Jump to content

Da protestant postane pravoslavac - zašto?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 часа, Desiderius Erasmus рече

Naravno. Niko me ne može ubediti da jedan Tozer, Bonhefer, C.S. Lewis, Moltman, Martin Luter King... neće biti među spasenima.

Ali, ovde se ne radi o tome. Radi se prosto o tome gde ćemo bolje i prisnije upoznati i sjediniti se sa Gospodom.

Pa upravo se radi o tome. Ako ce na nebu biti i protestanata, i pravoslavaca i katolika, onda smo ti i ja braca. Jer cemo se jednog dana videti na nebu, i zajedno cemo slaviti Gospoda u vecnosti. Podele smo napravili mi ljudi. A sto se tice crkve, ja sam se ovde poprilicno dobro sjedinio sa Gospodom. I zahvalan sam Bogu na mom svakodnevnom duhovnom rastu.

пре 9 часа, Desiderius Erasmus рече

A, na Nebu će verovatno biti i budista i ateista.

Sa ovim se ne slazem. Isus je sedini put kojim se ljudi mogu spasiti. Mozda bivsi ateisti i bivsi budisti.... ali ako neko ne veruje u Boga... ne moze zavrsiti u nebu.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, ΙΧΘΥϹ рече

ali ako neko ne veruje u Boga

Мислим да не можемо ”веру у Бога” поједностављено гледати само као ”свесно исповедање” вере.

Рекао би да има пуно људи који ”верују у Бога” а да тога нису ни свесни. Јер права вера у Бога је она дубока љубав према животу и истини. Многи људи који можда нису верници или хришћани то имају у себи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, ΙΧΘΥϹ рече

Ako ce na nebu biti i protestanata, i pravoslavaca i katolika, onda smo ti i ja braca.

Jesmo.

пре 6 часа, ΙΧΘΥϹ рече

sto se tice crkve, ja sam se ovde poprilicno dobro sjedinio sa Gospodom. I zahvalan sam Bogu na mom svakodnevnom duhovnom rastu.

Možda. Ali, pravoslavni veruju da bi Ga u Crkvi najispravnije i najdublje upoznao i sjedninio se sa Njim

пре 6 часа, ΙΧΘΥϹ рече

Sa ovim se ne slazem. Isus je sedini put kojim se ljudi mogu spasiti. Mozda bivsi ateisti i bivsi budisti.... ali ako neko ne veruje u Boga... ne moze zavrsiti u nebu.

Isus jeste jedini put kojim se ljudi mogu spasiti, ali verujem da će se mnogi i ne poznajući Ga na svesnom nivou spasiti baš kroz Njega.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, ΙΧΘΥϹ рече

Pa upravo se radi o tome. Ako ce na nebu biti i protestanata, i pravoslavaca i katolika, onda smo ti i ja braca. Jer cemo se jednog dana videti na nebu, i zajedno cemo slaviti Gospoda u vecnosti. Podele smo napravili mi ljudi. A sto se tice crkve, ja sam se ovde poprilicno dobro sjedinio sa Gospodom. I zahvalan sam Bogu na mom svakodnevnom duhovnom rastu.

А јећ ће се спасти протестанти који негирају Свету Тројицу? А протестанти који негирају пуно Божанство Исуса Христа? А протестанти који негирају девичанство пресвете Богородице? А протестанти који негирају да је Христова Црква опстала после Константинове ере? А протестанти који негирају Евхаристију? Итд... Страх ме и да замислим шта тих 40 001 протестантских секти све уче. 

И ако ти сметају поделе, шта ћеш да урадиш поводом тога? Испраћеш мозак неком православцу да и он напусти Цркву и да се придружи твом клубу? 

Црква није направила поделе, направио је ђаво.  

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Пије Десети рече

А јећ ће се спасти протестанти који негирају Свету Тројицу? А протестанти који негирају пуно Божанство Исуса Христа? А протестанти који негирају девичанство пресвете Богородице? А протестанти који негирају да је Христова Црква опстала после Константинове ере? А протестанти који негирају Евхаристију? Итд... Страх ме и да замислим шта тих 40 001 протестантских секти све уче. 

И ако ти сметају поделе, шта ћеш да урадиш поводом тога? Испраћеш мозак неком православцу да и он напусти Цркву и да се придружи твом клубу? 

Da,i ikonoborstvo i ko zna sta jos sve ne mozemo naci tamo u protestantizmu....nazalost stoji tamo da je Isus rekao da nece bas svi koji mi govore Gospode uci u Carstvo....i zato sam naveo moje misljenje, da mogu pobozni protestanti koji nekako ne boluju od ovih bolesti protestantizma da budu na nebu, ali da protestantizam kao crkva i ucenje i institucija ne moze da se nadje na nebu....

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Пије Десети рече

Ne govorim ja u ime svih protestanata, ja govorim u moje ime. Tu spadaj kojekavi jehovini svedoci, mormoni...

Elem, da li mozes reci sta je potrebno coveku da bude spasen?

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Desiderius Erasmus рече

Jesmo.

Pa to i ja verujem. Mozemo se ne slagati oko nekih stvari. I to je ok, ali one osnovne su bitne i to nas definise.

Пре сат времена, Desiderius Erasmus рече

Isus jeste jedini put kojim se ljudi mogu spasiti, ali verujem da će se mnogi i ne poznajući Ga na svesnom nivou spasiti baš kroz Njega.

Amen!

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, ΙΧΘΥϹ рече

Ne treba tražiti neki minimum. Čovek treba da da sve od sebe, u skladu sa najboljim saznanjima koje ima. I da se trudi da ta saznanja popravi i produbi. I, što je najbitnije, da se trudi da postane što hristolikije biće. 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Prvo sto je neophodno je da bez crkve i vere i pricesca nema spasenja, pa posle na to idu dobra dela,.....kako kaze nas sv.Sava :

"И ово прво молим вас, дакле, браћо и чеда, нашу сву наду на Бога положивши, прво праве вере Његове да се држимо Јер “друге основе“, као што рече Апостол, “нико не може положити, већ само коју положи“ (I Кор 3,11) Дух Свети преко светих апостола и богоносних отаца, а то је права вера, која је на светих седам васељенских сабора потврђена и проповедана.

После овога, на основама овим свете вере, достоји нам злато и сребро и драго камење (упор. I Кор 3,12) зидати, тј. добра дела. Јер нити користи исправност живота без праве вере у Бога и просвећене, нити нас право исповедање без добрих дела може представити Господу, већ нам треба имати обоје, да “савршен буде Божји човек“ (II Тим 3,17), а не да због недостатка храмље живот наш. Јер, “вера је спасоносна“, као што рече Апостол, “која кроз љубав дела“ (Гал 5,6)."

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Desiderius Erasmus рече

Ne treba tražiti neki minimum. Čovek treba da da sve od sebe, u skladu sa najboljim saznanjima koje ima. I da se trudi da ta saznanja popravi i produbi. I, što je najbitnije, da se trudi da postane što hristolikije biće. 

Apsolutno!

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, ΙΧΘΥϹ рече

Božja milost.

To nije u našoj nadležnosti.

Otuda ovolika zbrka, raspravljanje o pojedinim doktrinama...

"Jaoj, u šta treba da verujem da bih se spasiJo?" ... kao da je vera stvar izbora. I kao da neko od znas zna šta je to "prava vera".

Ovo je, po mom mišljenju, najvažniji (pravoslavni) sabor. Iako ne beše vaseljenski.

It defined that faith, though a free act, resulted even in its beginnings from the grace of God, enlightening the human mind and enabling belief

Подели на овим сајтовима

Ако се неки протестант и спасе, он ће се спасити УПРКОС томе што је протестант. То је став Цркве увек био. Данашњи политички коректни православци, има их и овде, уче да је Црква само један од бољих начина спасења. То је јерес и осуђено учење. Ако се ико спасе ван Цркве, спасао се упркос томе што је ван Цркве, тј. искључиво пренапрегнутом Божијом милошћу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...