Jump to content

разлог

Оцени ову тему

Препоручена порука

Što se mene tiče,nije morao mnogo da odmakne  Постављена слика

ups,opet smajli

1307_womens girl_smiley 4chsmu1 Evo još smajlija...mrzi me da tražim tog sa cigarom po netu  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/4chsmu1.gif :cheesy2:
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Одговори 447
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

da se drzimo lepih manira i odgovorimo na postavljena pitanja, moze?

ja te pitam vec treci put gde su to SVI jevreji culi ili videli Boga?

Прво, ако они нису видели Бога, Хришћанима се сече грана на којој седе. Да сам Хришћанин, не бих навијао за ту варијанту.

......

Баш зато су сви били под планином Синај, да не би морали да верују другима на реч.

dakle ovaj prvi deo molimte izostavi, nemoj ti da brines nasu brigu i da li mi secemo granu na kojoj smo. pitanje je jasno i glasno gde i kada su svi jevreji videli ili culi Boga?

ovaj drugi deo je prosto izvrtanje cinjenica, niti su ga videli niti su ga culi vec su upravo DRUGOM VEROVALI NA REC (Mojsiju). inace koliko ja znam on razbi one ploce videvsi sta ovi rade a on malopre razgovarao sa Bogom. toliko o tome koliko su culi Boga.

dakle posto gradis stav da verujes u Boga koji mora postojati "objektivno", koji se kao takav "objektivno" javio svim jevrejima koji su ga konkretno culi ili videli, molim da mi navedes gde je to bilo i kad

Јеврејски Бог, ког ја поштујем, се јавио целом Израелу на Синају, сви мушкарци, жене и деца су видели чуда у Египту, Тора коју им је дао је савршена - без грешке, пророчанства везана за Израел се обистињују. ....

За тог Бога није сазнао само један човек од голубице, није знала само скупина његових ученика, већ СВИ. Није потребно веровати, за правог Бога се зна.

Полако, немој се срдити. Ја одговарам на питања вас 20, а и касно је, попушта ми пажња.

Пошто си рекао да ниси велики познавалац "Старог Завета" рећи ћу ти.

5. Мојсијева, глава 4

33. Је ли кад чуо који народ глас Божји гдје говори исред огња, као што си ти чуо и остао жив?

То је било на Хориву (Синају) који је горео али је само Мојсије пришао (то је тачно).

Ако то није довољно, сети се да су сви Јевреји видели чуда у Египту, раздвајање Црвееног мора, и да им се указао Бог у виду огњеног и димног стуба.

2. Мојсијева, глава 13

21. А Господ иђаше пред њима дању у ступу од облака водећи их путем, а ноћу у ступу од огња свијетлећи им, да би путовали дању и ноћу.

И не могу да изоставим први део, а не можеш ни ти, јер то је Отац о коме је твој месија говорио и чија је пророчанства наводно испунио.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Кад дође прави Месија, сви ће знати да је дошао. Неће морати да шаље своје људе да убеђују народ.

Ово је већ страшна претензија. Не кажеш мислим/моје мишљење је овако... Све је јасно. Ћао.

Није моје мишљење. То је јасна ствар у Јудаизму.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Nije mi jasno pinhas,zašto si započeo ovaj razgovor.Ako još čekaš mesiju,čekaj ga,ali nemoj nas da ubeđuješ u ispravnost tvojih verovanja.Započeo si razgovor veoma lepo,ali kako je odmicao bilo je sve jasnije šta ti je namera u stvari.I da ti se ovde da 1001 dokaz da je Hristos Bog ti bi i dalje tvrdio sve ovo što i dalje tvrdiš,odnosno ovo o čemu sve vreme pišeš.Pratila sam diskusiju i moje je mišljenje da nisi došao da čuješ naše mišljenje već da govoriš o svojima pokušavajući da "poklopiš"svaki post koji je napisan suprotno tvojim tvrdnjama.Nas nećeš ubediti jer mi smatramo da je naša Vera Istinita i verujemo,meni za to nije potreban nikakav opipljiv dokaz,vidljiv dokaz.Jednostavno Verujem U Gospoda Isusa Hrista i uz Božiju pomoć niko me neće ubediti u suprotno.Svako dobro tebi!

Дошао сам да водим теолошку расправу, да дам своје аргументе и прочитам ваше. Хришћанство је мисионарска вера, и као таква би морала да саслуша мишљења других. Не може бити као једносмерна улица.

Свако добро и теби.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Кад дође прави Месија, сви ће знати да је дошао. Неће морати да шаље своје људе да убеђују народ.

Ово је већ страшна претензија. Не кажеш мислим/моје мишљење је овако... Све је јасно. Ћао.

И ни по коју цену нећеш одустати од тога? Или хоћеш, ако се аргументује ваљано?

Подели на овим сајтовима

Питај неког рабина ако хоћеш. Нећу рећи да сам 100% сигуран, али бар 99% да је то један од постулата јудаизма.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Питај неког рабина ако хоћеш. Нећу рећи да сам 100% сигуран, али бар 99% да је то један од постулата јудаизма.

?

Подели на овим сајтовима

Ни један одговор, који бих умела да ти дам, теби не би био прихватљив.Нека за то буде крив мој фонд речи. Али бих, најискреније, волела да објасниш, не зашто ниси Хришћанин, него зашто си то што кажеш да јеси.

(@ пинхас

Што се тиче тога шта сам, ја верујем у Бога Израела, али пошто нисам Јеврејин, покушавам да држим законе који су обавезни за цело човечанство, и можда још понешто.)

Ако је одговор апстрактан, ако не можеш да ми објасниш логику твог одлучивања за Исуса а не за Буду, у прави си, није довољан.

Ево, ја ћу објаснити моју логику зашто нисам Хришћанин већ нешто друго.

Јеврејски Бог, ког ја поштујем, се јавио целом Израелу на Синају, сви мушкарци, жене и деца су видели чуда у Египту, Тора коју им је дао је савршена - без грешке, пророчанства везана за Израел се обистињују. Сам опстанак јеврејског народа, који је толико пута био на граници истребљења и без државе 2000 година је довољан доказ да је њихов Бог једини и да су у праву.

За тог Бога није сазнао само један човек од голубице, није знала само скупина његових ученика, већ СВИ. Није потребно веровати, за правог Бога се зна.

У Јудаизму, није потребно бити Јеврејин да би неко имао место у свету који ће доћи. Довољно је поштовати неке основне законе који одвајају човека од животиње. Назнаку који су то закони имаш чак и у Делима апостолским. Али то је минимум испод кога се не иде.

хришћани имају законе, ал нису у обавези и један да испуне. разбојник на крсту је очигледан пример покајања и само због тога задобијања надумног почасног места у Светом Писму као први који је крочио у Царство.

а испуњавање закона обично води у кршење других, тако да је то читава папазјанија - све се своди на оно да је човек већи од суботе ...

Подели на овим сајтовима

пре свега, могу ли добити одговор за мотив постављања теме и којим поводом?

теолошка расправа која покреће на размишљање

хришћанство је једино чисто од користи.

Доста увредљиво за остале, а и произвољно. Како дође до тог закључка?

кад кренеш да проучаваш, скапираш да је све остало фалш.

Моје искуство је супротно.

атеиста, кул - био сам и ја, дупло дуже него што сам хришћанин. тим пре добродошао  :cheesy2:

крштен ли си у Цркви?

Нисам био атеиста, једино ме то није занимало толико као клинца. Крштен сам, и то као одрастао.

који су то закони који су обавезни само Јеврејима, или који нису обавезни целом човечанству?

српство нема везе са православљем, нажалост се поистовећује или ставља у исту раван. кад се поистовети, у Цркви се сматра да је то јерес етнофилетизма. у Царству неће бити ни територија ни припадности ни полова до ближњих јени другима. у том случају, припадност нечему сем хришћанству се може лако сматрати и двоструким стандардом, лицемерјем.

Јевреји имају бројку од 613 заповести, остали много мање, спомиње се 7 закона, али сложених.

Нисам поистовећивао српство с православљем, споменуо сам да сам Србин да бих избегао питање "Јеси ли Јеврејин?".

зато што ниси хтео од почетка да кажеш ко си и зашто си дошао.

добио си најискреније одговоре на своја питања а сам ниси пружио искреност ...

није лепо од тебе, изгубио си сав кредибилитет за разговор и убрзо ће те сви игнорисати.

Подели на овим сајтовима

Разлог мора бити објективан а не субјективан да би имао смисла.

не мора, нити може - објективност не постоји.

субјективност је једини аршин за који смо ми способни јер одговарамо на основу својих туђих усвојених и неких мерила које смо усвојили кроз живот, био он пре хришћанства било после.

колико личности - толико прилаза.

Истина је само једна (чуо сам да тако кажу), нема их две, три или шест милијарди.

Ако објективна истина не постоји, Бога нема.

напротив, не постоји објективност.

ми видимо само призму Истине, а не целину - још мање смо способни да сажваћемо Господа у целини.

Подели на овим сајтовима

Да се не бих понављао, поставићу питање на други начин.

Зашто мислите да је човек из Назарета који се звао Исус Бог?

Može li čovek da svojom patnjom i krvlju iskupi grehe celog sveta ?

Боже сачувај.
управо, зато их је Бог понео.
Значи, Исус није био човек?
:)

Богочовек, ако већ желиш прецизан одговор. :bla:

Подели на овим сајтовима

Људи лакше са човеком,он је Јевреј,нема потребе да сам нападате човека.Поред њега постоје милиони који мисле као он,није ни први ни последњи.

@Пинхас-Григорије није Бог да не може да погреши,битна је суштина,коју ти очигледно не можеш да разумеш,али то је твој проблем заслепљености,а не мој.

Кажи ми шта мислиш о вашем доласку месије,а о нашем антихристу?Кад си већ ту да те питам  :)

јеврејин није исто што и јудаиста, и не прозивај човека да чека антихриста јер то није никакав модел дијалога.
Подели на овим сајтовима

Zasto sam hriscanin? Zato sto zelim da postanem bog. Sto mi je i objavljeno u starom zavetu

"Bogovi ste i sinovi visnjeg." ali tamo nema ni trunke konceptualne razrade Bogocoveka a da ne

govorimo apsolutnom nedostatku metoda kako se ostvaruje covekovo obozenje.

Za razliku od toga u hriscanstvu pored perfektno razradjene Hristologije liturgijsko zajednicarenje nam

omogucava da i ostvarimo to u praksi.

Ne znam kako ce bilo sa svim zakonima starog zaveta da ostvari i jedno slovo gorepomente Bozije objave

ljudima?!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...