Jump to content

Напади црквених расколника на Епископе и свештенике СПЦ

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Ovde se mnogo ruznih stvari govorilo o episkopima, dok su jos bili episkopi, da su zaposednuti, da se skrenuli, mentalno oboleli, itd.

Pokusavam da najdem odgovore, i pronadjem put u ovome ludilu, i mnoge nelogicnosti mi toliko bodu oci da ne mogu tek tako da prihvatim sve sto mi serviraju pod plastom Crkve.

Мудрове, ја бих волео да нађеш где је то неко називао Епископе (или Епископа) док је још био Епископ овим називима које ти сада подваљујеш форуму ЖРУ. Иначе, ми смо навикли на разне подвале али су све неутемељене, те самим тим не важе.

Ако заиста желиш да пронађеш пут, сигурно ћеш га веома лако наћи, када се ослободиш ових клевета које упућујеш на погрешне адресе и покајеш се. То што Ти видиш нелогичности је Твој проблем који мораш што пре да решиш. Ако заиста пажљиво читаш форум и ослободиш се предрасуда сигурно ћеш наћи бар неке одговоре.

Иначе, нико од нас који волимо Цркву није вољан да ћути над проблемима. Ми смо овде најпре да са људима поделимо речи Еванђеља, речи утехе, али када неко нападне Цркву, наша је дужност даје бранимо. Зато, не замери на тежим речима- којима си Ти свакако вичан.

И даље стоји да Твоје анонимне осуде Епископа не стоје јер се кријеш иза лажног имена. Ако ово заиста видиш као проблем треба да идеш на Црквени суд па да изнесеш, али буди спреман да сносиш и какнонске последице. Овако, Твоје речи не вреде ништа.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ja ne znam ni za jednog episkopa da je otovreno podržavao Miloševića

Vladika Filaret   0102_laugh
Није га баш подржавао.

Читао сам један разговор са владиком Филаретом, још док је Милошевић био на власти, баш му је то питање било постављено.

Не могу тачно да се сјетим, али је одговорио да је разлог тај што је Милошевић давао одређене донације за Милешеву, чини ми се, тако да не би било у реду да прича против њега. Не држите ме за ријеч јер сам то давно прочитао.

никад Слоба кинте дао није за Милешеву, поготово не за њену обнову.

све је до сад обновљено од богатих дародаваца, а поготово фреске Белог Анђела и светог Саве, као и скидање целе композиције Последње вечере која је била пред падом. а то је организовала органзација којој ја припадам преко завода за заштиту споменика јер туда мора да иде.

за 6 мил марака, илити 3 милиона евра, могла је цела нова Милешева да се подигне и да остане за потпун живопис.

Подели на овим сајтовима

Saopstenja su bila u skladu sa situacijom od''pozivana mir snagama bezumlja i haosa koji zvizde i ne postuju zivog svetitelja Patrijarha Pavla'', do davanja pune podrske ''mirotvorackoj politici'' u vreme predavanja Krajine kada ''mir nije imao alternativu''

Ako sam nesto slagao ovde,a ti se brzo konsultuj sa glavnim urednicima , pa me odmah banuj i sve zivo izbrisi.

како да не, можда су то биле тадашње изјаве владике Филарета који је у то време био про СПС орјентисан и врло гласан, али патријарх Павле је шетао са људима на демонстрацијама а једну посебну ноћ покупио студенте испред кордона у Коларчевој, замолио полицију која се спремала да калашњиковима седећу демонстрацију побије да пропусте људе и лепо одвео до Храма и распустио их. 5 дана су писале о томе независне новине, а шта су Новости и сличне дрон новине писале, то везе с мозгом није имали.

па ти људи су 3. октобра 2000. у ноћ штанцовало слику СПС митинга подршке Слоби на насловној страни на којој се понавља један те исти човек три пута.

мисим дај, живели су и други у то време а у оба догађаја сам учествовао или посматрао са неверицом.  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

E ovako..

Kasnih 80 i pocetkom 90 tih imao sam dosta godina da mogu da pamtim i da bar posmatram i zakljucujem.

Nisam duhovna elita niti duhovna aristokratija, jer nema elitizacije kod Hrista iako taj duh ovde promice kod mnogih clanova ovog foruma.

O.Ivane nemojte me terati da ovde trazim i kopi pastujem pisanija Aragorna i Zeebede i Niszawa i slicnih o vladici Artemiju i njegovim monasima koje ne bi as sa maslom pojeo.

Niti napadam Crkvu niti vi treba da je branite od mene..

Jedino ako ne mislite da je cela Crkva vladika Irinej Bulovic, a da je napad na Crkvu pominjanje njegove bliske saradnje sa svim vlastima koje se odrekne toga momenta kada ta garnitura padne sa vlasti.

Recite unapred da je o tome zabranjeno pisati pa da znamo da ne popijemo ban.

Svaka rec o saradnji i neukusnom podilazenju i podrsci vlastima do 5.oktobra vladike Irineja i mitropolita Jovana se mogu lako proveriti ko ode u arhivu tadasnjih dnevnih listova i pogleda samo izjave posle nekih burnih dogadjaja.

Niko ovde nije siso veslo pa da mu sada neko tumaci nesto sto je video svojim ocima i bio dobrim delom sudionik.

Na ovo pisanije Mede Medenice necu odgovarati jer je covek pobrkao vremena dogadjaje i ljude..

Neka se lepo sada smiri ponovo priseti pa napise pa cu i sa njim da polemisem.

Neke dogadjaje sam napomenuo gore u jednom postu.

Подели на овим сајтовима

Немој ти нама стављати овде шта пишу дневне новине,њима и онако нико ништа не верује,већ ти нама дај званићне изјаве владике Иринеја.

С обзиром да си једни на овом форуму који тако демонстративно говори о подржавању Слобине власти од стране владике Иринеја ,толико о томе.

Изгледа си ти једини гледао тв и читао новине у том периоду.

Подели на овим сајтовима

Sa zadovoljstvom.

Uskoro.

Prikupljam fotografije, snimke govora(ne znam da li je to zvanicno), kao i saopstenja posle burnih dogadjaja u Srbiji toga vremena.

Ali najvise pomoci cu imati od izjava vladike Atanasija, kome sigurno to nisu mogli podmetnuti kako to pokusava da objasni Meda Medenica.

Подели на овим сајтовима

E ovako..

Kasnih 80 i pocetkom 90 tih imao sam dosta godina da mogu da pamtim i da bar posmatram i zakljucujem.

Nisam duhovna elita niti duhovna aristokratija, jer nema elitizacije kod Hrista iako taj duh ovde promice kod mnogih clanova ovog foruma.

O.Ivane nemojte me terati da ovde trazim i kopi pastujem pisanija Aragorna i Zeebede i Niszawa i slicnih o vladici Artemiju i njegovim monasima koje ne bi as sa maslom pojeo.

Niti napadam Crkvu niti vi treba da je branite od mene..

Jedino ako ne mislite da je cela Crkva vladika Irinej Bulovic, a da je napad na Crkvu pominjanje njegove bliske saradnje sa svim vlastima koje se odrekne toga momenta kada ta garnitura padne sa vlasti.

Recite unapred da je o tome zabranjeno pisati pa da znamo da ne popijemo ban.

Svaka rec o saradnji i neukusnom podilazenju i podrsci vlastima do 5.oktobra vladike Irineja i mitropolita Jovana se mogu lako proveriti ko ode u arhivu tadasnjih dnevnih listova i pogleda samo izjave posle nekih burnih dogadjaja.

Niko ovde nije siso veslo pa da mu sada neko tumaci nesto sto je video svojim ocima i bio dobrim delom sudionik.

Na ovo pisanije Mede Medenice necu odgovarati jer je covek pobrkao vremena dogadjaje i ljude..

Neka se lepo sada smiri ponovo priseti pa napise pa cu i sa njim da polemisem.

Neke dogadjaje sam napomenuo gore u jednom postu.

одлично, браво! 0442_feel

долазимо до конкретизације проблема  0442_feel

ти брате онда пристајеш да је категорија памћења варљива ствар, па се још поларише и према ставовима, који се очигледно нису ич променили код тебе од тада а док код тих људи очигледно јесу, чак у супротним правцима.

изволи, докажи своје исказе а мене не дисквалификуј ad hoc и без иједног аргумента.

Подели на овим сајтовима

Sve je falsifikat, nema nista sto nije falsifikat.

Ni jednom nisu kanonski reagovali, smijenili su NJEGOVO PREOSVESTENSTO VLADIKU ARTEMIJA na razbojnicki i suprotno svim kanonima, nacin.

Optuzili su NJEGOVO BUDUCE PREOSVESTENSTVO VLADIKU SIMEONA VILOVSKOG na pravdi Boga, bez ijednog dokaza.

Takodje su rasinili NJEGOVO BUDUCE PREOSVESTENSTVO VLADIKU NIKOLAJA CRNORECKOG, opet na razbojniciki nacin.

:229229229: :) 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

"Да сви једно буду,као ти Оче,што си у мени и ја у теби,да и они у нама једно буду да свијет вјерује да си ме ти послао"(ЈН 17 гл-21 стих)

Подели на овим сајтовима

Sve je falsifikat, nema nista sto nije falsifikat.

Ni jednom nisu kanonski reagovali, smijenili su NJEGOVO PREOSVESTENSTO VLADIKU ARTEMIJA na razbojnicki i suprotno svim kanonima, nacin.

Optuzili su NJEGOVO BUDUCE PREOSVESTENSTVO VLADIKU SIMEONA VILOVSKOG na pravdi Boga, bez ijednog dokaza.

Takodje su rasinili NJEGOVO BUDUCE PREOSVESTENSTVO VLADIKU NIKOLAJA CRNORECKOG, opet na razbojniciki nacin.

:229229229: :) 0110_hahaha 0102_laugh greengrin smej.gif
јесте, то је тај чувени хришћанин свих муслиманских опредељења госн чејовић, по занимању спрдач, вукман  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha
Подели на овим сајтовима

Толико о томе да епископ бачки Иринеј свесрдно подржава власт

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

у чијој је  Епархији Отац Жарко Гавриловић , немојте само да ми кажете да је код Преосвећеног Владике Никанора?!

Подели на овим сајтовима

у чијој је  Епархији Отац Жарко Гавриловић , немојте само да ми кажете да је код Преосвећеног Владике Никанора?!

Београд, мислим да живи улицу од Храма ...
Подели на овим сајтовима

у чијој је  Епархији Отац Жарко Гавриловић , немојте само да ми кажете да је код Преосвећеног Владике Никанора?!

Београд, мислим да живи улицу од Храма ...

она испада да му је Архијереј Патријарх Српски,  јел тако, питам се само докле ће толеристати његове вербалне испаде??

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да је једини лек за мир у Цркви да се врати правило да се Владике жене...

После пар година брака неби имали ћејфа да се свађају већ би оговарали жене!

kriminalac

пример...

Ето имам пријатеља из различитих струја и када се нађемо...нико не спомиње проблеме у Цркви...већ кукамо...како је тежак живот нас уметника...под чизмом!

kriminalac

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...