Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

јуродиви подвижник Стефан светогорац, Србин, подвизавао се у Каруљи, најсуровијем делу Атоса

Подели на овим сајтовима

što se seksa pre braka tiče:

dvoje svakako treba da se upoznaju dobro pre nego što odluče da žive zajedno, jer u braku tražimo saputnika i životnog druga, a ne samo seks partnera, seksa će biti te će ga biti, i nije presudan za upoznavanje kada je najbitnije upoznati ličnost druge osobe

e sad, ako je nekome/nekoj bitan kvalitet seksa...

ja mislim da ne samo u braku,vec i u vezi.pod uslovom da se veza(bar po meni) ne svodi samo na khm ''keks'' kako se u naslovu kaze vec u ispunjenosti zelji da se bude s voljenom osobom znate vec pricam stalno o tome.

inace sam veliki zagovornik dobrog upoznavanja pre prelaska u visu fazu :) da ne bude posle kuku lele :)

Подели на овим сајтовима

Лично попадија и ја смо се забаљали три и по године пре венчања и нисмо имали односе; заиста смо се намучили и разумем све оне који ипак имају. Е сад , ако неко жели да буде свештеник било би боље да се суздржава; касније му је на парохији много лакше и заста га Господ чува од блудних искушења.

Слажем се са овдје написаним... "Лајк" за свештеника и његову супругу! Треба се сачувати, и МОЖЕ се сачувати... На крају, свако нека ради по својој савјести... А нажалост, мислим да је мало теолога који воде рачуна о овоме... Али, то је много сложенија тема...

Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26)

Подели на овим сајтовима

Слажем се са овдје написаним... "Лајк" за свештеника и његову супругу! Треба се сачувати, и МОЖЕ се сачувати... На крају, свако нека ради по својој савјести... А нажалост, мислим да је мало теолога који воде рачуна о овоме... Али, то је много сложенија тема...

ali danas je to mnogo tesko...kao da je odnos postao merilo toga hoce li neko biti zajedno ili ne.

Подели на овим сајтовима

тема широка и дубока....лично попадија и ја смо се забаљали три и по године пре венчања и нисмо имали односе; заиста смо се намучили и разумем све оне који ипак имају. Е сад , ако неко жели да буде свештеник било би боље да се суздржава; касније му је на парохији много лакше и заста га Господ чува од блудних искушења. Код искрене љубави то баш све не може лако да се контролише и веома је тешко избећи вођење љубави;да не би пали ми једноставно никад нисмо остајали сами у стану, нисмо ишли на море заједно и сл. већ смо се чували- иначе би се ,,нешто,, сигурно десило. По мени, када се људи воле до интиме мора доћи; када људи немају никаква искушења, или су као благочестви потпуно обично буде нешто како не треба после ( младожења испадне геј или млада нека лујка и сл.)
.mense.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

A sta je kod tog keksa toliko ne znam ni ja?

Keks je lepa i zanimljiva stvar, i treba da se upraznjava i dok se ne udje u brak. Sto da ne? 

Naravno nije neophodna ali nije nesto protiv cega se trebamo poooo svakuuu cenu uzdrzavatii jer je nesto strasnooo veliki grehhh koji nam ubija dusuuu. :D

meni zanimljivo da su glavni teoloski radovi protiv keksa dosli od coveka koji je upraznjavao isti sve dok nije dobio nizak pritisak pa je morao da izbaci keks iz svog zivota. :D

Pravda za keks.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

lots+of+cookies.jpg

tumblr_mff1txlfPu1rs7k3ko1_500.jpg

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

A sta je kod tog keksa toliko ne znam ni ja?

Keks je lepa i zanimljiva stvar, i treba da se upraznjava i dok se ne udje u brak. Sto da ne? 

Naravno nije neophodna ali nije nesto protiv cega se trebamo poooo svakuuu cenu uzdrzavatii jer je nesto strasnooo veliki grehhh koji nam ubija dusuuu. :D

slazem se s ovim.

Подели на овим сајтовима

Neki bi nam rekli sada 

tumblr_m7b95tMJyW1rsc7o5o1_500.jpg

da :)

ha ha :)

Подели на овим сајтовима

Брак и разврат - Епископ Варнава Бјељајев

Писах вам у посланици да се не мешате с блудницима... не мешајте се с оним који се брат зове а постане блудник... са таквима чак ни да не једете... Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубочинци, ни рукоблудници, ни мужеложници... Царства Божијега неће наследити... А тело није за блуд, него за Господа, и Господ за тело... Не знате ли да су тела ваша уди Христови? Хоћу ли дакле узети уде Христове и од њих начинити уде блуднице? Боже сачувај! Или не знате да ко се с блудницом свеже, једно тело с њом постане? Јер рече „биће двоје једно тело." А ко се с Господом држи један је дух с Господом. Бежите од курварства; јер сваки грех који човек чини осим тела је; а који се курва он греши своме телу. Или не знате да су тела ваша црква Светога Духа Који живи у вама, којега имате од Бога и нисте своји? Јер сте купљени скупо. Прославите дакле Бога у телима својим и у душама својим, што је Божије(1.Кор.5,9-11;6,9-10.13-20).

Подели на овим сајтовима

А наставимо : 

83. Као што освећен брак символизује Христово јединство са светом Црквом и Христов духовни брак са душом сваког верног, тако опет с друге стране прељуба и блуд символизују сатанизам, изневеру љубави Божије, раскид јединства са Богом. А то је по вољи Сатани, који жели да изигра и осујети Божју љубав у људима. Њему је мрска чиста небесна љубав а пријатна телесна похот у свакој нечистоти. "Бесплодна дијела таме" - то је његов мамац којим мами људе у пакао (Ефес. 5, 11).
84. У Светом Писму Божијем често се прељубом и блудом назива отпад од јединог Бога и поклоњење идолима. Пророци и апостоли громовнички осуђују оба ова срамна греха као душегубна. Било да муж изневери жену, било да се поклони идолима, у оба случаја он отпада од Бога и твори оно што је ђаволу угодно. Љубав нема ништа заједничко са прељубом и блудом. Ово двоје глуме љубав.

Св. Николај Велимировић ( одломак из Стослов Хришћанске науке о Љубави )

Подели на овим сајтовима

Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубочинци, ни рукоблудници, ни мужеложници... Царства Божијега неће наследити... А тело није за блуд, него за Господа, и Господ за тело...

Али зар се под "блудници..." не мисли на оне који су се толико заробили блудом итд. да не налазе смисао и мир ван своје страсти а не на сваког ко је згрешио некад или и даље греши, пада, устаје, преиспитује се и сл...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...