Number15648 Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Није тачно да и у браку не може бити блуда, јер блуд је свако неприродно полово општење меѓу две(били или не били у брак није битно) или више личности(не дај Боже меѓу људе и животиње), свако полово дејаније које сама испражњава једна личност, и свако природно вонбрачно полово општење. Поткатегорије блуда су: - Скотоложништво - полово општење са животињом. - Содомија - полово општење на две или више личности од исти пол или свако противприродно општење меѓу две личности од различитог пола. - Рукоблудие - ручно задоволивање полових страсти - Прељуба - када једно лице је у брак и полово општи са личност од супротног пола, а која није његов брачни друг. - Курварлак - вонбрачно општење са једна или више личности од супротног пола - Онанија - прекид половог општења да не би дошло до зачетак. Сума сумарум блуд није само полово вагинално општење (и при том не спречава се зачетак) меѓу две личности који су у црквени брак. Све друго може бити само чешање по уши и оправдивање наших грехова. Не би било лошо, да неко овде да пример из новога завета или из црквене каноне, типике и химнографије где се блуд оправдава и не смета се за грев, ма колика била љубав измеѓу двоје блуднике. Да је била љубав толко велика ништа не бих спречило двоје да ступе у црквени брак, осим можда високу цену за венчање (е онда епископ и поп који су увели ту таксу чине грех блуда). Добро брате, али незаконити полни однос тј. ван брака је блуд, то стоји. Misliš li da bluda ne može biti u braku? Нисам рекао да не може бити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Добро брате, али незаконити полни однос тј. ван брака је блуд, то стоји. да, ами моје објашњење више се односило на ово: DankaM, on 19 Apr 2013 - 08:52, каже: Misliš li da bluda ne može biti u braku? него на тај твој цитат. Нормално је да све што је ван брака је блуд. Нигде ја то не порекнујем. (Осим ако сам измешао падеже ) Number15648 је реаговао/ла на ово 1 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Naravno da nije, jel znate vi da je brak novijeg datuma Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Naravno da nije, jel znate vi da je brak novijeg datuma Наравно, и то несамо у Византији. Брак држи љубави поверење, али због државе, правних односа и имања имамо форму, коју данас имамо.Гледајмом шта је сад, а не како је накад било. Наши стари су знали. Чим напуни 17'18 година одма се жени. Исто жене. Па до 30'те роди 5-6 комада. шта је преживело. преживело....Сад су млади до практично до 44'те године. То је међународно однос. Пре 100 година жена од 40 је била ( Горки, енглески класици) старица. Пре 45 , људи од 45 су били старија гененерација. Сад се то пореметило. Постоје општеприхваћени хришћански принципи. Orthophill and Silence је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 блуд је полни однос међу онима који нису у браку У реду, али ја сам питао шта се сматра, или хајде шта ти сматраш под "блудници, идолопоклоници..." који неће ући у Царство? Свакога ко је једном/ неколико пута учинио тај грех, свако ко је учинио па се није покајао, свако ко мање или више редовно чини тај грех или само онај ко је умро оставши заробљен тим грехом, коме сва срећа зависи од упражњавања те страсти и коме без ње не значи ништа ни љубав Бога и људи? Драшко је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Сума сумарум блуд није само полово вагинално општење (и при том не спречава се зачетак) меѓу две личности који су у црквени брак. Дакле, ако ово прихватимо, хришћани имају отприлике две опције : да воде љубав са особом са којом су браку онолико пута колико желе деце да имају или да воде љубав и чешће па да држе палчеве да жена не затрудни / прихвате да имају онолико деце колико им се деси? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Dobro bre ljudi hoće li meni neko da objasni šta meni u stvari dođe čika Deja posle 20 godina. Muž mi nije, nismo venčani u crkvi, dečko, ljubavnik, brat po babine linije ? Драгана Милошевић, Драшко, Silence and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Dobro bre ljudi hoće li meni neko da objasni šta meni u stvari dođe čika Deja posle 20 godina. Muž mi nije, nismo venčani u crkvi, dečko, ljubavnik, brat po babine linije ? муж, по бабине линије Срђан Шијакињић, Драгана Милошевић, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Dobro bre ljudi hoće li meni neko da objasni šta meni u stvari dođe čika Deja posle 20 godina. Muž mi nije, nismo venčani u crkvi, dečko, ljubavnik, brat po babine linije ? стварно је мало компликовано.... .mislise. животни сапАтник....што га не приведеш у цркву?....и онда ће све бити јасно.... Снежана and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 у браку важе речи апостола Павла: не забрањујте се једно другом осим по договору. У почетку брака нормално је дабрачници имају односе сваки дан, често и по више пута на дан; после рођења првог детета то се обично мења и почиње све ређе са годинама; ту правила нема и зависи од самих брачника, неко има чешће потребу а неко ређе. Што се тиче односа пре брака то зависи: ако мењамо партнере, имамо са свима односе то је блуд; ако се млади воле, планирају брак али због факса и сл. још не могу да се венчају а имају односе то по мени није блуд; ипак добро је да се исповеде, да се ређе причешћују и да гледају да се што пре венчају. JESSY, Драшко, Silence and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 стварно је мало компликовано.... .mislise. животни сапАтник.... што га не приведеш у цркву?....и онда ће све бити јасно.... Ma pusti čika Deju, nešto se mnogo gica, misli valjda mučenik da je ovako slobodan !? JESSY је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Sve sami pravednici ovde, odredjuju kriterijume za meru kolicine bluda. Драгана Милошевић, Драшко and bgpj је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Е душа блудничи свагда јер не мисли на Женика као Првог, већ налази разне изговоре за лењост. bgpj, Mилена КШ and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 Dobro bre ljudi hoće li meni neko da objasni šta meni u stvari dođe čika Deja posle 20 godina. Muž mi nije, nismo venčani u crkvi, dečko, ljubavnik, brat po babine linije ? dodje ti 100 evra .) Драгана Милошевић, Драшко and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 19, 2013 Пријави Подели Написано Април 19, 2013 "Шта тренутно једете?" "Кекс" само ме асоцирало на ту тему и евентуалне неспоразуме "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука