Jump to content

Što Pravoslavci misle o Gospinom ukazanju u Međugorju?

Оцени ову тему

Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?  

63 члановâ је гласало

1. 1. Da li vjerujete da se Gospa ukazala u Međugorju?

• Vjerujem
      5
    • Ne vjerujem
      44
    • Nisam siguran
      13

Препоручена порука

Otprilike sam očekivao ovakve odgovore jer bih na isto pitanje na Katoličkom forumu dobio večinom iste odgovore uz nešto veću dozu onih koji ipak vjeruju u Međugorsko ukazanje ali ovo je sve u očekivanim gabaritima.

Sveta Stolica službeno nije priznala Međugorje i razumijem ih, između ostalog i zbog razloga koje ste i sami naveli (život vidjelica i vidilaca nije u skladu sa čudom kojeg su doživjeli, financijski interesi, diskutabilne privatne objave i apokalipse, naznake krivovjerja i sl.)

Jedina kardinalna razlika u razmišljanju oko Međugorja koju sam primjetio, a o kojoj do sada nisam znao, su ona ubojstva Pravoslavnih svećenika i stanovništva tokom II. svj. rata za koje ste naveli da se dogodio u Međugorju. Ako je doista tako i da je na godišnjicu ubojstva došlo do ukazanja Gospe, ja sam neugodno iznenađen i svakako da njihov vapaj baca novu sliku na događaje vezane uz Međugorje. Molio bih relevantne dokaze po pitanju zlodjela kojeg ste izložili kako bih dublje ušao u pitanje? Molim vas da mi ne šaljete linkove od novinarskih tekstova, kojekave slike bez službenog pojašnjenja ili Šešeljeve Youtube clipove već šaljite povijesne, sudske, crkvene, vojne i ostale relevantne podatke vezane uz taj nemili događaj jer zločin nema nacionalni predznak i to se mora iznjeti na svijetlo da vidimo što se sve krije iza ovog Međugorskog fenomena. To možemo učiniti sada i ovdje.

Nadalje, osobno mislim da uz toliku količinu molitve Đavao ne bi mogao izvoditi čudesa i smatram da mu Bog ne bi dopustio da toliki broj Kristovih sljedbenika (riječ je o milijunima) bude manipuliran od Sotone toliko dugo.

Slažem se da Gospa ne preferira ikoju naciju (nigdje decidirano nije rekla "odabrala sam Hrvate" ili Hrvatski narod ili Hrvatsku, već samo "odabrala sam ovu župu").

Sagledavši zemljopisni položaj Međugorja (samo srce tadašnje Jugoslavije, tromeđa Katoličkog, Pravoslavnog i Muslimanskog življa), vrijeme ukazanja (doba komunizma, godišnjica smrti Tita i godišnjica, kao što kažete, ubojstva ljudi Pravoslavne vjere) došao bih do zaključka da se Gospa nije ukazala samo nama Hrvatima i Katoličkom svijetu (Irci, Talijani, Španjolci, Poljaci i dr. su najbrojniji hodočasnici) već se ukazala baš na tom mjestu - sredini Jugoslavije, tromeđi triju vjera, na godišnjicu smrti diktatora i na mjestu ubojstva - ukazala se svima nama u ime Sveopćeg Pomirenja...

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Ne verujem u nikakva čuda. Jedino čudo za mene je večni život i vaskrsenje o Drugom Hristovom dolasku. Sve ostalo su laži, prevare, halucinacije, kako god...

надам се да не мислиш озбиљно ...
Подели на овим сајтовима

Ако се не варам ,свећеник који је био духовник ових људи који су сведочили да су видели Госпу је рашчињен због блудних радњи са редовницом.

Ако се варам исправите ме.

КЦ не признаје међугорје.

Једино што међугорје доказује је то да је Хрватски народ понајвише а и остали гладан Бога.

Подели на овим сајтовима

Nadalje, osobno mislim da uz toliku količinu molitve Đavao ne bi mogao izvoditi čudesa i smatram da mu Bog ne bi dopustio da toliki broj Kristovih sljedbenika (riječ je o milijunima) bude manipuliran od Sotone toliko dugo.

Својевремено су бивши борци из 1 светског рата почели да се окупљају и да праве молитвене скупове.

Молили су се и у рату па су преживели и онда су после рата хтели да направе богомољачки покрет.

Тражили су благослов Цркве али нису га добили.

Наставили су да се окупљају и да се моле ,без обзира на забрану Цркве и тада су у току молитви почела виђења.

Јављала им се "Богородица"и "светитељи" ...

Црква је тада схватила да их ђаво вуче за нос а да они немају намеру да прекину са својом праксом тако да су као решење међу њих послали владику Николаја Велимировића да реши проблем.

Подели на овим сајтовима

Ако се не варам ,свећеник који је био духовник ових људи који су сведочили да су видели Госпу је рашчињен због блудних радњи са редовницом.

Једино што међугорје доказује је то да је Хрватски народ понајвише а и остали гладан Бога.

Bog Dejane.

Svećenik (ime mu je Tomislav Vlašić) je smjenjen zbog hereze, a ne zbog bludnih radnji. Ah ti novinari, novinari...

Braćo, molim vas da ne pišete po pretpostavkama jer zbog takvih stvari i dolazi do svega i svačega.

O čemu je riječ sa onim svećenikom: jedna od vidjelica je dobila poruku od Gospe da tajne, koje joj je Gospa prenijela, reče svom duhovniku i nikom drugome.

Duhovnik bi zatim trebao na određen dan ispred čitave javnosti objaviti događaje koji će uslijediti. O kojim je događajima riječ? Između ostalog da će u Međugorju biti postavljen trajan i neuništiv znak Božje prisutnosti kojeg ni jedna znanost neće moći oboriti kao niti jedno moderno oružje uništiti. Taj trajan znak će biti posljednja prilika Čovječanstvu da se obrati prije Kraja.

Nakon toga Vojska Nebeska stupa na Zemlju i počinje Konačan sud. S obzirom da je Tomislav Vlašić u poodmakloj dobi, pobornici gornje teorije smatraju da će se znak uskoro pojaviti i da će zatim usljediti konac, što ne drži vodu u Vatikanu, stoga je razriješen službe.

Nema govora o pedofiliji ili sl. gadostima, već o optužbi za krivovjerje.

Подели на овим сајтовима

ubojstva Pravoslavnih svećenika i stanovništva tokom II. svj. rata za koje ste naveli da se dogodio u Međugorju. Ako je doista tako i da je na godišnjicu ubojstva došlo do ukazanja Gospe, ja sam neugodno iznenađen i svakako da njihov vapaj baca novu sliku na događaje vezane uz Međugorje. Molio bih relevantne dokaze po pitanju zlodjela kojeg ste izložili kako bih dublje ušao u pitanje? Molim vas da mi ne šaljete linkove od novinarskih tekstova, kojekave slike bez službenog pojašnjenja ili Šešeljeve Youtube clipove već šaljite povijesne, sudske, crkvene, vojne i ostale relevantne podatke vezane uz taj nemili događaj jer zločin nema nacionalni predznak i to se mora iznjeti na svijetlo da vidimo što se sve krije iza ovog Međugorskog fenomena. To možemo učiniti sada i ovdje.

Ako je moguće, molio bih...

Hvala.

Подели на овим сајтовима

Bog Dejane.

Svećenik (ime mu je Tomislav Vlašić) je smjenjen zbog hereze, a ne zbog bludnih radnji. Ah ti novinari, novinari...

Braćo, molim vas da ne pišete po pretpostavkama jer zbog takvih stvari i dolazi do svega i svačega.

O čemu je riječ sa onim svećenikom: jedna od vidjelica je dobila poruku od Gospe da tajne, koje joj je Gospa prenijela, reče svom duhovniku i nikom drugome.

Duhovnik bi zatim trebao na određen dan ispred čitave javnosti objaviti događaje koji će uslijediti. O kojim je događajima riječ? Između ostalog da će u Međugorju biti postavljen trajan i neuništiv znak Božje prisutnosti kojeg ni jedna znanost neće moći oboriti kao niti jedno moderno oružje uništiti. Taj trajan znak će biti posljednja prilika Čovječanstvu da se obrati prije Kraja.

Nakon toga Vojska Nebeska stupa na Zemlju i počinje Konačan sud. S obzirom da je Tomislav Vlašić u poodmakloj dobi, pobornici gornje teorije smatraju da će se znak uskoro pojaviti i da će zatim usljediti konac, što ne drži vodu u Vatikanu, stoga je razriješen službe.

Nema govora o pedofiliji ili sl. gadostima, već o optužbi za krivovjerje.

Lepo je upoznati se ovako detaljno sa dogadjajima u pozadini "Medjugorskih vizija". Mislim da bi mi pravoslavci da bi mogli da formiramo misljenje o tome trebali znati i ovakve detalje.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Od sestoro ljudi koji su imali "vidjenje" tamo jos samo jedna zena ih ima redovno, mislim jednom mesecno. Ostalih troje-cetvoro odbija da daje ikakve izjave o tim stvarima vec godinama. Jedan ima motel od njih, jedna zena je tesko obolela, itd.

@Leopold Znate li vi sta detaljnije o tim ljudima i zenama?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Lepo je upoznati se ovako detaljno sa dogadjajima u pozadini "Medjugorskih vizija". Mislim da bi mi pravoslavci da bi mogli da formiramo misljenje o tome trebali znati i ovakve detalje.

Slažem se. Zbog toga smo ovdje: da se čuju obje strane priče...

Još jednom molim da se informacije traže na mjerodavnijim izvorima, a ne preko korumpiranih novinara ili rekla-kazala priča. Nažalost takva atmosfera vlada i kod mene, ljudi su skloniji vjerovati novinskim naslovima ili izjavama političara umjesto da ispitaju situaciju iz više kutova pa da sami dođu do pravog zaključka.

Подели на овим сајтовима

Зар то папа није прогласио преваром?

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

• Гости

Slažem se. Zbog toga smo ovdje: da se čuju obje strane priče...

Još jednom molim da se informacije traže na mjerodavnijim izvorima, a ne preko korumpiranih novinara ili rekla-kazala priča. Nažalost takva atmosfera vlada i kod mene, ljudi su skloniji vjerovati novinskim naslovima ili izjavama političara umjesto da ispitaju situaciju iz više kutova pa da sami dođu do pravog zaključka.

Шта лично за Тебе као верномчеду римокатличке Цркве значи Међугорје? Какав је став верних људи у Хрватској према Међугорју?
Подели на овим сајтовима

Ево шта ја мислим о тзв. јављањима Богородице у РКЦ:

http://www.johnsanidopoulos.com/2009/08/troubling-aspects-of-catholic-marian.html

Посебно препоручујем сљедећи од линкова са претходне странице:

http://orthodoxinfo.com/inquirers/marian_apparitions.aspx

Подели на овим сајтовима

http://www.eparhija-zahumskohercegovacka.com/?q=node/405  

26. јуна 1941.г. усташе су побиле цијело братство манастира Житомислића, њих осам, и бациле у Видоњску јаму на десној обали Неретве, а манастир је опустио, јер су крајем 1941. године све конаке, осим једне мале зграде, запалили Хрвати и Нијемци, пошто су претходно све опљачкали, прије свега манастирску ризницу, архиву и библиотеку. Манастирска црква је тада само чудом Божијим остала поштеђена. У недјељу 3. фебруара 1991. Године у Житомислићу, у мермерну гробницу изнад олтара према истоку, свечано су сахрањене мошти Житомислићких новомученика (извађених крајем 1990.г. из јаме Видоња), уз саслужење Српског Патријарха Господина Павла.

Манастир Житомислић је од Хрвата спаљен и срушен, половином јуна 1992. године, а потом је великом количином подметнутог експлозива миниран до темеља, заједно са конацима, чак је спаљен и миниран гроб новомученика Житомислићких монаха.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...