Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Знате шта је мени најзанимљивије у том либералном капитализму.

Либерални капитализам је одувек био зло. Међутим, зезнуо га је Комунизам (такође зло) који му је претио и био контратежа. Зато су неолиберални капиталисти морали да створе ненормално висок стандард за већину грађана да би преобратили комуњарска друштва у своју идеологију "слободног тржишта и друштва једнаких шанси за све". Али чим је Комунизам пропао и престао да буде претња капиталистима јер су и та друштва прихватила капитализам, убрзано неолиберални капитализам почиње да показује своје право похлепно лице. Полако долази економска криза (као изненада и неочекивано) губи се средња класа, радници имају све мање права, људи су задужени код бакара....... и идемо "Јово наново"

Подели на овим сајтовима

Koliko znam ovde na forumu svi liberali su minarhisti, dakle nisu za ukidanje i unistenje drzave, koji se naprosto zalazu za radikalno smanjenje drzavnog aparata i drzavnih troskova, budzeta jer tako najveci broj gradjana te iste drzave prosperira. Zato smo navodili argumente bezbroj puta. Ne znam kako zalaganje za tako nesto moze biti izdaja kad najveci moguci broj ljudi takvim pristupom dolazi u najbolji polozaj sto moze.

Подели на овим сајтовима

Уа издајниче један! Уа! Одма' да си бацио тај компјутер и све остало из куће што су зли приватници направили (још црње и горе ако су приде и странци куку!), а све што ти остане да си истог тренутка преписао држави!

Да није било Тесле (којег су капиталисти искористили) сада би у мраку куцали постове...... мој драги Богдановићу.

Никада ми неће бити јасно зашто одбацивањем једне крајности испада да аутамотски прихватам другу крајност. Кажи ми онда и да сам комуниста, клерофашиста, нациста... ајде учини то, испразни се лепо.

Подели на овим сајтовима

Либерални капитализам је одувек био зло. Међутим, зезнуо га је Комунизам (такође зло) који му је претио и био контратежа. Зато су неолиберални капиталисти морали да створе ненормално висок стандард за већину грађана да би преобратили комуњарска друштва у своју идеологију "слободног тржишта и друштва једнаких шанси за све". Али чим је Комунизам пропао и престао да буде претња капиталистима јер су и та друштва прихватила капитализам, убрзано неолиберални капитализам почиње да показује своје право похлепно лице. Полако долази економска криза (као изненада и неочекивано) губи се средња класа, радници имају све мање права, људи су задужени код бакара....... и идемо "Јово наново"

Ignjate imas puno pravo da se ne slazes sa kapitalizmom ali nema potrebe da iznosis neistine o takvom ekonomskom pristupu. Nije kapitalizam izazvao krizu nego naprotiv napustanje principa liberalnog trzista i ulazak u socijalisticku utopiju tipa "kuce za sve a ne samo za bogate". Evo objasnjeno sa slikama kako i sta je uzrokovalo krizu. Da su se drzali kapitalizma nikakva kriza ne bi ostavila takve posledice.

Подели на овим сајтовима

Да није било Тесле (којег су капиталисти искористили) сада би у мраку куцали постове...... мој драги Богдановићу.

Никада ми неће бити јасно зашто одбацивањем једне крајности испада да аутамотски прихватам другу крајност. Кажи ми онда и да сам комуниста, клерофашиста, нациста... ајде учини то, испразни се лепо.

Budi dosledan čovek, ne ide da pljuješ liberalizam, kapitalizam i Zapad, a da uživaš u svim njihovim dostignućima.  Lepo da prodaš računar kao sekundarnu sirovinu i da odeš u šumu da živiš u nekakvoj plemensko-kolektivističko-totalitarnoj komuni.

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da zamislim da neko ko je makar na Vikipediji citao o Tesli zaita veruje u ovo. Kazi mi da je ovo neka metafora molim te?!

Подели на овим сајтовима

Кажи ми онда и да сам комуниста, клерофашиста, нациста... ајде учини то, испразни се лепо.

Lepo da prodaš računar kao sekundarnu sirovinu i da odeš u šumu da živiš u nekakvoj plemensko-kolektivističko-totalitarnoj komuni.

Тачно сам знао шта ме чека. Ма уживајте само и посматрајте будуће догађаје. Казаће вам се само.

Подели на овим сајтовима

Да нису делили неосигуране кредите, актива им не би расла и акције би им падале, јер се од корпорација данас очекује стални раст, па и од банака. Једноставно су морали да би се одржали, стварали су вештачку и недовољно осигурану активу.

А и систем није начет тада, него када је Енрон пропао, када су на површину изашле све прљавштине, па и раније. Још негде 2002. године је требало да дође до ове кризе, али је то заустављено краткорочним упумпавањима у привреду након 11. септембра 2001. године.

Сад, да ли је то фалинка у систему, или је неко нешто успут покварио, не знам, али је обична глупост да је изазвано хипотекарним кредитима, и да је хипотекарне кредите неко делио зато што је био алав. Јок, тако систем функционише.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne mogu da zamislim da neko ko je makar na Vikipediji citao o Tesli
zaita veruje u ovo. Kazi mi da je ovo neka metafora molim te?!

Ваљда видиш да јесте

Да није било Тесле (којег су капиталисти искористили) сада би у мраку куцали постове.

А јер Тесла, коме дугујем то што имам компјутер и много тога још, био капиталиста ?

Подели на овим сајтовима

Ваљда видиш да јесте

А јер Тесла, коме дугујем то што имам компјутер и много тога још, био капиталиста ?

To sto imas kompjuter zapravo dugujes Alanu Tjuringu... homoseksualcu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Turing

a kompjuteri bi postojali i da nije bilo Tesle... samo bi radili na jednosmernu struju :P :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Класични либерализам се залаже за личне слободе у које спадају и економске слободе и за ограничавање државе на заштиту тих слобода. Либерализам је такође истински космполитиска идеја, како је лепо објаснио Мизес. 

Liberal thinking always has the whole of humanity in view and not just parts. It does not stop at limited groups; it does not end at the border of the village, of the province, of the nation, or of the continent. Its thinking is cosmopolitan and ecumenical: it takes in all men and the whole world. Liberalism is, in this sense, humanism; and the liberal, a citizen of the world, a cosmopolite. 

То разни слабићи, који се плаше да преузму одговорност за свој живот, и који се плаше отварања ка другима, називају издајом.  Одрасли смо људи. Мислим да те приче о издајницима и издајицама треба да оставиму деци и Шешељу, а ми можемо да расправљамо да ли је нешто добро решење или није, да ли ради или не ради, да ли је криза настала због превише регулације или због премало регулације, где нешто престаје да буде само моја ствар и почиње да угрожава другог итд. Има доста лепих тема о којима може да се расправља. Патетика ту мало чему вреди.

Подели на овим сајтовима

Da znas ... primetili radnici ovde na zapadu za vreme ove "krize" da im nedostale para ali posla sto se tice rade kao crnci ... za rad nema krize ... sljakaju u tri smene ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Budi dosledan čovek, ne ide da pljuješ liberalizam, kapitalizam i Zapad, a da uživaš u svim njihovim dostignućima.  Lepo da prodaš računar kao sekundarnu sirovinu i da odeš u šumu da živiš u nekakvoj plemensko-kolektivističko-totalitarnoj komuni.

A to prestani da ljudska dostignuca pripisujes lihvarima.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Da znas ... primetili radnici ovde na zapadu za vreme ove "krize" da im nedostale para ali posla sto se tice rade kao crnci ... za rad nema krize ... sljakaju u tri smene ...

Ихххххххх То је тек почетак, нажалост.

"Јер је корен свих зала среброљубље"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...