Jump to content

Размишљамо ли о сопственој смрти? Како је замишљамо?

Препоручена порука

Bez obzira koliko imam godina svakodnevno razmisljam o sopstvenoj smrti, jednostavno ne zelim da budem ne spremna. Sta vise vise me plasi smrt veoma drage osobe nego sopstvena...Mislim da jedino secanje na smrt moze da nam uvijek bude od pomoci za sagledavanje, pokajanje i ispovest svojih grehova...

Od ljubavi nema važnije stvari. I tada polako počneš da shvataš kako te vuk uči žrtvi, praštanju, poverenju i ljubavi. Za ono što gradiš i stvaraš moraš se žrtvovati. A mi hoćemo sve to da preskočimo.Žrtvovanje nam nije ni u srcu ni u mislima.

Подели на овим сајтовима

Зашто да размишљам о смрти када сам бесмртан? Бог је мој камен мудрости а Исус еликсир живота.

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

Nekome je mozda lakse da veruje u Hrista i da ce uspeti da se spase,da ispunjava zapovesti,da bude na sluzbama i sl.nego da stalno misli o smrti.Naravno ovo drugo je bolje,ali mislim da je mnogo vernih  daleko od toga,i ako nam pada na pamet.Mozda je to ipak vrlina svetih?

Globalizuj se,a onda propadas!

Подели на овим сајтовима

Kao dete sam, cini mi se, vise razmisljala. Tada sam shvatila da kada umrem nista vise nece biti isto. Mnogo puta sam mami postavljala pitanje da li moze da zamisli da me nema? Kakav bi to bio svet?

Na zalost izgleda da po ovom pitanju nemam mudrost Apostola Pavla - kada sam bio dete kao dete sam razmisljao. I dalje ne mogu da zamislim svet bez sebe. Jos nisam sve dala, ponesto novo sam o sebi otkrila, otkrivam. Upoznajem, saznajem. Nikako da dodje taj period da se sagledam kao odrasla, ozbiljna, naucena... Jos imam da ucim, svaki dan novo pitanje, novo saznanje... Pa dok podelim, pa dik napisem... Kratak mi je i dan, a kamо li zivot.

Жив ми Господ мој

Подели на овим сајтовима

Moje razmisljanje o smrti je dok sam bila mladja izazivalo tuzna osecanja, ponekad cak i panican strah... sad ne izaziva nikakva osecanja vaistinu Smrt dozivljavam kao realnost, drugu stranu zivota.

Ponekad uhvatim sebe u cudnim razmisljanjima... pogledam svoje prste i ne vidim ljudsko telo nego kostur svoje sake... U ogledalu ponekad ne gledam svoje lice, nego vidim lobanju. Na grobljima gledam spomenike, i pitam se da li su zivot voleli kao i ja, i da li su umrli ispunjeni i smireni ili u strahu od smrti... i da li iko pamti sve te ljude. Palim svece i za one za koje nema ko da se moli.

Savrseno sam svesna da svet postoji i postojace i bez mene, i da sve sto radim, gradim i stvaram ce sa mnom verovatno i nestati, sem pokolenja, ako ih bude bilo.

Otkako sam tako pocela da razmisljam vrednost stvari procenjujem poredeci ih sa vecnoscu... i volim zivot, bez straha od smrti.

Подели на овим сајтовима

Смрт је страшна у светлости губитка вољеног бића...

Иако имаш свест да ће иста личност васкрснути, имаш временски проблем који за тебе траје у одсуству вољеног бића јер бол остаје и ниједна друга не може да је замени јер је непоновљива...

Христова смрт је уметност над уметностима нествореног века. Свако би у тој ситуацији молио за силазак са крста, али Он не гледа на Себе већ се обраћа Богородици Марији, Јовану Богослову, Оцу небеском, а пре тога народу поред кога пролази говори да не плачу за Њим...

Биће Васкрсења али пре тога имаћемо опит Богородичин, да осетимо нож који ће пробости наше биће као што је њу пробола смрт Исуса Христа...

Подели на овим сајтовима

izazivam je, al nece da iga po mojim pravilima-boji se 8086.gif

Еј, вуче, знаш ону причу о детету који је стално говорио да долази вук па народ изнова и изнова долазио да га спасава а на крају стварно дође вук и огорчени народ више није желео да га спасава мислећи да опет завитлава друге? Тада је настрадао...

Пази шта радиш, можда си ти вук на форуму а можда и дете из ове приче...

Подели на овим сајтовима

izazivam je, al nece da iga po mojim pravilima-boji se 0110_hahaha

Еј, вуче, знаш ону причу о детету који је стално говорио да долази вук па народ изнова и изнова долазио да га спасава а на крају стварно дође вук и огорчени народ више није желео да га спасава мислећи да опет завитлава друге? Тада је настрадао...

Mozda, a mozda i znam da je smrt pobedjena jednom za svagda 8086.gif
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

а сада? да ли си је ти победио?

Подели на овим сајтовима

zar je potrebno da je ja pobedjujem ??  0104_cheesy

Il da mislim o njoj??? Mislim da ne,smrt samo jedna os stanica na putu coveka...i nista vise od toga

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Mozda, a mozda i znam da je smrt pobedjena jednom za svagda 0110_hahaha

zar je potrebno da je ja pobedjujem ??  0104_cheesy

Il da mislim o njoj??? Mislim da ne,smrt samo jedna os stanica na putu coveka...i nista vise od toga

Зар не треба ти да је побеђујеш?

Зар не треба да ти мислиш о њој?

Не слажем се да је смрт само једна од страница на путу човека јер због ње можда некоме зависи не само историјско него и вечно постојање.

Што би лепо рекао један професор догматике: "Сувише ми смело себи гарантујемо васкрсење као да је оно наше легитимно право?"

Подели на овим сајтовима

Жив је и онај који у паклу гори, као и онај што се у рају досађује. Шалим се, наравно. Није довољно веровати у Бога већ живети по његовим заповестима као што је и сам Господ Исус Христос рекао да би се спасили и живели у заједници са Богом.

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...