пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Aham,da nemaš link za trejler??Можеш сам да прочиташ спојлере у Пророцима. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Znaš li ko je producent? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 prvo sinaj se jeste desio, kao i plamteca gora, stub od ognja, Crveno more, goreci zbun,... stvar je u tome sto su to mogli da "citaju" (vide ili cuju) posebno odabrani ljudi koji su manje ili vise pokusavali da taj dar naziranja Istine pretoce u poruku ostalima, ali punu Istinu je javio Isus Hristos, a tu da ti ne pricam koja su sve cuda bila... ustaju mrtvi ciste se gubavi gledaju slepi... PS: menjao sam gornji post na 2-3 mesta Никакви одабрани, нема клира и лаика. Сви су видели Творца, сви су требали бити свештеници а тако ће и бити у свету који долази. nisu videli i dolazim u iskusenje da ti kazem nemoj da lazes. gde u ovim ili drugim glavama pise da su svi videli Boga? gde? nije valjda tesko napraviti jedan kopi pejst. А ја долазим у искушење да ти кажем да пажљивије читаш моје постове. 2. Мојсијева, глава 13 21. А Господ иђаше пред њима дању у ступу од облака водећи их путем, а ноћу у ступу од огња свијетлећи им, да би путовали дању и ноћу. a ja dolazim u iskusenje da posumnjam u tvoju iskrenost, dakle ja sam bio jasan, "cuda" jesu bila ALI oni nisu videli i culi Boga. "cuda" i ako su od Boga, nisu vidjenje Boga, ako ti to nije jasno onda smo zaista miljama daleko. dakle nemoj da vrdas, nego pokazi gde su to videli i culi Boga, tu tvoju navodnu objektinost. a ja ti kazem da videti i cuti Boga nije moguce bez Sina odnosno Sinovstva Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 dok smo kod ovog naziranja istine od strane ljudi Staroga Zaveta (od kojih i potice "zakon"). zakon i jeste naziranje istine, on nije puna istina, i u tom smislu Hristos kaze da je dosao da ga ispuni, ne samo da pokaze sobom punocu koji taj zakon zeli da oformi od coveka vec i da pokaze da je on, Hristos, u potpunoj saglasnosti sa njim ali da ujedno kao njegov tvorac (izvor) popravlja njegovo pogresno razumevanje koje se odomacilo tokom vremena. zato Hristos npr kaze Кад бисте пак знали шта је то: Милост хоћу а не жртвоприношење... 18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши.Јел стоје небо и земља?19. Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небескоме.не може јасније од тога nista ovim nisi rekao, zakon i dalje vazi ali u smislu Hristove punoce, to je jedini "kompletan" zakon a znamo i o kojim dvema zapovestima ceo taj zakon stoji Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Давно сам читао овај текст. Можеш ли да ми кажеш где се у Светом Писму налази овај стих: "одузећу палицу Моју од њих и разорићу завет мој са од дома Исраиљева и дома Јудина,развалићу развалином великом,окренућу Лице Своје од њих,и одбацићу их за навек,и никад им се нећу окренути." Ја га не могу наћи. Možda je mislio na Zahariju 11 9. И рекох: Нећу вас више пасти; која погине нека погине, и која пропадне нека пропадне, и које остану нека једу месо једна другој. 10. И узех свој штап, благост, и сломих га да укинем завет свој који учиних са свим народима. 11. И укиде се оног дана, и невољни од стада, који гледаху на ме, познаше доиста да беше реч Господња. 12. И рекох им: Ако вам је драго, дајте ми моју плату; ако ли није немојте; и измерише ми плату, тридесет сребрника. 13. И рече ми Господ: Баци лончару ту часну цену којом ме проценише. И узевши тридесет сребрника бацих их у дом Господњи лончару. 14. Потом сломих други штап свој, свезу, да укинем братство између Јуде и Израиља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Ништа још за Исусову породичну лозу, а? Добро, идемо даље. Дела апостолска 7, архиђакон Стефан је "пун Духа светога": 15. И Јаков сиђе у Мисир, и умрије, он и оцеви наши.16. И пренесоше их у Сихем, и метнуше у гроб који купи Авраам за новце од синова Еморовијех у Сихему. Сихем, Шхем је данашњи Наблус на Западној обали. А сам Јаков каже: 1. Мојсијева, глава 49 29. Потом им заповједи и рече им: кад се приберем к роду својему, погребите ме код отаца мојих у пећини која је на њиви Ефрона Хетејина,30. У пећини која је на њиви Макпелској према Мамрији у земљи Хананској, коју купи Аврам с њивом у Ефрона Хетејина да има свој гроб.31. Ондје погребоше Аврама и Сару жену његову, ондје погребоше Исака и Ревеку жену његову, и ондје погребох Лију.32. А купљена је њива и пећина на њој у синова Хетовијех.33. А кад изговори Јаков заповјести синовима совјим, диже ноге своје на постељу, и умрије, и прибран би к роду својему. Та њива и пећина је у Хеброну (1. Мојсијева, глава 23 стихови 1-20) Свако може да провери.С друге стране, Јосиф је сахрањен у Сихему, на земљи коју је Јаков купио: 1. Мојсијева, глава 33 18. Послије дође Јаков здраво у град Сихем у земљи Хананској, вратив се из Падан-Арама, и намјести се према граду.19. И купи комад земље, гдје разапе шатор свој, од синова Емора оца Сихемова за сто новаца. Исус Навин, глава 24 32. И кости Јосифове, које донесоше синови Израиљеви из Мисира, погребоше у Сихему, у дијелу поља које је купио Јаков од синова Емора оца Сихемова за сто новаца; и бише у синова Јосифовијех у нашљедству њихову. Ако је Стефан био пун Духа светога, Бог има проблем с географијом и меша Аврама, Јакова и Јосифа. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Zasto sam hriscanin? Zato sto zelim da postanem bog. Sto mi je i objavljeno u starom zavetu "Bogovi ste i sinovi visnjeg." ali tamo nema ni trunke konceptualne razrade Bogocoveka a da ne govorimo apsolutnom nedostatku metoda kako se ostvaruje covekovo obozenje. Za razliku od toga u hriscanstvu pored perfektno razradjene Hristologije liturgijsko zajednicarenje nam omogucava da i ostvarimo to u praksi. Ne znam kako ce bilo sa svim zakonima starog zaveta da ostvari i jedno slovo gorepomente Bozije objave ljudima?! Проблем је у потпуном хришћанском непознавању и незаинтересованости за хебрејски језик. Хебр. реч Елохим значи власт, снага, ауторитет. Бог, God је западњачки појам. Елохим се користи у Светом Писму више пута, и не увек за "Бога". Мојсије је тако назван, анђели, неки краљеви... Pa to je samo jos jedan argument za to da se Judaizam izbegava u sto sirem luku. Zasto izabrati to naspram hriscanstva kad eto kako kazes cak nema ni naznake obozenja coveka??! Ako pricamo o uzvisenosti i o tvom prvobitnom pitanju sta ima kod vas sto nema kod nas. Zar ne?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 prvo sinaj se jeste desio, kao i plamteca gora, stub od ognja, Crveno more, goreci zbun,... stvar je u tome sto su to mogli da "citaju" (vide ili cuju) posebno odabrani ljudi koji su manje ili vise pokusavali da taj dar naziranja Istine pretoce u poruku ostalima, ali punu Istinu je javio Isus Hristos, a tu da ti ne pricam koja su sve cuda bila... ustaju mrtvi ciste se gubavi gledaju slepi... PS: menjao sam gornji post na 2-3 mesta Никакви одабрани, нема клира и лаика. Сви су видели Творца, сви су требали бити свештеници а тако ће и бити у свету који долази. nisu videli i dolazim u iskusenje da ti kazem nemoj da lazes. gde u ovim ili drugim glavama pise da su svi videli Boga? gde? nije valjda tesko napraviti jedan kopi pejst. А ја долазим у искушење да ти кажем да пажљивије читаш моје постове. 2. Мојсијева, глава 13 21. А Господ иђаше пред њима дању у ступу од облака водећи их путем, а ноћу у ступу од огња свијетлећи им, да би путовали дању и ноћу. a ja dolazim u iskusenje da posumnjam u tvoju iskrenost, dakle ja sam bio jasan, "cuda" jesu bila ALI oni nisu videli i culi Boga. "cuda" i ako su od Boga, nisu vidjenje Boga, ako ti to nije jasno onda smo zaista miljama daleko. dakle nemoj da vrdas, nego pokazi gde su to videli i culi Boga, tu tvoju navodnu objektinost. a ja ti kazem da videti i cuti Boga nije moguce bez Sina odnosno Sinovstva Није никакво чудо. Јасно пише да је Бог ишао пред њима у стубу од облака и огња.Такође, навео сам стих који јасно каже да Бог није човек нити син човечији. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 dok smo kod ovog naziranja istine od strane ljudi Staroga Zaveta (od kojih i potice "zakon"). zakon i jeste naziranje istine, on nije puna istina, i u tom smislu Hristos kaze da je dosao da ga ispuni, ne samo da pokaze sobom punocu koji taj zakon zeli da oformi od coveka vec i da pokaze da je on, Hristos, u potpunoj saglasnosti sa njim ali da ujedno kao njegov tvorac (izvor) popravlja njegovo pogresno razumevanje koje se odomacilo tokom vremena. zato Hristos npr kaze Кад бисте пак знали шта је то: Милост хоћу а не жртвоприношење... 18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши.Јел стоје небо и земља?19. Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небескоме.не може јасније од тога nista ovim nisi rekao, zakon i dalje vazi ali u smislu Hristove punoce, to je jedini "kompletan" zakon a znamo i o kojim dvema zapovestima ceo taj zakon stoji Он говори о најмањим заповестима у Закону. Не видим никакву Христову пуноћу у тексту. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Давно сам читао овај текст. Можеш ли да ми кажеш где се у Светом Писму налази овај стих: "одузећу палицу Моју од њих и разорићу завет мој са од дома Исраиљева и дома Јудина,развалићу развалином великом,окренућу Лице Своје од њих,и одбацићу их за навек,и никад им се нећу окренути." Ја га не могу наћи. Možda je mislio na Zahariju 11 9. И рекох: Нећу вас више пасти; која погине нека погине, и која пропадне нека пропадне, и које остану нека једу месо једна другој. 10. И узех свој штап, благост, и сломих га да укинем завет свој који учиних са свим народима. 11. И укиде се оног дана, и невољни од стада, који гледаху на ме, познаше доиста да беше реч Господња. 12. И рекох им: Ако вам је драго, дајте ми моју плату; ако ли није немојте; и измерише ми плату, тридесет сребрника. 13. И рече ми Господ: Баци лончару ту часну цену којом ме проценише. И узевши тридесет сребрника бацих их у дом Господњи лончару. 14. Потом сломих други штап свој, свезу, да укинем братство између Јуде и Израиља. Могуће..рекао сам му да је можда другачијим речима речено. Мислим да је у књизи поменут пророк Исаија..јел постоји неки пример код њега са овим речима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Давно сам читао овај текст. Можеш ли да ми кажеш где се у Светом Писму налази овај стих: "одузећу палицу Моју од њих и разорићу завет мој са од дома Исраиљева и дома Јудина,развалићу развалином великом,окренућу Лице Своје од њих,и одбацићу их за навек,и никад им се нећу окренути." Ја га не могу наћи. Možda je mislio na Zahariju 11 9. И рекох: Нећу вас више пасти; која погине нека погине, и која пропадне нека пропадне, и које остану нека једу месо једна другој. 10. И узех свој штап, благост, и сломих га да укинем завет свој који учиних са свим народима. 11. И укиде се оног дана, и невољни од стада, који гледаху на ме, познаше доиста да беше реч Господња. 12. И рекох им: Ако вам је драго, дајте ми моју плату; ако ли није немојте; и измерише ми плату, тридесет сребрника. 13. И рече ми Господ: Баци лончару ту часну цену којом ме проценише. И узевши тридесет сребрника бацих их у дом Господњи лончару. 14. Потом сломих други штап свој, свезу, да укинем братство између Јуде и Израиља. Можда, али то опет није то. Ни приближно. Божји савез са Израелом је нераскидив и вечан.Али ово ме је подсетило на још једну грешку у НЗ. Матеј, глава 27 9. Тада се изврши што је казао пророк Јеремија говорећи: и узеше тридесет сребрника, цијену цијењенога кога су цијенили синови Израиљеви; 10. И дадоше их за њиву лончареву, као што ми каза Господ. Како си сам навео, 30 сребрника се помиње једино у Захарији, не Јеремији. Ово јеванђеље мора да је писао неки аматер. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 prvo sinaj se jeste desio, kao i plamteca gora, stub od ognja, Crveno more, goreci zbun,... stvar je u tome sto su to mogli da "citaju" (vide ili cuju) posebno odabrani ljudi koji su manje ili vise pokusavali da taj dar naziranja Istine pretoce u poruku ostalima, ali punu Istinu je javio Isus Hristos, a tu da ti ne pricam koja su sve cuda bila... ustaju mrtvi ciste se gubavi gledaju slepi... PS: menjao sam gornji post na 2-3 mesta Никакви одабрани, нема клира и лаика. Сви су видели Творца, сви су требали бити свештеници а тако ће и бити у свету који долази. nisu videli i dolazim u iskusenje da ti kazem nemoj da lazes. gde u ovim ili drugim glavama pise da su svi videli Boga? gde? nije valjda tesko napraviti jedan kopi pejst. А ја долазим у искушење да ти кажем да пажљивије читаш моје постове. 2. Мојсијева, глава 13 21. А Господ иђаше пред њима дању у ступу од облака водећи их путем, а ноћу у ступу од огња свијетлећи им, да би путовали дању и ноћу. a ja dolazim u iskusenje da posumnjam u tvoju iskrenost, dakle ja sam bio jasan, "cuda" jesu bila ALI oni nisu videli i culi Boga. "cuda" i ako su od Boga, nisu vidjenje Boga, ako ti to nije jasno onda smo zaista miljama daleko. dakle nemoj da vrdas, nego pokazi gde su to videli i culi Boga, tu tvoju navodnu objektinost. a ja ti kazem da videti i cuti Boga nije moguce bez Sina odnosno Sinovstva Није никакво чудо. Јасно пише да је Бог ишао пред њима у стубу од облака и огња.Такође, навео сам стих који јасно каже да Бог није човек нити син човечији. bravo, bravo... znaci videti stub oblaka i ognja je ustvari videti Boga ....bravo, genijalno :bla: Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 dok smo kod ovog naziranja istine od strane ljudi Staroga Zaveta (od kojih i potice "zakon"). zakon i jeste naziranje istine, on nije puna istina, i u tom smislu Hristos kaze da je dosao da ga ispuni, ne samo da pokaze sobom punocu koji taj zakon zeli da oformi od coveka vec i da pokaze da je on, Hristos, u potpunoj saglasnosti sa njim ali da ujedno kao njegov tvorac (izvor) popravlja njegovo pogresno razumevanje koje se odomacilo tokom vremena. zato Hristos npr kaze Кад бисте пак знали шта је то: Милост хоћу а не жртвоприношење... 18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши. Јел стоје небо и земља?19. Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небескоме. не може јасније од тогаnista ovim nisi rekao, zakon i dalje vazi ali u smislu Hristove punoce, to je jedini "kompletan" zakon a znamo i o kojim dvema zapovestima ceo taj zakon stojiОн говори о најмањим заповестима у Закону. Не видим никакву Христову пуноћу у тексту.a ja vidim da si ti bukvalista Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Zasto sam hriscanin? Zato sto zelim da postanem bog. Sto mi je i objavljeno u starom zavetu "Bogovi ste i sinovi visnjeg." ali tamo nema ni trunke konceptualne razrade Bogocoveka a da ne govorimo apsolutnom nedostatku metoda kako se ostvaruje covekovo obozenje. Za razliku od toga u hriscanstvu pored perfektno razradjene Hristologije liturgijsko zajednicarenje nam omogucava da i ostvarimo to u praksi. Ne znam kako ce bilo sa svim zakonima starog zaveta da ostvari i jedno slovo gorepomente Bozije objave ljudima?! Проблем је у потпуном хришћанском непознавању и незаинтересованости за хебрејски језик. Хебр. реч Елохим значи власт, снага, ауторитет. Бог, God је западњачки појам. Елохим се користи у Светом Писму више пута, и не увек за "Бога". Мојсије је тако назван, анђели, неки краљеви... Pa to je samo jos jedan argument za to da se Judaizam izbegava u sto sirem luku. Zasto izabrati to naspram hriscanstva kad eto kako kazes cak nema ni naznake obozenja coveka??! Ako pricamo o uzvisenosti i o tvom prvobitnom pitanju sta ima kod vas sto nema kod nas. Zar ne?!Јудаизам је сав о обожењу човека, јер је човек створен по обличју Божјем. Закон није циљ сам по себи, већ је средство за обликовање тог Божјег обличја у човеку. Кроз дисциплину Закона, човек се одваја од животиње и приближава анђелима, слама своје ја, самољубље. Ко не прихвати Небески јарам, допушта да га воде страсти. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 dok smo kod ovog naziranja istine od strane ljudi Staroga Zaveta (od kojih i potice "zakon"). zakon i jeste naziranje istine, on nije puna istina, i u tom smislu Hristos kaze da je dosao da ga ispuni, ne samo da pokaze sobom punocu koji taj zakon zeli da oformi od coveka vec i da pokaze da je on, Hristos, u potpunoj saglasnosti sa njim ali da ujedno kao njegov tvorac (izvor) popravlja njegovo pogresno razumevanje koje se odomacilo tokom vremena. zato Hristos npr kaze Кад бисте пак знали шта је то: Милост хоћу а не жртвоприношење... 18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмањега словца или једне титле из закона док се све не изврши.Јел стоје небо и земља?19. Ако ко поквари једну од овијех најмањијех заповијести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небескоме; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небескоме.не може јасније од тога nista ovim nisi rekao, zakon i dalje vazi ali u smislu Hristove punoce, to je jedini "kompletan" zakon a znamo i o kojim dvema zapovestima ceo taj zakon stoji Он говори о најмањим заповестима у Закону. Не видим никакву Христову пуноћу у тексту. a ja vidim da si ti bukvalista Ма да, што би Тито рекао, неки схватају тај закон буквално у овој земљи. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука