Jump to content

Православци причају с католицима и протестантима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 3 weeks later...

Čudan i zanimljiv poljski vaskršnji kolač koji se ne peče, lagan za napravit, samo ga treba počet pravit na vrijeme, dan prije Vaskrsa jer se ostavlja jedan dan odležat, liči to na voćni sladoled al se ne smrzava a ni ne peče, nekakav puding to bude, valjda, samo se miješa, djeca to vole. ko rado eksperimentuje u kuhnji i ima praksu s trovanjem ukućana može to isprobat.

Easter Pasha - Pascha Wielkanocna - Ania's Polish Food Recipe #14

This time I am presenting you how to make Easter Pasha. It is soooooo delicious that you should give it a try.
Full recipe you can find at: http://inaniaskitchen.blogspot.cz/search?q=Pascha+Wielkanocna

Pažnja! Na You Tube je linkovan pogrešan kanal, ovajgore iznad je tačan.

Music used in my video is by Kevin MacLeod
Name of the track: Porch Swing Days

http://incompetech.com/

Royalty Free Music - Used with Permission under Creative Commons license.
All photography is done by me: Anna Maria Culiniac

http://anicaworld.com/

It would mean a world to me if you subscribe

Zawisza, napiši nam da li se kod tebe u kući ovo pravi?

Ono se to tako baš zove raj kolač: "Pascha Wielkanocna"?

Ima li još neki naziv osim ovog, u čiju regionalnu kuhnju to spada?

ili to prave svi Poljaci? http://www.staypoland.com/vojvodstvi.html 

Подели на овим сајтовима

Holy Sheep - An Attached Aniboom Animation by Justin Farris

In this funny and cute animation, a young shepherd is trying to make his way to Church,

but his sheep will do what ever it takes to follow him.

Подели на овим сајтовима

Ovdje možete vidjeti kako izgledaju hrišćanski izleti s djecom u Češkoj, kako rade s njima vjeroučitelji i ostali saradnici i vaspitači. Malo su se prvo molili pred kapelom pa bili odvedeni na visko brdo. Tamo razgledali šta se sve vidi odtuda i ukazano im bilo kako mogu postat piromani bez šibica i bez upaljača, hahahaha. To im ukazivao ovaj moj prijatelj Miloslav od koga je taj video kako se pravi vatra bez šibica, pokazivao im nekakve od skautskih vještina da se djetički nauče, hahahaha. On je inače instruktorom skauta i učiteljem takozvanih primitivnih vještina, primitive skills,  preživljavanja u prirodi i sličnih stvari. Na njegovom kanalu je mnogo zanimljivih videa o tome o tim primitive skills,  pa ko hoće može pogledati: 

http://www.youtube.com/user/MILOSLAVJMP/videos?view=0

Hand drill pro 30 lidí

To drvo, taj štap koji se pali je juka a može to bit i lipa.

35 výlet. Procházka přírodou, trochu vrtění a povídání o tom.

35 iizlet. Šetnja prirodom, malo vrtenja i pričanja o tom.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Who I Am in Christ

I have always loved this compilation of Bible verses explaining who we are in Christ (I think it was compiled by Neil T. Anderson?)... so I wanted to record it so I could listen to it often. I recorded some little friends of mine reading this about two years ago and just now put it together in a slideshow/movie cause I felt like it! The background music is just a recording of me playing my keyboard.

Here's the written out text:

I am God's child ~ John 1:12

As a disciple, I am a friend of Jesus Christ ~ John 15:15

I have been justified ~ Romans 5:1

I am united with the Lord, and I am one with Him in spirit ~ 1 Corin. 6:17

I have been bought with a price, and I belong to God ~ 1 Corin. 6:19-20

I am a member of Christ's body ~ 1 Corin. 12:27

I have been chosen by God and adopted as His child ~ Ephesians 1:3-8

I have been redeemed and forgiven of all my sins ~ Colossians 1:13-14

I am complete in Christ ~ Colossians 2:9-10

I have direct access to the throne of grace through Jesus Christ ~ Hebrews 4:14-16

I am secure...

I am free from condemnation ~ Romans 8:1-2

I am assured that God works for my good in all circumstances ~ Romans 8:28

I am free from any condemnation brought against me, and I cannot be separated from the love of God ~ Romans 8:31-39

I have been established, anointed, and sealed by God ~ 2 Corin. 1:21-22

I am hidden with Christ in God ~ Colossians 3:1-4

I am confident that God will complete the good work He started in me ~ Philippians 1:6

I am a citizen of Heawen ~ Philippians 3:20

I have not been given the spirit of fear but of power, love, and a sound mind ~ 2 Timothy 1:7

I am born of God, and the evil one cannot touch me ~ 1 John 5:18

I am significant...

I am the branch of Jesus Christ, the true vine, and a channel of His life ~ John 15:5

I have been chosen and appointed to bear fruit ~ John 15:16

I am God's temple ~ 1 Corin. 3:16

I am a minister of reconciliation for God ~ 2 Corin.5:17-21

I am seated with Jesus Christ in the heavenly realm ~ Ephesians 2:6

I am God's workmanship ~ Ephesians 2:10

I may approach God with freedom and confidence ~ Ephesians 3:12

I can do all things through Christ, who strengthens me ~ Philippians 4:13

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Russian space center gets chaplain

space-priest.jpg

MOSCOW, July 26 (RIA Novosti) - A Russian Orthodox priest has been assigned to an aerospace defense unit stationed at a space center in northern Russia, the Moscow Patriarchate said Friday.

Dalje na.

http://byztex.blogspot.cz/2013/07/russian-space-center-gets-chaplain.html

Подели на овим сајтовима

Nekoliko puta je ovde rečeno da bi možda sledeći papa bio Srbin.

Zašto bi se i jedan Srpski Pravoslavac tome radovao?

A zašto ne bi molim te? Kad se toliko obradovaše predstavnici Moskovskog patrijarhata Italijanu iz Argentine što onda ne bi i vi Slovenu i Srbinu iz Srbije, svoja krv rođena? Ili misliš da bi svi Srbi i pravoslavci isti taj dan kad bi se to desilo trebali upriličit i počinit kolektivni srpski svenarodni harakiri u znak protesta radi toga kakva ih je to narodna katastrofa zadesila?

U Ruskoj pravoslavnoj crkvi novog papu primili s oduševljenjem

http://ruskivjesnik.com/politics/2013/03/15/u_ruskoj_pravoslavnoj_crkvi_novog_papu_primili_s_odusevljenjem_18077.html

Подели на овим сајтовима

A zašto ne bi molim te? Kad se toliko obradovaše predstavnici Moskovskog patrijarhata Italijanu iz Argentine što onda ne bi i vi Slovenu i Srbinu iz Srbije, svoja krv rođena? Ili misliš da bi svi Srbi i pravoslavci isti taj dan kad bi se to desilo trebali upriličit i počinit kolektivni srpski svenarodni harakiri u znak protesta radi toga kakva ih je to narodna katastrofa zadesila?

U Ruskoj pravoslavnoj crkvi novog papu primili s oduševljenjem

http://ruskivjesnik.com/politics/2013/03/15/u_ruskoj_pravoslavnoj_crkvi_novog_papu_primili_s_odusevljenjem_18077.html

Karikirati "srpski mentalitet" je jako loše za odnose samosvesnih.

Nadam se Carstvu a ne "Stolici" koja ga jedina savrseno poznaje.

Pokušaj i ti da se nadješ u čemu se nadam imaš savršeni izbor sada.

Misionarenje je velika nevolja pogotovo površno...

recimo: Pokrstili smo celo pleme južnoameričkih indijanaca koji su bili pagani...

medjutim morali smo da gledamo kroz prste nekim njihovim običajima....

Šta se desilo... Bili su Kršteni a u duši ostali pagani.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Otkud ti to da ja nešto karikiram. To je ono kako se vi sami predstavljate u svijetu. Jesi li ti Stvin? jesi. jesi li ti pravoslavac i to iz SOC, dakle srpskopravoslavni hrušćan? Jesi. I kako se ti tu prezentuješ i ovdje na forumu, šta je to toliko bitno što nam hoćeš svima saopštiti i nama katolicima i svima ostalima pravoslavcima na forumu - evo šta je to, to je ovo.

I šta sam ja sad od tvojih riječi izvrnuo i prevrnuo ili krivo i zlonamjerno interpretira o ili karikirao, koju to izjavu i koju to tačno riječ?

Ovo nije nikakvo karikiranje, to je onda ozbiljno pitanje jer me zanima koja vam onda opcija preostaje kad bi se to desilo?

Ili misliš da bi svi Srbi i pravoslavci isti taj dan kad bi se to desilo trebali upriličit i počinit kolektivni srpski svenarodni harakiri u znak protesta radi toga kakva ih je to narodna katastrofa zadesila?

A najkurioznije je kad o ostatcima i reliktima paganštine u hrišćanstvu kod drugih ili Indijanaca nekakvih započnu pričat, komentarisat i kritikovat Srbi pravoslavci koji ih imaju svuda kud se okreneš i gdje pogledaš, toliko je toga kod vas da bi mi trebalo do Nove godine samo na postovanje slika i to bez ikakvih komentara.

Подели на овим сајтовима

Otkud ti to da ja nešto karikiram. To je ono kako se vi sami predstavljate u svijetu. Jesi li ti Stvin? jesi. jesi li ti pravoslavac i to iz SOC, dakle srpskopravoslavni hrušćan? Jesi. I kako se ti tu prezentuješ i ovdje na forumu, šta je to toliko bitno što nam hoćeš svima saopštiti i nama katolicima i svima ostalima pravoslavcima na forumu - evo šta je to, to je ovo.

I šta sam ja sad od tvojih riječi izvrnuo i prevrnuo ili krivo i zlonamjerno interpretira o ili karikirao, koju to izjavu i koju to tačno riječ?

Ovo nije nikakvo karikiranje, to je onda ozbiljno pitanje jer me zanima koja vam onda opcija preostaje kad bi se to desilo?

Ili misliš da bi svi Srbi i pravoslavci isti taj dan kad bi se to desilo trebali upriličit i počinit kolektivni srpski svenarodni harakiri u znak protesta radi toga kakva ih je to narodna katastrofa zadesila?

A najkurioznije je kad o ostatcima i reliktima paganštine u hrišćanstvu kod drugih ili Indijanaca nekakvih započnu pričat Srbi pravoslavci koji ih imaju svuda kud se okreneš i gdje pogledaš, toliko je toga kod vas da bi mi trebalo do Nove godine samo na postovanje slika i to bez ikakvih komentara.

Gorčina.... Nikad nećeš razumeti razliku izmedju nas i vas...

Saopstavaš nam ti sve vreme da sačekamo dan kad će papa biti Srbin.

Mođda će se tome obradovati masa iz guče ali ostali pravoslavni "pagani" NE.

toliko. Nisam spomenuo niednu naciju si primetio to? a ti? (srpsku samo u odgovoru tebi)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...