Jump to content

Православци причају с католицима и протестантима

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Волим Сина Божијег----Здравствени проблеми које ти помињем и за које те оптужујем могу бити прехлада, лоше варење,бол у грлу, дијареја. Душевни за које те оптужујем могу бити -нервоза, страх, збуњеност,несаница,узнемирење и сл. На то сам мислио и ни на шта друго.

Подели на овим сајтовима

Pomolite se za moje zdravlje oče .... Marko je moje ime.

Praštajte više od bilo kog drugog ikona naslednici Apostola...

Ponekad nebuloze izadju iz mene svesno jer sagovornik upadne od niotkud besno.

Ovde sam samo prokomentarisao sto bi neki pravoslavni srbin bio srećan da neki srbin bude papa.

Eto greha mog.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Evo ih opet ovdje, pjevaju psalm 146 Duše má chval Hospodina. Taj u žutoj jakni dobio napad mutiranja taman za vrijeme probe, šta sam vam ja rekao, ja sam hodao dugo na hor i u školski i u crkveni. taj školski vam jednom pokažem, tamo mi nio diregentom nećak tog poznatog crnogorskog pjevača Nikole Karovića. To kod ovih misistranata bude prije rev magaraca nego nekakvo miloglasno anđeosko pjevanje uz harfu. Inače je češka crkvena liturgijska muzika dosta neobična i mnogo se razlikuje od onog što ste imali priliku čuti kod nas ili u italiji, Njemačkoj, Austriji i sl.

Mše za ministranty 2012 - žalm

Mše za ministranty z obou stran - žalm

Подели на овим сајтовима

Ovde sam samo prokomentarisao sto bi neki pravoslavni srbin bio srećan da neki srbin bude papa.

Eto greha mog.

Nije stvar u tome što si prokomentarisao nego kako si to prokomentarisao. Predstavio si to tako kao najveću tragediju i kataklizmu epičkih, apokaliptičkih, kozmičkih i intergalaktičkih razmjera koja može zadesiti srpski rod. Smak svijeta! Da ti ja to ovako kažem, imaš ogroooooomnu sreću što ja nisam i ne smatram se Srbinom, da sam Srbinom i da sam pravoslavcom bio bih bijesan kao ris kad bi pročitao nešto ovako i da od nas Srba i pravoslavaca nekakav tamo valjda isto Srbin i pravoslavac pravi takve primitivce. Evo šta si napisao pa razmišljaj sam o tome, ustvari nanosiš više štete ostalima nego sam sebi jer ljudi mogu pomislit i steći dojam da su svi Srbi takvi kao ti. A tek to bi bila ta prava katastrofa a ne nikakav papa Srbin.

Nekoliko puta je ovde rečeno da bi možda sledeći papa bio Srbin.

Zašto bi se i jedan Srpski Pravoslavac tome radovao?

Gorčina.... Nikad nećeš razumeti razliku izmedju nas i vas...

Saopstavaš nam ti sve vreme da sačekamo dan kad će papa biti Srbin.

Mođda će se tome obradovati masa iz guče ali ostali pravoslavni "pagani" NE.

toliko. Nisam spomenuo niednu naciju si primetio to? a ti? (srpsku samo u odgovoru tebi) 

Подели на овим сајтовима

Čovek ovo je 101 put da je zajron spomenuo Srpskog papu.

Ja kakav naduvavanja i preuveličavanja, da nisi i ti olizavao kakvu krastavu žabu?

Gdje si ti vidio da ja 101 put spominjem "srpskog papu"?

Evo gdje sam ga spomenuo - ovdje a više u šali, ivaj kardinal ima čisto špansko ime i to plemićko špansko ime koje samo tako čudno srpski zvući, naravno da sam ja to znao da on nije nikakav Srbin ali sam od tog napravio takvu mistifikaciju iz recesije i zabave.

http://bit.ly/18LzbTQ

Ako iko pominje "srpske pape" z svim padežima ro ste onda vu, svuda ste me ispitivali šta bi se desilo kad bi papa postao pravoslavan pa sam ćak i ja to pitanje otvorio na katoličkom forumu Glorii..

Подели на овим сајтовима

Таман се понадам да глупост може деловати одвојено од безобразлука, кад оно међутим... :)

I ti si znači isto od tih koji misle da bi svi Srbi trebali počiniti kolektivno harakiri ili nešto slično kad bi nekakav Srbin postao papa? Ako to misliš tako onda sve to što sam napisao njemu važi i za tebe. Bilo bi me strašno stid toga u kakvom svjetlu takvi kao vi dva predstavljaju Srbe i Srbiju u Evropi kao najprimitivnije divljanere i najdivljije primitivce!

Подели на овим сајтовима

Evo, pa pogledajte kako vas predstavljaju oni koji hodaju po Evropi, ovo su vijesti iz cjelodržavne televizijske mreže.  Da sam Srbinom živećim u Češkoj hodao bi kanalima poslije ovakve emisije nekoliko dana dok se ne bi zaboravilo na nju, o ovome ja govorim - o slici Srbije koju sami pravite. Prema ovome bi neko mogao zaključit da su svi Srbi teški retardi. A problem je u tome što su ovi na videu prikazani teško nevaspitani i drski a ne retardirani, no ovdje takav stepen drskosti i nevaspitanosti smatraju retardacijom ili nečim takvim. Razmišljajte malo i o ovakvim stvarima a budite sigurni da vas na to upozoravam iz prijateljskih razloga. Tamo čak isljučili struju cijelom televizijskom štabu mimo taj sav cirkus što su proveli s reporterom. Zaista bih nerado bio Srbinom a hodao po evropskim zemljama i gradovima punim ovakvih videa o Srbima..Mogu mislit kako se osjaćaju oni svi Srbi kad dođu u Prag ili neki evropski drugi grad i utvrde da ih je tamo kao Srbe već predstavila ovakva navijačka ili slična huliganska izvidnica. Na sreću ljudi ne poistovjećuju sve s njima ali ovo na videu je stvarno sramota.

Fanoušci FK Crvena zvezda Beograd a Luboš Rosí (Události, komentáře 20.8.2009)

Подели на овим сајтовима

Ovo je moj profesor muzičkog i dirigent našeg gimnazijskog hora u Zenici prof. Milenko Karović, kad je nama predavao bio mlad momak, tek iz akademije a gle ga sad :Jednom otišao sd horom za vrijeme rata u Njemačku a tamo mu se sve ženske uz hora razbježale, da ostanu u Njemačkoj i poudavaju se tamo, kakav crni humor, vratio se on s te turneje sam s još par momaka pjevača, basovi samo oni muški. One sve ženske altuše, tenorine i sopranuše ostale u Njemačkoj. Koji cirkus je s tim bio. Kako to vrijeme prolazi, ja ne mogu shvatit da je ovaj djedek on. Nama je predavao kad je bio eto mlad otprilike kao taj momak u toj prugastoj košulji što sjedi tamo pored a pogledajte ga sad.

32503_43009.jpg

http://www.balkaniyum.tv/bih/vijesti/32503.shtml

b_101118082.jpg

http://www.klix.ba/magazin/muzika/u-subotu-koncert-sjecanja-na-prijatelja-safeta-isovica/101118082

Подели на овим сајтовима

Ovo mu je stric, evo dvije njegove verzije, izgleda da nisu iste, nešto različit stil pjevanja i aranžman je tamo::

http://www.youtube.com/watch?v=Q7-U2HcjaOw

Још не свиће рујна зора Никола Каровић

2cd406454.jpg

Nikola Karovic - Jos ne svice rujna zora

Подели на овим сајтовима

Ми Срби смо ти без Христа ништа и мање од ништа, а за то како се иде ка Христу и како се остаје у Христу, заувек, имамо поуздане и многобројне учитеље и школе, тако да немамо потребу да се уписујемо у оне непроверене и неке још горе.

Христу се не иде на силу и убеђивањем, тако да можеш комотно да спустиш торбу, седнеш и попијеш нешто, не би ли се како опустио. Овде, рекох ти, још увек има проверено добрих школа и учитеља, ако којим случајем одмарајући пожелиш да будеш уписан у вечност.

Заборавих рећи да је упис бесплатан и да у твом случају за пријем остаје само мала, безболна, корекција која како си вероватно чуо почиње словом" М".

1. napravali ste čitav ovaj cirkus radi moje sasvim usputne i više šaljivim tonom pronesene primjedbe o konklavama:

http://bit.ly/18LzbTQ

2. to bio napisano 2.3. 2013. i ja sam na to skoro potpuno zaboravio da sam to napisao a sad ste se na to vratili s tim da vam ja s nekakvim "papama srpskim" dosađujem oi 101 put što je gola laž

3. isto kao što je izmišljotina da ja nekog na silu u nešto ubjeđujen, ko razgovor smatra direktnom opasnošću po tu svoju evidentno izgleda vrlo slabu vjeru onda u nikakvim forumskim razgovorima ni na kakvom bjerskom forumu ni ne treba da učestvuje. Koliko pravoslavaca učestvije po našim katoličkim forumima i niko0 im tamo ne puše: nemoj ti nas da ubjeđuješ u pravoslavlje ili nešto što nije katoličko, imamo mi svoju vjeru katoličku a ti ima da ćutiš. To bi ga onda mogli ravno izekspeditovat s tog tamo foruma, ne bi bilo jasno ni zašto onda pravoslavce tamo na forumu imaju i drže kad bi takvi pravoslavci ili protestanti imali pravo samo da ćute i ne bi smjeli ništa da pišu. Da je to tako mogli su onda napisati.da je to forum samo za katolike i tačka. 

4. zašto niko od drugih forumaša koji su ovdje godinama, prate i čitaju ono što pišem a sami imaju napisano po više od 5.000 postova svaki ne smatra i nema dojam da ja ovdje nekog vrbujem i nasilu  ubjeđujem u nekakvu drugu vjeru? 

5. nakon toga ste izašli s tim da bi izbor eventualnog srpskog prelata, kardinala kad bi ga takvog u Beogradu bilo za papu bila globalnom kataklizmom nesagledivih apokaliptičkih posljedica i razmjera po srpski narod

6. sad ovo ovoliko predavanje o nečem što nikakve veze nema s onim svime što je predmetom sad ove aktualne rasprave oko "srpskog pape", kakva je to korekcija na "M", kod nas se korekcija života zove obraćenjem k Bogu, "conversion" a tamo nemamo nikakvo "M"

7. @Sluncokret54

Jedno lično pitanje. Imaš li ti uopšte blagoslov svog sveštenika za učešće na nekakvom pravoslavnom forumu. Primjetio sam da ti vjera nije baš najjača i možeš upasti u razne problene ui nebezpečenstva po asvoju vjeru, dušu i vječno spasenje. U ovakvim razgovorima ne bi smjeli ni slučajno učestvovati takvi duhom ranjivi i neizgrađeni pojedinci koje baš apsolutbo sve ranjava i sve strano smatraju napadom na svoju vjeru. A to su obično neofiti i konvertiti, istina su s mnogo oduševljenja u srcu ali duhom još neizgrađeni, neočeličeni u protivštinama i borbi sa iskušenjima a zato i ranjivi. Takvi onda ni slučajno ne bi smjeli u ovakvom forumu učestvovati bez blagoslova svog sveptenika, paroha ili pastira.

Подели на овим сајтовима

Не знам да је неко тражио благослов за боравак у јавној кући, можда ти знаш, о клозетима да и не причамо... :)

Ih što će se o. Cvetković obradovat kad ovo vidi đe mu forum ŽRU

koji ima vladičanski blagoslov javnom kućom nazivaš, ahahahahaha.

ja bih ti posvjetovao da se na privremeno neko vrijeme skloniš ovdje dok se ne zaboravi šta si to sad lupio:

http://www.motivacioni.info/index.php

Подели на овим сајтовима

Вероватно се и ти надаш да ме неће бановати због овога што сам написао, мислим узеће у обзир моју преосетљивост...  :)

Da, uzeće u obzir tvoju preosjetljivost a na forum te pustit tek kad budeš imao blagoslov svog paroha jer iz ovog što pišeš i kako pišeš je jasno vidjet da si u vjeri neutvrđena osoba, neofit, konvertit ili možda čak tek katihumen. Sve je moguće.

Подели на овим сајтовима

Не, једноставно има нас толико слободних да смо потпуно опуштени чак и на онаквим местима где је тај вид понашања потпуно непримерен... :)

а и духови су разни, знаш оно о "духу овога времена"...

Ko o čemu ti o klozetima. Smiri se malo izađi napolje kada budeš imao slobodnog vremena i opustise. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...