Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Svi kolektivisti se slažu oko jednoga - za dobro zajednice, opšte dobro, smeju se tu i tamo nagaziti nečiji prsti.
Pa da, kada imaš ljude koji bi da ostvare raj na zemlji, obično se ostvari pakao na zemlji...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

А то је смешно што неко заглави робију ни крив ни дужан... :(

Смешно ми је што то није истина, а још смешније ми што кажеш да заступам насиље према онима који се не слажу са мном. .smesko.

Подели на овим сајтовима

Па у томе је превара таквих идеологија. "Таман посла" да се "заступа насиље"... Где вам је то уопште пало на памет. Ми само заступамо добре ствари, а они који неће да учествују су сами криви што после робијају. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Систем државне социјалне помоћи није насиље јер постоји општа сагласност у друштву око тога. У Европи готово све државе имају систем социјане помоћи. Предмет расправе јесте можда обим те помоћи и критеријуму за добијање, та помоћ може бити и срезана, али постоји. И оно што је најбитније то је опште прихваћено а често и уставом дефинисано. Нпр. Немачка је дефинисана у уставу као социјална држава, а сви смо се сложили око успешности немачке економије.

Подели на овим сајтовима

Па како постоји "општа сагласност" када ево ја нисам сагласан? И Дарко није, и још хиљаде људи који нису, а присиљени су да учествују... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Систем државне социјалне помоћи није насиље јер постоји општа сагласност у друштву око тога. У Европи готово све државе имају систем социјане помоћи. Предмет расправе јесте можда обим те помоћи и критеријуму за добијање, та помоћ може бити и срезана, али постоји. И оно што је најбитније то је опште прихваћено а често и уставом дефинисано. Нпр. Немачка је дефинисана у уставу као социјална држава, а сви смо се сложили око успешности немачке економије.
Не бих рекао да постоји општа сагласност. Много би боље и неупоредиво ефикасније било када би се локална заједница добровољно старала о потребитима у својој заједници (што им и јесте у интересу), него што им држава отима малте-не пола плате за осигурање. А бирократска апаратура и социјализам само производе-ли-производе потребите, а онда им удељују сићу која је заправо профилтриран (велики део се изгуби у систему) новац отет од других грађана...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Оснујете партију изађете на изборе, и ако победите, промените те законе. До тад сте дужни да их поштујете, као и све друге законе.
Стварно, могли би либерали да се организују па да оснују партију МИНС (минархисти србије) или тако нешто...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Види овог Александра! Ајде што смо Акви и ја заразили бројне православне душе на овом форуму еволуционизмом, него ће још форум да постане легло либералних идеја. greengrin

Подели на овим сајтовима

Не бих рекао да постоји општа сагласност. Много би боље и неупоредиво ефикасније било када би се локална заједница добровољно старала о потребитима у својој заједници (што им и јесте у интересу), него што им држава отима малте-не пола плате за осигурање. А бирократска апаратура и социјализам само производе-ли-производе потребите, а онда им удељују сићу која је заправо профилтриран (велики део се изгуби у систему) новац отет од других грађана...

I još da to zovu "besplatno" davanje :)

Esencija stvari.

Стварно, могли би либерали да се организују па да оснују партију МИНС (минархисти србије) или тако нешто...

Oće da brkaju sa mOnarhisti.

Možda bolje LPS? lib. par. Srbije ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...