Jump to content

Što Pravoslavci misle o Gospinom ukazanju u Međugorju?

Оцени ову тему

Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?  

63 члановâ је гласало

1. 1. Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?

• Vjerujem
      5
    • Ne vjerujem
      44
    • Nisam siguran
      13

Препоручена порука

On 25.9.2020. at 5:30, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Што није ни ново ни чудно, ниси ни први ни посљедњи, учење о нествореној благодати је праузрок великога раскола.

Evo, što se mene tiče možeš na ovoj temi da nastaviš......

https://pouke.org/forum/index.php?/topic/64608-veliki-sukob-istoka-i-zapada-i-raskol-1054-godine/

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

@Bernard @kopitar  Да ли је Црква природни феномен? Или је ипак Црква феномен јединства природа? 

Дакле да се слободније изразим до пола је природна а од пола надприродна?

Проблем са католичком еклисиологији је што је једино богојављење Папа, или макар једно прегналашено богојављење, зато је феномен Међугорја проблем, јер он освјетљава аутентичну улогу и службу епикопа у Цркви: он надгледа комуникацију у њој, између вјерника са ове и оне стране смрти, са Светом Тројицом, Богородицим, Ангелима, учи и исправља...итд.

Није Епископ, Папа, поп, један и једини начин општења са Господом, али је неопходан.

Ја не знам шта раде људи у Цркви којима се на овај или онај начин није јавио Господ?

Бог се јавља, ако си Бог јави се!, маран Ата...

Не него треба да свој духовни живот сведемо на примање наређења од Епислопа, Папе, унутарприродни живот у Цркви?:))

Ако се Богородица јавила тим или другим католицима, православцима и сл, није прекршила ни на који начин поредак Цркве, је ли можда и Она требала да упита Папу? Сад у рецепцији богојављењс се показује ко је какав и колико је у Цркви. 

У Хиландару гдје је Њена икона игуманија, се крши, или боље рећи укида поредак, али шта има везе...

Понављам, не можемо због прелесника и психопатологије негирати богојављење и сводити га на Епископа који такође не мора бити имун на заблуде, осим ако је безгрешан.:D

Шта је по вама Црква мјесто очаја у коме вјерни упућују молитве а Господ вјечно шути и неодговара? Па погледајте само структуру литургије и њен дијалог.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

@Bernard @kopitar  Да ли је Црква природни феномен? Или је ипак Црква феномен јединства природа? 

Проблем са католичком еклисиологији је што је једино богојављење Папа, или макар једно прегналашено богојављење, зато је феномен Међугорја проблем, јер он освјетљава аутентичну улогу и службу епикопа у Цркви: он надгледа комуникацију у њој, између вјерника са ове и оне стране смрти, са Светом Тројицом, Богородицим, Ангелима, учи и исправља...итд.

Није Епископ, Папа, поп, један и једини начин општења са Господом, али је неопходан.

Ја не знам шта раде људи у Цркви којима се на овај или онај начин није јавио Господ?

Не него треба да свој духовни живот сведемо на примање наређења од Епислопа, Папе, унутарприродни живот у Цркви?:))

Ако се Богородица јавила тим или другим католицима, православцима и сл, није прекршила ни на који начин поредак Цркве, је ли можда и Она требала да упита Папу? Сад у рецепцији богојављењс се показује ко је какав и колико је у Цркви. 

У Хиландару гдје је Њена икона игуманија, се крши, или боље рећи укида поредак, али шта има везе...

Понављам, не можемо због прелесника и психопатологије негирати богојављење и сводити га на Епископа који такође не мора бити имун на заблуде, осим ако је безгрешан.:D

Шта је по вама Црква мјесто очаја у коме вјерни упућују молитве а Господ вјечно шути и неодговара? Па погледајте само структуру литургије и њен дијалог.

Ja ništa ne razumijem...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Ti Hađži stalno ističeš neku superiornost PC i organizacije nad KC.

Dobro i šta s tim nigdje nije savršeno u KC se 2. vatikanskim dosta toga promijenilo na bolje i biće još i bolje ...daj malo optimizma, sve će biti uredu,sve će biti uredu...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, kopitar рече

Ti Hađži stalno ističeš neku superiornost PC i organizacije nad KC.

Dobro i šta s tim nigdje nije savršeno u KC se 2. vatikanskim dosta toga promijenilo na bolje i biće još i bolje ...daj malo optimizma, sve će biti uredu,sve će biti uredu...

Dis:.

I pritisne očaj, sam, bez moje volje,
Ceo jedan život, i njime se kreće;
Uzvik ga prolama: "Neće biti bolje,
Nikad, nikad bolje, nikad biti neće."

.:

Само замисли да ти се стварно јави свети Пантелија рецимо, шта би с тебе било  када би то говорио? У ПЦ или КЦ свеједно.

Подели на овим сајтовима

On 24.9.2020. at 23:17, SrbinKatolik рече

Nemanjići kršteni kao Katolici (po rimskom obredu ) pa i sam Sveti Sava a krunu su dobili od pape a ne od Carigradskog patrijarha. Svi srpski vladari pre Nemanjica bili su Katolici ( u smislu krsteni po zapadnom obredu čak je i Šešelj to priznao btw nekad kaze i koju pametnu ) a sama Srbija koja je ipak blize Rimu nego Carigradu bila čas na zapadu čas više uticaj Vizantije zavisilo je od mnogih okolnosti i na kraju preovladalo Pravoslavlje ali izgubili smo svoj narod u Dalmaciji smo izgubili 95% Srba koji su bili katolici. 

Ne bi nam se dogodio Jasenovac i NDH.

ne moraju da se izjašnjavaju kao srbi ako su u tradiciji koja čuva lozu a jesu. što se nas tiče, oni su svoji na svome nijesu ništa pokupili iz srbije ili crne gore. oni vazda opet mogu da postanu nezavisna dalmacija.

nijesu svi srpski vladari bili katolici. vojislavljevići od kojih nemanjići dobijaju pravo na tron, su bili pravoslavci. znači mi primorci i dalmatinci i valjda hercegovci, srbija... smo bili pravoslavci dobrim dijelom, prije nemanjića. a čak dio današnje bugarske je imao srpske vladare stratimiroviće kasnije u to vidinsko carstvo što je dušan car podržao da se na kratko odvoji od bugara... da nije bilo pravoslavnih srba koji su bili u savezu sa grcima. savremena srbija bi bila bugarizovana i bez pećke patrijaršije. to što su svi htjeli da se pokatoličimo kad je kantakuzin pobjego iz saveza sa srbima na stranu osmanlija i tamo oženio kćer, to je posebna priča. mislim poslije turaka koji uništavaju rodoslove i zabrane prezimena, to je nešto što bi postalo nepovratno. jer pazi primjer prezimena od tada, stankov, markov, ivkov...pa neki uzmu ić, dok crkva ne obnovi kroz zapise koji su ostali i neka predanja koja pamti svako za sebe. 

nijesam previše proučavao. ali uviđam da je srpska crkva u jednom momentu svoje istorije voljom patrijarha ili nečijim uticajem na njega. napravila sukob među srbima kada je napravljeno da se mogu sklapat brakove mimo pravila koja su nemanjići postavili. tada je svaki katolik progonjen u ime zakona cara dušana kao ne-srbin. iako car dušan ne progoni katolike nego etnofile latinske koji su bili protiv pape. a svaki pravoslavni je postao srbin, bez obzira dal imao pravoslavno porijeklo ili nema porijeklo nikakvih hrišćana nego je vehabija rođen od brata i polusestre a čitava porodica se predstavlja kao direktna linija marka kraljevića ili drugog epskog junaka.

ovo za jasenovac što kažeš, dočekali smo 21 vijek pa je tako nešto iza nas. ali to se moralo dogodit. jer đe arambaša vlada mjesto kapetana, đe krdžalija vodi opštinu to nije normalno. nema poreza za opšte interese, nema rodoslova, sve se falsifikuje, ljudi zaborave i ko su i što su. to se svakom hrišćanskom narodu događalo kada su napuštali zakone mojsija pa hrista. hrist kao pravi i istinski jevrej, obožen strada od fariseja iako sahredin podržava hrista.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Nikk рече

ne moraju da se izjašnjavaju kao srbi ako su u tradiciji koja čuva lozu a jesu. što se nas tiče, oni su svoji na svome nijesu ništa pokupili iz srbije ili crne gore. oni vazda opet mogu da postanu nezavisna dalmacija.

nijesu oni sami izašli iz carstva i preko noći izgubili srpski identitet. oni identitet gube nakon oslobođenja od turaka. a car dušan je prodao dubrovniku dio teritorije, dio je poklonio ili prodao zetu u današnju hercegovinu i tako podijelio taj dio.

dubrovnik je bio defakto priznat kao srpski grad kad je imao oko 3.000 stanovnika u doba cara dušana i nakon njega. ali poslije većina strada od zemljotresa i kuga dotuče dosta preostalih. dubrovnik je ponovo naseljavan od katolika i pravoslavnih iz like, dalmacije... danas se hrvatima oni svi pišu, ali dalmatincima se smatraju to je očigledno naglašeno.

i oni vazda mogu bit nezavisni od hrvatske ili srbije jer to je njihova dalmacija, oni su to stekli.

Подели на овим сајтовима

hahah a ljudi da se vratimo mi malo na temu sve su to uzaludni razgovori srpska Dalmacija i sl sve je to Hrvatska, nemamo jedan cm mora niti cemo ikada imati, ostali smo bez Kosova gde zivi 3 % Srba  Srbiju nam je napustilo više od milion i po ljudi Srbija je 1990 bez Kosova imala 8 liona ljudi a danas ima nesto iznad 6.5 miliona ne berimo tudje brige jer oni su se svi zaokruzili nama curi sa svih strana granice nam ne postoje i jedini smo izgubili etnički prostor u ovih 30 godina manimo se supljih razgovora nema od nasih velikih snova nista i sada Srbija sa ovom vlascu ma kakava da je ipak jača i ostavlja iza sebe snove taj Vucic narodu je vec nekoliko puta saopstio brutalnu istinu sta smo izgubili i 3 puta jasno sam ga cuo "Srbija je na zapadnom putu" to je jasno ko to ne razume moze ocekivati dalje osipanje i patnje a one iznuruju srpski narod vec 100 a ne 30 godina gubitke kakve smo mi doziveli od ljudskih do teritorijalnih su stravicni a sve bi se izbeglo samo da smo kao i Bugari, Grci i Rumuni promenili stranu ja ne vidim da njima nesto fali i to su u puno boljoj poziciji od nas a plus imaju odlične odnose sa Rusijom usprkos članstvu u EU i NATO i kupovini američkih aviona i raketa sto upravo rade Grcka i Bugarska a mi se ponizavamo kupujemo avione koji nisu 4. ta generacija i cak primamo poklon rahodovane avione od beloruske sirotinje na sta smo spali. 

Подели на овим сајтовима

dalmatinac je dalmatinac. kao što sam ja crnogorac. ovaj je nišavac, vojvođanin ili banatski rizling neki. to što smo mi srbi je nešto odvojeno i jako važno ali to se čuva posebno, možemo mi izgubit pola crne gore ali smo i dalje srbi, ali ako izgubimo pola srpstva u nekim ne-pravoslavnim lutanjima skeptičnog rodoskrnavljenja ili braka sa takvima. to više ne valja.

srbija ima dunav za pomorsku vezu sa svijetom. a preko crnog mora brate ide veza sa kinom uskoro najbliža. rijeka je luka bitna srbiji samo zbog kineza, a fijatovi djelovi idu kamionima za srbiju na sklapanje. a nijesmo u srednji vijek da sad neka mornarica igra ulogu u bezbjednosti.

пре 52 минута, SrbinKatolik рече

Bio u Medjugorju prelepo mesto za odmor i molitvu u miru sreo dosta Srba tamo dolaze ljudi sa svih strana sveta.

nikad nijesam bio tamo. ali znam da je ovaj kraljević jedan tamo harao, blaž kraljević. njegovi su prvo bili srbi, pa postali hrvati i tokom samog rada uortači se sa muslimanima pa ga ubiju tuđmanovi. to je ono što ja kažem, vehabija uteko pa falsifikovao porijeklo da se useli u tuđe, pa vidiš u toku rata on se vrati odma kod svojih. I takav čovjek bi 1.000.000 bosanaca preveo u hrvate, a nebi nikad pogledao odakle su, kakve loze imaju i šta kaže statistika evropske unije, mense i ostalih instituta o prosječnoj inteligenciji i mentalnom zdravlju njihove đece u škole. pogledaj rezultate i viđećeš da su oni mentalno zaostali kao neki afrikanci, ali to je biološki posljedica njihovih zakona o braku... to ti je danas hrvat, braž kraljević koji je harao tamo 90-ih i glumi hrvata, napada srbina, ne razmišlja o sjutra jer to ne postoji kao kod alkaide.

ali za međugorje oli mi objasnit jednu stvar. meni to djeluje kao neka predstava za đecu. jer bogorodica se može javit bilo đe, nije vezana za neku lokaciju da bi tu niko tržni centar i hotel sa apartmanima koji su skuplji od budve. to mi je kao miroljub petrović sa njegovom banjom đe je krevet 120 eura dnevno.

po meni, bog je u crkvu na svetim tajnama ako se javi neđe to je intimno, nije bog izašo iz crkve valjda. mislim mene to nije jasno. ti kažeš lijepo mjesto, ja bi prije pošo da vidim onaj park dive grabovčeve koja po ocu ima porijeklo rođaka muške linije od cara lazara, a srpkinja jeste samim tim iako to nije važno jer je sveta i kažu baš lijep park je tu.

Подели на овим сајтовима

On 16.5.2011. at 2:21, Leopold рече

Pitanje iz naslova, dakle: što Pravoslavci misle o Gospinom ukazanju u Međugorju? Jeste li bili u Međugorju i kakvi su vam dojmovi?

Imate i anketu pa tko želi neka odgovori.

Hvala.

Pravo pitanje bi bilo sta Katolicka Crkva misli o Medjugorju jer su se "vidioci Gospe" svi posvetili biznisu i zgrtanju ovozemaljskog blaga sto dovodi u sumnju i u samoj Katolickoj Crkvi verodostojnost " ukazanja"... Jasno je i njima da bi bilo tesko posvetiti se hotelijerstvu nakon razgovora sa Bogorodicom ...

Подели на овим сајтовима

Crnogorac priča o mentalnom zdravlju i inteligenciji Bosanke djece. Sta ću sve pročitati na ovom forumu. ? Međugorje i Ajvatovica su čiste izmisljotine.Samo sto je Ajvatovica postala dio kulture, a ono u Međugorju turistička atrakcija. Ko poznaje Hercegovački mentalitet zna da oni stvaraju novac od ničega, pa je i ovo jedan običan primjer. Ali, neka Međugorja jer mase turista do te lokacije obilaze Trebinje i Mostar, što je jedan veliki plus od ove izmisljotine.Meni licno je odlično kada sam u Mostaru i gledam lijepe njegovane Italijanke u njihovim zanosnim haljinicama u njihovom hodočašću. Da ne dužim. ? 

Подели на овим сајтовима

da srbija brine o svojim interesima po tom pitanju, ne bi vučić, tadić i kotiznam vladao. nego bi ja ođe čuo za pravog srbina iz beograda, niša i drugih gradova. nego za vučića prvi vi iz te strane kažete da je neki karavlah. prvi put u životu sam čuo za taj narod tada od tih ljudi iz tog mjesta odakle su vučići.
i tu je crkva kriva za milione stradalih srba, neki miješanci se uvale da vode srpska crkvena pitanja i tradiciju i onda sve okrenu naopačke i ukinu prava izjašnjavanja toj svojoj polovini koju vuku od matere ili nekoga. ja nikad nebi srbina katolika napao, ali ovako ne znaš što činiš
srbi su genetika u osnovi:pivo:. tu se čuvaju podatci i darovi. bez toga nema spasa kaže hristos. i reče čuvajte tijela svoja jer je tijelo hram gospodnji. ako je tijelo hram gospodnji, dijete koji je rođeno polusrbin, onda je pitanje đe će nakon smrti i kakav je to duh.
prije neki dan vidim ti kažeš nema boga u metafizici. ali ima, obzirom da je to misterija za neke ljude, čak ni ja to nijesam sebe skroz razjasnio.
Па нема, односно ја не вјерујем у метафизичког бога, у мистеријског да, а тој твојој крв - тло причи потражи извор па види одакле потиче, као и она да су Срби језичка заједница...

Знам само да ме моја браћа по крви мрзе Христа ради. Ко љуби Христа мој је брат, па макар био и Хрват. Само би волио да сутра кад ме било ко буде гонио да то чини по својој савјести а не што му је неки "ауторитет" рекао да Христос тако жели.

Зато кажем, неће нас од видилаца заболити глава него од империјалних структура.

Видилац ако је у прелести он је један у прелести, а ако се прелести неко у пирамидалној структуру онда је велики проблем.

По мени је прелешћен самим тим што је дио пирамиде без обзира на спрат.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Па нема, односно ја не вјерујем у метафизичког бога, у мистеријског да, а тој твојој крв - тло причи потражи извор па види одакле потиче, као и она да су Срби језичка заједница...

Знам само да ме моја браћа по крви мрзе Христа ради. Ко љуби Христа мој је брат, па макар био и Хрват. Само би волио да сутра кад ме било ко буде гонио да то чини по својој савјести а не што му је неки "ауторитет" рекао да Христос тако жели.

Зато кажем, неће нас од видилаца заболити глава него од империјалних структура.

Видилац ако је у прелести он је један у прелести, а ако се прелести неко у пирамидалној структуру онда је велики проблем.

По мени је прелешћен самим тим што је дио пирамиде без обзира на спрат.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Opet, Allah najbolje zna! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...