Jump to content

Тетоваже

Оцени ову тему

Препоручена порука

Neka svaki domaćin boji svoju kuću kako želi... jer mene iskreno interesuje domaćin a ne njegova fasada... Ako je njemu dobro... i meni je lepo zbog njega. 

Nisam ljubitelj tetovaža ali sam ljubitelj mnogih ljudi koji ih nose :)

Подели на овим сајтовима

On 7. 8. 2016. at 14:53, aliluja рече

Expand  

Ne znam da li vas je nekada zaglio neko ko ima iztetovirane ruke ...  Ja sam osetila neku tugu ... Najozbiljnije ... Iz te tetovaze kao da zraci neki mrak ... A covek kaze da se tetovirao iz ljubavi ...  Ne znam ... Meni se to ne dopada . 

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

EU bi mogla da zabrani tetoviranje, jer je opasno

Mastilo koje se koristi u tetoviranju verovatno povećava rizik od raka i zbog toga bi trebalo da bude zabranjeno, novo je upozorenje Evropske agencije za hemikalije.

Ta agencija je objavila izveštaj prema kom mastilo može izazvati probleme s kožom, uključujući i alergijske reakcije i svrab koji traje godinama, a pritom povećavaju i rizik od raka.

U izveštaju stoji i da može uticati na plodnost.

Agencija će uskoro objaviti spisak hemikalija koje se koriste u izradi mastila za tetoviranje, a istražuje mogućnost da uskoro budu zabranjene širom Evropske unije.

Crveno mastilo za tetoviranje proglašeno je najopasnijim, a potencijalni rizik nose i plavo, zeleno i crno.

“Mnogi izveštaji pokazuju da su supstance u mastilu potencijalno kancerogene, mutagene ili izazivaju reproduktivni toksični efekat”, stoji u izveštaju.

Kada je hemikalija mutagen, to znači da može da promeni DNK ćelije i da dovede do dodatnih mutacija koje potom mogu dovesti do razvoja kancera.

Ako bude potrebna zabrana ovih supstanci, trebalo bi da stupi na snagu za godinu dana.

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2016&mm=07&nav_id=1158905    

Negiranjem onoga sto su apostoli govorili, odnosno govoreci da su oni govorili pod nekakvim uticajima, cini se jedan od najtezih, neoprostivih grijeha a to je hula na svetog duha.

Подели на овим сајтовима

:)

VJEROVALI ILI NE:

Tetovaže jačaju imunitet i štite tijelo od bolesti

Nakon prve tetovaže kod ljudi se vidi pad imunoglobulina A, antitijela imunološkog sustava dok je razina kortizola – hormona stresa, u porastu. Ali, kod druge tetovaže, razina imunoglobulina pada vrlo malo (u odnosu na prvu) što pokazuje kako je tijelo ojačalo imunološki sustav. Svaka sljedeće jača imunitet još više.

Svoju studiju znantvenici sa Sveučilišta u Alabami proveli su na 24 žene i pet muškaraca u dobi od 18 do 47 godina. Kažu kako tetoviranje djeluje kao cjepivo za jačanje imunološkog sustava. Napominju kako je potrebno još puno istraživanja kako bi se potvrdila ta teza. Ali, prema prvim rezultatima to je zaista tako. Cijelo istraživanje sa svim detaljima možete pronaći u časopisu American Journal of Human Biology .

Znanstvenici, također, kažu kako je ubrizgavanje tinte u stanice kože više od jedanput ima na tijelo podjednak učinak kao vježbanje. Tetoviranje je velik stres za tijelo jer mu nije jasno što se događa , pa ono reagira slično kao kad vježba u teretani, prenosi The Earth Child.

http://www.antenazadar.hr/clanak/2016/04/tetovaze-jaaju-imunitet-i-stite-tijelo-od-bolesti/

Подели на овим сајтовима

On 7. 8. 2016. at 14:53, aliluja рече

Neka svaki domaćin boji svoju kuću kako želi... jer mene iskreno interesuje domaćin a ne njegova fasada... Ako je njemu dobro... i meni je lepo zbog njega. 

Expand  

Potpisujem ! :)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Морам да признам да ми поента тетоважа никад није била јасна.

Поготово данас кад се сви редом тетовирају. Па кад још налепе неке кинеске симболе или слова за која појма немају шта значе, чиста смејурија.

Чак и они који истетовирају неки конкретан симбол или значење, опет ми постају нејасни у смислу потребе да то презентују околини.

Тетоважа као уметност?

Уметност чега? Кад једном умре огулићемо га и направити пергамент од њега, окачићемо га на зид као слику или графику ....ne_shvata

Подели на овим сајтовима

On 10. 1. 2017. at 23:39, Месечева рече

Морам да признам да ми поента тетоважа никад није била јасна.

Expand  

Ni meni nikad nije bila jasna poenta kvantne teorije atoma, ali bih bila jako smiješna kada bih se čudila, ili još gore, osuđivala, Niels Bohra, i ostalu družinu.
Svako neka radi šta mu prija i svako neka nosi svoj teret. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2017. at 0:50, Natasa. рече

@Ayla

Da li si ikad odbila da uradiš nekome tetovažu, ako jesi - iz kog razloga?

Expand  

Jesam, mnogo puta.
Ne tetoviram maloljetna lica, uz to ne radim određene vjerske motive, i definisala sam koje ne radim, letering koji nemam mogućnost da provjerim, nacionalistička, rasistička, satanistička ili bilo kakva diskriminšuća obilježja. Ne radim osobe kod kojih osjetim nesigurnost kada je zbor idejnog rešenja u pitanju. Nisu spremni za tattoo, i ne mogu ga nositi. Nikada ne pitam za značenje tetovaže samom klijentu, ali uvijek pitam koliko im znači tattoo... i od tog odgovora zavisi da li ću ih raditi.
To bi bili neki od razloga, a ima ih još.

Подели на овим сајтовима

Wow, Ayla. Furaš rokerski stil, radiš tetovaže... Možeš svima da poslužiš kao inspiracija. Prava badass. :aplauz:

Inače volim tetovaže, mada sam ih više volela dok su bile tabu. Da sam imala para pre nekih pet god, sad bih imala "rukav". Sada ih svi imaju, pa mi nisu toliko interesantne.:)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...