Jump to content

Što Pravoslavci misle o Gospinom ukazanju u Međugorju?

Оцени ову тему

Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?  

63 члановâ је гласало

1. 1. Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?

• Vjerujem
      5
    • Ne vjerujem
      44
    • Nisam siguran
      13

Препоручена порука

Opet, Allah najbolje zna! 

Алах зна, али се ником не јавља па од тога ништа. Ми овде причамо о Богородици која се јавила овим или другим католицима и о односу различитих богојављења, јер Бог се јавља и кроз Епископа, али и кроз сваког хришћанина, и теби би се могао јавити кроз мене да имаш мозга.

Али нити Бог нити ја нећемо извршити насиље над твојом вољом, јер се Хришћанство прима, а не утјерује.

"Гдје то пише да се милост нуђа"

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Алах зна, али се ником не јавља па од тога ништа. Ми овде причамо о Богородици која се јавила овим или другим католицима и о односу различитих богојављења, јер Бог се јавља и кроз Епископа, али и кроз сваког хришћанина, и теби би се могао јавити кроз мене да имаш мозга.

Али нити Бог нити ја нећемо извршити насиље над твојом вољом, јер се Хришћанство прима, а не утјерује.

"Гдје то пише да се милост нуђа"

Pa bolje nikako, nego selektivno. Opet, Allah najbolje zna! Bože, sačuvaj me od prokletog šejtana. ? 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Rabbi рече

Pa bolje nikako, nego selektivno. Opet, Allah najbolje zna! Bože, sačuvaj me od prokletog šejtana. ? 

Ниси ти оставио ислам, само не знам зашто пишеш по форуму да јеси.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 28.9.2020. at 14:23, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Па нема, односно ја не вјерујем у метафизичког бога, у мистеријског да, а тој твојој крв - тло причи потражи извор па види одакле потиче, као и она да су Срби језичка заједница...

ako je tijelo kao hram koji se čuva od bluda tih grijeha koje potomstvo može da naslijedi i pati. a jedina knjiga pored biblije u crkvu je knjiga živih tj. rodoslov koji kroz misteriju biva i ulaz u život vječni.

znači tijela su metafizika i tijelo utiče na ono što van tijela vidi duša koja obitava u tijelo. a oboženje je u tijelu nije van tijela.. misterija je dar i podaci koji se naslijede u taj dnk.

On 28.9.2020. at 14:23, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Знам само да ме моја браћа по крви мрзе Христа ради. Ко љуби Христа мој је брат, па макар био и Хрват. Само би волио да сутра кад ме било ко буде гонио да то чини по својој савјести а не што му је неки "ауторитет" рекао да Христос тако жели.

eee. nije to tako. istorijski mi ođe u staru duklju, hercegovnu... usvajamo među srbima vikinge, grke i saksonce. tu su i arbanasi. većina njih se pobratimi sa nama i postaju srbi pravoslavci. i to je u redu, jer je na saborni nivo da se ljudi sami tako dogovore.

ali to je suprotno od robova. jer to je doba kada postoje robovi. do prije manje od 200 godina mi ođe imamo robove koje kupujemo. lacmani žive od tog posla i pod osmanlijama i pod mlecima i pod austrougarima. oni žive od prodaje robova, kupuju ih uparuju, prave im zajednice đe ovi rodoskrnave. robovi njima grade palate, pa ih preprodaju, ti robovi mlecima čuvaju stoku, vinograde, postaju austrougarski vojnici kasnije. dio njih naslijeđuje imanja lacmana, italijana. a lacman je jevrej naslijednik tih nekih farisejskih sekti. isto je bilo pod osmanlijama što se tiče lacmana i nekih grka ili jermena.

a posebno uz to imamo druge neke situacije. kako god bilo, nije naše pravo da nekoga ko oće da se spasi u crkvu od grijeha predaka ili počne da vodi računa o pravoslavnom životu, spasenju... uz to i proglašavamo srbinom, nije to nečije pravo. niti to smije protiv crkve da se radi. zamisli da crkva ili zemlja đe neko živi određuje etničku pripadnost.

ne čini nekoga srbinom to što dođe u srpsku crkvu. to je jeres velika, koja se gradi na prevari, falsifikovanju, uništavanju pravosalvnih zajednica srba i drugih koji čuvaju svije loze za razliku od ovih koje su kao takve pokupili lacmani i drugi pa ih zapošljavali, preprodavali, pravili im naselja đe su radili neke poslove za njih...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Nikk рече

žena kakve nema u međugorje

ako sama kaže da takve nema u međugorje, onda je jasno da priznaje da je prevara u pitanju. jer može samo da bude da je ima ili da je nema. 

ođe i papa kaže da se bogorodica ne javlja u određeno vrijeme na određeno mjesto svaki dan da dostavlja poruke, kaže ispada da je bogorodica poštansku kancelariju otvorila u međugorje. 

Подели на овим сајтовима

Ниси ти оставио ислам, само не знам зашто пишеш по форуму да јеси.
Битно је да је против Христа и СПЦ, а вјероватно има добру генетику.

Подели на овим сајтовима

ako sama kaže da takve nema u međugorje, onda je jasno da priznaje da je prevara u pitanju. jer može samo da bude da je ima ili da je nema. 
ođe i papa kaže da se bogorodica ne javlja u određeno vrijeme na određeno mjesto svaki dan da dostavlja poruke, kaže ispada da je bogorodica poštansku kancelariju otvorila u međugorje. 
[/url]  
Срби признају папски ауторитет ако говори против Хрвата.
Ти ко +Атанасије: Није се тамо јавила Богородица, а ако се јавила то је због српских жртава.
Ако се јавила јавила се јер је влагоизболила, и ако хоће може по било којем радпореду да се јавља.
Папин аргументе је безвезан, он има проблем да само он јавља Господа и возглављује Цркву, бластољубљив трип. Можда је Међугорје фејк, али плашим се да би исто било и да се заиста јавља неком у Бостону или Клагенфурту...
А опет кажем, Богородица и Свети су у Цркви у комуникацији са вјернима и то у здравој и благословеној комуникацији.
И боље се ослањати на свете него на Епископа, то сам ја рекао братији у Тврдошу, више вјерујем дв Василију него +Атанасију, видићемо још шта ће Црква рећи за +Атснасија за Василија Острошког се ипак више зна.

Друго ми имамо неке преставе о виђењима, добро мистична ружа Ангели слава...ок, али ако ти нешто помогне неки светац, па није ли ти се тако јавио.
Ако ђаво има власт да уваци помисли, па да ли се ми неких добрих ствари сјетимо сами од себе? Увјек сами од себе? Па није ли анамнеза ( сјећање) увјек литургијску акт.
И зашто би ми имали проблем ако се Богородица јави Хрвату, муслиману, лудаку.
Па многи су звани, ко зове те многе?
Дух Свети лично, и сва Црква.
Свакоме човјеку се на овај или онај начин јави неко из Цркве, на мноштво начина.
И много пута и вјерни одбијају Господа, преслушавју, грјеше и тада се збива тајна зла, и преко људи ђаво чини зло у овоме свијету, и зло се јавља као феномен, на много начина.
Па и Божији створени свјет се јавља у својим чудесима...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Срби признају папски ауторитет ако говори против Хрвата.
Ти ко +Атанасије: Није се тамо јавила Богородица, а ако се јавила то је због српских жртава.
Ако се јавила јавила се јер је влагоизболила, и ако хоће може по било којем радпореду да се јавља.
Папин аргументе је безвезан, он има проблем да само он јавља Господа и возглављује Цркву, бластољубљив трип. Можда је Међугорје фејк, али плашим се да би исто било и да се заиста јавља неком у Бостону или Клагенфурту...
А опет кажем, Богородица и Свети су у Цркви у комуникацији са вјернима и то у здравој и благословеној комуникацији.
И боље се ослањати на свете него на Епископа, то сам ја рекао братији у Тврдошу, више вјерујем дв Василију него +Атанасију, видићемо још шта ће Црква рећи за +Атснасија за Василија Острошког се ипак више зна.

ne, vatikan priznaje da se javila u španiji nekoj đeci.

пре 27 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

nijesam ja u trebinju bio van kafana u platanima.

poslije komunističkih falsifikatora, spaljivanja rodoslova... i ovih plaćenih koji izmišljaju da smo potomci adama i eve, darvina... kao deretić koji priznaje da je imao podršku visokih zvaničnika.

došo je atanasije i obnovio je hramove i spasio stotine hiljada hercegovaca koji su rođeni i rodiće se u buduće generacije. oni nemaju majke bez njega. ne možeš reć da je svaka žena sama po sebi čojstvena da joj ne treba ovaploćenje logosa i znanje o precima. što je njegoš reko, ćud je ženska smiješna rabota, stotinu će vjera promijeniti da ode đe joj srce želi. a vjera te uči prvenstveno o braku, tijelima kao hramu... nije žena pametnija od muškarca, muškarac ako ne zna đe se udala sestra od prababe ist može upast u teški blud sa rodicom.

pamtiće atanasije sigurno po dobru. ajde za kačavendu da kaže neko, jer pitanje šta tome može panut na pamet i dal će mu bit oprošteno, on je u dosadi i ludilu svom, tokom opita pravoslavlja počeo da eksperimentiše sa opcijama da oboži obezbožene kroz seksualni čin.

пре 37 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Друго ми имамо неке преставе о виђењима, добро мистична ружа Ангели слава...ок, али ако ти нешто помогне неки светац, па није ли ти се тако јавио.
Ако ђаво има власт да уваци помисли, па да ли се ми неких добрих ствари сјетимо сами од себе? Увјек сами од себе? Па није ли анамнеза ( сјећање) увјек литургијску акт.
И зашто би ми имали проблем ако се Богородица јави Хрвату, муслиману, лудаку.
Па многи су звани, ко зове те многе?
Дух Свети лично, и сва Црква.
Свакоме човјеку се на овај или онај начин јави неко из Цркве, на мноштво начина.
И много пута и вјерни одбијају Господа, преслушавју, грјеше и тада се збива тајна зла, и преко људи ђаво чини зло у овоме свијету, и зло се јавља као феномен, на много начина.
Па и Божији створени свјет се јавља у својим чудесима...

ne mislim ja da je problem ako neko nađe vjeru pravoslavnu viđenjem, savele je vidio hrista nakon što ga je prognao njegov učitelj, ubio je rođaka stefana prvomučenika, prognao ga je njegov učitelj radi toga. pa ga je viđenje spasilo, niko drugi nije vidio hrista tad od prisutnih sem savle. mnogi nakon hristovog raspeća  su viđeli hrsta bukvalno da kroz zid prođe i tako povjeruju dublje da je spasenje moguće, dotaknu ga, razgovaraju sa hristom u tom viđenju. ima toga i kod otaca kasnije. i njegoš tajnovidac je imao mnoga viđenja, koja je zabilježio.

međutim, ođe možeš viđet da je javljanje i viđenje odskočna daska da se neko nametne sa ličnim uvjerenjem kao najpametniji, najljepši i najlukaviji, a to je satanska priroda. ona dobija tajne koje nijesu poslovne ili dr. pa da razumijem. do sad joj je odkriveno 9 tajni i sad se čeka 10 tajna od bogorodice. a kad je pitaju kako izgleda fizički bogorodica koju ona vidi. ova odgovori da ona ne postoji kod njih u međugorje.

moraš se zapitat da ako postoji žena u međugorje koju ona smatra bogorodicom i dolazi kod njih 3,4 žene u međugorje, zašto nakon što je opisala kako izgleda, kaže da ona ne postoji kod njih. a brato, pa mora da postoji ako je gleda svaki dan i 15 godina obitava u gradu. iako ubjeđuje ljude da bogorodica postoji u gradu, ipak je donekle svjesna da to što priča nije istina.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Битно је да је против Христа и СПЦ, а вјероватно има добру генетику.

Daj Hadži, gdje sam ja napisao da sam protiv bilo čega? Nemoj da lažeš narod, nije ti u duhu hrišćanstva. 

Подели на овим сајтовима

Daj Hadži, gdje sam ja napisao da sam protiv bilo čega? Nemoj da lažeš narod, nije ti u duhu hrišćanstva. 

Написао си нешто у стилу коме није СПЦ на врх главе.

Атеизам и Ислам имају мало заједничких ствари, једна од њих је да су анти Христа, па сам слободан био да закључим да нећеш Исуса. Јесам ли погрјешио?А нећеш ни Духа хришћанства на којег се позиваш.

.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Написао си нешто у стилу коме није СПЦ на врх главе.

Атеизам и Ислам имају мало заједничких ствари, једна од њих је да су анти Христа, па сам слободан био да закључим да нећеш Исуса. Јесам ли погрјешио?А нећеш ни Духа хришћанства на којег се позиваш.

.

Ateizam nije raligija da praviš paralele. Ako je vama na vrh glave, mene puno i ne zanima iskreno. Vaši problemi... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...