све је пропало, и ајде да се некако снађемо у датој ситуацији. Не! Него све је проало, немој да импровизујемо, него да вратимо ствари на место!

Увек тако бива, нечастиви растури све и онда, фол, понуди решење - и тек то буде катастрофа. Уништена просвета, ајде онјлајн! Не, уништена росвета, ајде поправљај просвету из темеља. Не онлајн, него у школи. Није природно да деца расту са одраслима!

Замисли родитељ има ЈЕДНо дете, и још га "едукује" онлајн! Па то ће бити идиот жешћи. Неспособан за било шта! Одрастао у златном кавезу.

ПС

Не шалим се стварно - ја би увео у Богословије обавезно пољопривредну делатност: сађење лука, кромпира и сл. Онда све богословије би требале д аимају пратећа имања. ОК, тамо раде радници, или калуђери ако је при манастиру, али да ђаци виде и доживе, како бре да буде неко теолог, да созерцава живот, Бога, Творца, а да није ВИДЕО СЕМЕ како клија? О чему ми причамо?Лепо да сије лук, па да осети како је у земљи све Творачко! Нема ту теоретисања, вијање мозга прелешћеног о Небу, а 'вамо ниси видео како кромпир расте. Како зрно пшенице једно даје 300 зрна. Зато сму ту где смо....

Подели на овим сајтовима

Ja sam i rekla da praksu treba uživo raditi. I ja sam za domaćinstvo. Oto smo mi imali, nisam znala da tog predmeta više nema.

A treba neki preporod celog čovečanstva.i to nam je jedini posao. Sve ostalo nije važno. Ima onaj spot u kojem kažu Srbija (ili prosto ovaj svet) je loše mesto,zato što sam ja rđav čovek.i kada bi svako to rekao,Srbija tj svet bi se preporodila za tri dana...

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, sanja84 рече

Ja decu nemam.vi brinite svoje brige. Samo pokušavam da vas upozorim da ne prepuštate decu najgorim dušmanima na poverenje. Osim profesora matematike i fizike,pitala bih sve nastavnike kako su se zaposlili. Tu bi se završila sva priča.

Jada se prorok Ilija Bogu i kaze kako ne osta bas niko od vernih, te da i njegov zivot neznabosci traze. A Domacin mu odgovara: "ostavih sebi 7.000 (!) ljudi koji ne priklonise kolena pred zlom". Tako mu dodje i danas - ljudi misle "propalo je", Bog veli "nije ni blizu toga".

Vreme je obnove i preporoda; idemo dalje u svezinu i ozdravljenje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Malo skolskog humora. :smeh1:

...

342844499_612159553867693_2051580092899300571_n.jpg.8a135be71b4c58ff8ad3831f5db947e6.jpg

Подели на овим сајтовима

ZELENAUCIONICA.COM

Ministar prosvete Branko Ružić otvorio je danas stručno savetovanje dekana i direktora fakulteta i visokih...

@Sun14861 

Ружић се не слаже са тобом.

@obi-wan А ти, бата Оби, сматраш ли да је ово та реформа која иде на боље или се слажеш са творцем ове теме?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

SPUTNIKPORTAL.RS

Вештачка интелигенција ће ускоро моћи да помаже деци да уче и поправљају своје оцене, истиче Бил Гејтс, додајући да би четботови већ у наредних 18 месеци могли да уче...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Видео сам у Смедереву али и у другим градовима, родитељи децу доводе колима до самог улаза у школу, ма направе хаос у улици, мора прво мистер дете да изађе из кола кога брига да ли има некога иза или да се блокира цела улица, дете живи пар блокова од школе нема везе родитељи га довозе у школу, шта да очекујемо онда од деце ако им се и тако повлађује, јел ми бринемо о деци или правимо од деце нешто што им није на корист како буду расли и развијали се, да ли их правилно усмеравамо и васпитавамо.

Ове неке Године узлета на прву ми делује као да нису у питању предшколска деца него да је ово за неку компјутер терминатор децу шта је бре ово доле у том програму, јел су они нормални :0426_feel:па ово ни одрасто човек не може да стави у мозак и да све правилно свари, овај узлет је бре неки експеримента са децом са несагледивим последицама ово бре злочин према деци пази бре да уочава детаље и поставља питања па јел то детенце или неки робокап, у ствари они већ и причају и најављују робо људе и чипове у мозак и компјутеризацију човека, бркање по геному, вештачку храну, виртуалну реалност и ко зна шта већ још, можда је ово са дечицом експеримент и припрема за ту светлу будућност човечанства, ма ја мислим да Бог то неће попустити да све то спроведу до краја, апокалипса у најави, мајке ми.

Untitled.thumb.png.662c6e444fc2a28b67c789dcb32b29b9.png

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Bokisd рече

шта је бре ово

Ово је окупација испланирана од ђавоиманих људи који поседују моћ да за новац који више није ни папирни, него виртуалне цифре купују све. Како би одржали и ширили своју светску окупацију разрадили су систем уништавања економија, уништавања домаћих привреда, уништавања домаће монетарне политике, уништавања законодавства, уништавања школства, уништавања породице и на крају уништавања човека.

То се тако демонси осмишљено да друштво држи само себе у окупацији, а да окупатор само бере плодове - калсична демонија!

Проста ствар....остало су само пратеће појаве, као школство и шта се све дешава у школи. Па узми ПБФ, до недавно је школовао Свеце, сад тамо никли неки либерали и манекенчићи. Шта да очекујеш онда од "секуларног" школства где је Ружић министар. Он је још и добар, кави су нас могли задесити.

Водимо у школству 11:0, пробелм је само што смо сами себи противници!

ПС

Српске елите у новијој историји нису баш "осветлале образ", од југословенства па надаље...проблем данас је да је српска елита на јако ниском нивоу. То се види по изборима и политичкој сцени. Ако неки геополитички токови крену у нашу корист, ми нећемо имати елиту кадру да васпостави ново друштвено уређење, реформише економију и школство...а од школства се мор апочети. Могу мислити каквих све болесника има што  уче децу. Професори економије: "привуци" окупаторски капитал да отвори фабрику, узми из његове банке кредит и плати му да запоси твоје људе да му робују. Вредност плате? Па заради 1/10 онога што му треба да живи као човек. И упрегни школство да буде потпора том систему.

Додај још да имаш сва права неморала, и да се сексаш у све рупе које имаш....то је па најбитније. Ето то је то...

Подели на овим сајтовима

ПС

Да додам, Бака Прасе купио стан од 1 000 000 еура, а "вредности" су су бљувотине типа: "Брате, је л' ти риба лиже буљу"! Попов син. Е...то је друштво и свет у којем живимо. А домаћини мотају каблове за 400 евра. КОме се не свиђа, мож' да запрти русак као ја и осталих 4 милиона Срба и оду негде где је робовање мало лакше и буду "непатриоте". Шта  'ш, демонократија.

Подели на овим сајтовима

Потпуна контрола

Ово буквално значи да држава и разне институције преузимају бригу о васпитању наше деце, овде нема ни 1% шансе да родитељи усмеравају децу како они желе, ово је буквално као терористичко киндаповање деце од родитеља и немаш много могућности да извучеш своју децу из њихових руку, обликовање дечјих умова и срца за њихове будуће циљеве, с обзиром да желе свет у коме човек неће поседовати ништа и биће срећан онда морају да крену од самог почетка и деце како би све било подређено том циљу нема ту инпровизације.

Има оно децу вам нећемо опростити, да никад не заборавимо.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Јанко рече
ZELENAUCIONICA.COM

Ministar prosvete Branko Ružić otvorio je danas stručno savetovanje dekana i direktora fakulteta i visokih...

@Sun14861 

Ружић се не слаже са тобом.

@obi-wan А ти, бата Оби, сматраш ли да је ово та реформа која иде на боље или се слажеш са творцем ове теме?

Ružić iskulirao ceo sistem. Dobar je za čuvanje ovaca...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...