Jump to content

Da protestant postane pravoslavac - zašto?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ivan 6:37

Sve što mi daje Otac k meni će doći, a onoga koji dolazi k meni neću izbaciti van. 

To je samo jedan od stihova iz evandjelja koji dokazuje da onaj tko dodje Kristu, nece biti izbacen van.  Ili onaj:  gdje su dvoje ili troje okupljeni u moje ime, ondje sam Ja medju njima. 

Naravno, vi ste napravili monopol od toga, da nikaj ne smije bez vas.

Tako da, sreća da za nas koji nismo deo Pravoslavne Crkve ima nade, bez obzira kaj ti sad budes rekel da niko nemre dojti Kristu bez crkve, kaj je opet laz. 

Čitao sam prije da je Vuk pri prijevodu Svetoga Pisma imao najviše protivljenja od vrha Pravoslavne crkve. Ne znam je li to tocno, ako može netko potvrditi.

P.s. Ne dajem nikom 10%, neke crkve to prakticiraju, da.

Laku noć.

Подели на овим сајтовима

Ти цитираш Свето Писмо (Иначе књига која је писана за Цркву, а не за 40 000 секти) ван контекста. Цитираш оно што ти одговара. Изостављаш цитате који јасно говоре о Цркви, о Евхаристији, итд... Апостоли су држали монопол спасења наравно, и тај монопол је остао до дана данашњег, иначе би Христос и апостоли били лузери који нису могли да направе Цркву која би поживела дуже од 2, 3 генерације, а поживела је ево већ 2000 година. 
Не буди превише сигуран у наду спасења ван Цркве. Ни у Цркви наде нису превелике, а камоли ван Ње. Један смртни грех је довољан да те одвуче у огањ вечни, а камоли презирање и одбацивање Цркве Христове. Ти расипаш оно што су апостоли сабирали. То што си се дочепао наше Библије и прочитао неке апостолске послсанице те не чини спасеним. Да би се спасао, да би имао живот вечни у себи, мораш да једеш Тело Сина Човечијега и пијеш крв Његову. А не као девојчица да умишљаш да ће те емоције спасити. Осећања остави за Холивуд филмове. Ти уопште ниси дошао ка Христу и Оцу, ниси дошао ка физичком Христу стварно присутном за тебе и све нас у Евхаристији. Ти си само умислио да си дошао до Христа, ко зна како си ти то замислио у својој глави. Опет оно протестантско субјективно, умишљај и ништа више. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Пије Десети рече

Ви "политички коректни" православци учите јеретичку теорију "невидљиве Цркве" која се протеже чак до будиста на истоку.

Тај разводњени вашар у будистичкој Кини није Црква, нити онај лутерански у Немачкој. 

Jok, more. To je ono što nam ti učitavaš. Svaki pravoslavac vrlo dobro zna gde jeste Crkva. Ali je vrlo teško reći gde nije Crkva. Ne možemo reći za jednog Bonhefera da baš ni na koji način nije bio povezan sa Crkvom. Ili za Spurdžona, kog su pravoslavni u 19-om veku prevodili i naslađivali se njegovim pisanijama. Ili za C.S. Lewisa ili Čestertona, koji su dali nemerljiv doprinos hrišćanskoj apologetici. Slažem se, nisu u fulu povezani sa Crkvom, kako bi trebalo, ali na neki način jesu. I to nema nikakve veze sa "nevidljivom" Crkvom (jer je ona vrlo vidljiva), već sa činjenicom da Duh diše gde hoće (pa čak dotiče i onog budistu ili ateistu).

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Пије Десети рече

Ти уопште ниси дошао ка Христу и Оцу

To ne možeš da znaš, osim ako nisi Bog. Svakako da nije došao onako kako bi trebalo doći, ali ne možemo tvrditi da se uopšte nije susreo sa Hristom.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Tumaralo. рече

Btw na kom su beše ono sajtu adventisti razobličeni, argument po argument?

Koliko sam shvatio,  @Grizzly Adams je to odradio?

TRUE.FAITHWEB.COM

True Faith: Istina o ucenju Adventista Sedmog Dana

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Desiderius Erasmus рече

To ne možeš da znaš, osim ako nisi Bog. Svakako da nije došao onako kako bi trebalo doći, ali ne možemo tvrditi da se uopšte nije susreo sa Hristom.

Pa, pazi... i ja sam poceo da mislim da nam se javio Svevisnji. Arogancija i samopravednost - level 40 000. A i vi "politicki korektni" pravoslavci ste jeretici, i katolici, i protestanti... ali oni si najgori, i krivi su za sva zla ovog sveta. To me podseca na Vucica, kom su "zuti" krivi za sve sto je zabrljao do sad. Razmazeno deriste

Zato ni ne zeljim da ulazim u dublju raspravu sa doticnim, jer ce to da se pretvori u prepucavanje. I apsolutno ne slusa sta mu ko govori, nego je dosao sa ciljam da nas sve prosvetli, posto smo mi svi, jel'te, glupavi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Desiderius Erasmus рече

Jok, more. To je ono što nam ti učitavaš. Svaki pravoslavac vrlo dobro zna gde jeste Crkva. Ali je vrlo teško reći gde nije Crkva. Ne možemo reći za jednog Bonhefera da baš ni na koji način nije bio povezan sa Crkvom. Ili za Spurdžona, kog su pravoslavni u 19-om veku prevodili i naslađivali se njegovim pisanijama. Ili za C.S. Lewisa ili Čestertona, koji su dali nemerljiv doprinos hrišćanskoj apologetici. Slažem se, nisu u fulu povezani sa Crkvom, kako bi trebalo, ali na neki način jesu. I to nema nikakve veze sa "nevidljivom" Crkvom (jer je ona vrlo vidljiva), već sa činjenicom da Duh diše gde hoće (pa čak dotiče i onog budistu ili ateistu).

Па ја ти фино кажем, да учиш јеретичку теорију невидљиве Цркве, то што је теби неко симпатичан не значи да је део Цркве или зато што је неки православац превео дело неког неправославца.
Да зли необавештени језици не би рекли да ја причам нешто своје, са задовољством ћу да цитирам Свето Предање Цркве:

Декрет 11. Свеправославног Сабора у Јерусалиму 1672:

- "Ми верујемо да су чланови Католичанске Цркве САМО они верни који су истински примили неискварену веру Спаситеља Христа, од самог Христа и апостола и светих Васељенских сабора, који се држе те вере без сумње."

Јесу протестанти можда ти који држе неискварену веру? Да се не држе можда Васељенских Сабора? Да се не држе можда вере апостола? 

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, ΙΧΘΥϹ рече

Pa, pazi... i ja sam poceo da mislim da nam se javio Svevisnji. Arogancija i samopravednost - level 40 000. A i vi "politicki korektni" pravoslavci ste jeretici, i katolici, i protestanti... ali oni si najgori, i krivi su za sva zla ovog sveta. To me podseca na Vucica, kom su "zuti" krivi za sve sto je zabrljao do sad. Razmazeno deriste

Zato ni ne zeljim da ulazim u dublju raspravu sa doticnim, jer ce to da se pretvori u prepucavanje. I apsolutno ne slusa sta mu ko govori, nego je dosao sa ciljam da nas sve prosvetli, posto smo mi svi, jel'te, glupavi.

Не желиш да улазиш у дубљу расправу са мном јер немаш шансе против Светог Предања Цркве. Ја ти чиним услугу више од ових разводњених православаца који те тапшу по рамену и говоре ти да је у реду да останеш ван Цркве. Приказујем ти јасно да си у заблуди. Десидериус Ерасмус је исто интелектуално протестант, иако је правно формално православац. Он трује учење Цркве и минира Њену проповед тако што иде около и говори протестантима да су спашени ван Цркве. А ако га сатерате у ћошак, онда каже "Е па добро, Православље је можда мало бржи начин спасења." 
Бљутаво, бљутаво... нема соли. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Пије Десети рече

Јесу протестанти можда ти који држе неискварену веру? Да се не држе можда Васељенских Сабора? Да се не држе можда вере апостола? 

Delimično.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Delimično.

И ђаво држи делимичну веру. И Ислам. И ти. 

Увек је Црква инсистирала на пуноћи вере за спасење. Зато Сабор каже да су чланови Цркве само они који су примили НЕИСКВАРЕНУ веру, а не делимичну како разводњени уче. 

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Пије Десети рече

Ја ти чиним услугу више од ових разводњених православаца који те тапшу по рамену и говоре ти да је у реду да останеш ван Цркве.

Ko mu to govori? Citiraj gde mu je rečeno da treba da ostane protestant.

Управо сада, Пије Десети рече

Десидериус Ерасмус је исто интелектуално протестант, иако је правно формално православац.

Spaliti Desideriusa.

пре 3 минута, Пије Десети рече

Он трује учење Цркве и минира Њену проповед тако што иде около и говори протестантима да су спашени ван Цркве.

Opet pričaš bezveze. Ja nikome nisam pričao ni da je spasen, ni da nije spasen.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Пије Десети рече

И ђаво држи делимичну веру. И Ислам. И ти. 

Nek si ti nama živ i zdrav, čuvaru i pohvalo Pravoslavlja!

Подели на овим сајтовима

Наравно, разводњени православци увек говоре нејасно. Модернисти се у мутним водама роје, у нејасноћама, тако да када их сатерате у ћошак са светим предањем, да могу да се изљигаве, а чим нема неког да обраћа пажњу, они иду около и сеју конфузију и убеђују неправославне да не морају да пређу у Цркву да би били спашени. 
Ево Десидериус, докажи своју православност и кажи у лице ΙΧΘΥϹ-у да није свештеник и да мора да пређе у Цркву да би се спасао. 

Do it. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Пије Десети рече

Модернисти се у мутним водама роје, у нејасноћама, тако да када их сатерате у ћошак са светим предањем, да могу да се изљигаве

:)) 

пре 12 минута, Пије Десети рече

Ево Десидериус, докажи своју православност и кажи у лице ΙΧΘΥϹ-у да није свештеник и да мора да пређе у Цркву да би се спасао.  

Naravno da nije sveštenik i naravno da treba da pređe u Crkvu. Da li će na Dan Suda biti izgubljen ako to ne učini - zaista ne znam. Jel' sam dokazao pravoslavnost pred kongregacijom za nauk vere? :) 

Ali, mislim da generalno ljudski rod ima sreće što mu neće suditi džihadisti poput tebe, nego Gospod Bog.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...