Jump to content

Размишљамо ли о сопственој смрти? Како је замишљамо?

Препоручена порука

Naravno da nisam spreman... dada

I smatram da nema coveka koji se ne boji smrti - mi smo stvoreni za besmrtnost, nije normalno da se covek nimalo ne boji smrti i da ne zazire od nje...

I s tim u vezi - secanje na smrt - bas kao sto i Oci kazu, izuzetno je sredstvo za odrzavanje te nase duhovne budnosti i bodrosti... apsolutno 100 % efikasno, bez ostatka...

A o bolestima vladika Nikolaj kaze: "blago onom, ko se pred smrt razboli..." t4431

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

па добро, нико није спреман за смрт, као ни њено познање ...

овде нема достојних колико знам  dada

ја се само молим да буде смрт са смислом, иначе све пропаде од мојег првог до последњег дана  t4431

Подели на овим сајтовима

smrti kao samog cina, ne...vec sam dva puta bila oci u oci. vise se plasim onog posle.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Цитат

Да, да. Права прича! ekstra ekstra ekstra

Дакле, ако је сав живот твој у Христу, онда имаш наду у Васкрсење и немаш се чега бојати. Већ напротив радујеш се том тренутку!

И ја се надам сестро, по вери твојој нека ти буде!!!  :mad: heaven heaven heaven

joooj  joooj  joooj  hvala

Подели на овим сајтовима

Цитат

@ DEJAN Zez joooj Ne ozbiljno... Zasto bih se bojao takog cega?

Зато што је то природно ,рецимо то је један од разлога.

Ја се исто не бојим смрти кад мислим да је далеко ,али кад је осетиш за вратом веруј ми није ти баш свеједно!

Подели на овим сајтовима

Макс опрости, али ја да не верујем стварно би се бојао! Ма, у ствари без размишљања бих се убио! joooj

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

E pa ti nisi ja, a smrt mi je puno puta dahtala za vratom i mozda ako sam se nekada i plasio (vise iz neznanja i li cega vec) sada mi je to ko ravna livada.

Moja pricica...

Jednom prilikom sam bio okruzen gomilom besnih mladih ljudi sa raznoraznim oruzjem i na pitanje: "Plasis li se sada kada znas sta ce ti se dogoditi?" Mirno sam im odgovorio: "Plasim se samo sta ce biti sa vama ako prezivim!" Jedan medju njima me je pogledao i samo rekao: "Pustite ovoga, vidite da je lud!"

Ne znam zasto sam ovo ispricao, ali ako ne skodi znaci da koristi... joooj

Istorija se bazira na stvarnim dogadjajima, a ne na izmisljenim pricama!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...