Jump to content

Месечева

Члан
  • Број садржаја

    218
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Скорашњи посетиоци профила

1093 посетилаца

Месечева's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

197

Форумска репутација

  1. Пошто је томос СПЦ невалидан? Још једном се показало да младе нације у турбулентним временима не умеју да очувају суверенитет, ни на једном пољу.
  2. Драги Владане, дружење/забављање је једно, а заједница је нешто сасвим друго. Тек у заједници успевамо да спознамо слабости у правом светлу- и своје и партнерове. Тад креће право, дубинско упознавање и компромиси тј. права љубав. А да ли ће се она развити у пуном сјају или ћемо отићи свако на своју страну, зависи много од зрелости обе стране. Дакле да, љубав настаје или се развија постепено, мени је свеједно који ћемо термин употребити, важно је да је суштина јасна. Ко год је у брак ушао у прве две три године забављања, у исти је ушао на бази привлачности коју ми волимо да поистоветимо с љубављу, али далеко је то од исте. Замишљам везу двоје, виђају се пола године и у заносу једно другом говоре ''волим те''. Заправо, волим твоју енергију, твоје мисли, твоје тело....јер те још увек нисам видела у поцепаним гаћама. Мало карикирања није на одмет, али тек у заједници видимо мужа изгужваног, ознојаног, необријаног, мрзовољног...тад креће ''борба'' за љубав.
  3. Права љубав је прихватање упркос бројним манама и слабостима. О којој љубави причамо на почетку односа?
  4. Не бих изједначавала однос с партнером и децом. Једноставно, не везује нас иста спона. Ако љубав посматрамо из угла духовности, сасвим сам сагласна с тобом али људи су веома несавршена бића с душама преплављеним разним врстама страсти. Волети неког подразумева разрачунати се пре свега са самим собом и сопственим слабостима, сазрети. Неко то успева рано али многи, посебно у данашње време које преферира тактилно над духовним, дакле многи не.
  5. Време увек носи својеврсне изазове. Па ипак, да ли умемо да устанемо старици у градском превозу, да ли муж уме и хоће да усиса кућу или опере суђе и помогне својој уморној жени, ствар је кућног васпитања, а не медијске прокламације. :)
  6. Где су џентлмени? Питајмо мајке мушке деце јер ми жене исту васпитавамо. Не учи отац сина понашању, већ мајка и то прилично дуго. До пубертета. Тако да ја нас жене видим као главне кривце што нам се мушка популација претворила у саможиве дечаке у телу одраслог мушкарца. Много лоше васпитавамо синове. Од многих никад мушкарци.
  7. Како је уопште могуће ући у брак из љубави? Љубав је процес који захтева време, године. Да упознамо и завлимо човека са свим недостацима. У брак се улази из привлачности и занесености, а љубав настаје постепено. Ово вероватно не важи за оне маратонске, вишегодишње везе.
  8. На крају крајева, IgA анти-тело даје локални имунитет...прочитај малко о томе па ћеш схватити колико у општем смислу нема значаја цела ''студија'' базирана на 29 људи од укупни 7 милијарди на планети.
  9. Као што рекох, смешна цифра за озбиљну студију. Може и без ''винка''.
  10. Замишљам и опет кажем, смешна цифра за озбиљну студију.
  11. Ал' им је узорак! Чак 29 људи! И то треба да буде прихваћемо као релевантна студија.
  12. Опусти се, као што ти имаш право да пишеш о тетовима на 30 страна, имам и ја право да кажем да ми се то не свиђа. Нема потребе одмах се бранити јер ниси нападнута.
  13. Морам да признам да ми поента тетоважа никад није била јасна. Поготово данас кад се сви редом тетовирају. Па кад још налепе неке кинеске симболе или слова за која појма немају шта значе, чиста смејурија. Чак и они који истетовирају неки конкретан симбол или значење, опет ми постају нејасни у смислу потребе да то презентују околини. Тетоважа као уметност? Уметност чега? Кад једном умре огулићемо га и направити пергамент од њега, окачићемо га на зид као слику или графику ....
×
×
  • Креирај ново...