Jump to content

разлог

Оцени ову тему

Препоручена порука

Није ми јасан Јован Крститељ.

Свето Јеванђеље по Јовану Глава 1

29. А сјутрадан видје Јован Исуса гдје иде к њему, и рече: гле, јагње Божије које узе на се гријехе свијета.30. Ово је онај за кога ја рекох: за мном иде човјек који преда мном постаде, јер прије мене бјеше.31. И ја га не знадох: него да се јави Израиљу зато ја дођох да крстим водом.32. И свједочи Јован говорећи: видјех Духа гдје силази с неба као голуб и стаде на њему.33. И ја га не знадох; него онај који ме посла да крстим водом он ми рече: на кога видиш да силази Дух и стоји на њему то је онај који ће крстити Духом светијем.

34. И ја видјех и засвједочих да је овај син Божји.

Звучи прилично самоуверено. Шта му се десило у затвору из кога није жив изашао?

Лука, глава 7

19. И дозвавши Јован два од ученика својијех посла их к Исусу говорећи: јеси ли ти онај што ће доћи, или другога да чекамо?

Pa, zato se i govori o njemu kao poslednjem od proroka, iliti - još uvek u Starom zavetu. Očekivao je i on izgleda drugačijeg mesiju i iako je srcem osetio da je to ONAJ KOGA ČEKAMO, posumnjao je.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Како је Јуда умро?

Матеј 27 тврди:

5. И бацивши сребрнике у цркви изиђе, и отиде те се објеси.

Док у Делима Апостолским 1 пише:

Ово је синодски превод

18. Он дакле стече њиву од плате неправедне, и стрмоглавивши се пуче по сриједи, и просу се сва утроба његова.

А опет, том истом Јуди и осталим ученицима Исус каже у Матеју 19:

28. А Исус рече им: заиста вам кажем да ће те ви који идете за мном, у другом рођењу, кад сједе син човјечиј на пријестолу славе своје, сјешћете и ви на дванаест пријестола и судити над дванаест кољена Израиљевијех.

Dvanaest prijestolja - simbolički govor, a konkretno - pa, nikome od njih LIČNO nije zagarantovano mesto, ali ih, pod određenim uslovima čeka. Za onoga ko odpadne, nema mesta, ali će SVAKAKO neko drugi doboti to mesto. Uprošteno rečeno.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

e, пинхас, šta misliš da se malo prešaltaš na dijalog sa braćom muslimanima     greengrin    https://www.pouke.org/forum/index.php/board,103.0.html

Немогуће.

Хришћани још и имају у својој Библији Танах (Стари Завет) са малим бројем намерних или ненамрених грешака. Муслимани су без блама изменили све што им неодговара. Тако нпр., Аврам жртвује Исмаила а не Исака, Аврам је изградио Ћабу и још гомилу других смејурија. Нема основе за разговор.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Није ми јасан Јован Крститељ.

Свето Јеванђеље по Јовану Глава 1

29. А сјутрадан видје Јован Исуса гдје иде к њему, и рече: гле, јагње Божије које узе на се гријехе свијета.30. Ово је онај за кога ја рекох: за мном иде човјек који преда мном постаде, јер прије мене бјеше.31. И ја га не знадох: него да се јави Израиљу зато ја дођох да крстим водом.32. И свједочи Јован говорећи: видјех Духа гдје силази с неба као голуб и стаде на њему.33. И ја га не знадох; него онај који ме посла да крстим водом он ми рече: на кога видиш да силази Дух и стоји на њему то је онај који ће крстити Духом светијем.

34. И ја видјех и засвједочих да је овај син Божји.

Звучи прилично самоуверено. Шта му се десило у затвору из кога није жив изашао?

Лука, глава 7

19. И дозвавши Јован два од ученика својијех посла их к Исусу говорећи: јеси ли ти онај што ће доћи, или другога да чекамо?

Убијен је.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Људи као ти због ситница не виде брдо, али то је нормално и таквих ће увек, нажалост, бити. Јеванђеље ни о чему не лаже, већ "грешке" које "проналазиш" (а ти си само један од безброј њих који су на тај начин покушавали нешто да постигну и сви су се сломили) служе да очисте плеву и омогуће јакима и онима чистог срца да пронађу најважнију ствар Христове проповеди, а то је он сам. Ситничавци, слепци и глуви остају код крвне њиве и кога је прво Христос позвао.

Подели на овим сајтовима

Људи као ти због ситница не виде брдо, али то је нормално и таквих ће увек, нажалост, бити. Јеванђеље ни о чему не лаже, већ "грешке" које "проналазиш" (а ти си само један од безброј њих који су на тај начин покушавали нешто да постигну и сви су се сломили) служе да очисте плеву и омогуће јакима и онима чистог срца да пронађу најважнију ствар Христове проповеди, а то је он сам. Ситничавци, слепци и глуви остају код крвне њиве и кога је прво Христос позвао.

Бог не прави грешке. А ово нису грешке у преписивању, већ супротности које не би прогутало ни јеврејско дете, а камоли учени људи. И онда се неки питају зашто Јевреји не признају Исуса за Месију.

Једноставно, НЗ је аматерски написан текст од стране људи који су површно или нимало познавали Танах.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

@Pinhas  1.Божји савез са Израелом је нераскидив и вечан.

Misliš li dakle da je Bogu nemoguće da ga svojom voljom raskine ? Zbog čega tako misliš ?

Ево на брзака:

Псалам 105

7. Он је Господ Бог наш, по свој су земљи судови његови.

8. Памти увијек завјет свој, ријеч, коју је дао на тисућу кољена.9. Што је завјетовао Авраму, и за што се клео Исаку.10. То је поставио Јакову за закон, и Израиљу за завјет вјечни,11. Говорећи: теби ћу дати земљу Хананску у нашљедни дио.

Малахија, глава 3

6. Јер ја Господ не мијењам се; зато ви, синови Јаковљеви, не изгибосте.

2.Него, нема одговора на моје приговоре Новом Завету. Јел то нећете да ме удостојите одговора, или их немате?

Novi Zavet su pisali ljudi po predanju apostola za grešne i nesavršene ljude. Ako si čitao Jevandjelja da bi pronašao beznačajne nepodudarnosti, gledao na formu a ne na suštinu, onda si uzalud gubio vreme, jer si propustio ono što je bitno, a što je isto u sva 4 Jevandjelja.

Ако ме лаже у свим овим стварима, зашто ме не би лагао и за темељ хришћанске вере - васкрсење?

Написаћу подужи пост о тој теми, надам се да и то нису безначајне неподударности.

1 Bog je nepromenljiv, ali ljudi nisu. Svaki ugovor je izmedju dve strane, može li ugovor biti važeći, ako jedna strana ne ispunjava svoje obaveze propisane ugovorom?

Zašto laž ?  Svako od Jevandjelja je zapisao različiti pisac, onako kako je čuo od apostola. Ono što je od Gospoda dato, to je isto u svakom od njih, ono što je ostavljeno ljudskoj prirodi zapisivača, to se razlikuje zbog ljudske nesavršenosti. Ako pronadješ da se u nekom od njih osporava da je Isus Pomazanik ili da je raspet i vaskrsao,  onda možeš da govoriš o bitnim razlikama.

Подели на овим сајтовима

Misliš li dakle da je Bogu nemoguće da ga svojom voljom raskine ? Zbog čega tako misliš ?

Ево на брзака:

Псалам 105

8. Памти увијек завјет свој, ријеч, коју је дао на тисућу кољена.9. Што је завјетовао Авраму, и за што се клео Исаку.10. То је поставио Јакову за закон, и Израиљу за завјет вјечни,11. Говорећи: теби ћу дати земљу Хананску у нашљедни дио.

Малахија, глава 3

2.Него, нема одговора на моје приговоре Новом Завету. Јел то нећете да ме удостојите одговора, или их немате?

Novi Zavet su pisali ljudi po predanju apostola za grešne i nesavršene ljude. Ako si čitao Jevandjelja da bi pronašao beznačajne nepodudarnosti, gledao na formu a ne na suštinu, onda si uzalud gubio vreme, jer si propustio ono što je bitno, a što je isto u sva 4 Jevandjelja.

Ако ме лаже у свим овим стварима, зашто ме не би лагао и за темељ хришћанске вере - васкрсење?

Написаћу подужи пост о тој теми, надам се да и то нису безначајне неподударности.

1 Bog je nepromenljiv, ali ljudi nisu. Svaki ugovor je izmedju dve strane, može li ugovor biti važeći, ako jedna strana ne ispunjava svoje obaveze propisane ugovorom?

Zašto laž ?  Svako od Jevandjelja je zapisao različiti pisac, onako kako je čuo od apostola. Ono što je od Gospoda dato, to je isto u svakom od njih, ono što je ostavljeno ljudskoj prirodi zapisivača, to se razlikuje zbog ljudske nesavršenosti. Ako pronadješ da se u nekom od njih osporava da je Isus Pomazanik ili da je raspet i vaskrsao,  onda možeš da govoriš o bitnim razlikama.

Наравно да су Јевреји много пута кршили уговор, и за то су примали казну, али то не утиче на сам уговор, савез.

Бог у Пророцима много пута каже како ће их примити назад, а ближи се тренутак кад се савез више неће кршити. Стварање државе Израел после 1900 година није случајност.

Месија мора бити директан потомак Давида и Соломона. Поставио сам Исусове родослове овде који доказују да он не испуњава тај услов. Уосталом, ако му Јосиф није отац, родослови су беспредметни и није им ни место у јеванђељима.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Бог не прави грешке. А ово нису грешке у преписивању, већ супротности које не би прогутало ни јеврејско дете, а камоли учени људи. И онда се неки питају зашто Јевреји не признају Исуса за Месију.

Једноставно, НЗ је аматерски написан текст од стране људи који су површно или нимало познавали Танах.

Свето Писмо Новог Завета је богочовечански "производ". Људи који су га писали нису били машине у Божијим рукама, већ слободне, инспирисане  (in spirio - бити у Духу) личности. Ствари које се тичу крвне њиве или смрт архииздајника су тривијалне. Овим показујете основно незнање.

А то што Јевреји не признају Христа... Хе, хе... Смешно!

Подели на овим сајтовима

Ево на брзака:

Псалам 105

Малахија, глава 3

Наравно да су Јевреји много пута кршили уговор, и за то су примали казну, али то не утиче на сам уговор, савез.

Бог у Пророцима много пута каже како ће их примити назад, а ближи се тренутак кад се савез више неће кршити. Стварање државе Израел после 1900 година није случајност.

Месија мора бити директан потомак Давида и Соломона. Поставио сам Исусове родослове овде који доказују да он не испуњава тај услов. Уосталом, ако му Јосиф није отац, родослови су беспредметни и није им ни место у јеванђељима.

Зар Јевреји не рачунају порекло од мајке!?

Подели на овим сајтовима

@Pinhas

Da je Isusovo poreklo moglo da bude osporeno u vreme kada je hodao zemljom i učio ljude, kada se svačije pleme i poreklo znalo, misliš li da bi imao i jednog sledbenika i da bi Ga iko nazivao sinom Davidovim ?

Подели на овим сајтовима

e, пинхас, šta misliš da se malo prešaltaš na dijalog sa braćom muslimanima     ;)    https://www.pouke.org/forum/index.php/board,103.0.html

Немогуће.

Хришћани још и имају у својој Библији Танах (Стари Завет) са малим бројем намерних или ненамрених грешака. Муслимани су без блама изменили све што им неодговара. Тако нпр., Аврам жртвује Исмаила а не Исака, Аврам је изградио Ћабу и још гомилу других смејурија. Нема основе за разговор.

nema veze, spasi i nas, i njih...    319.gif    :)

Подели на овим сајтовима

@Pinhas

Da je Isusovo poreklo moglo da bude osporeno u vreme kada je hodao zemljom i učio ljude, kada se svačije pleme i poreklo znalo, misliš li da bi imao i jednog sledbenika i da bi Ga iko nazivao sinom Davidovim ?

Увек се нађе понеко. Важно је да су Јевреји као целина препознали да он није тај. А опет, зашто бих ја веровао било чему што каже НЗ кад сам доказао његову непоузданост?

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

@Pinhas

Увек се нађе понеко. Важно је да су Јевреји као целина препознали да он није тај. А опет, зашто бих ја веровао било чему што каже НЗ кад сам доказао његову непоузданост?
Ала си га оправио, свака ти част!  :)  Браво, доказао си, а сад 'ајд' ћао...

Већ сам ти написао зашто постоје те грешке, а ви Јевреји сте до сад имали 5, 6 месија које сте после опет одбацивали. Чак су их и највећи рабини признавали. Данас ви више реално ни не очекујете његов долазак, већ одржавате неку традицију која држи ваш опстанак и везан је за нацију више него за веру. Ви сте у суштини страшно збуњени и силина хришћанства, као и његова заслепљујућа истина је оно што вас највише плаши и оваквим смешним покушајима ви не нападате, нити шкодите нама, већ покушавате свој страх и осећај безнађа и немоћи да оправдате и да се оснажите.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...