Jump to content

Da protestant postane pravoslavac - zašto?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Пије Десети рече

Ево Десидериус, докажи своју православност и кажи у лице ΙΧΘΥϹ-у да није свештеник и да мора да пређе у Цркву да би се спасао. 

Ovo sa sveštenstvom me podseti da sam jedne godine prisustvovao anglikanskoj proslavi Božića u našoj Patrijaršiji. Liturđiju služio anglikanski pop, a sasluživao pravoslavni đakon. I naš đakon mu uredno celiva ruku kad mu predaje kandilo. Ovom anglikancu vidiš da je neprijatno, jer to kod njih nije običaj, a i inače je izgleda neki krotak čovek.

Mislim da bi tebe strefila srčka da si tome prisustvovao. :D

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Сумњив си, надгледаћу твој рад, сваки следећи пут кад будеш хтео да се разводниш и распилавиш, ја ћу бити одмах ту иза ћошка да те исправим. Ето нпр. више не можеш да причаш около о теорији невидљиве Цркве. 

Не заборави да је Христос у Јеванђељу највише говорио прво о свом Божанству, а потом о паклу. Лажни пророци тј. лажни свештеници се неће добро провести. Али увек им морамо дати бенефит сумње. Можда се последње секунде покају и умру желећи да буду у Цркви.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Пије Десети рече

Сумњив си, надгледаћу твој рад, сваки следећи пут кад будеш хтео да се разводниш и распилавиш, ја ћу бити одмах ту иза ћошка да те исправим.

:))

• Свиђа ми се 1

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Пије Десети рече

Ти цитираш Свето Писмо (Иначе књига која је писана за Цркву, а не за 40 000 секти) ван контекста. Цитираш оно што ти одговара. Изостављаш цитате који јасно говоре о Цркви, о Евхаристији, итд... Апостоли су држали монопол спасења наравно, и тај монопол је остао до дана данашњег, иначе би Христос и апостоли били лузери који нису могли да направе Цркву која би поживела дуже од 2, 3 генерације, а поживела је ево већ 2000 година. 
Не буди превише сигуран у наду спасења ван Цркве. Ни у Цркви наде нису превелике, а камоли ван Ње. Један смртни грех је довољан да те одвуче у огањ вечни, а камоли презирање и одбацивање Цркве Христове. Ти расипаш оно што су апостоли сабирали. То што си се дочепао наше Библије и прочитао неке апостолске послсанице те не чини спасеним. Да би се спасао, да би имао живот вечни у себи, мораш да једеш Тело Сина Човечијега и пијеш крв Његову. А не као девојчица да умишљаш да ће те емоције спасити. Осећања остави за Холивуд филмове. Ти уопште ниси дошао ка Христу и Оцу, ниси дошао ка физичком Христу стварно присутном за тебе и све нас у Евхаристији. Ти си само умислио да си дошао до Христа, ко зна како си ти то замислио у својој глави. Опет оно протестантско субјективно, умишљај и ништа више. 

Dobro, zatvori oči i dalje na ono što Bog radi izvan pravoslavne crkve, tako isto ni židovi nisu mogli da vjeruju da Bog radi i sa poganima, i da je i njima dao pokajanje za život. Biblija je prije svega i pisana upravo za židove. U najmanju ruku stari zavjet i evandjelja. Krist je sebe dao za sve narode, da svuda bude propovedano njegovo evandjelje. Tamo gdje je cijena za vjeru u Krista smrt, upravo tamo su neki od baptista, pentekostalaca, ili kaj  ti znam, otišli, i iznikle su crkve, doduše ne prazne građevine zidane ljudskom rukom, već zajednice živih ljudi koji su se predali Kristu, uprkos kazni, koja je smrt, ili teskom zatočeništvu,  koja vlada u muslimanskim državama ili budističkim i hinduističkim. Tamo su nastale crkve, podzemne i kućne, u ilegali, kako je živela i prva crkva pod progonstvom Rimljana. I da, dešavaju se nadnaravna obraćenja i isceljenja. Ti o tome nemaš pojma, ne želiš ni znati, ali ipak na ovom forumu vidim da je neko i postavio temu, mislim moderator, o tihom progonu kršćana širom svijeta. 

Jel imaš ti neki problem sa djevojčicama? Ja ti nisam od tih. Ja sam građevinac, bauštelac, mogu mnogo da radim, mogu dobro i da popijem, mogu mnogo i da istrpim, ja sam ti drugačiji kov. Ne znam ja na kakve si ti djevojčice navikao. 

Ako hoćeš, zatvori i dalje oči na sve grijehe pravoslavne crkve, na sve kaj se dogadja u našem narodu, propadamo, i moralno i fizički. Zatvori oči na pedofiliju, na preljube, na laži, krivokletstva, prijevare, psovanje..., a sada i dalje ponavljaj: Mi smo jedina prava apostolska crkva, mi smo vam dali bibliju, i van nas nema spasenja, osim ako se božja milost ne protegne, pa zakači i nekog izvana. 

Samo se Gospodinu Bogu klanjaj i njemu jedinome služi -reče Bogočovjek, a vi ste rekli, nije on to baš tako mislio, možemo savijati koljena i pred drugima.

Svoje slave ne dam drugome-- reče Bog, vi kažete, ma nije on tako mislio, a onda govorite svecima: Slava ti i milost.

Bog mrzi na razvod-- Kaj tu ima nejasno? Vi ste odobrili razvod, i drugi i treći brak.

Pedofiliju da nisu mediji otkrili, vi nikad takvoga ne bi isterali izmedju sebe. 

Preljubnike--odobravate, idete svetite im vodu i sl, umjesto da im kažete da budu završili u Paklu ako se ne pokaju.

Političare-- dajete im ordenje i šurujete sa njima, bar vrh crkve, nije tu narod ništa kriv. A oni donose sve bezbožnije zakone. 

One koji zakidaju svoje radnike za platu, a vi to dobro znate, osveštavate im kuću i sl.

Nije to kraj, i dobro znate da ne lažem, niti ja kažem ovo da bi rekao vi ste ovakvi, a mi onakvi. To je svuda oko nas, to je sve posljedica stanja i učenja crkve. Nije vjernik svatko tko se rodio kao protestant ili pravoslavac.

Kaj se tiče protestanata, postoje isti grijesi, mlakost,  podjele, idolopoklonstvo u srcu, (zato ja vas ne osudjujem, ti se klanjš ikoni, ja se možda klanjam novcu, telefonu, autu, Bog neće da nam ništa u srcu bude ispred Njega). Je li Amerika protestantska ? Jel to znači da su svi ameri vjernici ? A bombardirali trećinu svijeta. Svo zlo skoro izašlo od tamo. Naravno da ne, vjernici su onaj mali postotak koji se odrekao grijeha i trudi se živjeti posvećeno za Krista. Isto za te luterane koje si spomenul. Jel ima pravoslavaca iskrenih vjernika ? Naravno. Voleo bih da upoznam takve. 

Moj djed je bio iskreni pravoslavni vjernik, još dok sam bio djete, pričal mi je priče o Isusu.

Kako bilo, već sam izgubio kontekst jer me dijete non stop prekida, Nek Bog blagoslovi Srbiju i Hrvatsku, i Pravoslavnu crkvu i njene vjernike.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Desiderius Erasmus рече

Ovo sa sveštenstvom me podseti da sam jedne godine prisustvovao anglikanskoj proslavi Božića u našoj Patrijaršiji. Liturđiju služio anglikanski pop, a sasluživao pravoslavni đakon. I naš đakon mu uredno celiva ruku kad mu predaje kandilo. Ovom anglikancu vidiš da je neprijatno, jer to kod njih nije običaj, a i inače je izgleda neki krotak čovek.

Mislim da bi tebe strefila srčka da si tome prisustvovao. :D

:babuska:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, SerbCro рече

Dobro, zatvori oči i dalje na ono što Bog radi izvan pravoslavne crkve, tako isto ni židovi nisu mogli da vjeruju da Bog radi i sa poganima, i da je i njima dao pokajanje za život. Biblija je prije svega i pisana upravo za židove. U najmanju ruku stari zavjet i evandjelja. Krist je sebe dao za sve narode, da svuda bude propovedano njegovo evandjelje. Tamo gdje je cijena za vjeru u Krista smrt, upravo tamo su neki od baptista, pentekostalaca, ili kaj  ti znam, otišli, i iznikle su crkve, doduše ne prazne građevine zidane ljudskom rukom, već zajednice živih ljudi koji su se predali Kristu, uprkos kazni, koja je smrt, ili teskom zatočeništvu,  koja vlada u muslimanskim državama ili budističkim i hinduističkim. Tamo su nastale crkve, podzemne i kućne, u ilegali, kako je živela i prva crkva pod progonstvom Rimljana. I da, dešavaju se nadnaravna obraćenja i isceljenja. Ti o tome nemaš pojma, ne želiš ni znati, ali ipak na ovom forumu vidim da je neko i postavio temu, mislim moderator, o tihom progonu kršćana širom svijeta. 

Jel imaš ti neki problem sa djevojčicama? Ja ti nisam od tih. Ja sam građevinac, bauštelac, mogu mnogo da radim, mogu dobro i da popijem, mogu mnogo i da istrpim, ja sam ti drugačiji kov. Ne znam ja na kakve si ti djevojčice navikao. 

Ako hoćeš, zatvori i dalje oči na sve grijehe pravoslavne crkve, na sve kaj se dogadja u našem narodu, propadamo, i moralno i fizički. Zatvori oči na pedofiliju, na preljube, na laži, krivokletstva, prijevare, psovanje..., a sada i dalje ponavljaj: Mi smo jedina prava apostolska crkva, mi smo vam dali bibliju, i van nas nema spasenja, osim ako se božja milost ne protegne, pa zakači i nekog izvana. 

Samo se Gospodinu Bogu klanjaj i njemu jedinome služi -reče Bogočovjek, a vi ste rekli, nije on to baš tako mislio, možemo savijati koljena i pred drugima.

Svoje slave ne dam drugome-- reče Bog, vi kažete, ma nije on tako mislio, a onda govorite svecima: Slava ti i milost.

Bog mrzi na razvod-- Kaj tu ima nejasno? Vi ste odobrili razvod, i drugi i treći brak.

Pedofiliju da nisu mediji otkrili, vi nikad takvoga ne bi isterali izmedju sebe. 

Preljubnike--odobravate, idete svetite im vodu i sl, umjesto da im kažete da budu završili u Paklu ako se ne pokaju.

Političare-- dajete im ordenje i šurujete sa njima, bar vrh crkve, nije tu narod ništa kriv. A oni donose sve bezbožnije zakone. 

One koji zakidaju svoje radnike za platu, a vi to dobro znate, osveštavate im kuću i sl.

Nije to kraj, i dobro znate da ne lažem, niti ja kažem ovo da bi rekao vi ste ovakvi, a mi onakvi. To je svuda oko nas, to je sve posljedica stanja i učenja crkve. Nije vjernik svatko tko se rodio kao protestant ili pravoslavac.

Kaj se tiče protestanata, postoje isti grijesi, mlakost,  podjele, idolopoklonstvo u srcu, (zato ja vas ne osudjujem, ti se klanjš ikoni, ja se možda klanjam novcu, telefonu, autu, Bog neće da nam ništa u srcu bude ispred Njega). Je li Amerika protestantska ? Jel to znači da su svi ameri vjernici ? A bombardirali trećinu svijeta. Svo zlo skoro izašlo od tamo. Naravno da ne, vjernici su onaj mali postotak koji se odrekao grijeha i trudi se živjeti posvećeno za Krista. Isto za te luterane koje si spomenul. Jel ima pravoslavaca iskrenih vjernika ? Naravno. Voleo bih da upoznam takve. 

Moj djed je bio iskreni pravoslavni vjernik, još dok sam bio djete, pričal mi je priče o Isusu.

Kako bilo, već sam izgubio kontekst jer me dijete non stop prekida, Nek Bog blagoslovi Srbiju i Hrvatsku, i Pravoslavnu crkvu i njene vjernike.

Прво, немој православцима говорити о прогонству.
tenor.gif?itemid=13149002
То што Срби живе у безакоњу се дешава баш зато што су се одвојили суштински од Цркве. Због секуларизма, безбожништва и свега осталог што се дало испилити током побуне против Цркве. Све се то прво родило у протестантском свету.

Ја немам ништа против тог ордена, то је твоје субјективно политичко мишљење. И нећу о томе да расправљам. 

Сваки православац у срцу зна разлику када се клања Христовој икони или икони свеца, и то је још од 8. века 1000 пута објашњено, него то је вама изговор да површном теологијом останете ван Цркве тј. у царству демона. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Пије Десети рече

То што Срби живе у безакоњу се дешава баш зато што су се одвојили суштински од Цркве. Због секуларизма, безбожништва и свега осталог што се дало испилити током побуне против Цркве. 

Pa radite nesto povodom toga! Nemoj ko balavac da kukas kako su ti drugi krivi. Imate Boga na svojoj strani, imate monopol nad biblijom, crkvom, verom i monopol nad samom Bogom. Stvarno si ko Vucic.

пре 26 минута, Пије Десети рече

tenor.gif?itemid=13149002

Jel si siguran da je ovo prikladan film za tvoju ilustraciju. Pogani protestant je ipak pisao knjigu.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

Радимо поводом тога далеко више од лажних протестантских свештеника. Служимо Литургије у сваком кутку земље и у сваком том кутку имамо вернике који се труде за спасење. Дајемо народу Евхаристију, проповед апостолску и свете тајне што нам је Бог заповедио, не секташимо около.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Пије Десети рече

Радимо поводом тога далеко више од лажних протестантских свештеника. Служимо Литургије у сваком кутку земље и у сваком том кутку имамо вернике који се труде за спасење. Дајемо народу Евхаристију, проповед апостолску и свете тајне што нам је Бог заповедио, не секташимо около.

o odlicno... samo jako vam to slabo ide, jedno 85% pravoslavaca koje ja znam ne zivi ni priblizno kako bi trebalo.

Mozda pravoslavci ne sektase, ali ti zato brate sektasis za medalju. Mislim da si odlican kadar za pravoslavnu inkviziciju, da li si razmisljao o promeni karijere. Ima puno protestanata koje treba potamaniti. Svet bi bilo mnogo lepse mesto bez njih.

Подели на овим сајтовима

Па добро јутро, живимо кроз атрибуте задњих времена, пуно је позваних, мало је оних који се одазову. Али тих 85% "православаца" има већу шансу за спасење од тебе. Јер они ако доживе старост и буду се припремали за смрт, можда коначно схвате да нема среће у овом свету, па се искрено покају, па приме свету тајну исповести и причешћа и оду у рај. А шта ћеш ти? У пакао највероватније, зна се. Јер у теби нема живота, нема Евхаристије, нема силе Светог Духа у светим тајнама, ти си само папагај који понавља ван контекста цитате из лоше преведене Библије.

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Пије Десети рече

У пакао највероватније, зна се.

Covece!

Jel cujes ti sebe? Otkud tebi pravo da sudis! Ti bi takve zakljucke mogao da donosis jedino ako si Sveznajuci. Stvarno imas kompleks Boga, kao Vucic! Posto si me vec lepo otpremio u pakao, ispunio si svoju svetu obavezu... slobodno me zaobidji.

Zelim ti lep zivot!

Подели на овим сајтовима

Прво ти заобиђи Вучића, шта ти њему судиш?! Дај Богу Божије а председнику председниково. Бог је рекао да ћеш ићи у пакао ако се не причешћујеш, не ја. То се ти са Богом расправљај. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...