Jump to content

Što Pravoslavci misle o Gospinom ukazanju u Međugorju?

Оцени ову тему

Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?  

63 члановâ је гласало

1. 1. Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?

• Vjerujem
      5
    • Ne vjerujem
      44
    • Nisam siguran
      13

Препоручена порука

Заглавио Мујо на пустом острву са Ким Бесинџер и шта ће, палме кокоса он и Ким се смували, али Муји нешто фали, кад ето ти га носи неку траву направио Ким бркове и браду па каже: Јаране био сам са Ким Бесинџер!:))

На то ми личи ово пизнао папа није признао, какве то везе има? Како он зна да му се није јавила Богородица па рекла шта се збило?

Тако је Павле патријарх рјешавао бабе: Јавила ми се света Петка јутрос у пола два и рекла ми да Вам исплетем чарапе - мени се јавила у пола пет и рекла да лажеш.

1. Могуће је да се Богородица јавила и да то Папа скапира.

2. Могуће је да се није јавила и да Папа скапира да није.

3. Могуће да се није јавила а да Папа скапира да јесте, као са Распучином.

4. Могуће је да се јавила а да Папа не капира.

Ево сад било коме да се заиста јави нпр. свети Јован Крститељ и ко ће и како то испратити и расудити? Гарант би одма сви признали да јесте? Набеђују и за много мање. Теби се јавила, а мени није и сто лудила свачијих.

Питање је друго ту, коме ће се вјеровати Папи (намјеснику Христовом) или ономе (било коме) кроз кога говори Богородица? (Када не говоре исто, а не говоре)

Подели на овим сајтовима

На постављено питање новинара о међугорју ево како папа одговара....

баш му га је папа.... овај културно одговорио.... парафразирам/превод: неко ко шаље поруке сваки дан у одређено време, ово није "мама Христова"/ Исусова, ова наводна јављања немају пуно вредности - како каже папа  :)))

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, uomo del Ve.Te. рече

На постављено питање новинара о међугорју ево како папа одговара....

баш му га је папа.... овај културно одговорио.... парафразирам: неко ко шаље поруке сваки дан у одређено време, ово није мама Христова, ова наводна јављања немају пуно вредности - како каже папа  :)))

Да, али зато је он на челу уреда Христовог и шаље поруке и без да му се Христос јави. ne_shvata

Ако се јавља може да се јавља кад хоће, па и истовремено, није му неки аргумент....ако се не јавља зашто се одлучније не реугује против "прелесника".

Компромисно решење да се то назове мјестом молитве, да се ходочасници признају, а јављање не призна је наивно.

На крају у хришћанству се Бог јавља, Богородица се јавља, свети се јављају, анђели се јављају, не можемо због прелешћених и психопатологије да неграмо Богојављења и да их сведемо на јављање Бога у епископу, што је само једно од богојављења...

Подели на овим сајтовима

Međugorje pod direktnom upravom Vatikana - Henrik Hoser služio svetu misu u Međugorju

http://www.politika.rs/sr/clanak/407778/Medugorje-od-danas-pod-direktnim-nadzorom-Vatikana

Nadbiskup Henrik Hoser po nalogu pape Franje sluzio je po dolasku u Medjugorje svetu misu u glavnoj crkvi i samo to je dokaz da Vatikan priznaje Medjugorje kao mesto molitve ali za ukaz Gospe će se još videti , gospodin nadbiskup sada stoluje u Medjugorju i papa je kao što sam rekao stavio Medjugorje pod upravu Vatkana time je jasno da je to priznanje pape Medjugorju i sa stanovišta Vatikana tu je kraj priče da li je to sveto mesto ili nije, naravno da jeste kao sto je i Stepinac ukazom pape Ivana Pavla II postao Blaženik Katoličke crkve i sada sledi dalji put ka proglasenjem svetosti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Можда, али важи донекле и начело реципроприцитета, ми не можемо знати, односно нема дефинтивног начина да се утврди да ли је неко виђење аутентично или не. 

Не знам колико је тачно али гледао сам филм о Распучину који мислио да му се јавила Богородица, па су га признали и у Цркви и на двору, али има нека сцена када га патријарх и царица у цркви присиљавају да каже да ли је виђење било у уму, када је Распучин одговорио потврдно - они су схватли да су пропали и да имају посла са прелесником.

Како онда и по основу чега ми тврдимо да није или јесте? Ја не знам, али ми није немогуће, немам узус па да знам да ли је аутентично или не.

Па очигледно је да је на неки начин признајем, само видим партнера на другој страни, екуменске епископске конференције не дају резултат хиљаду година, зашто не покушати са једним покретом који долази "одоздо"?

Да ствавимо на страну да ли се Богородица јавила у Међугорју или не, сигурно је да је оно магнет и због могућности богопштења на један начин који заобилази пирамидалну структуру, а ако мислиш да је пирамидално устројство у ПЦ ја то одричем.  

Najsmešnije su komisije koje dokazuju autentičnost čuda. U veri nema dokaza, tako da se čudo može dokazati koliko i postojanje Boga, odnosno ne može se dokazati. Crkva nakon 2000 godina ima i znanja, i iskustva da zna da razpozna duhove.

Ako je Ante Kajropraktikik mogao da manipulise sa onolikim narodom, onda nas ni ovo ne treba čuditi.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, SrbinKatolik рече

Nadbiskup Henrik Hoser po nalogu pape Franje sluzio je po dolasku u Medjugorje svetu misu u glavnoj crkvi i samo to je dokaz da Vatikan priznaje Medjugorje kao mesto molitve ali za ukaz Gospe će se još videti , gospodin nadbiskup sada stoluje u Medjugorju i papa je kao što sam rekao stavio Medjugorje pod upravu Vatkana time je jasno da je to priznanje pape Medjugorju i sa stanovišta Vatikana tu je kraj priče da li je to sveto mesto ili nije, naravno da jeste kao sto je i Stepinac ukazom pape Ivana Pavla II postao Blaženik Katoličke crkve i sada sledi dalji put ka proglasenjem svetosti.

Župa Medjugorje je priznata i bez papskog izaslanika u tom Liturgijskom smislu

Подели на овим сајтовима

btw Srpska pravoslavna crkva trebala bi da napravi jedan manastir kao Nacionalno svetište van grada, juzno od Beograda ali srpske crkve ionako su vecinom prazne Srbi jednostavno kao narod ne vole ici u crkvu. Neko mesto gde se moze skupiti jako veliki broj vernika. 

Ovakva mesta kao što su katolička svetišta inspirišu i okupljaju veliki broj ljudi da se more u zajednistvu i ispune cilj crkve da svi budemo jedno. Takodje vazno je i za nacionalno jedinstvo poput ovog dana srpskog jedinstva i zastave to je prava stvar ma kako mi ova vlast bila tesko probavljiva podrzavam mi smo Srbi jedan narod sa više vera ali jednom zastavom,

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, SrbinKatolik рече

btw Srpska pravoslavna crkva trebala bi da napravi jedan manastir kao Nacionalno svetište van grada, juzno od Beograda ali srpske crkve ionako su vecinom prazne Srbi jednostavno kao narod ne vole ici u crkvu. Neko mesto gde se moze skupiti jako veliki broj vernika. 

Ovakva mesta kao što su katolička svetišta inspirišu i okupljaju veliki broj ljudi da se more u zajednistvu i ispune cilj crkve da svi budemo jedno. Takodje vazno je i za nacionalno jedinstvo poput ovog dana srpskog jedinstva i zastave to je prava stvar ma kako mi ova vlast bila tesko probavljiva podrzavam mi smo Srbi jedan narod sa više vera ali jednom zastavom,

Katolička Crkva nije podeljena po navionalnom šavu, sem u HR, u HR je svaki oltar a naročito Medjugorje dominantno nacionalno pa sve ostalo

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Дејан рече

Najsmešnije su komisije koje dokazuju autentičnost čuda. U veri nema dokaza, tako da se čudo može dokazati koliko i postojanje Boga, odnosno ne može se dokazati. Crkva nakon 2000 godina ima i znanja, i iskustva da zna da razpozna duhove.

Ako je Ante Kajropraktikik mogao da manipulise sa onolikim narodom, onda nas ni ovo ne treba čuditi.

Мени ово личи на лошу усиљену глуму...не контам ни зашто би се Богородица јављала некоме преко некога, то ми баш не иде; као нека мариолошка христологија, а то не иде никако.  

Али да се свакоме вјернику може јавити свако то држим и то на много начина. Нпр. мени је јуче света Ксенија помогла...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Дејан рече

Katolička Crkva nije podeljena po navionalnom šavu, sem u HR, u HR je svaki oltar a naročito Medjugorje dominantno nacionalno pa sve ostalo

Ne bih se baš složio crkva u Poljskoj gde sam bio izrazito je nacionalistička a crkva u Hrvata (Hrvatske i BiH) je u problemima posebno u BiH i razumljiv je nacionalizam u crkvi. 

Nemojmo se lagati, SPC je prožeta strašnim filetizmom i to zadnjih 100 godina sto je i razlog bolje receno jedan od vaznih zbog kojeg nisam deo SPC jedan od ali ne i najvazniji a KC u Hrvata je koliko 0.000000000000001 % Katoličke crkve u svetu ali vazna u Evropi i posebno imaju uticaja u Vatikanu to znam lično.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Мени ово личи на лошу глуму...не контам ни зашто би се Богородица јављала некоме преко некога, то ми баш не иде; као нека мариолошка христологија, а то не иде никако.  

Kao što sam rekao ne da je gluma već bilo kakvo tumačenje priče sa Gospom u 16 h svaki dan, lizanje ikona koje su kao proplakale i lizanje trulih leševa na nivou celog Hrišćanstva je teška jeres i bogohuljenje jer podrazumeva se onda i da su ti koji prenose reči Gospe i oni koji su videli ikonu kao plače sveti ljudi što je glupost i rekoh jeres nad jeresima uzdizati se na bilo koji način iznad Boga.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, SrbinKatolik рече

Nemojmo se lagati, SPC je prožeta strašnim filetizmom

Филетизмом, па јес пријатељски смо настројени.

Ако си мислио на етнофилетизам, немој се лагати, да се не лажемо.

И сви који нам каче те етикете етнофилетизма, шовинизам и шта све не нека мало оладе и заоубиђу нас у широком луку са својим просветитељством. Зашто, због Јасеновца, Глине, Јадовна, Пребиловаца, Сурдулице... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Филетизмом, па јес пријатељски смо настројени.

Ако си мислио на етнофилетизам, немој се лагати, да се не лажемо.

И сви који нам каче те етикете етнофилетизма, шовинизам и шта све не нека мало оладе и заоубиђу нас у широком луку са својим просветитељством. Зашто, због Јасеновца, Глине, Јадовна, Пребиловаца, Сурдулице... 

Genocid koji je NDH počinila nad našim narodom nikako ne sme da bude izgovor za nacionalizam a Svetosavlje kao jedna lepa misija i ideja treba da se vrati u svom originalu našem spskom narodu onima koji jesu Pravoslavni gde god da zivi i da mu se time skine etiketa i teret sa ledja. Mislim da je problem u RPC i Bugarskoj pravoslavnoj crkvi puno veći pa i u Crkvi u Hrvata je puno izrazniji nego kod SPC.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...