Jump to content

разлог

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пошто си рекао да ниси велики познавалац "Старог Завета" рећи ћу ти.

5. Мојсијева, глава 4

33. Је ли кад чуо који народ глас Божји гдје говори исред огња, као што си ти чуо и остао жив?

То је било на Хориву (Синају) који је горео али је само Мојсије пришао (то је тачно).

Ако то није довољно.......

nije dovoljno jer neces da priznas da SAV narod NIJE cuo ni video Boga. ovo je bitno jer ti zasnivas svoju veru na tome:

Јеврејски Бог, ког ја поштујем, се јавио целом Израелу на Синају...

За тог Бога није сазнао само један човек од голубице, није знала само скупина његових ученика, већ СВИ. Није потребно веровати, за правог Бога се зна.

za tog Boga jeste saznao samo JEDAN covek a ne SVI, a za pravog Boga se nije znalo (u smislu poznanja Boga) sve do dolaska Isusa Hrista, do tada su Boga javljali proroci i drugi boziji izabranici. "Jevrejski Bog koga ti postujes" (kako kazes) se javio samo jednom coveku Mojsiju, tako da kompletna argumentacija o navodnoj objektivnosti gledanja i slusanja Boga od strane SVIH Jevreja, pada u vodu. dakle tvoje reci: За тог Бога није сазнао само један човек већ СВИ je NEISTINA. evo dokaza cela 19. glava druge Mojsijeve:

1. Prvog dana treceg meseca, posto izadjose sinovi Izrailjevi iz Misira, tog dana dodjose u pustinju sinajsku.

2. Krenuvsi se iz Rafidina dodjose u pustinju sinajsku, i stadose u logor u pustinji, a logor nacinise Izrailjci onde pod gorom.

3. I Mojsije izadje na goru k Bogu; i povika mu Gospod s gore govoreci: Ovako kazi domu Jakovljevom, i reci sinovima Izrailjevim:

4. Videli ste sta sam ucinio Misircima i kako sam vas kao na krilima orlovim nosio i doveo vas k sebi.

5. A sada ako dobro uzaslusate glas moj i uscuvate zavet moj, bicete moje blago mimo sve narode, premda je moja sva zemlja.

6. I bicete mi carstvo svestenicko i narod svet. To su reci koje ces kazati sinovima Izrailjevim.

7. A Mojsije dodje i sazva staresine narodne; i kaza im sve ove reci koje mu Gospod zapovedi.

8. A sav narod odgovori slozno i rece: Sta je god kazao Gospod cinicemo. I Mojsije javi Gospodu reci narodne.

9. A Gospod rece Mojsiju:Evo, ja cu doci k tebi u gustom oblaku, da narod cuje kad ti stanem govoriti i da ti veruje do veka. Jer Mojsije bese javio Gospodu reci narodne.

10. I rece Gospod Mojsiju: Idi k narodu, i osvestaj ih danas i sutra, i neka operu haljine svoje;

11. I neka budu gotovi za treci dan, jer ce u treci dan sici Gospod na goru sinajsku pred svim narodom.

12. A postavices narodu medju unaokolo, i reci ces: Cuvajte se da ne stupite na goru i da se ne dotaknete kraja njenog; sta se god dotakne gore, poginuce;

13. Toga da se niko ne dotakne rukom, nego kamenjem da se zaspe ili da se ustreli, bilo zivince ili covek, da ne ostane u zivotu. Kad rog zatrubi otezuci onda neka podju na goru.

14. I Mojsije sidje s gore k narodu; i osvesta narod, i oprase haljine svoje.

15. I rece narodu: Budite gotovi za treci dan, i ne lezite sa zenama.

16. A treci dan kad bi ujutru, gromovi zagrmese i munje zasevase, i posta gust oblak na gori, i zatrubi truba veoma jako, da zadrhta sav narod koji bese u logoru.

17. Tada Mojsije izvede narod iz logora pred Boga, i stadose ispod gore.

18. A gora se sinajska sva dimise, jer sidje na nju Gospod u ognju; i dim se iz nje podizase kao dim iz peci, i sva se gora tresla veoma.

19. I truba sve jace trubljase, i Mojsije govorase a Bog mu odgovarase glasom.

20. I Gospod sisavsi na goru sinajsku, na vrh gore, pozva Mojsija na vrh gore; i izadje Mojsije.

21. A Gospod rece Mojsiju: Sidji, opomeni narod da ne prestupe medje da vide Gospoda, da ne bi izginuli od mene.

22. I sami svestenici, koji pristupaju ka Gospodu, neka se osvestaju, da ih ne bi pobio Gospod.

23. A Mojsije rece Gospodu: Nece moci narod izaci na goru sinajsku, jer si nas Ti opomenuo rekavsi: Nacini medju gori i osvestaj je.

24. A Gospod mu rece: Idi, sidji, pa onda dodji ti i Aron s tobom; a svestenici i narod neka ne prestupe medje da se popnu ka Gospodu, da ih ne bi pobio.

25. I sidje Mojsije k narodu, i kaza im.

DAKLE narod je vido gust oblak i cudne zvuke i to je sve. NIJE sav narod slusao i gledao Boga kako ti kazes, pa prema tome i ti verujes na rec (i to jednom coveku), a mi verujemo u ono sto smo "videli i culi i ruke nase opipale"

evo dalje 20. glava gde je po tebi SAV narod vide i cuo Boga i na osnovu cega ti smatras svoju veru "objektivnom"  jer eto od tada se zna za "pravog" Boga 0442_feel (nije stvar u tome da li je on "pravi" ili ne, vec u tome Ko jedini moze da ga otkrije. drugacije receno "pravi" Boga (i ako je jedan isti u oba slucaja) moze biti poznat samo kroz Sina)

1. Тада рече Бог све ове речи говорећи:

2. Ја сам Господ Бог твој, који сам те извео из земље мисирске, из дома ропског.

3. Немој имати других богова уза ме.

4. Не гради себи лик резани нити какву слику од оног што је горе на небу, или доле на земљи, или у води, испод земље.

5. Немој им се клањати нити им служити, јер сам ја Господ Бог твој, Бог ревнитељ, који походим грехе отачке на синовима до трећег и до четвртог кољена, оних који мрзе на мене;

6. А чиним милост на хиљадама оних који ме љубе и чувају заповести моје.

7. Не узимај узалуд име Господа Бога свог; јер неће пред Господом бити прав ко узме име Његово узалуд.

8. Сећај се дана од одмора да га светкујеш.

9. Шест дана ради, и свршуј све послове своје.

10. А седми је дан одмор Господу Богу твом; тада немој радити ниједан посао, ни ти, ни син твој, ни кћи твоја, ни слуга твој, ни слушкиња твоја, ни живинче твоје, ни странац који је међу вратима твојим.

11. Јер је за шест дана створио Господ небо и земљу, море и шта је год у њима; а у седми дан почину; зато је благословио Господ дан од одмора и посветио га.

12. Поштуј оца свог и матер своју, да ти се продуже дани на земљи, коју ти да Господ Бог твој.

13. Не убиј.

14. Не чини прељубе.

15. Не кради.

16. Не сведочи лажно на ближњег свог.

17. Не пожели кућу ближњег свог, не пожели жену ближњег свог, ни слугу његовог, ни слушкињу његову, ни вола његовог, ни магарца његовог, нити ишта што је ближњег твог.

18. И сав народ виде гром и муњу и трубу где труби и гору где се дими; и народ видевши то узмаче се и стаде издалека,

19. И рекоше Мојсију: Говори нам ти, и слушаћемо; а нека нам не говори Бог, да не помремо.

20. А Мојсије рече народу: Не бојте се, јер Бог дође да вас искуша и да вам пред очима буде страх Његов да не бисте грешили.

21. И народ стајаше издалека, а Мојсије приступи к мраку у коме беше Бог.

22. И Господ рече Мојсију: Овако кажи синовима Израиљевим: видели сте где вам с неба говорих.

23. Не градите уза ме богове сребрне, ни богове златне не градите себи.

24. Олтар од земље начини ми, на коме ћеш ми приносити жртве своје паљенице и жртве своје захвалне, ситну и крупну стоку своју. На коме год месту заповедим да се спомиње име моје, доћи ћу к теби и благословићу те.

25. Ако ли ми начиниш олтар од камена, немој начинити од тесаног камена; јер ако повучеш по њему гвожђем, оскврнићеш га.

26. Немој уз басамаке ићи к олтару мом, да се не би открила голотиња твоја код њега.

ili npr druga Mojsijeva, glava 24:

3. И дође Мојсије, и каза народу све речи Господње и све законе. И одговори народ једним гласом и рекоше: Чинићемо све што је рекао Господ.

_________________________________________________________________________________________

dakle, i ako i ti i mi verujemo u "pravog" Boga koji se javio Mojsiju, mi verujemo u Njegovog Sina koji jedini moze da objavi tj. daa poznanje tog Boga, od kojeg je i Mojsej primio zapovesti. ti kazes da su Jevreji videli i culi Boga, nisu. oni su videli cuda (koja su sastavni deo i nase vere) ali ja tu mogu kao sto si i ti ucinio u nekom postu pre da kazem: to moze da se objasni na 100 drugih nacina (vremenske nepogode, vulkan,oluja...). upravo je razlika imedju tvoje vere i nase sto smo MI videli i culi Boga ali to je tebi problem (posto ga nisi video i cuo sam)

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Драгиша, згодно си изоставио пламтећу планину, стубове од огња и облака, чуда у Египту и на Црвеном мору, ману у пустињи што су СВИ Јевреји искусили.

И опет, ако се Синај није десио, шта теби остаје?

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Prevod je zapravo:

Примите васпитно карање, да се не разгњеви Господ,

и погинете са пута праведног.

Када се разгори убрзо гњев Његов,

Блажени сви који се уздају у Њега.

Molio bih te da opet pročitaš stihove,i protumačiš,gdje govori o Davidu a gdje ne

Ово је стих 12, јел тако? Још једном те молим, стављај референце.

Ту се не говори о Давиду, ово је упозорење земаљским краљевима(вођама) да се уразуме и следе јединог Бога и признају Давида (и будућег помазаника).

Post je bio nastavak prethodnog posta,u tom slučaju nije potrebno umetati citate.

Dakle postavio sam prevod psalma ,tj dio ,koji se danas koristi u kojem nema pomena o onome o čemu si ti pričao,tj. hrišćanskog podmetanja u vezi svetih knjiga.

Zatražio sam ti da ,obrati pažnju,ponovo pročitaš stihove koje sam prethodno bio postovao,i da ukažeš na mjesta gdje se govori Davidu,a gdje "nekome drugome".U stvari ti kao jevrej smatraš li da je psaltir bogonadahnuta knjiga?

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

prvo sinaj se jeste desio, kao i plamteca gora, stub od ognja, Crveno more, goreci zbun,... stvar je u tome sto su to mogli da "citaju" (vide ili cuju) posebno odabrani ljudi koji su manje ili vise pokusavali da taj dar naziranja Istine pretoce u poruku ostalima, ali punu Istinu je javio Isus Hristos, a tu da ti ne pricam koja su sve cuda bila... ustaju mrtvi ciste se gubavi gledaju slepi...

PS: menjao sam gornji post na 2-3 mesta

Подели на овим сајтовима

Prevod je zapravo:

Примите васпитно карање, да се не разгњеви Господ,

и погинете са пута праведног.

Када се разгори убрзо гњев Његов,

Блажени сви који се уздају у Њега.

Molio bih te da opet pročitaš stihove,i protumačiš,gdje govori o Davidu a gdje ne

Ово је стих 12, јел тако? Још једном те молим, стављај референце.

Ту се не говори о Давиду, ово је упозорење земаљским краљевима(вођама) да се уразуме и следе јединог Бога и признају Давида (и будућег помазаника).

Post je bio nastavak prethodnog posta,u tom slučaju nije potrebno umetati citate.

Dakle postavio sam prevod psalma ,tj dio ,koji se danas koristi u kojem nema pomena o onome o čemu si ti pričao,tj. hrišćanskog podmetanja u vezi svetih knjiga.

Zatražio sam ti da ,obrati pažnju,ponovo pročitaš stihove koje sam prethodno bio postovao,i da ukažeš na mjesta gdje se govori Davidu,a gdje "nekome drugome".U stvari ti kao jevrej smatraš li da je psaltir bogonadahnuta knjiga?

Како ти објашњаваш тако пристрасан претходни превод "поштуј Сина..."?

Псалми јесу богонадахнути, али нису Тора.

Јел ти ту реч "Јевреј" користиш као увреду? Рекао сам већ десет пута да сам Србин.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

prvo sinaj se jeste desio, kao i plamteca gora, stub od ognja, Crveno more, goreci zbun,... stvar je u tome sto su to mogli da "citaju" (vide ili cuju) posebno odabrani ljudi koji su manje ili vise pokusavali da taj dar naziranja Istine pretoce u poruku ostalima, ali punu Istinu je javio Isus Hristos, a tu da ti ne pricam koja su sve cuda bila... ustaju mrtvi ciste se gubavi gledaju slepi...

Никакви одабрани, нема клира и лаика. Сви су видели Творца, сви су требали бити свештеници а тако ће и бити у свету који долази.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Ne znam ni gdje si ga iskopao,ja znam za ovaj

Odlično za Psalme,onda može li pobliže o stihovima postavljenim ranije

I prestani da se brecaš na pojmove koje ti sam koristiš,pokazuješ elementarnu nedosljednost

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

dok smo kod ovog naziranja istine od strane ljudi Staroga Zaveta (od kojih i potice "zakon"). zakon i jeste naziranje istine, on nije puna istina, i u tom smislu Hristos kaze da je dosao da ga ispuni, ne samo da pokaze sobom punocu koji taj zakon zeli da oformi od coveka vec i da pokaze da je on, Hristos, u potpunoj saglasnosti sa njim ali da ujedno kao njegov tvorac (izvor) popravlja njegovo pogresno razumevanje koje se odomacilo tokom vremena. zato Hristos npr kaze Кад бисте пак знали шта је то: Милост хоћу а не жртвоприношење...

Подели на овим сајтовима

Ne znam ni gdje si ga iskopao,ja znam za ovaj

Odlično za Psalme,onda može li pobliže o stihovima postavljenim ranije

I prestani da se brecaš na pojmove koje ti sam koristiš,pokazuješ elementarnu nedosljednost

Даничић

Протумачио сам ти целу 2. главу

Питам те зашто ме називаш Јеврејином кад сам јасно више пута рекао да сам Србин?

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Никакви одабрани, нема клира и лаика. Сви су видели Творца, сви су требали бити свештеници а тако ће и бити у свету који долази.

nisu videli i dolazim u iskusenje da ti kazem nemoj da lazes. gde u ovim ili drugim glavama pise da su svi videli Boga? gde? nije valjda tesko napraviti jedan kopi pejst.

Подели на овим сајтовима

dok smo kod ovog naziranja istine od strane ljudi Staroga Zaveta (od kojih i potice "zakon"). zakon i jeste naziranje istine, on nije puna istina, i u tom smislu Hristos kaze da je dosao da ga ispuni, ne samo da pokaze sobom punocu koji taj zakon zeli da oformi od coveka vec i da pokaze da je on, Hristos, u potpunoj saglasnosti sa njim ali da ujedno kao njegov tvorac (izvor) popravlja njegovo pogresno razumevanje koje se odomacilo tokom vremena. zato Hristos npr kaze Кад бисте пак знали шта је то: Милост хоћу а не жртвоприношење...

18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши.

Јел стоје небо и земља?

19. Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небескоме.

не може јасније од тога

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Молио бих те да убудуће означиш одакле узимаш стих. Знам доста Свето Писмо и Нови Завет али не напамет.

Ово је један од очигледнијих примера хришћанског играња с Библијом. У питању је Псалам 2 чији је део и погрешно преведен.

12. Поштујте сина, да се не разгњеви, и ви не изгинете на путу своме; јер ће се гњев његов брзо разгорјети. Благо свјема који се у њ уздају!

Оно што заиста пише је:

Служите у чистоти, да се Он не разгњеви...

Део који си ти навео, говори о Давиду, као што јасно пише.

Бог зове Давида сином, као и Соломона:

2. Самуилова, глава 7

12. Кад се наврше дани твоји, и починеш код отаца својих, подигнућу сјеме твоје након тебе, које ће изаћи из утробе твоје, и утврдићу царство његово.

13. Он ће сазидати дом имену мојему, и утврдићу пријесто царства његова довијека.

14. Ја ћу му бити отац, и он ће ми бити син: ако учини што зло, караћу га прутом људским и ударцима синова човјечијих.

15. Али милост моја неће се уклонити од њега као што сам је уклонио од Саула, којега уклоних испред тебе.

Бог је дао Давиду у наследство народе:

2. Самуилова, глава 7

1. А кад цар сјеђаше код куће своје, и Господ му даде мир свуда унаоколо од свијех непријатеља његовијех,

9. И бјех с тобом куда си год ходио, и истријебих све непријатеље твоје испред тебе, и стекох ти име велико, као што је име великијех људи који су на земљи

1. Дневника, глава 14

17. И разгласи се име Давидово по свијем земљама; и Господ зададе страх од њега свијем народима.

Наравно, рабини мисле да се овај псалам односи и на будућег Помазаника, али то не може бити Исус, јер он није од Давидове лозе.

Ovo podvučeno je u vezi psalma,tebi je ovo "preotumačena cijela 2 glava"??

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

nisu videli i dolazim u iskusenje da ti kazem nemoj da lazes. gde u ovim ili drugim glavama pise da su svi videli Boga? gde? nije valjda tesko napraviti jedan kopi pejst.

А ја долазим у искушење да ти кажем да пажљивије читаш моје постове.

2. Мојсијева, глава 13

21. А Господ иђаше пред њима дању у ступу од облака водећи их путем, а ноћу у ступу од огња свијетлећи им, да би путовали дању и ноћу.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Молио бих те да убудуће означиш одакле узимаш стих. Знам доста Свето Писмо и Нови Завет али не напамет.

Ово је један од очигледнијих примера хришћанског играња с Библијом. У питању је Псалам 2 чији је део и погрешно преведен.

12. Поштујте сина, да се не разгњеви, и ви не изгинете на путу своме; јер ће се гњев његов брзо разгорјети. Благо свјема који се у њ уздају!

Оно што заиста пише је:

Служите у чистоти, да се Он не разгњеви...

Део који си ти навео, говори о Давиду, као што јасно пише.

Бог зове Давида сином, као и Соломона:

2. Самуилова, глава 7

12. Кад се наврше дани твоји, и починеш код отаца својих, подигнућу сјеме твоје након тебе, које ће изаћи из утробе твоје, и утврдићу царство његово.

13. Он ће сазидати дом имену мојему, и утврдићу пријесто царства његова довијека.

14. Ја ћу му бити отац, и он ће ми бити син: ако учини што зло, караћу га прутом људским и ударцима синова човјечијих.

15. Али милост моја неће се уклонити од њега као што сам је уклонио од Саула, којега уклоних испред тебе.

Бог је дао Давиду у наследство народе:

2. Самуилова, глава 7

1. А кад цар сјеђаше код куће своје, и Господ му даде мир свуда унаоколо од свијех непријатеља његовијех,

9. И бјех с тобом куда си год ходио, и истријебих све непријатеље твоје испред тебе, и стекох ти име велико, као што је име великијех људи који су на земљи

1. Дневника, глава 14

17. И разгласи се име Давидово по свијем земљама; и Господ зададе страх од њега свијем народима.

Наравно, рабини мисле да се овај псалам односи и на будућег Помазаника, али то не може бити Исус, јер он није од Давидове лозе.

Ovo podvučeno je u vezi psalma,tebi je ovo "preotumačena cijela 2 glava"??

Цела друга глава говори о томе како се земаљски народи и њихове вође спремају да ударе на Израел а самим тим и на њиховог Бога, а Он их упозорава.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...