Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Šta se mene tiče, ja mrzim tiraniju i pokornost, a autoritete priznajem jedino ako su bolji od mene, tj. ako znaju i umeju bolje od mene i koji me uče na bolje, dakle svoje veštinu i znanje ne kriju od mene.

Па што онда пишеш против слободе, а пропагираш тиранију и покорност?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

2. Стално износим веома конкретне предлоге "како то у пракси треба да се оствари". Укинути порезе, царине, државне фирме, разне државне програме, омогућити потпуну слободу кретања и трговине итд. Све су то практичне и веома једноставне ствари.

Да зато и кажем магловито . Све то у суштини личи на ово

http://www.youtube.com/watch?v=tNfGyIW7aHM 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Да зато и кажем магловито . Све то у суштини личи на ово

http://www.youtube.com/watch?v=tNfGyIW7aHM

Не разумем... Шта има магловито у идеји да се, на пример, укину или смање порези?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Кинески комунисти су направили "економске зоне" у којима су допустили практично потпуно нерегулисани, лесефер капитализам. Што је очигледан доказ колико то добро функционише и до каквог феноменалног напретка доводи.

Али то не могу да дозволе свуда јер би онда аутоматски изгубили власт...

To Zeljku objasni koji gleda sve crno belo. On je covek ubedjen da je to marksizam.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Само нагађам, али овај аутор није ни правник ни политиколог, јел тако? Јер, да јесте, то би значило да је положио Римско право или на везу/паре, или на бубицу, јер везе нема шта се и како радило у Риму,

Ево, ја сам положио Римско рпаво чисто и поштено са деветком и потврђујем  да је тај текст тачан.

Подели на овим сајтовима

Ja sam za to da su ukinu nedemokratski i totalitarni koncerni i company-države. Gle, one liberalima ne smetaju..

Како не сметају кад стално пишемо против тога? Ти се овде стално залажеш за државне фирме, програме итд.

Седни прво па се договори шта стварно мислиш и заступаш...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не разумем... Шта има магловито у идеји да се, на пример, укину или смање порези?

Прво,зашто би неко укидао порезе ако не мора , друго , који би то били други извори финансирања ако се неким чудом укину. Али не говорим економији, него више о људским правима, то је оно што је најнеодређеније . Потпуна слобода за све и једнакост је немогућа, и у пракси би довела до опресије једне групе људи и фаворизовања друге. једноставно, либерализам је уређење душу дало за разне злоупотребе и идеално тло за диктатуру. Мене страшно подсећа на комунизам по тим мантрама о некој срећи за све, и јао оним себичним појединцима који би стали на пут тој срећи. 

Подели на овим сајтовима

Ево, ја сам положио Римско рпаво чисто и поштено са деветком и потврђујем  да је тај текст тачан.

Cisto da ti napomenem da su i Avocado i Rylan Vrhunski pravnici (:

Подели на овим сајтовима

. Потпуна слобода за све и једнакост је немогућа,

Jednak nivo slobode za sve i u tom smislu jednakost je apsolutno moguc koncept. NE radi se o jednakosti u "zivotu" vec o jednakosti u pravima.

Komunizam ima tu ideju o jednakosti klasa. Uvek ce postojati bogatiji i siromasniji ali samo u libelarizmu ce imati ista prava.

Sto ti je jaca drzava to je veca i korupcija sto je vise socijalizma to ti je povezanija ekonomska moc i politicka. Naravno ti ces reci i u americi je povezana ekonomska i politicka, lobisti itd.. to jeste ali u komunizmu je veza mnogo dublja, jacha itd.

Lobi mozes da razbijes, ako je vlast dobro rasporedjena sudovi mogu da udare na politicare. U socijalizmu je to nemoguce.

Прво,зашто би неко укидао порезе ако не мора , друго , који би то били други извори финансирања ако се неким чудом укину. Али не говорим економији, него више о људским правима, то је оно што је најнеодређеније .

Uzmi nesto ovako. Ti radis da zaradis odredjeni novac. I nekoo uzme taj novac koji si ti zaradio u obliku poreza i potrosi ga na nesto drugo. Sve je u redu kada taj novac trose na policiju, vojsku, sudstvo, problem je sto se velike kolicine tog novca trose na raznorazne gluposti tipa one babe salteruse kod kojih ti uvek fali jedan papir, koje ti traaze hiljadu papira.

Sto je obimnija birokratija to su porezi jachi. Birokratija jeste neophodana ali moras shvatiti da je obimna biorokratija propast. Biorokratija treba biti svedene na najmanji moguci nivo.

пресије једне групе људи и фаворизовања друге

Praksa ti svedoci suprotno. U libelarnim zemljama imas ekstremno malo favorizovanja. Tu se ne favoriziju ljudi favoriziju se prava.

Pravo koje se favorizuje za tebe favorizuje se i za nekog drugog.

Tvoje pravo da ides u crkvu i da imas litiju, povlaci i pravo muslimana da ide u dzamiju i drzi neki muslimanski skup.

I to ti je prosto receno ... libelarizam.

либерализам је уређење душу дало за разне злоупотребе и идеално тло за диктатуру.

Nije, upravo iz razloga sto jednako stiti jednaka PRAVA svih gradjana.

Komunizam to ne radi, niti socijalizam. Njih ne zanimaju prava ljudi, njih zanima vestacki stvorena jednakost tako sto uzme meni da tebi.

U libelarizmu nema druge jednakosti osim pravne jednakosti. Sve sto mozes ti mogu i drugi i obrnuto.

Подели на овим сајтовима

Прво,зашто би неко укидао порезе ако не мора , друго , који би то били други извори финансирања ако се неким чудом укину. Али не говорим економији, него више о људским правима, то је оно што је најнеодређеније . Потпуна слобода за све и једнакост је немогућа, и у пракси би довела до опресије једне групе људи и фаворизовања друге. једноставно, либерализам је уређење душу дало за разне злоупотребе и идеално тло за диктатуру. Мене страшно подсећа на комунизам по тим мантрама о некој срећи за све, и јао оним себичним појединцима који би стали на пут тој срећи. 

Та прича о људским правима је управо најодређенија, веома прецизна и јасна. Управо супротно од злоупотреба и диктатура (како си само до тога дошао, није ми уопште јасно...).

Још једном кажем - нема никаквих "мантри о срећи за све", то нико никада није ни поменуо, посебно не ја. "Срећа за све" је немогућа на овом свету, то је управо један од мојих постулата.

Чини ми се брате да ти ниси пажљиво разумео о чему ја овде пишем или се некако нисмо добро споразумели...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

"Срећа за све" је немогућа на овом свету, то је управо један од мојих постулата.

А приде је срећа један веома индивидуалан појам. Свако треба да има потпуну слободу да тражи своју срећу (шта год за њега или њу то значило) и да ужива у њој ако је нађе (подразумева се да на том путу не сме да се користи насиљем према другој особи). Мислим да је проблем што би поједини наши другари волели да држава регулише које врсте ”среће” су дозвољене, а које нису, можда чак и да пропише неку званичну ”срећу” и да донесе програме њеног остварења, а, што да не, ту и тамо да забрани све друге ”среће” које прете да угрозе ту једну званичну (за коју је већина народа, бла бла бла, стандардна прича).

Подели на овим сајтовима

То кад би паре расле на дрвету... Проблем је брате што све те паре прво треба неко да заради да би твоја држава могла да их отме и онда "великодушно" дели. А и тада остаје проблем да једноставно на овом свету има више потреба - сиромашних, болесних итд. - него што има пара. И једино што тај твој систем успева је да уништи пуно тога што су вредни људи тешком муком постигли, а помогне врло мало.

А прави начин да се помогне свима јесте да се усавршава технологија и повећава продуктивност - за шта је опет потребан капитал који би ви тако "великодушно" да разбацате кроз прозоре па да се сви лепо вратимо у камено доба. И добро вам иде, мора се признати...

Савремена медицина и технологија развила се управо тамо где је колико-толико владала слобода. Тамо где није било слободе људи су умирали од глади, а о медицини нису могли ни да сањају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То кад би паре расле на дрвету... Проблем је брате што све те паре прво треба неко да заради да би твоја држава могла да их отме и онда "великодушно" дели.

Problem je u tome sto vi ne razumete i pogresno nazivate otimanjem ono dsto svako od nas dragovoljno daje da bi obezbedio za sebe sigurniji i bolji zivot. Bolnice, piutevi, sve je to izgradjeno nasim parama i dobrovoljno. Otimanjem bi se moglo nazvati uzimanje tudjih stednih depozita bez ikakvog pitanja u vidu kredita .

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Problem je u tome sto vi ne razumete i pogresno nazivate otimanjem ono dsto svako od nas dragovoljno daje da bi obezbedio za sebe sigurniji i bolji zivot. Bolnice, piutevi, sve je to izgradjeno nasim parama i dobrovoljno. Otimanjem bi se moglo nazvati uzimanje tudjih stednih depozita bez ikakvog pitanja u vidu kredita .

Problem je sto ti ne razumes koliko se para pokrade preko tih "dobrocinitelja" koji nam uzimaju pare koje im "dobrovoljno: dajemo. Bolnice, fakulteti, putevi preko svega toga se nakrade domacinski. To je problem socijalizma.

Подели на овим сајтовима

Кинески комунисти су направили "економске зоне" у којима су допустили практично потпуно нерегулисани, лесефер капитализам. Што је очигледан доказ колико то добро функционише и до каквог феноменалног напретка доводи.

Али то не могу да дозволе свуда јер би онда аутоматски изгубили власт...

To Zeljku objasni koji gleda sve crno belo. On je covek ubedjen da je to marksizam.

Imas li u tim zona demolratski izborni sistem preslikan sa zapada?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...