Jump to content

Хрвоје Класић: О проповједима бискупа Владе Кошића

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 34
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 22.1.2021. at 9:15, Александар Милојков рече

Због оваквих људи ја одбијам да се о Хрватима говори генерализовано негативно. И добро и зло је увек конкретно, са именом и презименом.

Па и кад се генерализује негативно, то подразумева да постоје изузеци. Ја лично мислим да су све генерализације на месту, само да их не треба користити као повод за одмазде, него као обавезну меру опреза при било каквом контакту са непознатим људима или групама људи њихове нације.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Дејан рече

Оптужио Србе за холокауст над Јеврејима у Београду.

Ђубре усташко!

То им је омиљено.

Имају научена три цитата о Србима: 1. битку код Никопоља као "доказ" да су Срби одговорни за улазак Турака у Европу, 2. приче о одговорности Срба и Србије за холокауст у Београду (највећи парадокс је што то највише и најчешће помињу потомци усташа и припадници усташке емиграције) и 3. онај Ћосићев цитат "ми лажемо" у којем себе и цео свет убеђују како је Добрица Ћосић неки наш "отац нације"... ваљда нешто као њима Старчевић.

Оно што је наиритантније је што тим ђубретом затрпавају интернет на енглеском и странице о историји нашег простора и што у томе имају 3-4 пута више активиста и аутора него ми.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Тражитељ рече

То им је омиљено.

Имају научена три цитата о Србима: 1. битку код Никопоља као "доказ" да су Срби одговорни за улазак Турака у Европу, 2. приче о одговорности Срба и Србије за холокауст у Београду (највећи парадокс је што то највише и најчешће помињу потомци усташа и припадници усташке емиграције) и 3. онај Ћосићев цитат "ми лажемо" у којем себе и цео свет убеђују како је Добрица Ћосић неки наш "отац нације"... ваљда нешто као њима Старчевић.

Оно што је наиритантније је што тим ђубретом затрпавају интернет на енглеском и странице о историји нашег простора и што у томе имају 3-4 пута више активиста и аутора него ми.

Zragedija je u tome da takve kao Košić rešava Vatikan a ne mi. 

Čovek u 5 minuta dovoljno materijala za 3 tužbe pred evropskim sudom

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Božena рече

'Ajde što Hrvat negira genocid ni po jada, nego naš nesoj prof. Nikola Samardžić to isto radi! Profesor Ković je podneo krivičnu pijavu protiv njega, još se sude....

Како може тако да се каже?

Хрват негира геноцид ни по јада...

Јесте Ковић поднео пријаву, од целе државе самомо Ковић.

Зато ови неонацистичке проустапке снаге ничу ко печурке после кише

Подели на овим сајтовима

Па...на овакве ствари обично је реаговао владика Иринеј, мада само ако неко од бискупа "начепи" жешће СПЦ.  Мислим....овој усташкој будалетини која се накитила крстом да одговара величона попут владике Иринеја је унижење за нашу Цркву. Овај се вероватно сматра неважним. Е сад, на локалу, не знам ко од наших владика покрива Сисак и тај део Славоноје, валда Јован...епископи у Хрватској глдају да се не каче много и не сипају уље на ватру, него претрпе кад се баш не претера, и врше своју мисију по дубини, а сарађују са колио-толико нормалним бискупима. Мада...црква у Орвата је посебна тема. Нема ту помоћи. Сад је језуита папа, папа "духа времена", сад је како је, али у било којој историјској ситуацији тај усташки наратив се одма вата за нож...нема ту помоћи без искорењеног усташлука у редовима цркве у Орвата.

Овај усташа који се окитио крстом исповеда већински став клЕра и иначе Хрвата. Но...појава Пилсела (Драге), Класића, Јоковине, Горана Шарића...ипак су то светле тачке на путу ка неком покајању народном, промени наратива.

Занимљиво је колико је тај народ оболео од усташтва, да они нас стварно сматрају нижом расом, нашу Цркву неким затуцаним фанатицима...сада кад је "екуменски дијалог" продро у мејнстрим...то их је мало продрмало, типа: гле, човече, па и Срби су људи, и СПЦ је нека црква. И онда то код обичног народа мало полупа предрасуде, а код задртих усташа повећа мржњу. Тотално шизофрено друштво којем будућност лежи у историјском покајању. Узгред многи Хрвати су прикривени православци.

Оно што отац Јустин пише да човек може, има капацитет, да буде гори од демона - усташтво је сигирно превазишло демоне а њихове методе сам пакао.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Božena рече

@Дејан Ja drugo od njih ništa ni očekujem, Hrvat je Hrvat, ja se stresem od pomisli da smo s njima bili u jednoj državi i da je posle Jasonovca predsednik bio JBT Hrvat...

Како радимо тако и очекујемо. Ово није ствар очекивања од Хрвата, већ од Срба

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...