Jump to content

Leopold

Члан
  • Број садржаја

    538
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Profile Information

  • Пол :
    Мушко
  • Локација :
    Hrvatska

Скорашњи посетиоци профила

2612 посетилаца

Leopold's Achievements

  1. Ne plašim se ja za sebe, već zbog vas Ignjatije. Ako počne, neće se pucat po Zagrebu, već po Beogradu i Banja Luci. Žao mi nevinih koji ne žele rata. Za ove koji jedva čekaju da se opet zapuca me baš briga.
  2. Реци ми тко нормалан парадира у 21. веку док му народ гладује? Северна Кореја и Белорусија, ето тко. Европске земљe не.
  3. Koji god da su razlozi, opet netko negdje treba pokrenuti taj rat, бураз. Увијек се нађе неки Гаврило Принцип. Jer neće valjda javnost biti rečeno: "Idemo u rat zbog pokoravanja Rusije, okruživanja Irana i Kine, te zbog kontrole nad njihovom naftom i plinom". Ratovi uglavnom počinju zbog nečeg trećeg, počinju nečim što motivira nadobudne momkе da uzmu oružje i krenu ubijati za ideale.
  4. Dejane Markoviću, pa kako to da prvi put nakon 30 godina Srbija organizira paradu, ako su parade doista tradicija? 70 godina od oslobođenja, kažeš? Ok. Ali ne sjećam se da je bila za 60? Ili bar za jubilarnu 50? Nego eto sad, u osvit novih ratova... Ne znam dragi prijatelji ali kažem vam kako to izgleda u očima drugih. Pogledajte malo bolje, sve izgleda kao pred 1. svjetski rat: Ubiste 'prozapadno' orijentirane Obrenoviće 1903. Postaviste proruske Karađorđeviće Prvi svjetski je započeo 1914. prvo svi na Srbiju, pa svi na Rusiju. Ubiste 'prozapadno' orijentiranog Đinđića 2003. Postaviste proruske Naprednjake. Hoće li Treći svjetski 2014. opet prvo svi na Srbiju, pa na Rusiju, ne znam, vidjet ćemo. Ja se samo nadam da će Srbija biti razumna i u ime svoje djece okrenuti leđa Šešelju te sličnim huškačima i bukačima, da ćete reći 'ne hvala' Rusima te konačno jasnije i glasnije odabrati euroatlantske puteve, te da više neće biti krvoprolića u Europi.
  5. Potreban je taman toliko dugo vremene koliko mu je potrebno da digne kritičnu masa mladića i ljudi na noge i da padne prva krv (u Vojvodini, Preševu, Sandžaku, Rep. Srpskoj, tko zna). Jer Genius, mi ne znamo što mu je točno obećano u četiri oka, možda je dobio priliku da postane ono što je oduvijek htio - mučenik. Možda taj tip već vidi sebe kao novog Principa ili Obilića. I Srbija jest bitan faktor. Nemoj misliti da ste nazamjetni na karti Europe. A Rusi vas itekako koriste da za njihov interes u središtu europskog kontinenta unosite nestabilnost i talasate, drugim riječima: dok Europa u godini 2014. slijeće na komete i planete, Beogradom lete ruski mlažnjaci i grme srbijanski tenkovi
  6. Ne znam koliko pratite ali kod nas u Hrvatskoj već par mjeseci traje mobilizacija vojno sposobnih momaka. Dan nakon ove vaše vojne parade u Beogradu, Hrvatska vojska je najavila svoju paradu tijekom 2015. najvjerojatnije negdje u Dalmaciji (pretpostavljam u Splitu). A vidim da će Srbija opet imati svoju. Pitam se stoga koja je poanta toj vašoj Srbiji da održi dvije parada u manje od godinu dana ako li ne jasna poruka Europi da biste rado ratovali? Pokušajte sada to kotrljanje tenkova u sred Europe gledati našim hrvatsim očima ili očima mađarskih, austrijskih, bugarskih, albanskih ili talijanskih momaka. Mi očito poučeni nedavnim ratom ubrzano kupujemo oružje, naručili smo nove njemačke haubice u vrijednosti 40 milijuna €. Nitko ne naručuje tako jako ofenzivno oružje tolike vrijednosti u srcu krize dok nam narod po Hrvatskoj gladuje ako ga ne misli upotrijebiti, je li tako, a paradoks je da smo se upravo nedavno riješili svog teškog naoružanja u vjeri da se više neće ponoviti sukobi iz vremena Jugoslavije i da je vrijeme ratova prošlo, ali Srbija nikako da se odluči gdje će. Ka zapadu ili ka Rusima.
  7. Budući da Srbija igra na dvije stolice (ušla bi u euroatlantske integracija ali istovremeno koketira sa Rusijom; Putin glavni gost vojne parade koja je održana u glavnom gradu države okruženoj NATO članicama u srcu Europe) mislim da je Šešelj pušten namjerno da prekine ovu srbijansku igru na dvije stolice i da pred očima svijeta jasno odvuče srbijanski narod prema Rusiji i na taj način da motiv Europi za novi rat i novu invaziju Srbije. Moje mišljenje.
  8. Leopold

    Пакост и злоба

    A što ako se ne pokaje? Pazi, ne smije nam vlastito stanje duše ovisiti o tuđoj sklonosti za isprikom. Znači, prvi je još je uvijek pun zlobe i pakosti, i ako bude tvrdog srca čekao oprost brata za počinjene grijehove, neće se spasiti niti jedan ni drugi.
  9. Leopold

    Пакост и злоба

    Пакост и злоба долазе због неопраштања. На примјер брат никако не може опростити брату, и цијели живот му приговара збog грешке коју је брат починио. То се назива чиста злоба и пакост. Стога не вјерујем да ће завршити пред лицем Господиновим без обзира колики велики вјерник био јер писано је: "Gospodine, koliko puta da oprostim bratu svomu ako se ogriješi o mene? Do sedam puta??" Kaže mu Isus: "Ne kažem ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam!" (Matej 18,21-22)
  10. Leopold

    "Katolički forum"

    Како нису прикладни? Прикладни су. Ево овдје има цијела тема о католичком блаженику Степинцу, а коју су отворили православни домаћини. Неприкалдно је једино што не смијемо писати ништа што би освјетлало образ покојника, да се одређени духови не узнемире.
  11. Leopold

    "Katolički forum"

    Ja, ti i dva Slovaka? Већ видим, све ће да гори од Токија до Милвокија...
  12. Leopold

    "Katolički forum"

    Problem internetskih foruma koji su selektivnih diskusija ili koji su usko orijentirani na jednu stranu (npr. "katolički forum" koji spominješ, ali i svi drugi slični vjerski ili nacionalni ili stranački forumi) su prije ili kasnije osuđeni na pad i golu egzistenciju budući da se ideološki ograniče samo na jednu stranu; na jednu "istinu"; na jedno poimanje kozmosa u kojem žive. A svakome tko pokuša iznijeti drugu stranu onemoguće iznošenja mišljenja, demoniziraju ga kao neprijatelja i na kraju prognaju, što u konačnici stvori sterilno okruženje gdje se nema što diskutirati - jer svi razmišljaju isto. Što i nije loše za stvarni život. Ali jest loše za forum. Jer poanta i smisao foruma jest diskusija, a ne jednoumlje. A ako ima nešto što ne volim jest partijsko kokodakanje "North Korea style". Ali to je opet isključivo samo moje osobno mišljenje... Sa druge strane, internet forumi koji su opći i (uglavnom) neselektivni i na kojima se mogu razglabati gotovo sve vjere, ideje i teme (npr. "forum.hr" najveći i najpopularniji forum među građanima Hrvatske) dugo opstaju i uvijek imaju publiku jer administracija dopušta da se kritizira i crkva i vjernici i dogme itd. Zbog čitanja takvih diskusija ja nisam prestao biti katolik, dapače, samo sam se još jače učvrstio u vjeri. Međutim primjetio sam da takve diskusije doprinose da pojedini članovi nažalost moraju piti apaurine jer im se ruše osobni temelji vlastitog poimanja istine i jer se sablažnjuju tijekom vatrenih diskusija - ali upravo takve diskusije su meni najdraže za čitati jer u konačnici imaju funkciju oslobađanaj duha s obzirom da se u konačno razotkriva istina, a zatucanim ljudima otvara oči. Jer "Ništa nije skriveno što se neće otkriti, ni tajno što se neće saznati!" (Luka 12:2) Ne znam koliko će svaki striktno indoktriniran forum bez slobodnog sudjelovanja one druge strane uspjeti postići univezalnu poantu onoga što bi trebao predstavljati ali u svakom slučaju neka im je sa srećom.
  13. Dejane, pa zar nije dobro da se počnu liječiti rane? Kada ćemo ako ne sada?? Imamo internet za razgovor - zar ne vidiš blagoslova? Jer do kada bi ti čekao? Gurao stvari pod tepih i tako sve do novoga rata? Nije li dosta više mrtvih? A kada dođe rat onda opet mi Hrvati krivi jer smo bili ovakvi-onakvi? Pokušavam razgovarati, zar još ne vidiš? A pomirenje je upravo smisao kršćanstva! Ja dosta često mogu održati konverzaciju na nivou ljudskosti i bon tona u stresnim temama jer mi Bog daje snage, a ako tvoji ne mogu, onda je problem dublji nego što poimate. Jer ja uvijek mogu pisati o ljubičicama i psićima, a pojedinci ne. Biti će kako kažeš, neću više otvarati teme o prošlim vremenima!
  14. Ako mi možete reći kakve točno teme smijem otvarati? Otvorio sam temu o povratku Srba u Hrvatsku gdje sam odmah dobio upozorenje da sam promotor ideologije ratnog zločinaštva i etničkog čišćenja? Meni je žao ako ja, kao Hrvat, imam stav drugačiji od vašega i ako me doživljavate kao ustašu ili što već (ista stvar je i kod nas, srpska strana se često doživljava upravo kako i vi mene: kao etnički čistači i ratni zločinci) ali ja to nisam. Postoji hrvatska verzija hrvatske povijesti, postoji američka verzija američke povijesti, francuska, tadžikistanska, urugvajska i to ne možete mijenjati. Ali ja tu nisam došao da vam turam pod nos što nas razdvaja, već da pokušavam razgovarati o onome što nas spaja! Ovo kršćanski forum i ako ovdje nisam dobrodošao, e onda ne znam! Jer ja više nemam pojma kakve teme smijem otvarati? Otvorio sam četiri teme - od čega su tri o pomirenju (jedna je političko-povijesna i ona je na molbu člana 'Goku' jer se počelo ići u off na temama o pomirenju) Evo ja želim otvoriti temu npr. o poznatim srpskim povijesnim ličnostima koji su živjeli među hrvatskim narodom poput Josifa Runajnina skladatelja naše hrvatske himne, ili temu o zajedničkom suživotu Hrvata i Srba za vrijeme Turaka, ili temu oko izjave Bojana Glavaševića da srpski vojnici nemaju PTSP kao hrvatski, ili temu o tome koliko nas je politika i crkva posvađala jer dok oni jedu kavijar mi jedemo kekse itd itd. Kakve teme dakle smijem otvarati evo napišite mi okvir u kojem se smijem kretati - i prihvatiti ću! Bog
  15. Ma nije "referendum o ćirilici" čovječe božji već "referendum o ograničavanju uporabe jezika i pisma svih hrvatskih manjina", svih manjina ne samo Srba. Refernedumsko pitanje je bilo: "Jeste li za to da se članak 12. stavak 1. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina ('Narodne novine', br. 155/02., 47/10., 80/10. i 93/11.) mijenja tako da glasi: 'Ravnopravna službena uporaba jezika i pisma kojim se služe pripadnici nacionalne manjine ostvaruje se na području jedinice lokalne samouprave, državne uprave i pravosuđa, kada pripadnici pojedine nacionalne manjine čine najmanje polovinu stanovnika takve jedinice." I to je sve. Nigdje ni spomena Srba, Mađara, Talijana, Bošnjaka, Slovenaca i ostalih manjina jer su radikalne budale uperile refernedum protiv svih manjina. A Ustavni sud Hrvatske je odbacio takvu inicijativu, bogu Hvala. Uglavnom, administrator me je i preko privatne konverzacije upozorio da ne pišem ovakve teme jer (iz samo vama znanih razloga) ne želite čuti činjenice sa druge strane niti što se događa "s onu stranu željezne zavjese" jer vas mediji i vlast kljukaju jednostranim informacijama - kako bi se inače održali, a novine prodavale. Isti je sindrom i kod nas, da se razumijemo. Žao mi je što ne želite razgovrati o povratku Srba u Hrvatsku ali rekoh i administraciji - vi gubite, ja ne, ni najmanje. Dapače. Toliko od mene, pokoriti ću se želji administracije i napustiti temu.
×
×
  • Креирај ново...