пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @Pinhas Месија мора бити директан потомак Давида и Соломона. Поставио сам Исусове родослове овде који доказују да он не испуњава тај услов. Уосталом, ако му Јосиф није отац, родослови су беспредметни и није им ни место у јеванђељима. Da je Isusovo poreklo moglo da bude osporeno u vreme kada je hodao zemljom i učio ljude, kada se svačije pleme i poreklo znalo, misliš li da bi imao i jednog sledbenika i da bi Ga iko nazivao sinom Davidovim ? Увек се нађе понеко. Важно је да су Јевреји као целина препознали да он није тај. А опет, зашто бих ја веровао било чему што каже НЗ кад сам доказао његову непоузданост?Ала си га оправио, свака ти част! Браво, доказао си, а сад 'ајд' ћао... Већ сам ти написао зашто постоје те грешке, а ви Јевреји сте до сад имали 5, 6 месија које сте после опет одбацивали. Чак су их и највећи рабини признавали. Данас ви више реално ни не очекујете његов долазак, већ одржавате неку традицију која држи ваш опстанак и везан је за нацију више него за веру. Ви сте у суштини страшно збуњени и силина хришћанства, као и његова заслепљујућа истина је оно што вас највише плаши и оваквим смешним покушајима ви не нападате, нити шкодите нама, већ покушавате свој страх и осећај безнађа и немоћи да оправдате и да се оснажите. Ако идеш негде, ајд' ћао. Ја остајем.Можеш ли ти да ми кажеш зашто ме називаш Јеврејином, кад сам рекао да нисам? Онај Огло неће. Свако ко не испуни услове за месију, бива "дисквалификован". Исус није ни први ни последњи кандидат који није успео. Не видим у чему је проблем. מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @Pinhas Месија мора бити директан потомак Давида и Соломона. Поставио сам Исусове родослове овде који доказују да он не испуњава тај услов. Уосталом, ако му Јосиф није отац, родослови су беспредметни и није им ни место у јеванђељима. Da je Isusovo poreklo moglo da bude osporeno u vreme kada je hodao zemljom i učio ljude, kada se svačije pleme i poreklo znalo, misliš li da bi imao i jednog sledbenika i da bi Ga iko nazivao sinom Davidovim ? Увек се нађе понеко. Важно је да су Јевреји као целина препознали да он није тај. А опет, зашто бих ја веровао било чему што каже НЗ кад сам доказао његову непоузданост?Ала си га оправио, свака ти част! Браво, доказао си, а сад 'ајд' ћао... Већ сам ти написао зашто постоје те грешке, а ви Јевреји сте до сад имали 5, 6 месија које сте после опет одбацивали. Чак су их и највећи рабини признавали. Данас ви више реално ни не очекујете његов долазак, већ одржавате неку традицију која држи ваш опстанак и везан је за нацију више него за веру. Ви сте у суштини страшно збуњени и силина хришћанства, као и његова заслепљујућа истина је оно што вас највише плаши и оваквим смешним покушајима ви не нападате, нити шкодите нама, већ покушавате свој страх и осећај безнађа и немоћи да оправдате и да се оснажите.Ако идеш негде, ајд' ћао. Ја остајем.Можеш ли ти да ми кажеш зашто ме називаш Јеврејином, кад сам рекао да нисам? Онај Огло неће. Свако ко не испуни услове за месију, бива "дисквалификован". Исус није ни први ни последњи кандидат који није успео. Не видим у чему је проблем. Мени је занимљиво да изгледа ти најбоље знаш ко јесте помазаник,а ко није.Као да људи пре 2000 година то нису знали..ти баш знаш да ли је Он стварно Он! Да неће тебе да упосле да протумачиш следећег месију?Ти ако им кажеш,нико неће онда.Сви ће поверовати теби,јер си ти спознао истину у Старом Завету,а пронашао непоузданост у Новом Завету!Свака част Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @Pinhas Месија мора бити директан потомак Давида и Соломона. Поставио сам Исусове родослове овде који доказују да он не испуњава тај услов. Уосталом, ако му Јосиф није отац, родослови су беспредметни и није им ни место у јеванђељима. Da je Isusovo poreklo moglo da bude osporeno u vreme kada je hodao zemljom i učio ljude, kada se svačije pleme i poreklo znalo, misliš li da bi imao i jednog sledbenika i da bi Ga iko nazivao sinom Davidovim ? Увек се нађе понеко. Важно је да су Јевреји као целина препознали да он није тај. А опет, зашто бих ја веровао било чему што каже НЗ кад сам доказао његову непоузданост?Ала си га оправио, свака ти част! Браво, доказао си, а сад 'ајд' ћао... Већ сам ти написао зашто постоје те грешке, а ви Јевреји сте до сад имали 5, 6 месија које сте после опет одбацивали. Чак су их и највећи рабини признавали. Данас ви више реално ни не очекујете његов долазак, већ одржавате неку традицију која држи ваш опстанак и везан је за нацију више него за веру. Ви сте у суштини страшно збуњени и силина хришћанства, као и његова заслепљујућа истина је оно што вас највише плаши и оваквим смешним покушајима ви не нападате, нити шкодите нама, већ покушавате свој страх и осећај безнађа и немоћи да оправдате и да се оснажите.Ако идеш негде, ајд' ћао. Ја остајем.Можеш ли ти да ми кажеш зашто ме називаш Јеврејином, кад сам рекао да нисам? Онај Огло неће. Свако ко не испуни услове за месију, бива "дисквалификован". Исус није ни први ни последњи кандидат који није успео. Не видим у чему је проблем.Ниси Јеврејин!? Онда је у питању озбиљна криза идентитета. Зато што то што ти пишеш јесте нешто што Јевреји говоре вековима, а ти само обични "копиврјатер", тачније "копи-пејст-тип". Немој ово схватити као увреду, већ као објективну оцену, јер си одмах, од првог написа прочитан.Проблем није у Исусу већ у теби, тј. вама. Било вас је некад, има вас сад и биће вас до другог Христовог доласка... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Dobro vece svima, dobrodoshao, dobrodoshla i ja dada Pocecu izlaganje svakodnevnom molitvom Dalaj Lame (dobitnika Noelove nagrade za mir) "Greshnicima koji dizhu pregrade lamstvu, svima koji se drzhe jeretickog ucenja, pokazite vashu snagu i spasite, o, spasonosni! poslavshi odozgo shimnuse, koji rade nozhevima, zgrabite neprijatelje mrezhom, pribodite ih chivijama, isecite machevima, prostrelite strelama, probodite kopljima isisajte im srce!" khmmm..neshta mi se ne moli s njim..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Buda uci da ni u sta ne treba da verujemo (tradicija, opste priznata misljenja, spisi mudraca, autoriteti itd) ali smo duzni da poverujemo u napisano, receno, ucenja ili uverenje samo onda kada NAS RAZUM i NASE SAZNANJE potvrde da je to istina.....ja kao polazni kriterijum....hmmmmmmmmmmmm........ "Ako se zapitamo u cemu se sastoji vishi subjektivni kriterijum na koji apeluje budisticka etika treba da odgovorimo da je on ljubav prema samom sebi" Kellog opet moram ' se iskashljem....eto tako je i budizam otpao.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 da ne idem sad po celom svetu i religijama, ali nigde pokajanja, nigde ljubavi, sta god sam probala ono najcistije u mojoj dushi se opiralo iako je razum pod ruku s logikom usvajao ucenje....ali srce nije htelo. Trazilo je nesto gde ce naci svoj dom i umorno reci - kuci sam u toplom zagrljaju, "dobro mi je ovde biti" No, necu o sebi...ima jos interesantnog za napisati.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Ernest Renan - obraca se Hristu: " Za 10000 godina svet ce se uzdici kroz tebe koji si krajeugaoni kamen covecanstva. I niko nece moci da ukloni tvoje ime iz istorije, jer bi to bilo isto sto i rushenje njenih temelja. Epohe ce oglashavati istinu da niko od sinova covecijih nije veci od tebe. Ali ti, uprkos tome nisi Bog" Starac Epifanije (Teodoropulos): "Naprotiv, ako hristos nije Bog, onda je on najruznija, najstrashnija i najodbojnija figura u citavoj ljudskoj istoriji" najskromnije je trebalo da se unizi u odno su na velikane koji su za sebe tvrdili da scio mei nihir scire (Sokrat, Avram, Mojsije, Jovan Preteca,ap. Pavle) a on rece "Ja sam PUT ISTINA I ZHIVOT" I ja te sad pitam: da li se iko ikada usudio da za sebe tvrdi da je potpuno bezgreshan? Mozes li da zamislish Marka kako izjavljuje nesto slicno ovome? Svi bi ga odbacili kao ludaka i vise niko ga ne bi sledio" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
пинхас Написано Фебруар 26, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 @Pinhas Месија мора бити директан потомак Давида и Соломона. Поставио сам Исусове родослове овде који доказују да он не испуњава тај услов. Уосталом, ако му Јосиф није отац, родослови су беспредметни и није им ни место у јеванђељима. Da je Isusovo poreklo moglo da bude osporeno u vreme kada je hodao zemljom i učio ljude, kada se svačije pleme i poreklo znalo, misliš li da bi imao i jednog sledbenika i da bi Ga iko nazivao sinom Davidovim ? Увек се нађе понеко. Важно је да су Јевреји као целина препознали да он није тај. А опет, зашто бих ја веровао било чему што каже НЗ кад сам доказао његову непоузданост?Ала си га оправио, свака ти част! Браво, доказао си, а сад 'ајд' ћао... Већ сам ти написао зашто постоје те грешке, а ви Јевреји сте до сад имали 5, 6 месија које сте после опет одбацивали. Чак су их и највећи рабини признавали. Данас ви више реално ни не очекујете његов долазак, већ одржавате неку традицију која држи ваш опстанак и везан је за нацију више него за веру. Ви сте у суштини страшно збуњени и силина хришћанства, као и његова заслепљујућа истина је оно што вас највише плаши и оваквим смешним покушајима ви не нападате, нити шкодите нама, већ покушавате свој страх и осећај безнађа и немоћи да оправдате и да се оснажите. Ако идеш негде, ајд' ћао. Ја остајем.Можеш ли ти да ми кажеш зашто ме називаш Јеврејином, кад сам рекао да нисам? Онај Огло неће. Свако ко не испуни услове за месију, бива "дисквалификован". Исус није ни први ни последњи кандидат који није успео. Не видим у чему је проблем. Ниси Јеврејин!? Онда је у питању озбиљна криза идентитета. Зато што то што ти пишеш јесте нешто што Јевреји говоре вековима, а ти само обични "копиврјатер", тачније "копи-пејст-тип". Немој ово схватити као увреду, већ као објективну оцену, јер си одмах, од првог написа прочитан.Проблем није у Исусу већ у теби, тј. вама. Било вас је некад, има вас сад и биће вас до другог Христовог доласка... Ако мислиш да имам кризу идентитета, мора да си један од оних који изједначавају српство с православљем. Нисам се увредио, наравно да сам учио од мудријих од себе. Али исто тако би се и за вас могло рећи да сте преписивачи. Популарна белетристика вам је владика Николај, а онима који су начитанији - наравно свети оци, свети старци...И опет имам утисак да ме зовеш Јеврејином. Јел то треба да представља увреду? מוות לאוסטאשים Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 "Pomisli sada koliko je samo miliona ljudi zrtvovalo sve sto ima Hrista radi,cak i svoj zivot, verujuci u istinu njegovih rechi o Njemu samom! Ako bi Njegove tvrdnje o Njemu samom bile lazhne, Isus bi onda bio najuzhasnija licnost u istoriji, kao onaj koji je tolike milione ljudi zaveo na put teshkih zhrtava. Koji bi COVEK, ma koliko on bio veliki, ma koliko on bio znacajan i ma koliko on bio mudar, mogao biti vredan takvih stradanja i zhrtvi?? Koji? Nijedan! Osim ako nije BOG" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 "Oni koji ga negiraju kao Boga postuju ga kao najuzvisheniju licnost istorije? Onda su i oni sishli s uma. Prema tome,Bozanstvo Hristovo se dokazuje upravo na osnovu same ocene koju o Njemu daju oni koji ga porichu. Apostoli su ili bili obmanuti, ili su obmanjivali nas ili su, pak govorili istinu. Nisu bili obmanuti jer su licno culi i videli , a nisu imali psiholoske predispozicije da prihvate Vaskrsenje, naprotiv-SUMNJALI su. Apostoli nisu bili ni politicari ni filozofski misionari, bez zhelje da zadovolje neku svoju prostu imaginaciju - nego ribari." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 "Da su nas obmanuli - lazh je uvek iz neke koristi, a oni su stekli "nevolje, muke, suze, kamenovanje, brodolom,glad, zhedj, nagotovanje, opasnost od razbojnika, tamnice i, konacno, smrt. Dakle, dovedi mi Indijca da ga izbichujemo, da ga razapnemo na krst, da mu damo zhuch i ocat, da ga probodemo kopljem, da ga sahranimo u grob i ako bude vaskrsao onda cemo da razgovaramo o njemu..." A Hrist hodao i razgovarao kao da se nista nije desilo" Ernest Renan: "Svi svedoci su bili iz kraja njegovih ucenika, a gde su istoricari??" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Starac Epifanije: "Kako je moguce da neko potvrdi vaskrsenje Hristovo a da istovremeno ne postane Hriscanin? Ti trazish i jare i pare. Istoricari su apostoli a najverodostojniji je Pavle" Renan: "Pavle je imao halucinacije od toplotnog udara!" Starac: " Da je Pavle na putu za Damask doziveo neke halucinacije to bi bilo nesto sto bi doslo iz njegove podsvesti. A u Pavlovoj podsvesti su judejski patrijarsi i proroci imali visoko mesto. Mozes li da zamislish da bi neka stara pobozhna zhena u snu ili halucinaciji videla Budu ili Zevsa??? " dada, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Kod apostola Pavla je doslo do magnovenog preobracenja direktno iz neverja u hriscansku veru bez ikakve pripreme, i to u veru jaku i dozivotnu. Ne treba zanemariti da je Pavle bio obrazovan covek. "Kada je hristos rekao za svoju Crkvu da joj nece odoleti ni vrata paklena (Mt,16,18) bilo je samo nekoliko desetina njegovih sledbenika. Od tada je proslo 2000 godina. Carstva su nestala, filozofski sistemi su pali u zaborav, svetske teorije zastarele, a Crkva Hristova je do danas neuzdrmana uprkos neprestanim i uzasnim progonima. Zar to nije cudo po sebi?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 Емилија,одлични цитати.Реално ако неко трврди да је Исус био учитељ и то веома мудар,који је учио побожности људе,онда тај има неки проблем.Јер је тај мудри учитељ који је учио побожности тврдио за себе да је Бог..значи класични "мудри лудак"! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Фебруар 26, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2011 a zasto ja licno verujem u Hrista??? (zasto ne verujem drugima, temu sam pocela i , verujte kako koja religija dolazi na red, sve je crnje) Vidim ga,osecam, razgovaram s njim. Brishe mi suze, digne me kad padnem, kad uradim nesto protiv same sebe , tiho nestane i dodje kad ga zelim kao vazduh koji dishem, kao spas i utehu i poslednju nadu. Verovali ili ne, nekad me fizicki spreci da ne ucinim neku glupost. A ja ne prepoznam to, nego besnim sto ne moze kako ja hocu. Onda osetim koliko me je zashtitio i sta je ucinio da ne padnem. Dugo me je prizivao, bila sam slepa, gluva, neosetljiva. I nesrecna. Kad sam se odazvala, saznala sam sta je sreca. Sve je pre Njega bila nesreca. I sve pre njega je bila imitacija zhivota. Imitacija srece. heh, ma meditirala sam i otkrila neki drugi svet i zamalo otishla u sunovrat. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука