Jump to content

Серија Црна свадба

Оцени ову тему

Ђорђе Р

Препоручена порука

Ја нисам гледао до вечерас. На Аранђеловдан приказује демоне. Приказан је егзорцизам, рекао бих у манастиру Манасији.

Не везано за то како је црква приказана, делује занимљива серија, у америчком фазону. 

Подели на овим сајтовима

Nisam gledala, zacudih se obicaju, pa sam trazila po netu i vidim da etnolozima nije nista novo, postovila sam prilog sa tv-a na temi Srpska narodna religia o tome.

Mislim, svasta...                                                                                                             

Подели на овим сајтовима

Колико сам ја разумео, није сама "свадба" заплет. Ту се разна веровања и обичаји провлачи, а радња је да су демони напали свет, да улазе у слабе људе и чине грозне злочине у њиховом телу. Како се заустављају нисам још ухватио. Ту су поједини монаси који покушавају да их молитвом истерају, ал немају благослов, и искључени су из цркве због тога. Црква се годинама бори против демона, ал тајно, из сенке. Главни јунак је агент ДВ-а, који покушава да ухвати везу између тих стравичних злочина, и открива ову причу. Није све до краја јасно, поготово јер сам пропустио већину епизода.

Није јасно ни дал је црква приказана позитивно. Мада су добили благослов за снимање у манастиру Манасија, барем испред зидина, а нисам сигуран дал је снимано у  цркви у Манасији.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ђорђе Р рече

Колико сам ја разумео, није сама "свадба" заплет. Ту се разна веровања и обичаји провлачи, а радња је да су демони напали свет, да улазе у слабе људе и чине грозне злочине у њиховом телу. Како се заустављају нисам још ухватио. Ту су поједини монаси који покушавају да их молитвом истерају, ал немају благослов, и искључени су из цркве због тога. Црква се годинама бори против демона, ал тајно, из сенке. Главни јунак је агент ДВ-а, који покушава да ухвати везу између тих стравичних злочина, и открива ову причу. Није све до краја јасно, поготово јер сам пропустио већину епизода.

Није јасно ни дал је црква приказана позитивно. Мада су добили благослов за снимање у манастиру Манасија, барем испред зидина, а нисам сигуран дал је снимано у  цркви у Манасији.

Taj koji je pisao scenario nije prošao pored neke teološke knjige, crkve ili ničeg pravoslavnog. Kao da u svima nama nema zlih duhova i nismo svi posednuti....

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, sanja84 рече

Taj koji je pisao scenario nije prošao pored neke teološke knjige, crkve ili ničeg pravoslavnog. Kao da u svima nama nema zlih duhova i nismo svi posednuti....

Основа у хршћанству може бити:

WWW.GOOGLE.COM

А кад он дође на ону страну у земљу гергесинску, сретоше га два бесомучника излазећи из гробова...

Серија је само фикција. Сличне радње као у овој серији смо гледали у разним америчким филмовима.

Подели на овим сајтовима

On 22.11.2021. at 16:13, Ђорђе Р рече

Да у принципу ово је лепо сажето. Глума је осредња али мени је прича скроз кул. Наводно има пар монаха који покушавају да најуре тих пар главних демона који држе остале под собом и припремају терен да масовно запоседну слабе људе. Има нека прича о демонологију и како и код њих има чинова разних као и у ангелологији. Ти монаси што хоће да изврше егзорцизам немају благослов Цркве, али изгледа да Црква има неки свој метод борбе и тактику која још није обзнањена у првој сезони.

Мислим да је званична Црква приказана можда благо негативно јер је патријарх јако арогантан и прек, и са оним џиповима мало. С тим да мислим да нас ту навлаче а да ће у другој сезони већ да се покаже да Црква није била пасивна у тој борби већ да има своје методе. Не знам видећемо, искрено ме занима куда ће даље прича да тече. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...