Nikadel Написано Август 12, 2009 Пријави Подели Написано Август 12, 2009 "Kazem vam,ako muskarac pogleda drugu zenu sa zeljom u srcu,vec je ucinio preljubu". pa ti sad vidi. a apostol kaze da takvi nece uci u carstvo nebesko. Vise volim da me mrze zbog onog sto jesam,nego da me vole zbog necega sto nisam. Kurt Cobain Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Август 12, 2009 Пријави Подели Написано Август 12, 2009 Nema monogamnog muskarca,da se ne lazemo.Jedino,ako se poneki nadje karakteran.Nadjite mi takvog i ja cu vam reci da to nije muskarac,ili da je taze mladozenja.Sto pre zene to shvate,bice im lakse.Licno sve sto ocekujem od partnera jeste da bude dovoljno pametan da se ne hvali svakom u kafani,da to ne bude javno,da ne ponizava mene i decu.Ako ne saznam,svaka mu cast!Ako saznam,daj Boze samo da se mnogo ne jedim.Nikada,ali nikada,ne bih napustila oca svoje dece,ili napustila decu i ostavila ih samo sa njim,samo zato sto je on imao neobavezan sex sa nekom tamo,koja je pristala da bude objekt zadovoljstva ozenjenom coveku.I ona je ta,koja je ponizena i iskoriscena.Naravno,ne bih oprostila kontinuiranu prevaru,da mu ja kuvam,perem,peglam i ostale bracne duznosti,a da on voli neku drugu.Da se ujutru probudi pored mene i prvo na nju pomisli,i da se uvece pokrijepored mene,a ona mu bude zadnja misao pre nego utone u san.Sestro Izido ja uopste ne mogu da se slozim sa ovim,ispade da je za muskarce sasvim normalno da varaju,i kao to se opravdava time sto su muskarci?I sta znaci ovo da muskarac nije muskarac ako je monogaman???Ili ovo da zene to treba da prihvate???Pa zar tako vaspitavate cerke koje imate ili cete imati???I sta zar to sto vas vara a ne hvali se ne ponizava vas?Ispade da su muskarci zivotinje koje mi zene treba takve da prihvatimo,da nam bude lakse???Pa to nema veze sa vezom!!!!Zapovest o ne cinjenju preljube vazi i za zene i za muskarce!!!Ovu pricu mogu samo da razumem sa stanovista da to govorite o muskarcima i zenama koji nemaju veze sa verom,ljubavlju,zivljenju u Gospodu i sa Gospodom!Pa zasto bi muskarac koji je pravoslavan i voli svoju zenu trazio zadovoljstvo u drugoj???(takav covek je primitivan,sveden na nagone,to nije normalno!)Ja uopste ne mogu da se slozim ni sa jednom recju u ovom postu!!!Sto se tice prastanja-to je druga stvar,mislim da treba oprostiti,jer kad nekog volimo,kad nekog zaista volimo ako je vec doslo do preljube jeste bice nam tesko ali necemo prestati da volimo...molicemo se Bogu da se nasa druga polovina opameti i potruditi se da ga svojom ljubavlju vratimo na pravi put!I njega ce gristi savest,ne verujem da je ijednom coveku nesto extra lepo nakon prevare.Ali da ulazite u vezu,brak pomireni sa nekom po vama neminovnom sudbinom da cete vi obavezno biti prevareni i naoruzani mislju da je to normalno i da to treba da prihvatite,hej pa zasto uopste ulazite u sve tooooo???Cemu??? "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Август 12, 2009 Пријави Подели Написано Август 12, 2009 hahaha utiche na zdravlje. oj choveche shta cu josh chuta za svoga zivota... confused 1502_baby ako imash potrebu radi kako ti je volja. ako partner sazna budi iskren, mozda i on/ona to isto radi. ako se dogovorite, radite to u paru, nekada je to veoma prijatno. ako te to nervira shutni pratnera. povrdila te? shat da ti kazem budi chvrst i prihvati to kao realnost. emocije su zeznute, ali kada ih nema, onda si na krovu sveta:) Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 12, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 12, 2009 Lazarice,sve si pamtno rekla. Antoaneta,nisam pisala o pravoslavnima vec uopsteno o ljudskom rodu.Imam pravo na svoje misljenje.A izgradila sam ga okruzena muskarcima citav zivot.A i zenama.Uz svo zivotno iskustvo,koje imam,radila sam u firmi,koja je po definiciji muska.Cak sam za jednog prijatelja pre sest godina mogla da stavim ruku u vatru,da nikada,ali nikada ne bi prevario devojku.Dok mi se nije poverio.Zivot me je,Bogu hvala,naucio da kad su sex i novac u pitanju ne verujem nikome,pa nekad ni sebi. After,sestra moja ti si,veoma si pametno i osecajno ovo napisala.Razumela si sustinu.Naravno da sam plakala.I to ne javno.Vec njemu na ramenu. Pitala sam ga milion stvari,je li bolja riba,je li pametnija,je li procitala vise knjiga od mene...To se cak desilo u vreme kad sam ja pocinjala da nosim naocare.Da,presla sam preko svega.Bolelo je mnogo.Presla sam zato sto nisam zelela da ga izgubim.Jedini razlog zbog kog smo se razisli jeste njegov povratak kuci,u vreme kada smo oboje bili goli kao pistolji.Da li bih u ovim godinama njemu oprostila.Bih.On je dobar i castan covek.Bez obzira na to sto ima poneku slabost.Ja prva nisam savrsena.Ja sam njega poznavala osam godina pre nego smo se poceli zabavljati.Znala sam da je promiskuitetan.U to vreme su me startovali neki drugi.Sama sam kriva.Mogla sam i boljeg da izaberem.Nemam prava da se zalim. Antoaneta,ne ulazim svesno u vezu sa idejom da ce me neko varati.Ulazim u vezu sa idejom da o tome uopste ne razmisljam.Ne zanima me.Ja nisam dokona da sedim i mislim da li je s drugom.Nemam vremena.Nikada samu sebe ne bih ponizila prostackim trkeljisanjem po dzepovima.Nikada nisam uzela neciji mobilni ili kompjuter da proveravam.Ja sam svesna sebe i svih svojih vrednosti.Tako da ne ulazim u vezu sa pretpostavkom da ce me neko sutra ostaviti zbog druge.A iako me ostavi,pa,Boze moj!Ne bih bila ni prva,ni jedina,ni poslednja,kojoj se to desilo.Toliko sam imala problema u zivotu,izmedju ostalih mama mi se slogirala sa 50.godina,sestra,za koju sam bila,malo je reci vezana,mi je umrla sa 23.godine.Preljuba je meni toliko banalna stvar,nakon svega sto sam preturila preko glave.Kad imam partnera i kad kasni ili nije dostupan,nikada,ali nikada,Bog mi je svedok,nisam pomislila da je s drugom.Uvek sam se plasila da mu se nesto nije desilo!Upoznala sam najmracniju stranu ljudske prirode!Svasta se desava u ovom gladijatorskom vremenu!Naravno da cu da brinem za coveka koga volim! Antoaneta,ja mislim da se medjuljudske relacije zasnivaju na Trecem Njutnovom zakonu mehanike.Imam neverovatan instinct,nisam dala svetu da ubije dete u meni.Od svoje 15.godine kad vidim muskarca znam da li ce me startovati ili ne.I otad,od kad sam prvi put potrcala da zgrabim telefonsku slusalicu,znam od koga je poziv.I dan danas kad zapisti mobilni znam od koga je SMS.A to je zato sto ga moje molitve dozovu.Oni,koji se istinski,iskreno,u Hristu vole,oni mogu medjusobno da se osete.I isto tako znam kad neko prestane da me voli.Znam i kad je prijateljstvu kraj,a kamo li vezi.A to je zato,sto sam u tom momentu,zapravo ja ta,koja je prestala da voli. Najlakse je,kako lepo rece Lazarica,baciti kamen.Svi se sagnu za kamen kad sredovecna zena,napusti muza i decu i zapali sa ljubavnikom.Svi pricaju tada pezorativno o klimakterijumu.Pita li se iko kolika je i kakva muka nju iz kuce isterala?Upoznala sam tokom zivota vise tih zena.Nisu one besne. To su zene,kojima treba dati orden za izdrzljivost.To su one,nesretnice,koje su po dve decenije,nekad i vise,trpele zlostavljanje od muza,svekra,svekrve,koje kao takve nisu imale autoritet pred decom.Koje nisu imale gde da se vrate.Kojima je taj drugi dosao kao slamka spasa. I da,priznacu vam.Prosle godine sam se zabavljala sa jednim tipom tri meseca.I pozelela sam da ga prevarim dva puta.Izkontrolisala sam se samo zato sto sam porasla u Crkvi.Nisam zelela da povredim Hrista!Svaka mlada i zdrava zena bi tad na mom mestu pozelela isto.Imala sam muskarca,kao da ga nemam.A gajila ga je primitivna majka i on nije hteo da se leci.Htela sam da mu pomognem.Nasla sam mu doktora.Nije hteo da ide.Moze se pomoci samo onome,ko zeli da mu se pomogne! Iako treba da me lincuju zbog preljube u srcu,nek izvole.Istrpece Izida i to.Ali,braco i sestre,neka bude po redu i po velicini greha.Bas bih volela da vidim ko sme da stane u taj red i ko ce prvi baciti kamen! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Август 13, 2009 Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Sestro Izido prvo da vam se izvinim sto je moj post delovao vrlo osudjujuce(to mi nije bila namera,taj efekat je proizisao iz prevelike koncentracije interpunkcijskih znaka na jednom mestu).jednostavno bio je izraz shoka vezan za vas dozivljaj muskaraca.naravno da imate pravo na svoje misljenje i oprostite jos jednom. Imate vise iskustva od mene,to je sigurno,i dok citam vas odgovor mogu da razumem odakle takav stav prema muskom svetu i o njima.I uopste ne dovodim u pitanje to da zaista ima takvih muskaraca o kojima govorite,koji imaju zenu a istovremeno se ne odricu povremenih i za njih, verovatno, beznacajnih avantura...ali dozvolite mi da kazem,cak i kad govorimo o ljudskom rodu uopste,da ni tad nikakva generalizacija nije ispravna niti realna. Mislim da nije u prirodi nijednog muskarca da vara,mislim da varaju samo kad su u nekom blagom pomucenju svesti,prouzrokovanom necim,ne znam cime ali da su svesni da ne rade dobro i da rizikuju mnogo-svesni su.U suprotnom ne bi to krili. Sto se tice ulaska u vezu sa idejom da o mogucoj prevari od strane njega uopste ne razmisljate,to je skroz ok i sa time se stvarno slazem.Mi zivimo u danasnjem danu i ne treba uopste da se bavimo time sta ce nekad biti,da li ce biti i kako cemo se mi tad poneti(Hleb nas nasusni daj nam danas..) Cinjenica je da nam Gospod nije obecao lak zivot i da svako ima svoj krst koji je upravo prilagodjen svakom od nas,i Gospod nam nikad nece dati krst koji mi ne mozemo da podnesemo...i tako veci br losih iskustava ili cak i sva losa opet nisu osnova za karakterisanje muskarca kao apsolutno nemonogamnog bica(i kako ste rekli sa izuzetkom onih kaakternih ali to vec nisu muskarci...) i slazem se da dvoje koji se iskreno vole mogu da se osete...i ta recenica mi se jako dopala... Oprostite jos jednom sto sam poslala odg a nisam razmislila sta se krije iza vaseg posta i odakle takav stav,sada vas bolje razumem....u pojedinim momentima ne delimo isto misljenje ali ostaje otvoreno da je vrlo moguce da gresim....tako da...svako dobro "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Antoneta,izvini ti,sto sam pogresila pisanje imena.Nemoj da mi persiras,molim te. Imas pravo na svoje misljenje.Slazem se da generalizacije a priori nisu dobre,nekad su i pogresne.Kada pricam o muskarcima,mislim uglavnom na svoje vrsnjake,a u medju njima je sve izvitopereno.Cast izuzecima. Za mene sex,znaci ljubav,za veliku vecinu to je instant zabava,nazalost. Pocetkom proslog veka Jovan Ducic je napisao:"Istinski zaljubljen,moze biti samo istinski religiozan covek.Zato je danas tako malo istinski zaljubljenih,jer je malo religioznih!" Covek je sve rekao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Август 13, 2009 Пријави Подели Написано Август 13, 2009 U potpunosti tacno... 0205_whistling a sto se imena tice...to je kod mene sasvim normalno :smiley: Antoneta bez A :smiley: "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Imas veoma lepo,retko i neobicno ime za nasa podrucja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Август 13, 2009 Пријави Подели Написано Август 13, 2009 0205_whistling hvala,moja mama voli da se igra...slovima... :smiley: "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Август 13, 2009 Пријави Подели Написано Август 13, 2009 I sestro Izida oprosti jos jednom ako sam te povredila,sad mi bas nesto zao...sto smo ovako pocele.. 0205_whistling "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 13, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 13, 2009 Ma,nisi,sestro,opusti se.Forumi i sluze za intelektualnu razmenu.Ja sam to pisala iz svojih iskustava.I apsolutno te razumem.Kad sam bila dete i krenula u Crkvu i citala sestre Bronte imala sam iluzije,ne pitaj.A kad me je zivot opaucio... Nego,'ajde ti blago meni,u Zenski kutak u neke vedrije teme. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pantelija Написано Август 15, 2009 Пријави Подели Написано Август 15, 2009 A šta ja da kažem o preljubi? Čini mi se da je odanost bitnija karakteristika od vernosti. Vernost proističe iz odanosti. Biti istinski odan, to je u današnje vreme dragoceno do beskraja.. / Za sebe znam da neću preljubotvoriti, i to zbog ubedjenja. Tako sam rešio. Neću dam da me ta slabost savlada. Taj mi teret ne treba ni najmanje.. / I nisam od onih koji bi oprostili preljubu. Mislim da se svako, ko je samo čuo za reč moral, može uzdržati od preljube.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 16, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Kada mi se jedan ozenjeni prijatelj otvorio,ja sam ga pitala:"Koju vise mrzis?Ljubavnicu,zato sto te je navela da prevaris zenu?Ili zenu,koja nista nije ucinila da te u tome spreci?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 16, 2009 Пријави Подели Написано Август 16, 2009 Nijedna nije kriva, pusti pticu da odleti, ako te voli sama će se vratiti. ne možeš naterati nekoga ko ne želi da ostane, niti možeš nagovoriti nekoga na prevaru ako to sam ne želi. Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Август 16, 2009 Пријави Подели Написано Август 16, 2009 поновио бих Крлежине речи из Глембајеве: "човјече, сјети се да си раван ономе пред киме се понизујеш, и не понизуј се! Ходај усправно, не плачи пред туђим вратима, јер иза тих врата за тебе нема никога, пљуни и пљусни, али се не понизуј..." (ово бих ставио у контекст прељубе... мада, код Крлеже ово има политчки контекст, што је опет по мени ок) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука