Jump to content

Православље и либертаријанизам

Оцени ову тему

63 члановâ је гласало

1. 1. Liberalizam = nacionalna i državna izdaja?

• Da, izdaja je
      24
    • Ne, nije izdaja
      32
    • Ne znam
      7

Препоручена порука

Hvala Akvi, nisam ni vidio danas, joj jesam srecan, a non stop gledam, i Slavisi sam mozak probio zadnjih mjesec dana i Milana sam molio da pristane, kako bi na blogu pisao o GZ i nauci, liberalizam je neodvojiv od nauke i prosvetiteljstva. Samo jos da zabrane Speakeru da pise i ako to nije u politici bloga, dopustaju se vulgarne rijeci, potpuna sloboda izrazavanja, samo kod nekih postova se brisu.  :)

Ma nek pise Spiker i onako mislim da je ovaj poslednji post gde je najvise krenuo da vredja uzrokovan upravo time sto se Milan ni za sekundu nije obazirao na Spikerovo upadanje u prepisku sa Ivanom. Dva, Spikerova, posta vislje je napisao kao da se Milan njemu obratio (in)direktno i nesto metaforicki adresirao od njegovih prethodnih opaski sto nije tacno a niti je izazvalo zeljeni efekat pa je Spiki odlepio u svom stilu, jedino su izostale pretnje batinama.  :smeh1:

Mnogo je veci problem sto se onim ocitim udbo-rusofilnim botovskim degenima dopusta da pisu (Pest(pogodio sebi nadimak 100%), VladimirV, Navuhodonosor i jos par) posto njih niti interesuje nista vezano za slobodno trziste niti za bilo kakvi krativne i sa ekonomijm upredno bitne naucne teme nego su tamo samo da lupetaju gluposti o Rusiji, Putinu i nenadhebivim ruskim raketama.

Da njih nema mislim da na Spikera vise niko ni ne bi obracao paznju a to njega cini mi se ponajvise i izludjuje.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ma nek pise Spiker i onako mislim da je ovaj poslednji post gde je najvise krenuo da vredja uzrokovan upravo time sto se Milan ni za sekundu nije obazirao na Spikerovo upadanje u prepisku sa Ivanom. Dva, Spikerova, posta vislje je napisao kao da se Milan njemu obratio (in)direktno i nesto metaforicki adresirao od njegovih prethodnih opaski sto nije tacno a niti je izazvalo zeljeni efekat pa je Spiki odlepio u svom stilu, jedino su izostale pretnje batinama.  :smeh1:

Mnogo je veci problem sto se onim ocitim udbo-rusofilnim botovskim degenima dopusta da pisu (Pest(pogodio sebi nadimak 100%), VladimirV, Navuhodonosor i jos par) posto njih niti interesuje nista vezano za slobodno trziste niti za bilo kakvi krativne i sa ekonomijm upredno bitne naucne teme nego su tamo samo da lupetaju gluposti o Rusiji, Putinu i nenadhebivim ruskim raketama.

Da njih nema mislim da na Spikera vise niko ni ne bi obracao paznju a to njega cini mi se ponajvise i izludisfrustri

Vecina autora bloga ga ignorise, kad je uvijek u nekom ludilu, vjerovatno je Cirku Slavisa objasnio kakav je Spik:-):-). Pest i Novohudonosor su isfrustrirani jer se Ruska privreda rusi kao kula od karata, devizne rezerve se istopile skoro trecinu, USA moze da drzi nisku cijeni nafte, danas barel 32 dolara, tako da oni lupaju o svemu zivim. Pest je ko nas Kordun( meni rece za eolucionu genetiku da je ludorija☺), cak i ruski naucnici masovno napustaju zemlju Cirko je rekao da se iznenadio nedavno kad je cuo da na nekom institutu u Juznoj Americi govori iskljucivo ruski jezik, nije mu bilo jasno sta je u pitanju, tek je kasnije shvatio da su to ruski naucnici koji su emigrirali. Spiker dodje kao neko ko napusava ruske botove po forumu, hehehe. Novohudonosor je lupao i o postotku homosexualaca kaze ima ih 1%, a postotak se krece od 7do 15%, kao i tome kako ce Crna Gora propasti zbog ulaska u Nato, a Rusi u Crnoj Gori uvece pijani ko majke,a ujutru svi u Crkvu ili najaci prizor ruski par hoda sa djecom od 12,13 godina koja nose flasu piva i piju☺A realno zasto bi napustili Crnu Goru kad imaju vece privilegije nego u Rusiji. Problem je sto su zbog sankcija mnogi izgubili bogatstvo i pored toga opet im ne diraj i ne govori protiv Putina, to ti je kad se mem ljubavi prema diktatorima ne potiskuje memom liberalnih vrijednosti od malena, hehehe☺

Подели на овим сајтовима

Akvi

Krenuo Spiki sa batinama, hahaha, jer ga je Cirko spomenuo usput kao trola:-) Najsmijesnije je da Ivana osim Speakera niko vise ne podrzava na TR.:-)

Подели на овим сајтовима

Akvi

Krenuo Spiki sa batinama, hahaha, jer ga je Cirko spomenuo usput kao trola:-) Najsmijesnije je da Ivana osim Speakera niko vise ne podrzava na TR.:-)

Pravo je cudo sto se do sada nije oglasio sa batinaskim postom. Obicno on to mnogo ranije cim izgubi zivce i nekako proceni da nije ostavi dovoljno snazan utisak svojom skribomanijom, necitljivim i nezgrapnim digresijama prepunim postovima. Slavisa kao i uvek unosi seme razuma jer ukazuje na cinjenicu da cela rasprava nije o tome sta Milan zagovara nego da li je Kruz adekvatan kandidat i kakve su slicnosti i razlike izmedju Niksona i Goldvotera. Svakako od starta su oboje, Spiker ponajvise, krenuli adhominemom i strawman argumentacijom to bi trebala on Pedjina knjiga da popisemo koje su sve logicke greske bile u pitanju ali je su Jankovicevi postovi krcati istim.

Mogu misliti kakve ce tek biti replike kad/ako Milan krene da pise o klimatskim promenama. Osim naravno "vi ste levicar/komunista koji koketira sa libertarijanizmom".

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Pravo je cudo sto se do sada nije oglasio sa batinaskim postom. Obicno on to mnogo ranije cim izgubi zivce i nekako proceni da nije ostavi dovoljno snazan utisak svojom skribomanijom, necitljivim i nezgrapnim digresijama prepunim postovima. Slavisa kao i uvek unosi seme razuma jer ukazuje na cinjenicu da cela rasprava nije o tome sta Milan zagovara nego da li je Kruz adekvatan kandidat i kakve su slicnosti i razlike izmedju Niksona i Goldvotera. Svakako od starta su oboje, Spiker ponajvise, krenuli adhominemom i strawman argumentacijom to bi trebala on Pedjina knjiga da popisemo koje su sve logicke greske bile u pitanju ali je su Jankovicevi postovi krcati istim.

Mogu misliti kakve ce tek biti replike kad/ako Milan krene da pise o klimatskim promenama. Osim naravno "vi ste levicar/komunista koji koketira sa libertarijanizmom".

Da to, Ivan kao da mu je krivo sto je Slavisa pozvao Milana, jer zna da nece nista ostati od onih njegovom kvazinaucnih gluposti kad Milan pocne da pise o GZ. Slavisa postuje Milana i kao sto kazes uocava kako mu Ivan imputira nekakve kontrole cijena, koje covjek nije nigdje ni spomenuo. A Spiki je odlijepio, a najaci su smajliji na kraju.

Ja na Facebook kad pogledam, pa nekoliko naucnika koje pratim ismijavaju i uzasavaju se od Cruza, mada vecina tako razmislja. Ne vole oni ni Demokrate, ali po njihovim rijecima glasaju za manje zlo. Cini mi se i Milos Babic slicno razmislja.

Подели на овим сајтовима

Вегетеријанац који повремено мацне неку пљескавицу... 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

A ti kao ne znas da smo na internetu da bi izvrsili neke odredjene zadatke?!  :)

Akvi

Gledaj novi Ivanov text, rekao sam ti, prepao se da cemu cisti libertarianizam biti napadnut bas kao sto sam i rekao u vezi GZ. A godinama nije napisao text o tome na blogu,hahaha

Подели на овим сајтовима

NA TR krenula lagana diskusiju o GZ, kako Cirko jednostsvo razoblicava Ivanove naucne ali i istorijske( vigovsko prekrajanje istorije I uklapanje libertarianizma u sve zivo) zablude:-) Akvi procitaj obavezno, hehe, vjerovatno ce Milan uskoro napisati i tekst, bio negdje na putu.

Подели на овим сајтовима

Je li se ovaj Mladjo na facebooku potpisivao kao Mladen Castelo? Jednom sam vidio neku diskusiju izmedju njega i nekih djevojaka o vegeterijanstvu i generalno on nije koristio dobre argumente protiv istog, ali to je manje bitno, ostalo mi je zabiljezeno kad je rekao da zivotinje nemaju emocije, hehehe:-) Ima jedna knjiga prevedena na hrvatski, Kad slonovi placu- emocionalan zivot zivotinja:-). Voli se Mladen raspravljati, tek vidim zasto je nakupio ovoliki broj poruka:-)

Подели на овим сајтовима

Je li se ovaj Mladjo na facebooku potpisivao kao Mladen Castelo? Jednom sam vidio neku diskusiju izmedju njega i nekih djevojaka o vegeterijanstvu i generalno on nije koristio dobre argumente protiv istog, ali to je manje bitno, ostalo mi je zabiljezeno kad je rekao da zivotinje nemaju emocije, hehehe:-) Ima jedna knjiga prevedena na hrvatski, Kad slonovi placu- emocionalan zivot zivotinja:-). Voli se Mladen raspravljati, tek vidim zasto je nakupio ovoliki broj poruka:-)

E kakve se Djomla ima poruke, ne samo oko zivotinja nego oko zena recimo, pa ove feministkinje bi ga rastrgale. Globalno zagrevanje da ne spominjem. 

I da tako se potpisivao. 

Подели на овим сајтовима

E kakve se Djomla ima poruke, ne samo oko zivotinja nego oko zena recimo, pa ove feministkinje bi ga rastrgale. Globalno zagrevanje da ne spominjem. 

I da tako se potpisivao.

Vidio sam kasnije I on je prijatelj sa Jadrankom Brkicem, znam kako oni gledaju na GZ. Sto oko zena je li slicno kao Kordun( Ivan je opisivao kakvim ih imenom naziva) ili drugacije?

Подели на овим сајтовима

Sto oko zena je li slicno kao Kordun( Ivan je opisivao kakvim ih imenom naziva) ili drugacije?

Ne znam sta je Kordun pisao za zene nisam pratio, ali Mladjo dok je samnom caskao na fejsu znao je da me pita: Znas li sto ima manje zena medju naucnicima, intelektualcima, programerima? Zato sto su intelektualno nerazvijenije i imaju drugaciji mozak. Nesto na tu foru ne mogu sad tacno da se setim, ali on negira seksizam i to da vecinu zena uglavnom ugnjetavaju muskarci. 

U svakom slucaju prezire feministkinje pa sve to smatra njihovim ''zlodelom''. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ne znam sta je Kordun pisao za zene nisam pratio, ali Mladjo dok je samnom caskao na fejsu znao je da me pita: Znas li sto ima manje zena medju naucnicima, intelektualcima, programerima? Zato sto su intelektualno nerazvijenije i imaju drugaciji mozak. Nesto na tu foru ne mogu sad tacno da se setim, ali on negira seksizam i to da vecinu zena uglavnom ugnjetavaju muskarci.

U svakom slucaju prezire feministkinje pa sve to smatra njihovim ''zlodelom''.

Kordun ih je kako Ivan napisa nazivao traktorima i sta ja znam jos kako, hehehe:-)Ali je zaista cudno evoluirairao Mladen s obzirom da sam vidio ovde da studira pravo i na pocetne stavove. Mislim ne znam kako im ideologija toliko onemoguci koristenje analitickog pristupa da kao Ivan( koji ima I nekih pametnih stvari) pokusavaju sve gledati libertarijanskim ocima, a u praksu ih boli uvo, sto Ivan ne radi na privatnom fakultetu. Pa evo ja zivim kao libertarijanac, fakultet, zdravstvo, posao u teretani sve placam i privatno I ako imam zdravstveno, cak mi i prijatelji sve rade privatno, ovo je sucajnost , dajem uvijek 20 eurau Lab kad vadim krvnu sliku, ne idem u bolnicu itd, imam averziju od komunjara cak I clanova porodice, koji su mi samo jednom u zivotu spomenula to I nikad vise, medjutim razumijem koliko su problemi slozeni i ne zivim u idealnom snu. Ali opet negirati GZ, postojanje razlicitih oblika seksizma, mislim smijesno. Znas da Stiven Pinker u knjizi Bolji andjeli nase prirode objasnjava da je uspistavljanje drzave i dovelo do civilizacijskog napretka covjeka, a on je bio zestoki anarhista, kaze tada nisi djevojku mogao naci ako nisi bio anarhista, hehehe:-). Mada se ja slazemo sa Juanitom i Akvijem da se evoluciona psihologija treba ocistiti I vratiti na na pravi put, kako je to mislio I Gould ili De Waal. Jer ne smijemo zanemariti biologiju I ako je kultura skoro skroz preuzela primat kod ljudi.
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...