Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

gde to piše u bibliji

a zašto bi sve pisalo u Bibliji..ja en znam koje si ti vjere, no znam što mene moja Crkva uči..ne mozes Bibliju tumačiti doslovno..

žalosno sa spolni odnos koji je darivanje jedno drugome u sakramentu braka, postalo danas takva lakrdija i izopačina..

no svatko neka radi što misli po svojoj savjesti, ja znam za sebe sto i kako i od toga ne odstupam

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Zna se dobro da su odnosi prije braka grijeh

no svatko neka radi što misli po svojoj savjesti, ja znam za sebe sto i kako i od toga ne odstupam

ovo drugo je skroz u redu, trebalo je odmah da kažeš tako a ne da budeš isključiva... inače, ja sam sledben verske grupe Čičin-moj ali gajim simpatije ka pravoslavlju i želim ga upoznati, kaj ne...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja govorim za pravoslavlje..za druge ne znam

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Ma sad ideš u neke krajnosti..i ti su brakovi bili blagoslovljeni od Boga i sigurno je postojala neko vjersko vjenčanja..ali mi ne zivimo tada, nego sada, kada znamo za sakrament braka..ako imamo odnose izvan toga, onda je jasno da smo u grijehu..jer da nije, onda ne bi bilo ni sakramenta braka

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Ti ako si uvjeren da to nije grijeh, samo naprijed..svatko će odgovarati za svojer postupke pred Bogom

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Ja govorim za pravoslavlje..za druge ne znam

moj guru kaže da je pravoslavlje najbliže istini po pitanju seksa pre braka...  ipak, u našoj loži je reč greh tabu izraz tako da je debelo pitanje da li uopšte ima neko značenje. tetka mog gurua kaže da su greh izmislili popovi da bi mogli da unovče ljudsku grižu savesti a pašenog ujke mog gurua koji je i sam sveštenik naše zajednice kaže da u takvim stvarima treba biti obazriv... mislim da sam dovoljno rekao

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Слушао сам једно предавање владике Порфирија да они који нису венчани у Цркви а јесу у општини не морају, тј да није неопходно, да се венчају поново у Цркви уколико се заједно причешћују и ако у тај брак ступају из чисте љубави, они ступају девствени у брак јер су се тим чином и том љубављу одрекли ранијег нечистог начина живота. Мислим да је рекао да у првим вековима сам чин брака није постојао (није био обред) већ су они који су почињали да живе заједно, а зна се да се редовно причешћују и исповедају сматрају већ тиме у браку јер кроз тај литургијски живот постају супружници.Све у свему испада бескорисно да се неко венча у Цркви (неће га сам обред венчања учинити бољим супружником) а не живи литургијски јер нема теорије ван литургије и причешћа и Христа да двоје постане једно тело.

Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'"

Подели на овим сајтовима

moj guru kaže da je pravoslavlje najbliže istini po pitanju seksa pre braka...  ipak, u našoj loži je reč greh tabu izraz tako da je debelo pitanje da li uopšte ima neko značenje. tetka mog gurua kaže da su greh izmislili popovi da bi mogli da unovče ljudsku grižu savesti a pašenog ujke mog gurua koji je i sam sveštenik naše zajednice kaže da u takvim stvarima treba biti obazriv... mislim da sam dovoljno rekao

Sretno i tebi i tvom guru i tetki od gurua...Allah yehmeek feek..

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Слушао сам једно предавање владике Порфирија да они који нису венчани у Цркви а јесу у општини не морају, тј да није неопходно, да се венчају поново у Цркви уколико се заједно причешћују и ако у тај брак ступају из чисте љубави, они ступају девствени у брак јер су се тим чином и том љубављу одрекли ранијег нечистог начина живота. Мислим да је рекао да у првим вековима сам чин брака није постојао (није био обред) већ су они који су почињали да живе заједно, а зна се да се редовно причешћују и исповедају сматрају већ тиме у браку јер кроз тај литургијски живот постају супружници.Све у свему испада бескорисно да се неко венча у Цркви (неће га сам обред венчања учинити бољим супружником) а не живи литургијски јер нема теорије ван литургије и причешћа и Христа да двоје постане једно тело.

Ma sta kazes, a sta tek da kazu hiljade njih koji su jedno telo... nema definicje za tako sta, jer je to prirodno dato od Boga i to od pamtiveka i ne podleze nikakvim ljudskim zakonitostima

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Onaj koji se pričešćuje a nije u crkvenom braku čini svetogrđe..taj tzv.brak nije blagoslovljen od Boga..jer da je tako onda čemu svećenik i čemu uopće sakrament braka..to je sve onda besmisleno

w, eh
rah betkoun el waheed

Подели на овим сајтовима

Onaj koji se pričešćuje a nije u crkvenom braku čini svetogrđe..taj tzv.brak nije blagoslovljen od Boga..jer da je tako onda čemu svećenik i čemu uopće sakrament braka..to je sve onda besmisleno

За ово бих баш волео да чујем мишљење свештеника. Јер има пуно таквих људи. 

Подели на овим сајтовима

To je sve plot i los(pogresan) trip... za nekoga jeste za nekoga nije, i to treba uzeti u obzir

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Sretno i tebi i tvom guru i tetki od gurua...Allah yehmeek feek..

a pašenogu...

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...